AVCHD Playstation 3

Reaction score
5
Καλησπέρα,

Πρόκειται να δημιουργήσω ένα AVCHD με την χρήση του DVD Architect με το οποίο είμαι ιδιαίτερα εξοικειωμένος. Το υλικό θα προέρχεται από κάμερα με ανάλυση PAL 1920x1080 (1080i).

Τα Blu Ray που φτιάχνει το Architect τα κάνω patch με το AVCHDPatcher και παίζουν άψογα σε όλα τα blu ray players που έχω δοκιμάσει.

Γνωρίζοντας, ιστορικά τουλάχιστον, τις ιδιαιτερότητες του PS3 όσον αφορά στα γραμμένα δισκάκια, θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει, να μου πει αν το playstation 3 παίζει απροβλημάτιστα τα AVCHD δισκάκια με μενού.

Ευχαριστώ πολύ.

Reaction score
0
Φίλε δουλεύω πάρα πολύ το AVCHD.
Το πρόγραμμα που λες δεν το ξέρω,εγώ δουλέυω με το multiAVCHD ,που νομίζω είναι το κορυφαίο για αρχεία AVCHD.
Όσο αφορά το PS3 , δοκίμασα AVCHD σε DVD και θα έλεγα όχι με τα καλύτερα αποτελέσματα.
Το PS3 εμφανίζει πράσινες μπάρες στο κάτω μέρος τις οθόνης με αποτέλεσμα να μην φαίνονται οι υπότιτλοι.

Reaction score
11.773
Έχω δοκιμάσει AVCHD σε DVD (κάτι πατερνάκια αναφοράς) και παίζουν κανονικότατα. Βέβαια δεν έφτιαξα το δισκάκι μόνος μου, έτοιμο το βρήκα.

Reaction score
5
Απάντηση: Re: AVCHD Playstation 3

Φίλε δουλεύω πάρα πολύ το AVCHD.
Το πρόγραμμα που λες δεν το ξέρω,εγώ δουλέυω με το multiAVCHD ,που νομίζω είναι το κορυφαίο για αρχεία AVCHD.
Όσο αφορά το PS3 , δοκίμασα AVCHD σε DVD και θα έλεγα όχι με τα καλύτερα αποτελέσματα.
Το PS3 εμφανίζει πράσινες μπάρες στο κάτω μέρος τις οθόνης με αποτέλεσμα να μην φαίνονται οι υπότιτλοι.
Τις μπάρες τις είχες καθώς οι αναλύσεις του AVCHD σου δεν ήταν οι επίσημες (δηλαδή 1280x720 , 1920x1080 κοκ).

Το πρόγραμμα multiAVCHD είναι καλό, αλλά όχι για επαγγελματικό authoring. Υποθέτω όμως ότι αφού σου έπαιζε μενού, τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Σε ευχαριστώ πολύ

Πέτρο και εσένα σε ευχαριστώ. Μου επιβεβαιώνεις ουσιαστικά ότι, παίζει κανονικά :)

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: AVCHD Playstation 3

Τις μπάρες τις είχες καθώς οι αναλύσεις του AVCHD σου δεν ήταν οι επίσημες (δηλαδή 1280x720 , 1920x1080 κοκ).

Το πρόγραμμα multiAVCHD είναι καλό, αλλά όχι για επαγγελματικό authoring. Υποθέτω όμως ότι αφού σου έπαιζε μενού, τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Σε ευχαριστώ πολύ

Πέτρο και εσένα σε ευχαριστώ. Μου επιβεβαιώνεις ουσιαστικά ότι, παίζει κανονικά :)
Όχι φίλε μου δεν είναι θέμα ανάλυσης.
Το ίδιο δισκάκι AVCHD, το Panasonic BD60 το παίζει κανονικά.
Και βασικά άν δεν έχει αναλύσεις 1280x720 ή 1920x1080 το πρόγραμμα δεν στο μετατρέπει σε διακάκι AVCHD.
Έχει αναφερθεί πολλές φορές ότι το PS3 έχει πρόβλημα,σε μεγαλύτερο ποσοστό, με τα δισκάκια AVCHD.

Reaction score
5
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AVCHD Playstation 3

Όχι φίλε μου δεν είναι θέμα ανάλυσης.
Το ίδιο δισκάκι AVCHD, το Panasonic BD60 το παίζει κανονικά.
Και βασικά άν δεν έχει αναλύσεις 1280x720 ή 1920x1080 το πρόγραμμα δεν στο μετατρέπει σε διακάκι AVCHD.
Έχει αναφερθεί πολλές φορές ότι το PS3 έχει πρόβλημα,σε μεγαλύτερο ποσοστό, με τα δισκάκια AVCHD.
Κοίτα, όσον αφορά στις πράσινες μπάρες, είναι καθαρά θέμα ανάλυσης. Το γεγονός ότι το panasonic σου και το samsung μου τα παίζουν σωστά, δεν σημαίνει ότι το PS3 δεν έχει το πρόβλημα με τις πράσινες μπάρες σε μη official αναλύσεις. Επειδή το εν λόγω θέμα το έχω ψάξει πολύ, είμαι σίγουρος γιαυτό που σου λέω.

Τέλος, εννοείται ότι μπορείς να φτιάξεις AVCHD με μη standard αναλύσεις. Δεν υπάρχει limitation από τα προγράμματα, είτε αυτό λέγεται TSMUXER είτε multiAVCHD. Άλλωστε στον οδηγό του multiAVCHD αναφέρει ότι ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ PLAYSTATION 3, ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΗΝ ΤΑΔΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΜΑΥΡΑ BORDERS. Υπάρχει σχετικό setting στο πρόγραμμα.

Η ανωτέρω δήλωση από το official guide επιβεβαιώνει 2 πράγματα.
1. Ότι αυτό που σου αναφέρω με το PS3 ισχύει
2. Ότι δέχεται και κάνει process κανονικά AVCHD με Non standard αναλύσεις

Το ερώτημα μου ήταν αν το PS3 έχει πρόβλημα με τα μενού.... αλλά εφόσον σου παίζει μενού, λογικά θα είμαι οκ :)

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AVCHD Playstation 3

Κοίτα, όσον αφορά στις πράσινες μπάρες, είναι καθαρά θέμα ανάλυσης. Το γεγονός ότι το panasonic σου και το samsung μου τα παίζουν σωστά, δεν σημαίνει ότι το PS3 δεν έχει το πρόβλημα με τις πράσινες μπάρες σε μη official αναλύσεις. Επειδή το εν λόγω θέμα το έχω ψάξει πολύ, είμαι σίγουρος γιαυτό που σου λέω.

Τέλος, εννοείται ότι μπορείς να φτιάξεις AVCHD με μη standard αναλύσεις. Δεν υπάρχει limitation από τα προγράμματα, είτε αυτό λέγεται TSMUXER είτε multiAVCHD. Άλλωστε στον οδηγό του multiAVCHD αναφέρει ότι ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ PLAYSTATION 3, ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΗΝ ΤΑΔΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΜΑΥΡΑ BORDERS. Υπάρχει σχετικό setting στο πρόγραμμα.

Η ανωτέρω δήλωση από το official guide επιβεβαιώνει 2 πράγματα.
1. Ότι αυτό που σου αναφέρω με το PS3 ισχύει
2. Ότι δέχεται και κάνει process κανονικά AVCHD με Non standard αναλύσεις

Το ερώτημα μου ήταν αν το PS3 έχει πρόβλημα με τα μενού.... αλλά εφόσον σου παίζει μενού, λογικά θα είμαι οκ :)
Να τα βάλω τα πράγματα στην θέση τους από την αρχή.
Το PS3 δεν το έχω αυτήν την στιγμή.
Όταν το είχα, τα προγράμματα για AVCHD δεν υποστηρίζαν αναλύσεις πέρα από τις επίσημες .
Οπότε ότι δισκάκια είχα κάνει ήταν με επίσημες αναλύσεις.
Τα ίδια δισκάκια τα έπαιζε το Panasonic BD60.
Αυτό που λες ότι μπορείς να κάνεις AVCHD με μη επίσημες αναλύσεις δεν το έχω κάνει καθόλου ,γιατί κάνω AVCHD επεισόδια σειρών που έχουν όλα ανάλυση 1280x720.
Οπότε στο ξεκαθαρίζω ότι δεν ήταν θέμα ανάλυσης.
Άν το έχουν βελτιώσει τώρα για το PS3 δεν το ξέρω .

Όσο αφορά το μενού ,όταν έκανα AVCHD ,τα προγράμματα που χρησιμοποιούασα δεν είχαν μενού.
Το multiAVCHD άρχιζα να το χρησιμοποιώ ,μετά που έδωσα(το έκανα δώρο) το PS3 ,οπότε δεν ξέρω πως συμπεριφέρεται.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.967
Members
38.524