Avi to Dvd

Reaction score
8
Ρε παιδιά, έχω μια απορία που μόνο εδώ θα μου λυθεί.

Eχω ένα αρχείο avi και θέλω να το βάλω στο Nero και να το κάνω DVD.

Το αρχείο είναι 1.5gb. Όταν τα βάζω στο Nero μου βγαίνει 8gb σε DVD 9.

Γιατί γίνετε αυτό. Απ’ ότι γνωρίζω το avi είναι το πληρέστερο όλων των αρχείων. Είναι;;;

Γιατί λοιπόν είναι τόσο μικρό σε σχέση με το mpg ;;;

Reaction score
49
Απάντηση: Avi to Dvd

Αλλιώς βρες το ConvertX to DVD και το φτιάχνεις εκεί!
Υπολόγισε πως χρειάζεται αρκετό χρόνο (αναλόγως τον υπολογιστη πάντα....)

Reaction score
8
'Εχω, αλλα φανταζομαι οτι θα ειναι συμπιεσμενο αν το κανω σε dvd 5, το οποιο βγαινει γυρο στα 4.5gb.

Reaction score
8
Γιαννη μου, ισως δν καταλαβες.

Η ερωτηση ειναι γιατι το DVDειναι τοσο μεγαλυτερο σε σχεση με το AVI.

Την διαδικασια την ξερω.

Ευχαριστω πολυ παντως.

Reaction score
49
Απάντηση: Avi to Dvd

Για να πληρώνεις περισσότερα :116:

Ρίξε το avi σε DVD-5 και είσαι ΟΚ
Άλλωστε και στο DVD η ποιότητα εικόνας στην τηλεόρασή σου θα είναι ίδια με του αρχείου avi. Οπότε ποιος ο λόγος να γίνει 8+GB?? :126:

Reaction score
19
Νομίζω ότι άλλο ρωτάει ο noiz...

Αν έχω καταλάβει καλά σου φαίνεται περίεργο που ένα avi είναι μικρότερο από τη χωρητικότητα του dvd? Σου φαίνεται περίεργο επειδή κάνεις λάθος ισχυρισμό :138:

"Απ’ ότι γνωρίζω το avi είναι το πληρέστερο όλων των αρχείων. Είναι;;;"

Όχι βέβαια! Το .avi είναι απλά μια κατάληξη αρχείου (απλουστευμένα - στην πραγματικότητα είναι ένα container) που δεν σημαίνει τίποτα για την ποιότητα του αρχείου. Η ποιότητα του βίντεο μέσα στο αρχείο εξαρτάται από τον codec (divx, xvid, mpeg2, mpeg4, h264 κτλ) που έχει χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία του βίντεο. Μπορείς να δεις τι κρύβεται μέσα στο αρχείο με αυτό το πρόγραμμα.

Ασχέτως καταλήξεων.

JL_

Reaction score
19
Μάλλον ο φίλος noizmaker θα μπερδεύεται επειδή ο container .avi χρησιμοποιείται και στο DV, όπου μία ώρα βίντεο καταλαμβάνει 13,5 GB. Στην περίπτωση όμως που είναι MPEG4, είναι λογικό να είναι πιο μικρό αρχείο από το αντίστοιχο DVD καθώς ο MPEG4 είναι πιο αποδοτικός αλγόριθμος από τον MPEG2.

Reaction score
8
Αν και τελικά μπερδεύτηκα περισσότερο από πριν :120:, θέλω να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας.

Κώστα το πρόγραμμα που μου υπέδειξες είναι κατατοπιστικότατο. Ευχαριστώ πολύ. :137:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.871
Members
38.508