AVMentor Review: M2Tech hiFace Evo

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
http://www.avmentor.gr/reviews/m2tech_hiface_evo_0.htm

http://www.avmentor.gr/reviews/m2tech_hiface_evo_3.htm

Ο hiFace Evo αντικατέστησε το σύστημα που χρησιμοποιώ σε τακτική βάση για την αναπαραγωγή αρχείων συμβατικής και υψηλής ανάλυσης. Αυτό περιλαμβάνει laptop με Win7 και μια σειρά από media players (foobar2000, MusiCHI και MediaMonkey) καθώς επίσης και το Puccini U-Clock της dCS το οποίο παίζει τον διπλό ρόλο του USB/SPDIF interface και του εξωτερικού clock. Η έξοδος του U-Clock οδηγείται σε μια είσοδο S/PDIF του Teac Esoteric D70, με το υπόλοιπο σύστημα (στο αναλογικό πεδίο) να είναι το γνωστό (Melos Plus Series Line, Parasound HCA3500, ATC SCM-50PSL). Εν προκειμένω, το interface της M2Tech μπήκε στη θέση του dCS και χρησιμοποιήθηκε για αρκετό καιρό ως ενδιάμεσο μεταξύ υπολογιστή και DAC.
...

Στην πραγματικότητα σε μια δοκιμή όπως αυτή, το τελευταίο πράγμα που θα ήθελες είναι να “ακούσεις” πραγματικά το interface. Σαν να μη φτάνει ή εκάστοτε “άποψη” όλων των υπόλοιπων συσκευών του συστήματος, η ιδέα ότι μια συσκευή που απλώς διαχειρίζεται το ψηφιακό σήμα κάνοντας στην πραγματικότητα transcoding και τίποτε άλλο, μπορεί να το επηρεάσει φαντάζει εξωπραγματική. Στην πράξη, βεβαίως, υπάρχει πάντοτε μια επίδραση η οποία θα πρέπει να είναι κατά το δυνατόν μικρότερη και κατά πάσα πιθανότητα σχετίζεται με την διαχείριση του σήματος της θύρας USB. Στο κομμάτι αυτό, η M2Tech φαίνεται να έχει κάνει πολύ καλή δουλειά καθώς αυτό που αποκόμισα κατά την διάρκεια των ακροάσεων ήταν ο χαρακτήρας του συστήματος αναφοράς όπως τον έχω συνηθίσει τα τελευταία χρόνια (που παραμένει σταθερό).
Είναι εύκολο να ακούσεις διαφορές μεταξύ USB DACs επειδή εκεί υπάρχει το στάδιο της μετατροπής και το αναλογικό στάδιο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το μόνο που άλλαξε ήταν ο τρόπος με τον οποίο τα δεδομένα των αρχείων μέσω του USB έπαιρναν τη μορφή του σήματος S/PDIF. Αρχικώς αυτό ακούγεται ως μια κόντρα μεταξύ του hiFace Evo και του U-Clock (το οποίο έχει την δεκαπλάσια σχεδόν τιμή...) αλλά φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το dCS είναι σχεδιασμένο ως κεντρικό ρολόι με την πρόσθετη δυνατότητα της μετατροπής. Στην πραγματικότητα, οι διαφορές ήταν πραγματικά πολύ μικρές.
...
Συγκριτικά (τρόπος του λέγειν, λόγω της μεγάλης διαφοράς τιμής) το U-Clock μου έδωσε ελάχιστα μεγαλύτερη σαφήνεια στον εστιασμό των μεμονωμένων ηχητικών πηγών και ομοίως ελάχιστο βάθος ακόμη, με τις διαφορές να βρίσκονται πολύ κοντά στο κατώφλι της αντίληψης, γεγονός που αποτελεί, ασφαλώς, τιμητική διάκριση για το hiFace Evo.
...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.776
Απάντηση: AVMentor Review: M2Tech hiFace Evo

εγώ πιστεύω ότι έχει πολύ κόκκο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: AVMentor Review: M2Tech hiFace Evo

Κόκκο ας έχει, το θέμα είναι να βγάζει καλά τα συριστικά σύμφωνα και φυσικά να διαθέτει... μουσικότητα.

...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.276
M2Tech hiFace Evo:"Τα σπασίματα δεν τα φοβάμαι,τα κλείνω με στόκο..."

Κόκκο ας έχει, το θέμα είναι να βγάζει καλά τα συριστικά σύμφωνα και φυσικά να διαθέτει... μουσικότητα.
...
Eίναι προφανές,από τη στιγμή που αποδίδει ανεπανάληπτα το...Batida de Coco.:137:

D

deleted user 10898

Guest

εγω πιστευω οτι το dac δεν εχει τοοοσο μεγαλη σημασια στο τελικο ηχητικο αποτελεσμα.
τιιιι δεν ειναι καν dac? μονο interface?
ε οοοχιιιι...
εισωπεδοσες τα μελη μας που ακουν με μπερια....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.776
Απάντηση: AVMentor Review: M2Tech hiFace Evo

τράνσπορτ είναι βρε!
τράνσπορτ!

D

deleted user 10898

Guest

interface ειναι. τρανσπορτ ειναι ο υπολογιστης.
αλλα ρε παιδι μου αν το τρανσπορτ/ιντερφαισ εχει τοση σημασια, ποση εχει το dac?
η εχει ποιο μεγαλη πλεον το τρανσπορτ?

τράνσπορτ είναι βρε!
τράνσπορτ!

D

deleted user 10898

Guest

Έβγαλε και άλλα "παιχνιδάκια" η M2TECH...
PSU http://www.m2tech.biz/evo_supply.html
και
CLOCK http://www.m2tech.biz/evo_clock.html
εκτός των άλλων...
Evo Clock is a cost-effective, high-performance clock generator based on extremely low phase noise, high precision TCXO’s, custom made for M2Tech. Two outputs are available: one master clock dedicated to hiFace Evo, capable of 22.5792MHz or 24.576MHz (depending on settings) and delivering 3.3Vpp on 75 Ohms matched line

γιατι το Evo χρειαζεται εξωτερικο ρολοι?

Reaction score
209
Για pc based αναπαραγωγη ειναι σχεδον μονοδρομος στην κατηγορια του. Το εχω εδω και ενα χρονο και η μουσικοτητα και αναλυση του ειναι υποδειγματικη. Τελευταια οδηγει ενα (εγχειρισμενο) M-Audio firewire 610 και προτιμω την USB εισοδο του EVO απο την (πολυ καλη) firewire εισοδο του 610

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.776
Απάντηση: Re: Απάντηση: AVMentor Review: M2Tech hiFace Evo

η εχει ποιο μεγαλη πλεον το τρανσπορτ?
γιες.

και το κλοκ.

(όλα τα παπιά μια χαρά είναι)

Reaction score
209

εισωπεδοσες τα μελη μας που ακουν με μπερια....[/QUOTE said:
Evo spdif ψηφιακη απευθειας σε μπερυ DCX και εξακαναλο volume 'ζωγραφιζει' σε ενεργο συστημα. Θα το φτααει παθητικο συστημα ασθμαινοντας μετα τα 30Κ.

Reaction score
209
Εγω ειμαι διαθεσιμος για κοντρα εαν βαλει καποιος τα 30Κ!

Σημ. εννοείται το σύστημα είναι ανοικτο προς ακρόαση αν ερθει κάποιος στα Ιωάννινα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.596
Members
38.719
Νεότερο μέλος
brokenexe