AVR επιλογη marantz vs denon vs HK

Reaction score
0
καλησπερα σε ολους, ειμαι καινουριο μελος και θα ηθελα να κανω μια ερωτηση για τους denon 1610/1910 και μαrantzsr5003 (λογω κοστους). τι προτεινετε οσον αφορα την ποιοτητα και την αποδοση? ο ΗΚ 255?ο χωρος μου ειναι 5,3 χ 3,3 και ειναι μακροστενος και ενδιαφερομαι 70% ταινιες και 30% μουσικη. ο υπαρχον ενισχυτης και ηχεια που εχω ειναι ο sony STR DB930 kai ta pascal SA VE 705 (απο το 1999). αξιζει ο marantz η να παω σε denon που ειναι πιο καινουριος? αλλη μια (ξεχωριστη) ερωτηση, στα 1300ευρω περιπου τι σετ AVR kai speakers θα προτεινατε??

ευχαριστω!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Σιγά,σιγά είναι πολλά τα σετ σε αυτή την τιμή.
Διευκρίνιση:Θα αλλάξετε όλο το σετ της Σονυ και έχετε μαξιμουμ όριο τα 1300ε ή απλώς τον ενισχυτή και τιο 1300άρι είναι για κάτι άλλο;

Reaction score
0
Απάντηση: AVR επιλογη marantz vs denon vs HK

Καλησπερα!!!!Βασικα ειναι 2 ξεχωριστες ερωτησεις, η μια ειναι τι να κανω με τον σονυ που εχω. απο τα λιγα που ξερω και εχω ψαξει ως τωρα σκεφτομουν κατι μεταξυ του denon 1910 kai marantz sr5003 kai ισως τον Harman 255 an θελω να κρατησω την τιμη σε σχετικα χαμηλα επιπεδα. ποια ειναι η γνωμη σας και τι αλλο θα προτεινατε??τα σονυ ηχεια που εχω θα τα κρατησω. απο αυτα που εχω διαβασει μεσα στο φορουμ οι παραπανω ενισχυτες ειναι πιο μουσικοι παρα home cinema και δεν ξερω κατα ποσο θα με επηρεασει αυτο στην πραξη. η αλλη ερωτηση ειναι τι να εκανα αν αλλαζα τελειως ηχεια και ενισχυτη με γυρω στα 1300euro, και στην περιπτωση αυτη που να δωσω πιο πολυ βαρος στο budget. Eυχαριστω!!!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Ο 1910 είναι μια χαρα.Όπως και ο 465 της γιαμαχα.Τον μαραντζ δεν τον έχω ακούσει.

Αν πάτε στο 1300άρι στην ίδια κατηγορία με τον χαρμαν 255 είναι ο γιαμαχα 765.Ποίος απ τους 2 είναι καλύτερος δεν το ξέρω,αλλά και οι 2 είναι ενισχυτές που θα καλύψουν το 90% των χρηστών σε ένα τυπικό οικιακό σαλόνι(δλδ περίπου 30-40τμ).

Πριν όμως πάμε στα ηχεία καλό θα ήταν να ξέρουμε πόσα τμ είναι ο χώρος,αν υπάρχουν συγκεκριμένες αισθητκές απαιτήσεις,και τι εντάσεις σας ενδιαφέρουν.

Reaction score
6
O μόνος λόγος για να αλλάξεις τον ενισχυτή σου είναι τα DTS-HD MA και Dolby True HD αλλά και η ισχύς.

Χμμμ. Τα δικά μου Pascal 835 (τα 705 τα έχει ο αδερφός μου και τα έχω ακούσει κάμποσο με ω, τι σύμπτωσις... με Sony A/V, κάποιον της σειράς QS) συμπεριφέρθηκαν αλλιώς όταν τους έβαλα αρκετά δυνατότερο ενισχυτή από τον παλιό μου Pioneer, έναν Marantz SR8xxx.

Συνεπώς θα πρότεινα να πας στον δυνατότερο από πλευράς ισχύος.

Reaction score
0

τι ακριβως εννοεις οτι με καινουριο ενισχυτη θα παιξουν διαφορετικα τα ηχεια?εννοεις θα αποδωσουν καλυτερα με ενα πιο καινουριο και δυνατο ενισχυτη?θα αντεξουν τα ηχεια μου που ειναι και παλια?ο harman 255 τελικα ποσα watt βγαζει και πως μετριουνται πραγματικα οι αποδοσεις των ενισχυτων και ηχειων?αν θελω στο μελλον να προσθεσω και 2 στερεο ηχεια, θα με καλυψει ο δenon/yamaha/marantz? ο ενισχυτης που εχω αυτη τη στιγμη δεν εχει παθει τιποτα, ο μονος λογοσ για την αλλαγη του ειναι τα μουσικα φορματ για HD και ισως καλυτερη ποιοτητα ηχου.sorry για τις πολλες ερωτησεις ειμαι καινουριος και ετοιμος να μαθω πολλα ακομα!!

για το σετακι με τα 1300, ο χωρος ειναι 30-40τμ ειναι σαλονοτραπεζαρια και η σκεψη ειναι για 50% μοθσικη και ταινιες, δεν υπαρχει προτιμηση απλα ερωτηση μου ειναι οτι που θα πρεπει να δωθει βαση στον AVR i sta speakers??

Reaction score
6
Μια χαρά θα αντέξουν τα ηχεία σου. Καλύτερα περισσότερη ισχύς παρά λιγότερη γενικώς.

Μην περιμένεις κανέναν από αυτούς τους ενισχυτές να παραδώσει 100W/κανάλι (20 Watt πιο κάτω από το όριο των ηχείων σου) με όλα τα κανάλια ταυτόχρονα οδηγούμενα.

Για το έξτρα στερεοφωνικό ζευγάρι εγώ θα έψαχνα ποιος ενισχυτής μπορεί να κάνει assign ένα ζεύγος από τα κανάλια του ή έστω λειτουργία Speaker B (εννοείται να μη δουλεύει ταυτόχρονα με άλλα).

Το πως μετράει ο κάθε κατασκευαστής είναι περισσότερο θέμα μάρκετινγκ παρά σωστής μέτρησης.

Ψάξε ποιος ενισχυτής βγάζει πόση ισχύ με όλα τα κανάλια οδηγούμενα, σε όλες τις συχνότητες (20Hz-20KHz) και με παραμόρφωση κάτω του 0,0Χ%.
Θα πάρεις μια ιδέα για τις πραγματικές ικανότητες οδήγησης.

Πάντως και οι τρεις είναι καλύτεροι από αυτόν που έχεις και θα ακούσεις διαφορά.
Τα ηχεία σου δεν είναι τίποτε το δύσκολο να οδηγηθούν, απλά εγώ την παρατήρησή μου κατέθεσα σε σχέση με τα ομόσταβλα δικά μου.

Reaction score
0

καλησπερα και πάλι!!ειμαι ακομα μπερδεμενος!!εχω βρει τον marantz 5003 σαν εκθεσιακο κομματι διαθεσιμο σε χαμηλη τιμη (330 ευρω) και σκεφτομαι να θα τον αγορασω η οχι (μεχρι αυριο πρεπει να αποφασισω!!!). τι προτεινετε?αξιζει να παρω ενα εκθεσιακο κομματι???η επιλογη που εχω στο μυαλο μου ειναι η να τον παρω και μαζι ενα ζευγαρι σχετικα καλα στερεο ηχεια γυρω στα 400-450 η παιρνω τον harman 255 και παιρνω ακομα καλυτερα ηχεια στο πολυ πολυ μελλον ομως.
τι προτεινετε λοιπον??

Reaction score
0

Τι προτεινετε λοιπον???

Ευχαριστω!!

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Αν δεν εχει πιασει ''βιασύνη'', χτισε το συστημα σου σιγα σιγα.

Reaction score
0

Η αληθεια ειναι οτι ειμαι λιγο βιαστικος αλλα οντως εχει πιο πολυ νοημα να κανω πιο ορθες επιλογες παρα να τρεξω. Η αληθεια ειναι οτι δεν σκοπευω να ξεφυγω πολυ απο την τιμη, δεν σκοπευω να αγορασω στερεο ηχεια των 1000 ευρω αλλα και απο την αλλη προτιμω να παρω οσο πιο πολυ value for money γινεται χωρις να θυσιασω τα παντα.

Ευχαριστω!

Reaction score
313

Κι εγώ, θα πρότεινα να κάνεις ένα-ένα τα βήματα.

Προφανώς, ένας πολύ νεότερος AV ενισχυτής, θα αποδώσει καλύτερα σε Home-Cinema, από τον τωρινό σου.

Σε δικάναλο μουσικό πρόγραμμα, εξαρτάται.
Οι συγκεκριμένοι ενισχυτές, κατά πάσα πιθανότητα, θα αποδώσουν καλύτερα και στη μουσική.

Έτσι, θα εκμεταλλευθείς καλύτερα αυτό που μπορούν να δώσουν τα ηχεία.
Πιθανόν, το αποτέλεσμα να σου αρκεί για κάποιο διάστημα.
Μετά, ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητές σου, πράττεις.

Ως κάτοχος του HK AVR255, τον προτείνω ανεπιφύλακτα.

Reaction score
0

συμφωνω με τη λογικη του να κανω βηματα σιγα σιγα απλα εχω μεγαλοποιησει λιγο το θεμα λογω της προσφορας που εχω βρει, 330 ευρω με 620 ειναι μεγαλη διαφορα εστω κι αν ο πρωτος ειναι εκθεσιακο προιον, τα specs ειναι σχεδον παραπλησια αποτι νομιζω. ποια ειναι η αποωη σας για τα εκθεσιακα προιοντα?ποσο αξιοπιστα μπορει να κριθουν?να πω την αληθεια αν και τα 2 ειχαν την ιδια τιμη θα επαιρνα τον HK, αλλα τωρα με την διαφορα τιμης δεν ξερω!!

Reaction score
0

τι πιστευετε για τα τεχνικα χαρακτηριστικα των 2 ενισχυτων?που υπερεχει ο καθενας? marantzsr5003 kai hk avr255.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Eδώ υπάρχει ένα τεστ του μαραντζ,με αρκετά κολακευτικά σχόλια,ενω στις μετρήσεις του παρουσιάζεται αρκετά ισχυρός(τουλάχιστον για την κατηγορία τιμής του).
Seven channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 88.2 watts
1% distortion at 99.9 watts
Δεν διευκρινίζει όμως αν η μέτρηση είναι 20Hz-20Khz ή αν είναι σε κάποια συγκεκριμένη συχνότητα,πχ στο 1Κhz που μετράνε συνήθως.
Απ την άλλη η Χαρμαν δίνει μετρήσεις 20-20 στις οποιές παρουσιάζεται να βγάζει περί τα 50watt ανα κανάλι,αρκετά κατ εμέ για την πλοιάδα των ελληνικών σαλονιών σε συνδυασμό με τα ανάλογης κατηγορίας ηχεία.
Εδώ υπάρχει και μια παρουσίαση του 255 απο μέλη του AVSite με αρκετές πληροφορίες ή παράπονα απ την χρήση του.
Στο δια ταυτα:
Στην τιμή που υπάρχει ο μαραντζ(περίπου δλδ 330ε)δεν ξέρω αν θα βρείτε κάτι καλύτερο,τουλάχιστον σε τεχνικά χαρακτηριστικά.Ηχητικά δεν ξέρω πως είναι,αλλά απ το τεστ του φαίνεται να πηγαίνει αρκετά καλά.
Ο χαρμαν (κατ εμέ) τουλάχιστον σε θέματα οδήγησης είναι εξαιρετικός(ειδικά για τα περίπου 600ε που κοστίζει)και ηχητικά αρκετά ουδέτερος,οπότε πιό ευκολο να συνδυαστεί με μια πλειάδα ηχείων.
Τι θα έκανα;Με 330 τον μαραντζ ασυζητιτι!
Στα περίπου 600ε όμως αναμένονται εντός 3μήνου νέοι ενισχυτές από διάφορες εταιρίες(με hdmi 1.4,αν αυτό παίζει ρόλο) οπότε θα περίμενα.
Αν τον θές εδώ και τώρα χτύπα τον μαραντζ.Λογικά δεν θα σε απογοητευσει.Προσπάθησε όμως να τον ακούσεις πρώτα με τα ηχεία σου για να δεις αν όντως σε ελκύει το αποτέλεσμα.

Reaction score
0

νoμιζω οτι οσο περναει ο καιρος τοσο πιο πολυ το ψειριζω και τοσο ποιο δυσκολη ειναι η αποφαση!!!επισης φοβαμαι οτι το μπατζετ μου θα μεγαλωσει επικινδυνα οσο περναει ο καιρος και βγαινουν και πιο πολλα μοντελα.το θεμα περα απο το να περιμενς για hdmi 1.4 τι ακριβως θα κερδισω, θα κερδισω μια ισως λιγο καλυτερη αποδοση η και κατι παραπανω?επισης τι ακριβως θα συμβει με τις τιμες θα ειναι οντως παραπλησιες η ο χαρμαν ο τωρινος με hdmi1.4 θα κανει 900 ευρω?για τις αναγκες που εχω πιστευω οτι και ο μαραντζ θα με ικανοποιησει οπωσ επισης θα εξοικονομησω και καποια λεφτα για στερεο ηχεια, υπολογιζω γυρω στα 400-450 , ενω με τον χαρμαν ισως χρειαστει να ανεβω πιο πολυ σε τιμη για να εκμεταλλευθω τις δυνατοτητες του.ειμαι μπερδεμενος, βοηθεια!! ευχαριστω και παλι για ολες τισ απαντησεις!

Reaction score
0

καλημέρα!πηρα τον marantz τελικα, οταν τελειωσω με τις συνδεσεις θα γραψω εντυπωσεις!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis