axizei auto to set ihiwn?

Reaction score
49
ababapanos said:
kalimera. ta ihia pou ehw vrei einai ta Koda MS-230F, MS-230S, MS-230C http://www.tele.gr/html/89.HTM me 300-350 euro pou diathetw mporw na vrw kalitero set?

Γενικά θεωρώ την περίπτωση των KODA πολύ τίμια αγορά.
Για τα χρήματα που κοστίζουν μάλλον δεν βρίσκεις κάτι καλύτερο.......
Τα συγκεκριμένα δεν τα έχω ακούσει.
Έχω ακούσει αρκετές φορές όμως τον συνδυασμό:

EX-686F, EX-686C, EX-686S μαζί με το sub SW-10A και συνολικό κόστος κάπου στα 450€ (με το sub)
Με ικανοποίησαν απόλυτα γιατί με ελάχιστο κόστος έχεις ομοιογενή ήχο, πολύ καλές ξύλινες κατασκευές (σε σχέση πχ με τις πλαστικούρες που υπάρχουν στην αγορά στα ίδια περίπου χρήματα) και στις ταινίες θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος.....
ΔΕΝ θα μπω στο tripάκι να συγκρίνω τα ηχεία αυτά με κάποια σετ γνωστών εταιριών που για την αντίστοιχη ποσότητα θα ανέβεις πάνω από τα 1000 με 1200€ γιατί μιλάμε για 2 ή 3 φορές μεγαλύτερο κόστος.......

Αν θες δες και τα ηχεία που σου λέω. Και κάπου στην Αθήνα (αν θυμάμαι καλά στην αντιπροσωπία) μπορείς να κλείσεις ένα ραντεβού να τα ακούσεις κιόλας. Κάνε το.......

Η "ομάδα" που σου προτείνω είναι η εξής (που εμένα προσωπικά μου αρέσει και αισθητικά περισσότερο ως πιο διακριτικά...)

sub SW-10A

Front EX-686F

Center EX-686C

Rear EX-686S

Πάντως για sub θα πρότεινα για καλύτερα αποτελέσματα το εξής (έναντι του sub SW-10A)

GW-212

Reaction score
49
Ρίξε μια ματιά πάντως και στην σειρά SL που (και λόγω μεγαλύτερης ευαισθησίας θα παίζουν ευκολότερα και με μικρότερο ενισχυτή) μου κάθονται καλά στο μάτι......

SL-600S/C

SL-600F

ή με ελάχιστη διαφορά χρημάτων (<20€)

SL-800F

Αν και η σειρά 600 μπροστά θα "δένει" καλύτερα με το κεντρικό.......

Για sub σου είπα (αν ενδιαφέρεσαι)

GW-212

Reaction score
0
efharistw polu gia tin apantisi. to set Koda - Σετ Ηχείων EX-686F, EX-686S, EX-686C to vriskw 40 euro ftinotero apo to set Koda - Σετ Ηχείων MS-230F, MS-230S, MS-230C kai anarotieme pia i dafora tous

Reaction score
49
Δεν μου τα εμφανίζει..... :( :(
Στείλε την διεύθυνση εκ νέου, μήπως δεν έχει μπει σωστά ή σε ποιο τμήμα του Λημναίου τα βρίσκεις...

Reaction score
0
eheis dikio den ta emfanizei kai twra den mporw na ta ksana vrw. pantos den mou gemisan kai polu to mati, protimw na strafw sta koda pou ehw akousei polu kala logia apo meloi tou forum pou ta ehoun parei, se auto pou tha ithela akoma mia teleftea voithia ine pia ine i diafora anamesa sta EX-686 kai sta MS-230 ... ta Ex ien 40 euro ftinotera kai ine olo mavra ta ala ine sto hrwma tou ksilou. mipos ine mono ekei i diafora?

Reaction score
49
Κατ' αρχήν αλλάζουν στην εμφάνιση όπου τα MS δείχνουν πιο εντυπωσιακά (αλλά εμένα προσωπικά δεν μου αρέσουν.....).

Σε παλιότερο HITECH (ψάχνω να το βρω για να βρω τα αποτελέσματα) θυμάμαι ότι τα MS τα έβγαζαν καλύτερα συνολικά.
Εγώ δεν τα έχω ακούσει πάντως (τα MS) οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη!
Θα σου έλεγα να πας να τα ακούσεις και να τα συγκρίνεις άμεσα.....

Να δούμε τις ουσιαστικές διαφορές τους τώρα......

Reaction score
49
MS-230 vs EX-686​

Ευαισθησία: 89db/w/m vs 90db/w/m
Mέγιστη στάθμη: 105db SPL vs 106db SPL
Διαστάσεις(cm) (Υ/Π/Β): 107/23/32 vs 103/19.5/36.5
Βάρος(kgr): 17 vs 19.6
Μονάδες ηχείων (woofer-mid-tweeter): 2*17cm (μέταλλο)-1*10cm (μέταλλο)-1*0.3cm (ύφασμα/ θόλου) vs 2*14cm (ενισχυμένο χαρτί)- (---) - 1*0.3cm (ύφασμα/ θόλου)

Reaction score
49
Θεωρώ γενικά, για όλους τους κατασκευαστές, πιο δύσκολο τον σχεδιασμό/ δημιουργία/ κατασκευή ενός 3δρομου ηχείου σε σχέση με ένα δίδρομο.
Οπότε (αν μιλάμε για ηχεία με λογικό κόστος και όχι για σετ main στα 3+ χιλιάρικα) ένα 3δρομο γενικά το κοιτάω με κάποιες επιφυλάξεις (χωρίς να σημαίνει βεβαίως ότι δεν υπάρχει περίπτωση ή και περιπτώσεις που με εξέπληξαν ευχάριστα οικονομικές 3δρομες υλοποιήσεις)

Με βάση τις προδιαγραφές λοιπόν, και χωρίς να έχω ακούσει τα MS δυστυχώς, βλέπω τα εξής:

1. Το MS δείχνει πιο ικανό να κατέβει χαμηλώτερα στο ηχητικό φάσμα. Βοηθούν εδώ ιδιαίτερα τα μεγαλύτερα woofer σε σχέση με το ΕΧ

2. Το MS είναι λίγο πιο εναίσθητο (μικρή διαφορά) οπότε θα χρειαστεί (θεωρητικά) λίγο πιο δυνατό ενισχυτή

3. Το MS είναι πιο ελαφρύ, παρόλο που έχει περισσότερες μονάδες (3 δρόμων) και μάλιστα μεγαλύτερες!! Αυτό εμένα μου δείχνει ότι πιθανότατα το ΕΧ είναι πιο στιβαρή κατασκευή (εκτός και αν το υλικό στην πρόσοψη των MS είναι ελαφρύ και δεν έχει ξύλο εκεί....)

4. Το MS έχει μονάδες με μεταλλική επίστρωση που τα κάνει να αντέχουν περισσότερο στο χρόνο αλλά ίσως να δίνουν και λίγο πιο σκληρή χροιά στον ήχο σε σχέση με το ενισχυμένο χαρτί στα ΕΧ

5. Τα MS ίσως να σε γλυτώσουν (για λίγο καιρό) από το έξοδο του SUB. Αν θα τα χρησιμοποιήσεις περισσότερο για ταινίες βεβαια, θα σου έλεγα να πάρεις και το sub.....

Οι σκέψεις βέβαια μάλλον θεωρητικές είναι γιατί έχω πχ ακούσει "χάρτινο" ηχείο να παίζει πιο σκληρά σε σχέση με ένα "μεταλλικής επίστρωσης" ή "χάρτινο" νβα παίζει 15 χρόνια και "μεταλλικό" να τα παίζει μετά από 4 χρόνια!!!!!!!

Γενικά θα σε συμβούλευα να πας μια βόλτα στην ΤELE (ή πάρε τους τηλέφωνο να σου πουν που μπορείς να τα ακούσεις). Άκουσέ τα και σύκρινέ τα άμεσα. Πάρε το αγαπημένο σου CD και κλείσε τα μάτια να ακούσεις και να αποφασίσεις ποιο σετ σου αρέσει.

Περιμένω εντυπώσεις και σχόλια!! :D

Reaction score
0
se efharistw polu gia oles tis apantiseis kai olon ton hrono pou ksodepses gia na voithiseis... i alithia ine vevea oti twra mperdeftika akoma perisotero omos. ekei pou imoun etimos na parw ta EX, twra to ksana skeutome pali gia ta MS. Den xerw an tha voithisei stin epilogi mou auto ala o enishitis pou tha pexoun einai o YAMAHA V359

Reaction score
0
Ημουν σε παρομοια συγχηση με εσενα φιλε. Απο τη μια οι σειρες της Koda εχουν τοσο μικρη διαφορα τιμης που δε ξερεις ποια να διαλεξεις, και απο την αλλη δεν ξερεις αν θα σου ειναι αρκετα για ηχεια, αφου απο αλλου ακους "αστα αυτα ειναι κινεζικα" , και απο αλλου "αριστα για τα λεφτα τους".

Η τιμη τους παντως ειναι ακρως δελεαστικη οταν με κατω απο 300 ευρω παιρνεις 5 κομματια...αλλα οταν προσθεσεις το woofer, τον ενισχυτη, τις βασεις για τα πισω και τα καλωδια φτανεις ευκολα τα 900 ευρω (πχ φτηνος ενισχυτης 300, + φτηνο woofer koda 150, +βασεις/καλωδια 100+) , και καπου εκει αρχιζεις να αναρωτιεσαι, αν αξιζε που εδωσες μονο το 1/3 του ποσου στα ηχεια, τη στιγμη που ειναι το μονο κομματι που πρεπει να κρατησει στο χρονο...

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.980
Members
38.524