aydio physic yara II evolution

Reaction score
32
Προσανατολίζομαι προς αντικατάσταση του ήδη υπάρχοντος audio spectrum studio 4 (παλιό μοντέλο με 8" woofer από kevlar ) Με το aydio physic yara II evolution.Ενισχυτής tsakiridis artemis με μαθητικό προενισχυτή.Χώρος 18τ.μ .Μουσική τα πάντα κυρίως κλασικό rock λιγότερο jazz .Οποιαδήποτε γνώμη ή πρόταση ευπρόσδεκτη .

D

deleted user 10898

Guest
Εύκολα ηχεία (4ohm) αλλα θέλουν watt για να ροκ άρουν(89db) , όποτε με Artemis δύσκολο...

D

deleted user 10898

Guest
η οδήγηση και το headroom δεν έχουν σχέση μόνο με την ένταση.
Αλλα αφού ξέρεις τι θέλεις, είσαι οκ.
Πάντως υπάρχει πολύ υλικό στο Avsite που αναλύει γιατι θες πολύ ποιο ισχυρό ενισχυτή ακόμα και για μέτριες εντάσεις.
Αν έχεις όρεξη πες μου...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
Με 88db ευαισθησία που έχουν τα ήδη υπάρχοντα από ένταση είμαι οκ
η οδήγηση και το headroom δεν έχουν σχέση μόνο με την ένταση.
Αλλα αφού ξέρεις τι θέλεις, είσαι οκ.
Πάντως υπάρχει πολύ υλικό στο Avsite που αναλύει γιατι θες πολύ ποιο ισχυρό ενισχυτή ακόμα και για μέτριες εντάσεις.
Αν έχεις όρεξη πες μου...
http://www.avsite.gr/forum/threads/Κολλημένος-με-τα-sonus-faber.143466/page-6#post-1942011

http://www.avsite.gr/forum/threads/Τα-Δυο-ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ-harbeth-40-1.67688/page-13

Reaction score
32
Ενδιαφέρουσες πληροφορίες.Ο ενισχυτής μου έχει τα "υπέρ" και τα "κατά¨".Γνωστά εξ αρχής .Ακόμα παίζει με EL34 αργότερα ίσως μπει ΚΤ120 .Το θέμα είναι η αλλαγή ηχείοων.Θα είναι όντως αναβάθμιση σε σχέση με το υπάρχον ή θα πρέπει να κοιτάξω σε ακριβότερη κατηγορία ?

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Σίγουρα η κατηγορία που ψάχνεις είναι πιό πάνω απο τα ήδη υπάρχοντα ηχεία.Καθώς και ένα ηχείο δαπέδου θα σου δώσεο περισσότερο όγκο που ίσως να σου λείπει.Αρα η ανβάθμιση είναι προκαθορισμένη.Το ζητούμενο βέβαια είναι σε πιόν ηχητικό χαρακτήρα θα κινηθείς; Κάθε κατασκευαστής έχει και την υπογραφή του.

Reaction score
32
Σίγουρα η κατηγορία που ψάχνεις είναι πιό πάνω απο τα ήδη υπάρχοντα ηχεία.Καθώς και ένα ηχείο δαπέδου θα σου δώσεο περισσότερο όγκο που ίσως να σου λείπει.Αρα η ανβάθμιση είναι προκαθορισμένη.Το ζητούμενο βέβαια είναι σε πιόν ηχητικό χαρακτήρα θα κινηθείς; Κάθε κατασκευαστής έχει και την υπογραφή του.
Δαπέδου είναι και το studio 4

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
OK! αυτό που τελικά ζητάς είναι η φιλοσοφία του ηχου σου;

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Εάν σου αρέσει και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο ηχείο, κοίταξε για ενισχυτικά.Εδώ λοιπόν κολλάει το ταίριασμα των συσκευών που είναι η ουσία του σωστού ήχου! Υπάρχουν δυστυχώς χρήστες που έχουν ξοδέψει πολλά χρήματα σε συσκευές,που όμως δεν έχουν τις γνώσεις αλλά και ούτε την διάθεση να εμπιστευτούν τρίτους παρά μόνο τα νύχια των επιτήδεων,με ήχο προβληματικό .Υπάρχουν και χρήστες με πολύ χαμηλό κοστολόγιο που παίζουν εξαιρετικά γιατί γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν.Δυστυχώς με το να ξοδεύεις περισσότερα χρήματα στον ήχο δεν είναι η πάντα το ζητούμενο!

Reaction score
32
Εάν σου αρέσει και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο ηχείο, κοίταξε για ενισχυτικά.Εδώ λοιπόν κολλάει το ταίριασμα των συσκευών που είναι η ουσία του σωστού ήχου! Υπάρχουν δυστυχώς χρήστες που έχουν ξοδέψει πολλά χρήματα σε συσκευές,που όμως δεν έχουν τις γνώσεις αλλά και ούτε την διάθεση να εμπιστευτούν τρίτους παρά μόνο τα νύχια των επιτήδεων,με ήχο προβληματικό .Υπάρχουν και χρήστες με πολύ χαμηλό κοστολόγιο που παίζουν εξαιρετικά γιατί γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν.Δυστυχώς με το να ξοδεύεις περισσότερα χρήματα στον ήχο δεν είναι η πάντα το ζητούμενο!
Να αλλάξω ενισχυτικά λίγο δύσκολο μιας και είναι 6 μηνών.Μου αρέσει ο ήχος της λυχνίας κι ας θυσιάζω άκρα στάθμες κλπ κλπ .Ο στόχος είναι ένα πιο ευκολοδήγητο και καθαρό ηχείο.

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Πολύ ωραία ! Εφόσον έχεις δυνατότητα να ακούσεις κάποια ηχεία με τον ενισχυτή σου επιβάλεται να το πράξεις...Εύχομαι καλό ταξίδι στην ηχητική σου αναζήτηση.

I

iason

Guest
Να αλλάξω ενισχυτικά λίγο δύσκολο μιας και είναι 6 μηνών.Μου αρέσει ο ήχος της λυχνίας κι ας θυσιάζω άκρα στάθμες κλπ κλπ .Ο στόχος είναι ένα πιο ευκολοδήγητο και καθαρό ηχείο.
Αγαπητέ Panmag εάν ο ενισχυτής σου μπορεί να φορέσει ΚΤ120 ,τότε με την πρώτη ευκαρεία καντο.
Η ΚΤ120 υπερέχει ,από τις ΕL34.
Οσο αναφορά τον ηχο της λυχνίας ( πιστεψέ με δεν θυσιάζεις τίποτα)είναι πολύ δύσκολο να βρείς αντικαταστάτη στα τραντζίστορ σε κατηγορία κάτω από τα 5 χιλιάρικα.;)

Reaction score
296
Η ΚΤ120 υπερέχει ,από τις ΕL34.
Μην το λες.... ανά περίπτωση... αν έχεις ένα αρκετά ευαίσθητο ηχείο, η EL34 είναι λυχνία με μεγαλύτερη διαφάνεια. Αν βάλεις σε αναίσθητο ηχείο EL34, προφανώς θα υστερεί.

Οσο αναφορά τον ηχο της λυχνίας ( πιστεψέ με δεν θυσιάζεις τίποτα)είναι πολύ δύσκολο να βρείς αντικαταστάτη στα τραντζίστορ σε κατηγορία κάτω από τα 5 χιλιάρικα.;)
Δεν είναι όλοι το ίδιο.... Εσύ δεν θυσιάζεις με τον cayin των 4Κ έναντι του transistor των5Κ . ;)

Reaction score
32
Μέχρι στιγμής δεν έχω καταφέρει να ακούσω το συγκεκριμένο ηχείο αλλά το αμέσως μεγαλύτερο Yara II superior .Δεν μπορώ να πω πως με εντυπωσίασε.Επίσης Triangle color δαπέδου focal 714.Triangle το πιο δυνατό μπάσο αλλά που έδωσε την εντύπωση πως ο ενισχυτής μου ίσως λίγος.Μάλλον το ηχείο ζητούσε το κάτι παραπάνω .Βέβαια όλα αυτά με παθητικό προενισχυτή.Με τον ενεργό διαφορές τεράστιες προς το καλύτερο .Τέλος Focal 714 πολύ γλυκό ηχείο αλλά υστερούσε στο χαμηλό έναντι των άλλων,ωραία λεπτομέρια και ατάκα.Με βάζει σε σκέψεις για το μεγαλύτερο Focal chorus 716 v.

SIMPLYMUSIC

"Επαγγελματίας"
Reaction score
67
Δύσκολα στην τοποθέτηση τα audio physic κατά την άποψή μου, ειδικά σε χώρο 18 τμ. Προσωπικά θα κοίταζα σε chario ή ανάλογης φιλοσοφίας για rock, ακόμα και spendor. Και βέβαια είτε με εκτόνωση μπροστά είτε κλειστής καμπίνας.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.516
- το συγκεκριμένο audio physic ( Yara II superior ) , είναι από τα εύκολα στη τοποθέτηση ,
- για τα chario , κρατάω μία επιφύλαξη λόγω λάμπας , ( θα παραγλυκάνει το αποτέλεσμα ) , κατά τ΄ άλλα , είναι ευχάριστα ηχεία

- το yara , με τι το άκουσες αν επιτρέπεται ;

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7