AZBOX HD updating..... Oδηγίες πρός ναυτιλομένους ...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Εδώ θα βάζουμε οδηγίες χρήσης, αναβάθμισης και εγκαταστασης νέων plugins και όχι μόνο για τον AZBox HD...

Εγκατασταση OPENXCAS - MULTICAS - Cccam 2.1.1

Προσοχή... θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες γιατι το XCAS οταν το διαγράψετε δεν θα υπάρχει πλέον.
Πρεπει να το εγκαταστησετε ξανα με τον τρόπο που περιγράφεται :

1) Κάντε Διαγραφή των plugins στον δέκτη. Εαν έχετε κάποιες ρυθμίσεις να τις σωσετε πρώτα γιατι θα διαγραφούν όλες.

2) περάστε στον AZBox την τελευταία έκδοση
http://dailyfw.azupd.com/

3) Συνδεθείτε μέσω FTP με τον AzBoxHD
Χρησιμοποιήστε το FileZilla http://filezilla-project.org
ή το control center του AZBoxHD
http://www.azboxworld.com/index.php?page=Thread&threadID=10368

4) Συνδεθείτε με τον AZBox και πηγαίνετε απο δεξιά στο φάκελο /PLUGINS και φτιάξτε ενα φάκελο με το ονομα OpenXCAS , έτσι θα έχετε /PLUGINS/OpenXCAS .

5) Μέσα στο /PLUGINS/OpenXCAS φτιάξτε ενα φάκελο με το ονομα MultiCAS , ετσι θα εχετε : /PLUGINS/OpenXCAS/MultiCAS .

7) Κατεβάστε το αρχείο MultiCAS_v160D-D08_2k91101.zip
http://rapidshare.com/files/32229735...08_2k91101.zip

8) Βάλτε μεσα στο MultiCAS φάκελο του AZBoxHD το αρχείο : emu_module ( MultiCAS 1.60 ) και το αρχείο openxcas.conf, απο το ξεζιπαρισμένο αρχείο.

9) Στο PC δημιουργήστε το αρχείο cccam.cfg με το πρόγραμμα notepad++ ( Ειναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα notepad++ γιατι εχει linux format ).
Κατεβάστε το απο εδώ:
http://sourceforge.net/projects/notepad-plus/files/

Παραδείγματα :

Το cccam.cfg θα περιέχει ΜΟΝΟ :

C: some.hostname.com 12000 username password
ή
C: some.hostname.net 12001 username password

10) Μεταφέρετε το αρχείο στον AZBoxHD : /PLUGINS/OpenXCAS/MultiCAS

11) Επίσης Μέσα στο OpenXCAS , φτιάξτε ενα κενο αρχείο με την ονομασία module.seq πάλι με το notepad++ .

12) Μεταφέρετε το αρχείο στον AZBoxHD : /PLUGINS/OpenXCAS

13) ΠΡΟΣΟΧΗ : Δώστε δικαιώματα σε όλα τα παραπάνω αρχεία στην πλευρά του AZBox με τον αριθμό 777. Είναι σημαντικό. Δεξί κλικ και δικαιώματα αρχείου...

14) Κλείστε και ανοίξτε τον AZBoxHD.

15) Τωρα με το τηλεχειριστήριο του AZBoxHD πηγαίνετε :
Plug-ins -> OpenXCAS -> Activation & Priority settings και πατήστε το ΜΠΛΕ κουμπί για να φύγει το # . Μετά πατήστε ΟΚ και κάντε ΕΧΙΤ.

16) Με το τηλεχειριστήριο του AZBoxHD πηγαίνετε :
Plug-ins -> OpenXCAS -> Camd Setup -> MultiCAS -> Smartcard Interface -> Smart Card Splitter & CS .

Θα δείτε Mode OFF

13) Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα του τηλεχειριστηρίου και πατήστε δεξιά μέχρι να δείτε :

Client CCcam .

14) Τωρα πατηστε πρός τα κάτω στο Hostname και πατήστε το ΜΠΛΕ κουμπί για να φορτώσετε τις C lines απο το cccam.cfg .

15) Πατήστε το ΚΟΚΚΙΝΟ κουμπί για save, πάντε στο login και πατήστε OK , εαν όλα είναι καλά θα σας γράψει login success , ειδέ άλλως login fail.

Μπορεί όταν πατατε το μπλέ κουμπί να πηγαίνει στο Mode OFF, αλλά κάντε back και όλα θα είναι εκεί.

Επίσης υπάρχει και ο χειροκίνητος τρόπος εισαγωγης των στοιχείων της C Line... Απλώς επιλέξτε μια αλλη θέση και πατήστε τα γραμματα και αριθμούς όπως γραφετε SMS.
Αυτό ήταν.

Στην εξοδο θα ρωτησει connect to All servers ? πατηστε Yes .
Στο cccam.cfg υποστηρίζονται μέχρι 32 γραμμές...

Reaction score
0
Απάντηση: AZBOX HD updating..... Oδηγίες πρός ναυτιλομένους ...

Εάν επιτρέπεται θα ήθελα να συμπληρώσω στα γραφόμενα του φίλτατου Παναγιώτη τα εξής:
Μπορούμε να κατεβάσουμε το τελευταίο MultiCas από το AzBoxworld μέσω του menu των plugins (download executable).
Κατόπιν κατεβάζουμε το MultiCASEdit v. 1.4 του κυρίου telesat από εδώ και το εγκαθιστούμε στο pc μας. Το τρέχουμε, στα options βάζουμε την i.p. που του έχουμε δώσει και στο SC spliter & CCcam κάτω κάτω βάζουμε την ή τις Clines που έχουμε, δεξιά true & send to AZBox.
Κατόπιν κάνουμε reboot το δέκτη μας και περιμένουμε...
Να τονίσω πως τα linux μηχανήματα χωρίς παίδεμα δεν έχουν γλύκα. Για κάποιους που δεν έχουν χρόνο, η δική μου μέθοδος είναι μασημένη τροφή οπότε συνιστώ τη μέθοδο του Παναγιώτη για να μαθαίνουμε και κάτι παραπάνω...

Reaction score
0

μετα την τελευταια αναβαθμιση του λογισμικου με εκδοση 4283 παρεχεται η δυνατοτητα udp streaming της εικονας και του ηχου δικτυακα, για αναπαραγωγη σε απομακρυσμενους υπολογιστες που τρεχουν προγραμματα για να παιζουν stream οπως πχ το VLC

για να επιτυχεις την μεταδοση πρεπει στο μενου που εμφανιζεις με το κουμπι του τηλεχειριστηριου που βρισκεται πανω αριστερα του ΟΚ εξω απο τον κυκλο και να επιλεξεις streaming.

μετα στο παραθυρο που εμφανιζεται να πληκτρολογησεις την διευθυνση (ip) του υπολογιστη που (/θα) τρεχει την εφαρμογη VLC, την διαρκεια της μεταδοσης πχ undefined και μετα οκ.

στον υπολογιστη που τρεχει το VLC πας MEDIA>streaming>network καρτελα> βαζεις udp , την ip του υπολογιστη(οχι του azbox) και port 9000.

πατας stream και ξανα stream και πρεπει να παιξει μια χαρα

Reaction score
5

Γεια σας
Σαν νεος στο Forum και στο παιχνιδι και ενδιαφερομενος για τον συγκεκριμενο δεκτη ,θα ηθελα να ρωτήσω το εξής Αν αυριο το πρωι αγοράσω εναν Azbox premium,θα εχει ολα αυτά τα καλούδια,θα πρέπει να τα ζητησω απο τον πωλητή, γιατι εγω δεν μπορω να τα κάνω και τελος παντων
να αγοράσω αυτόν τον δεκτη ? η θα πρέπει να ειμαι με μια αναβάθμιση στο χέρι

Reaction score
0
Καλησπερα,μπορει καποιος να μου πει πως μπορω να κανω streaming με vlc player στον azbox?Ευχαριστω.

Reaction score
0
Καλησπερα,μπορει καποιος να μου πει πως μπορω να κανω streaming με vlc player στον azbox?Ευχαριστω.
μετα την τελευταια αναβαθμιση του λογισμικου με εκδοση 4283 παρεχεται η δυνατοτητα udp streaming της εικονας και του ηχου δικτυακα, για αναπαραγωγη σε απομακρυσμενους υπολογιστες που τρεχουν προγραμματα για να παιζουν stream οπως πχ το VLC

για να επιτυχεις την μεταδοση πρεπει στο μενου που εμφανιζεις με το κουμπι του τηλεχειριστηριου που βρισκεται πανω αριστερα του ΟΚ εξω απο τον κυκλο και να επιλεξεις streaming.

μετα στο παραθυρο που εμφανιζεται να πληκτρολογησεις την διευθυνση (ip) του υπολογιστη που (/θα) τρεχει την εφαρμογη VLC, την διαρκεια της μεταδοσης πχ undefined και μετα οκ.

στον υπολογιστη που τρεχει το VLC πας MEDIA>streaming>network καρτελα> βαζεις udp , την ip του υπολογιστη(οχι του azbox) και port 9000.

πατας stream και ξανα stream και πρεπει να παιξει μια χαρα

δεν διαβαζεται τιποταααααααα

Reaction score
0
Απάντηση: Re: AZBOX HD updating..... Oδηγίες πρός ναυτιλομένους ...

Αυτό μέχρι στιγμής δε γίνεται. Είμαι σίγουρος όμως πως σύντομα θα γίνει.
Μετά τις γιορτές η Opensat αρχίζει να επιταχύνει την εξέλιξη του μηχανήματος και πιστεύω πως τα προβλήματα θα αρχίζουν σιγά σιγά να λύνονται...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: AZBOX HD updating..... Oδηγίες πρός ναυτιλομένους ...

Αυτό μέχρι στιγμής δε γίνεται. Είμαι σίγουρος όμως πως σύντομα θα γίνει.
Μετά τις γιορτές η Opensat αρχίζει να επιταχύνει την εξέλιξη του μηχανήματος και πιστεύω πως τα προβλήματα θα αρχίζουν σιγά σιγά να λύνονται...

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΤΤΤΤΕΕΕΕΕΕ
Αντιγραφη απο αλλο forum
Originally Posted by tsakman
Από ξένο forum

In Azbox when watching a channel, press "MENU" in RC and select "Streaming".
Now in "Duration" put the time that you want in minutes, or try to select 0 minutes (not defined) and you will have the streaming activated without time limits.

Then in a PC, open the m3u file with VLC which is inside the zip in:
Code:

http://www.sendspace.com/file/y4qo3z

You should have the streaming working in VLC with a PC.

Επιτέλους παίδες
η μετάδοση στο δίκτυο είναι γεγονός :) . Μπορώ πλέον να απολαμβάνω τα κανάλια του δέκτη στο pc. Απο ότι φένεται δεν έχει καθυστέρηση στη μετάδοση όπως σχεδόν γίνεται με όλους δέκτες της σειράς δρεαμβοχ που έχω στην κατοχή μου.

Reaction score
0

Φίλε μου αν δεν ήσουν τόσο ενθουσιασμένος με την επίτευξη streaming από το κουτί στο pc σου (κάτι που καταλαβαίνω απόλυτα διότι & γω ψιλοενθουσιάστηκα :114:) θα παρατηρούσες πως ο φίλος ρώτησε αν γίνεται το αντίστροφο δλδ streaming από το pc στο azbox. Απ' ότι διάβασα σε ξένα forums άλλοι τα κατάφεραν, άλλοι όχι και για όσους τα κατάφεραν κολλάει συνέχεια. Προσωπικά δεν το δοκίμασα, θα το κάνω αύριο και θα επανέλθω.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Streaming απο το PC πρός τον AZBOXHD γίνεται απο παλιά...
Δηλαδή ταινίες που βρίσκονται στο PC να παίζουν μέσω του AZBox, ουσιαστικά το streaming το κάνει το VLC.

Τωρα πλέον και το ανάστροφο, δηλ. ο AZBOX να κάνει streaming ΠΡΟΣ το PC...:126:

Reaction score
0

Xaireto ta paidia kai kalos sas vreika. An kai ekana tin erotisi se allo thread 8a tin kano kai edo mias kai ekei exei na upo8ei kati peripou 4 imeres.
Loipon exo ton AZbox Prem. peripou 3 imeres kai ola dixnoun na mou doulevoun roloi alla den mporo na ftiakso to EPG sta Ellinika. Afto gia emena einai sumantiko kai an mporei kapoios na me voi8isei 8a mou kanei megali xari. Na po pos exo fortomeno to teleftaio fw kai se genikes grames mou doulevoun ola. Xronia xristeis ton dm exo genika kapoia eksikiosi. off- Akoma kai tin @spri mou diavazei... -/off
Kapou diavasa gia kapoia gramatoseira alla mexri ekei.
Euxaristo ek ton proteron.
Xaireto

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Γεια σου paris13 και καλώς ήρθες, μου αρέσει που ψαχνεις EPG Ελληνικό και εσύ γράφεις στα greekglish... :109:

Βασει των κανονισμών, πρέπει να γράφεις μόνο Ελληνικά, για πολλούς και διάφορους λόγους....:126:

Reaction score
0

Γεια σου paris13 και καλώς ήρθες, μου αρέσει που ψαχνεις EPG Ελληνικό και εσύ γράφεις στα greekglish... :109:

Βασει των κανονισμών, πρέπει να γράφεις μόνο Ελληνικά, για πολλούς και διάφορους λόγους....:126:
Ok Sorry έχεις δίκιο φίλε μου απλά από κεκτημένη ταχύτητα και από συνήθεια που μου έγινε σε άλλο forum. Επίσης Sorry που απαντάω τώρα αλλά διάφορα τρεχάματα δεν με άφησαν να μπω στο forum κάτι μέρες.
Και για να μην είμαι και εντελώς off topic να ρωτήσω μήπως γνωρίζει κάποιος φίλος όσον αφορά τον AZbox Premium HD και τα EPG τη γίνεται.? ο δέκτης έχει ωριμάσει πολύ και ενώ όλα μου δουλεύουν ρολόι μέχρι που βαριέμαι (ευτυχώς που υπάρχει και ο Qbox HD για να ασχολούμαι...) και το μόνο που δεν έχω καταφέρει είναι να έχω Ελληνικά EPG.
Αν γνωρίζει κανείς κάποια φόρμουλα ώστε να λυθεί και αυτό θα με βοηθήσει πολύ.
Ευχαριστώ για την επισήμανση και χαιρετώ.

Reaction score
0
Καλησπέρα παιδιά

Θα ήθελα μια βοήθεια με το Azbox Elite. Δίνω μέσω card splitter (κάρτα Nova irdeto ACS V.5) στο δέκτη αλλά δεν έχω καταφέρει να δω τα κανάλια της Nova στον azbox. Γνωρίζετε ποιό plugin θα πρέπει να κατεβάσω γιατί με τα τελευταία multicas δεν έχω καταφέρει τίποτα.

Επίσης αν κάποιος ενδιαφέρεται υπάρχει διαθέσιμος δέκτης azbox elite καινούργιο στο κουτί του στη τιμή των 230ευρώ.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.155