AZbox Premium. Πρόβλημα αναπαραγωγής αρχείου HD από εσωτερικό σκληρό

Reaction score
3.085
Καλό μεσημέρι σε όλους.

Έχω τον AZbox Premium 3.0 αρκετό καιρό τώρα και τελευταία μου παρουσίασε το εξής πρόβλημα:

Έχω εγκαταστήσει εσωτερικά έναν 750άρη σκληρό. Όταν κάνω εγγραφή από τηλεοπτικό πρόγραμμα HD από την ΕΡΤ HD, μέσω φυσικά του επίγειου ψηφιακού δέκτη, που έχω από τις πρώτες μέρες προμηθευτεί και ενσωματώσει, το μηχάνημα αρνείται να το αναπαράγει και μου βγάζει σφάλμα. Ακόμα κι αν πάω να το κάνω από κεντρικό μενού ή από το μενού της Οργάνωσης των Αρχείων (File Management), κάνει να ξεκινήσει την αναπαραγωγή και ενώ παίρνω εικόνα και ήχο, σε λιγότερο από ένα λεπτό σταματάει. Σημειωτέον πως οποιοδήποτε αρχείο SD έχω εγγράψει με τον ίδιο επίγειο δέκτη στο δίσκο, δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα στην αναπαραγωγή. Επίσης δυο αρχεία HD, τα οποία έχω γράψει από το γερμανικό ZDF HD (ήταν ο τελικός του τελευταίου Μουντιάλ), δεν έχουν επίσης κανένα πρόβλημα στην αναπαραγωγή.

Το μέγεθος των αρχείων, που δεν μπορούν να αναπαραχθούν, είναι λιγότερο από 4GB και είναι αρχεία με κατάληξη .ts, όπως όλα τα υπόλοιπα, άλλωστε. Επίσης, έχω αρκετό καιρό να κάνω αναβάθμιση firmware, αλλά με το υπάρχον δεν είχα κανένα πρόβλημα έως τώρα.

Μήπως μπορείτε να μου δώσετε τα φώτα σας;

Ευχαριστώ.
-

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: AZbox Premium. Πρόβλημα αναπαραγωγής αρχείου HD από εσωτερικό σκληρό

Παναγιώτη σε κάθε περίπτωση κάνε ενα firmware update και ενα format στον δίσκο απο τον AZBox. Μετά βλέπουμε.

Reaction score
3.085

Καλημέρα, Πάνο κι ευχαριστώ. Ο δίσκος, όταν τον εγκατέστησα, φορμαρίστικε έτσι κι αλλιώς από τον Azbox, άρα δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Όσο για την αναβάθμιση του λογισμικού, θα το κάνω σε πρώτη ευκαιρία και μετά θα ποστάρω.
-

Reaction score
3.085
Απορίες (πολλές)

Με την ευκαιρία, επειδή έχω πολύ καιρό να κάνω αναβάθμιση firmware, θέλω να ρωτήσω μερικά πράγματα:

1) Έχω ένα στικάκι USB της Transend (8GB), με το οποίο έχω παλιά κάνει κι άλλη αναβάθμιση, άρα είναι φορμαρισμένο κατά FT32. Στο στικάκι έχω φυσικά κι άλλα αρχεία προσωπικής φύσης, όλα σε ένα φάκελλο που τον έχω ονομάσει PRIVATE, ενώ υπάρχουν και οι φάκελλοι, που η ίδια η Transcend έχει βάλει εξ αρχής, όπως τα Personal Data, f6flpy96x86, JFSW2settings, και τα αρχεία Autorun.inf, F6Readme.txt, iaAHCI.cat, iaAHCI.inf, Tranascend_SetupJFZW2.exe, TranscendService(JF).exe, κλπ., που αφορούν στο συνοδευτικό λειτουργικό του κατασκευαστή. Τί κάνω; Μπορώ να αφήσω τους παραπάνω φακέλλους και αρχεία ανέγγιχτα και απλά να προσθέσω το καινούργιο αρχείο και μετά να αφήσω το μηχάνημα να το βρει και να κάνει την αναβάθμιση ή μήπως πρέπει να σβήσω ΤΑ ΠΑΝΤΑ μέσα από το στικάκι και να περιέχει μόνο το αρχείο patch.bin της αναβάθμισης;

2) Θυμάμαι από παλιά ότι, όταν κατέβασα το τελευταίο firmware εκείνης της εποχής (το 0.9.4890 από τον Ιούνιο του 2010), είχα μετονομάσει το αρχείο από azbox-0.9.44890-patch.bin σε patch.bin. Το ίδιο μου λέει να κάνω και ο κατασκευαστής (με ένα email που μου έστειλε, αφού είχα ζητήσει βοήθεια από την υποστήριξη πελατών). Ισχύει ή το αφήνω με την αρχική του ονομασία;

3) Επίσης, στο ίδιο μήνυμα ο κατασκευαστής μου λέει ότι από το μενού πρέπει πρώτα να επιλέξω την επιλογή "Format Application Area" και μετά να επιλέξω την επιλογή Νο. 1 (Update from USB). Παλιά, το μηχάνημα στο μενού του δεν μου έβγαζε την πρώτη επιλογή, δηλαδή το "Format Application Area", αλλά με παρέπεμπε απ' ευθείας στην επιλογή της αναβάθμισης μέσω USB. Υπάρχει πιθανότητα να συμβαίνει το ίδιο και τώρα; Και αν ναι, τί κάνω; Κατ' ευθείαν αναβάθμιση μέσω USB?

4) Τί θα συμβεί με τα δεδομένα του δέκτη (κανάλια, κλπ.); Μήπως πρέπει να κάνω κάποιες προκαταρκτικές ενέργειες; Θυμάμαι ότι τότε που έκανα την αναβάθμιση του firmware, ο φίλος ο Μπάμπης (nakata), με είχε βοηθήσει και είχα εγκαταστήσει την εφαρμογή AZBoxEdit και μετά με κάποιο τρόπο την είχα χρησιμοποιήσει για να επαναφέρω τον δέκτη στην προτέρα του κατάσταση. Δεν ξέρω ποιά έκδοση του AZBoxEdit κυκλοφορεί τώρα, αν πράγματι θα την χρειαστώ, και από που μπορώ να την κατεβάσω. Εγώ έχω διαθέσιμη (μη εγκατεστημένη όμως) την έκδοση AZBoxEdit_2, που έρχεται πίσω από τις 30/3/2009. Υπάρχει κάτι νεότερο, που θα πρέπει να προτιμήσω και από πού; Υπ' όψη ότι θα πρέπει να εγκατασταθεί σε υπολογιστή με Windows 7 Pro (ελληνικά).

5) Αν πράγματι χρειαστώ το AZBoxEdit, που θα βρω έναν συνοπτικό αλλά επεξηγηματικό οδηγό για το πώς λειτουργεί αυτή η εφαρμογή;

Συγγνώμη για τα πολλά τα ερωτηματικά, αλλά είμαι αρχάριος στο άθλημα κι έτσι υπάρχουν πολλές απορίες.

Καλημέρα κι ευχαριστώ πολύ.
-

Reaction score
3.085
Απάντηση: Απορίες (πολλές)

Πιθανόν, με το πρόβλημα του Server να μην είδε κανένας το τελευταίο μου ποστάρισμα. Το επαναλαμβάνω εδώ.

Καμιά βοήθεια;

Με την ευκαιρία, επειδή έχω πολύ καιρό να κάνω αναβάθμιση firmware, θέλω να ρωτήσω μερικά πράγματα:

1) Έχω ένα στικάκι USB της Transend (8GB), με το οποίο έχω παλιά κάνει κι άλλη αναβάθμιση, άρα είναι φορμαρισμένο κατά FT32. Στο στικάκι έχω φυσικά κι άλλα αρχεία προσωπικής φύσης, όλα σε ένα φάκελλο που τον έχω ονομάσει PRIVATE, ενώ υπάρχουν και οι φάκελλοι, που η ίδια η Transcend έχει βάλει εξ αρχής, όπως τα Personal Data, f6flpy96x86, JFSW2settings, και τα αρχεία Autorun.inf, F6Readme.txt, iaAHCI.cat, iaAHCI.inf, Tranascend_SetupJFZW2.exe, TranscendService(JF).exe, κλπ., που αφορούν στο συνοδευτικό λειτουργικό του κατασκευαστή. Τί κάνω; Μπορώ να αφήσω τους παραπάνω φακέλλους και αρχεία ανέγγιχτα και απλά να προσθέσω το καινούργιο αρχείο και μετά να αφήσω το μηχάνημα να το βρει και να κάνει την αναβάθμιση ή μήπως πρέπει να σβήσω ΤΑ ΠΑΝΤΑ μέσα από το στικάκι και να περιέχει μόνο το αρχείο patch.bin της αναβάθμισης;

2) Θυμάμαι από παλιά ότι, όταν κατέβασα το τελευταίο firmware εκείνης της εποχής (το 0.9.4890 από τον Ιούνιο του 2010), είχα μετονομάσει το αρχείο από azbox-0.9.44890-patch.bin σε patch.bin. Το ίδιο μου λέει να κάνω και ο κατασκευαστής (με ένα email που μου έστειλε, αφού είχα ζητήσει βοήθεια από την υποστήριξη πελατών). Ισχύει ή το αφήνω με την αρχική του ονομασία;

3) Επίσης, στο ίδιο μήνυμα ο κατασκευαστής μου λέει ότι από το μενού πρέπει πρώτα να επιλέξω την επιλογή "Format Application Area" και μετά να επιλέξω την επιλογή Νο. 1 (Update from USB). Παλιά, το μηχάνημα στο μενού του δεν μου έβγαζε την πρώτη επιλογή, δηλαδή το "Format Application Area", αλλά με παρέπεμπε απ' ευθείας στην επιλογή της αναβάθμισης μέσω USB. Υπάρχει πιθανότητα να συμβαίνει το ίδιο και τώρα; Και αν ναι, τί κάνω; Κατ' ευθείαν αναβάθμιση μέσω USB?

4) Τί θα συμβεί με τα δεδομένα του δέκτη (κανάλια, κλπ.); Μήπως πρέπει να κάνω κάποιες προκαταρκτικές ενέργειες; Θυμάμαι ότι τότε που έκανα την αναβάθμιση του firmware, ο φίλος ο Μπάμπης (nakata), με είχε βοηθήσει και είχα εγκαταστήσει την εφαρμογή AZBoxEdit και μετά με κάποιο τρόπο την είχα χρησιμοποιήσει για να επαναφέρω τον δέκτη στην προτέρα του κατάσταση. Δεν ξέρω ποιά έκδοση του AZBoxEdit κυκλοφορεί τώρα, αν πράγματι θα την χρειαστώ, και από που μπορώ να την κατεβάσω. Εγώ έχω διαθέσιμη (μη εγκατεστημένη όμως) την έκδοση AZBoxEdit_2, που έρχεται πίσω από τις 30/3/2009. Υπάρχει κάτι νεότερο, που θα πρέπει να προτιμήσω και από πού; Υπ' όψη ότι θα πρέπει να εγκατασταθεί σε υπολογιστή με Windows 7 Pro (ελληνικά).

5) Αν πράγματι χρειαστώ το AZBoxEdit, πού θα βρω έναν συνοπτικό αλλά επεξηγηματικό οδηγό για το πώς λειτουργεί αυτή η εφαρμογή;

Συγγνώμη για τα πολλά τα ερωτηματικά, αλλά είμαι αρχάριος στο άθλημα κι έτσι υπάρχουν πολλές απορίες.

Καλημέρα κι ευχαριστώ πολύ.
-

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Παναγιώτη πρέπει να κάνεις αναβάθμιση και καλό θα ήταν να κάνεις φορματ, γιατι μπορεί να έχει χαλάσει κάποιο σημείο του δίσκου και να χρειάζεται να φορμαριστεί ξανά... Συμβαίνουν αυτά.

Λοιπόν στις ερωτήσεις σου,
1) κατεβάζεις το αρχείο και το βάζεις ώς patch.bin στο USB stick μέσα. Δεν χρειάζεται να σβήσεις τίποτα απο το stick.
απο εδώ... http://www.sat-universe.com/forumdisplay.php?f=454
2) Στο απάντησα.
3) Κάνε απ'ευθείας αναβάθμιση. Το format application area μόνο σε περίπτωση που ο δέκτης έχει θέματα διάφορα και περίεργα κολλήματα.
4) Το backup γίνεται ευκολα με το USB. To συνδέεις με ανοικτό τον δέκτη.
Πηγαίνεις SETTINGS > SYSTEM INFORMATION > BACKUP/RESTORE
Πατάς το κόκκινο κουμπί απο το χειριστήριο.
Επιλέγεις να τα σωσεις στο: /Data/usb1/sda1
πατάς ΟΚ.
Θα φτιάξει ενα αρχείο όπως CHANNEL.bak.
Οταν τελειώσει θα βγάλει "Backup completed successfully".
Οταν θελεις να τα επαναφέρεις, απλώς κάνεις την ανάποδη διαδικασία με το μπλέ κουμπί όμως τώρα.

Αρα η διαδικασία είναι : κάνεις πρώτα το backup, μετά αναβάθμιση, μετα restore και τελευταία format στον σκληρό δίσκο.

Καλή επιτυχία...

Reaction score
3.085
Δυο ακόμα ερωτήσεις

Ευχαριστώ πολύ, Πάνο, για τις απαντήσεις σου. Έχω ακόμα δυο απορίες, σχετιζόμενες με τον εγκατεστημένο εσωτερικό σκληρό δίσκο:

1) Κάνοντας φορμάτ στο δίσκο, δεν σβήνονται τα εγγεγραμμένα αρχεία, αυτά που έχω γράψει δηλαδή από τις διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές; Και αν ναι, μπορώ να τις μεταφέρω σε άλλο εξωτερικό σκληρό, πάντα μέσα από τη λειτουργία του ίδιου του AZbox, ή δεν υποστηρίζεται κάτι τέτοιο; Αν όχι, τότε απλά αγνόησε το δεύτερο μέρος της ερώτησής μου.
2) Ρυθμίζοντας τον AZbox, ρυθμίζεις φυσικά και ημερομηνία και ώρα. Αυτή τη ρύθμιση ο δέκτης την κρατάει μόνο αν τον βάλεις σε κατάσταση SLEEP. Αν τον σβήσεις από τον διακόπτη στο πίσω μέρος, τα δεδομένα της ρύθμισης χάνονται. Έχω όμως παρατηρήσει ότι ακόμα και σε κατάσταση SLEEP, ο σκληρός δίσκος δουλεύει, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο χρόνος της ζωής του (θα μου πεις, πόσο μπορεί να επηρεάσει τη ζωή του κάτι τέτοιο, αλλά αυτό είναι άσχετο). Υπάρχει τρόπος (κάποια ρύθμιση ίσως) να σταματάει και ο σκληρός δίσκος, όταν ο δέκτης είναι σε "ύπνωση";

Ευχαριστώ.
-

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Σαφως όταν κάνεις φορματ διαγράφονται τα πάντα.
Μπορείς να τα μεταφέρεις με ftp απο το δίσκο σου στον υπολογιστή σου.
Filezilla ως πρόγραμμα και free.
Επικοινωνείς , συνδέεσαι και κάνεις file transfer μέσω δικτύου.
Αν τωρα δεν έχει δίκτυο στον AZBox είναι ενα θέμα.
Εκεί λύνεται με εξωτερικό δίσκο USB και μεταφορά απο τον ένα δίσκο στον άλλο.
Δοκίμασε όμως πρώτα με firmware update πρίν το φορματ μήπως στρώσει.
Το 2 λύνεται με το firmware update απο ότι θυμάμαι.

Reaction score
3.085

Σ' ευχαριστώ πολύ, Πάνο, για τις συμβουλές σου. Θα προσπαθήσω να κάνω μια μίνι δικτύωση του AZbox με τον υπολογιστή μου και να σώσω τα αρχεία. Αν πετύχει, μετά θα κάνω και φορμάτ.

Τα υπόλοιπα θα τα ακολουθήσω κατά γράμμα.
Και πάλι ευχαριστώ.
-

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.266
Members
38.438