B&H PHOTO

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
www.bhphotovideo.com

Το γνωστό σε όλους μας B&H PHOTO...

Ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα στην Αμερική είναι ταυτόχρονα και από τα καλύτερα και φθηνότερα ιντερνετικά καταστήματα...

Έχω αγοράσει από εκεί πάρα πολλά πράγματα... από ψηφιακή φωτογραφική μηχανή μέχρι κυάλια και φακό 2Χ για την ψηφιακή μου βιντεοκάμερα...

Και σήμερα προς μεγάλη μου έκπληξη είδα ότι μου είχαν στείλει ταχυδρομικα ένα τεράστιο έντυπο... τον χειμερινό τους κατάλογο!!! :shock:

Πραγματικά δεν το περίμενα... να μου στείλουν από την Αμερική στην Ελλάδα τον κατάλογό τους 268 σελίδες!!!

Μπράβο τους... είναι πολύ μπροστά οι άνθρωποι...

Επίσης είναι μια ένδειξη ότι οι ιντερνετικές αγορές από το εξωτερικό, πλέον αρχίζουν και γίνονται τάση... σε λίγα χρόνια μάλλον θα είναι μόδα...

Reaction score
5
Με φθηνότερη ευρυζωνική πρόσβαση, δεν κάνει τίποτα στον μέσο χρήστη να πάτησει δυο λεξούλες σε ένα search engine να δει τι θα του βγάλει, και το σημαντικότερο ΠΟΣΟ κάνει, πριν βγει για τα μαγαζιά. Οπότε σιγά σιγά θα αγοράζονται όλο και πιο πολλά είδη έτσι.

Reaction score
164
Μέχρι τώρα μου έχουν στείλει τον κατάλογο δύο φορές. Και κάτι μου λέει ότι θα μου τον στείλουν σύντομα και τρίτη ;)

Reaction score
164
Στέλνουν από Αμερική χωρίς να υπάρχει προβλημα με το τελωνείο? ? ?
Υπάρχει πρόβλημα με το τελωνείο, και μάλιστα μεγάλο... :(
Το Β&Η, όπως όλα τα μεγάλα ιντερνετομάγαζα, στέλνουν τα πακέτα τους με όλα τα συνοδευτικά: ετικέτες, invoice, κτλ κτλ και έτσι μόνο με πάαααρα πολύ μεγάλη τύχη τη γλυτώνεις...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Εκτός αν η παραγγελία σου είναι κάτω από 100 δολάρια...

Αλλά και πάλι στο τελωνείο σε αυτά τα είδη πληρώνεις μέχρι 20%...

Έχω δει είδη με 80% διαφορά από Ελλάδα...

Reaction score
164
Κανονικά τα οφορολόγητο όριο είναι πολύ μικρό, γύρω στα 30$ CIF (δηλαδή μαζί με τα έξοδα αποστολής και ασφάλισης). Πρακτικά, αν το προϊόν είναι κάτω από 100€ δεν πολυασχολούνται. Αν ασχοληθούν μαζί σου, θα κλάψεις με μαύρο δάκρυ... Έχουμε και λέμε:
-ΦΠΑ (συνήθως 19%)
-Δασμοί (ανάλογα με το προϊόν. Συνήθως γύρω στο 5%)
-Έξοδα εκτελωνισμού (τα γλυτώνεις αν μένεις Αθήνα και έχεις ένα πρωϊνό να χάσεις στο αεροδρόμιο)
-Έξοδα αποθήκευσης και έξοδα χαρτούρας.
Πρακτικά: Παρήγειλα έναν φακό από το Β&Η 220€. Μπουγιουρντί από το τελωνείο: 180€!!!
Αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να παίρνετε τηλέφωνο τους εκτελωνιστές της εταιρίας μεταφορών που χρησιμοποιούν και (αν ποτέ σας απαντήσουν) να ρωτάτε ποιό είναι το τελικό ποσό που θα πληρώσετε. Και αν συμφέρει, το κάνετε. Αν όχι, αφήστε το καλύτερα γιατί από τη στιγμή που έχουν μπει οι ιδιώτες εκτελωνιστές στο παιχνίδι (=κέρδος προσωπικό) δεν ξεφεύγει ούτε μύγα :(

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88