BackLight Bleeding

Reaction score
5
Καλησπέρα,

Η 7 ημερών μου τηλεόραση LG 42LF65 παρουσιάζει το γνωστό "backlight bleeding" σε 3 σημεία. Πάνω δεξιά-αριστερά και κάτω αριστερά.

Στην αρχή το αγνόησα αλλά τελικά είναι πολύ ενοχλητικό και έντονο, ειδικά σε σκηνές οι οποίες βασίζονται στο μαύρο.

Κάλεσα το call center της LG οι οποίοι στείλανε αμέσως (2 ημέρες) κάποιον να την παραλάβει ώστε να πάει για τεχνικό έλεγχο (two thumbs up για την LG.... προς το παρόν).

Η άλλη LG που έχω στο δωμάτιο 26LC2R δεν έχει παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα backlight bleeding τον τελευταίο 1 χρόνο που παίζει ασταμάτητα.

Αναρωτιέμαι λοιπόν 2 πράγματα

01) Άραγε θα αντικαταστήσουν/επισκευάσουν την τηλεόραση ή θα κάνουν ότι δεν συμβαίνει τίποτα?
02) Άραγε αν λυθεί το πρόβλημα, υπάρχει περίπτωση με την χρήση να παρουσιαστεί ξανά στο μέλλον?

Πάντως η τηλεόραση με το philips 5980 σε upscaling 1080p (native resolution) δίνει ρέστα....

Reaction score
62
Καλησπέρα,

Η 7 ημερών μου τηλεόραση LG 42LF65 παρουσιάζει το γνωστό "backlight bleeding" σε 3 σημεία. Πάνω δεξιά-αριστερά και κάτω αριστερά.

Στην αρχή το αγνόησα αλλά τελικά είναι πολύ ενοχλητικό και έντονο, ειδικά σε σκηνές οι οποίες βασίζονται στο μαύρο.

Κάλεσα το call center της LG οι οποίοι στείλανε αμέσως (2 ημέρες) κάποιον να την παραλάβει ώστε να πάει για τεχνικό έλεγχο (two thumbs up για την LG.... προς το παρόν).

Η άλλη LG που έχω στο δωμάτιο 26LC2R δεν έχει παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα backlight bleeding τον τελευταίο 1 χρόνο που παίζει ασταμάτητα.

Αναρωτιέμαι λοιπόν 2 πράγματα

01) Άραγε θα αντικαταστήσουν/επισκευάσουν την τηλεόραση ή θα κάνουν ότι δεν συμβαίνει τίποτα?
02) Άραγε αν λυθεί το πρόβλημα, υπάρχει περίπτωση με την χρήση να παρουσιαστεί ξανά στο μέλλον?

Πάντως η τηλεόραση με το philips 5980 σε upscaling 1080p (native resolution) δίνει ρέστα....
Πιστεύω θα στην αντικαταστήσουν, αφού η LG έχει πολύ καλό σέρβις. Απο την άλλη "άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου"!!:happy_5:

Reaction score
5
λοιπόν, με καλέσανε σήμερα και μου είπαν ότι το πρόβλημα επιδιορθώθηκε (μπορεί να επιδιορθωθεί το bakclight bleeding?) και ότι θα την έχω σήμερα

Reaction score
5
μίλησα με τον τεχνικό ο οποίος μου είπε ότι μπήκαν στο service menu και το έφτιαξαν καθώς με κάποια ίσως έντονη φωτεινότητα χάλασαν κάποιες ρυθμίσεις έντασης της default φωτεινότητας (κάτι τέτοιο....)

Τι να πω ....

Μου είπε ότι τώρα είναι σούπερ και δεν εμφανίζει παρόμοιο σύμπτωμα

Reaction score
801
Καλο ειναι αυτο.Αυτα οντως μπορουν να αλλαξουν απο το service menu.
Φαντασου τωρα να εχεις και καλυτερο μαυρο ! :p

Reaction score
0
Μου ακούγεται πάντως λίγο περίεργο...
Αν απλά άλλαξαν τις default ρυθμίσεις για την φωτεινότητα, τότε απλά "κουκούλωσαν" το πρόβλημα...
Αν δηλαδή θελήσεις να αυξήσεις την φωτεινότητα τότε δεν θα ξανα-εμφανιστεί το πρόβλημα;

Reaction score
5
ζητώ συγγνώμη που δεν σας έδωσα ένα update.

τελικά η τηλεόραση επεστράφει τίγκα στις δαχτυλιές (γκρρρρρ) και με το πρόβλημα να παραμένει όχι μόνο στα άκρα, αλλά και στο κέντρο πλέον.!!!!

Έστειλα mail στην LG και τους ξανακάλεσα και ήρθαν να την παραλάβουν πάλι. Δεδομένου όμως ότι πλέον για μένα η τηλεόραση δεν θεωρείται καινούρια αλλά μεταχειρισμένη (καθώς την αγόρασα προ 20 ημερών....) δεν θα την δεχτώ πίσω και έχω ήδη απαιτήσει αντικατάσταση ή αν κρίνεται το μοντέλο ελλατωματικό γενικά, διακανονισμό για κάποιο άλλο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss