- Reaction score
- 1.275

Πρόταση για κατασκευή. Αν χρειάζεται μεγαλύτερο κέρδος το κύκλωμα πρέπει να διαφοροποιηθεί.
Να ρωτήσω κάτι για την δική μου επαλήθευση (μη γνωρίζοντας και πολλά από ηλεκτρονική θεωρία, απλώς επιθυμώ να ελέγξω παλιά μου διαβάσματα):View attachment 247899
Πρόταση για κατασκευή. Αν χρειάζεται μεγαλύτερο κέρδος το κύκλωμα πρέπει να διαφοροποιηθεί.
Αυτό ακριβώς σκέφτηκα όταν το είδα.Το εν λόγω κύκλωμα δεν είναι ισορροπημένο σε όλη την διαδρομή του σήματος, αλλά το σήμα μετατρέπεται σε μονοτελές(single ended) πριν το ποτενσιόμετρο, ώστε να μπορεί το τελευταίο να είναι στερεοφωνικό και όχι τεσσάρων καναλιών (που είναι και πολύ ακριβότερο), ή σφάλλω;
Απολύτως σωστά!Να ρωτήσω κάτι για την δική μου επαλήθευση (μη γνωρίζοντας και πολλά από ηλεκτρονική θεωρία, απλώς επιθυμώ να ελέγξω παλιά μου διαβάσματα):
Το εν λόγω κύκλωμα δεν είναι ισορροπημένο σε όλη την διαδρομή του σήματος, αλλά το σήμα μετατρέπεται σε μονοτελές(single ended) πριν το ποτενσιόμετρο, ώστε να μπορεί το τελευταίο να είναι στερεοφωνικό και όχι τεσσάρων καναλιών (που είναι και πολύ ακριβότερο), ή σφάλλω;
Με μια σχετικά εύκολη μηχανολογική σύζευξη-κατασκευή με χρήση δύο stepped volume units και αυτό το πρόβλημα λύνεται.Να ρωτήσω κάτι για την δική μου επαλήθευση (μη γνωρίζοντας και πολλά από ηλεκτρονική θεωρία, απλώς επιθυμώ να ελέγξω παλιά μου διαβάσματα):
Το εν λόγω κύκλωμα δεν είναι ισορροπημένο σε όλη την διαδρομή του σήματος, αλλά το σήμα μετατρέπεται σε μονοτελές(single ended) πριν το ποτενσιόμετρο, ώστε να μπορεί το τελευταίο να είναι στερεοφωνικό και όχι τεσσάρων καναλιών (που είναι και πολύ ακριβότερο), ή σφάλλω;
Με συγχωρείς, δεν ξέρω πολλά από ηλεκτρονικά και δεν καταλαβαίνω γιατί στο gain του IC2-A προσθέτουμε +1.
Άρα δεν υπάρχει λόγος σήμερα το κύκλωμα να μη διατηρεί το σήμα ισορροπημένο από την είσοδο έως την έξοδο, χμ...Με μια σχετικά εύκολη μηχανολογική σύζευξη-κατασκευή με χρήση δύο stepped volume units και αυτό το πρόβλημα λύνεται.
Και κατευθείαν:
4 poles 24 positions stepped DALE resistor 50k 4 channels volume control pot | eBay