- Reaction score
- 6

Ταινια
Ο Μπρους Γουέιν, γόνος πλούσιας οικογένειας, βλέπει τους γονείς του να δολοφονούνται μπροστά στα μάτια του. Γεμάτος ενοχές και οργή φεύγει από τη Γκόθαμ Σίτι. Όντας στην Ανατολή, εκπαιδεύεται με σκοπό να γίνει μέλος κάποιας μυστικής αδελφότητας. Όταν ολοκληρώνει την εκπαίδευσή του επιστρέφει στη γενέτειρά του και με τη βοήθεια του πιστού μπάτλερ μεταμορφώνεται σε τιμωρό των εγκληματιών.
Η ταινια σε γενικες γραμμές ηταν καλη και σε κραταει. Νομιζω πως σε αυτό, πανω από όλα συνετέλεσε το πολύ καλο casting. Τοσα μεγαλα ονοματα μαζεμενα σπανια βλεπουμε και μαλιστα (και διορθώστε αν κανω λαθος) πρωτη φορα σε comic movie.
Ο Bale ταίριαξε απολυτα σαν νυχτερίδα και μου κανε ιδιαίτερη εντυπωση η σκοτεινή του φωνη (σχεδον ανατριχιάζεις με τον τονο της)
Το story δεν θα λεγα πως με ξετρέλανε ειδικα στο σημειο που θα πρεπε να υπαρξει ως αφορμη για να δικαιολογήσει την παρουσια του κακου αντιπαλου.
Δεν μπορουσαν να σκεφτουν κατι πιο βατό;
Εκει που ηταν η μεγαλη απογοήτευση ηταν οι σκηνες δρασεις.
Αυτό το τρελο μονταζ σε στυλ διαφημιστικού κλιπ με μπουνιες και κλωτσες να μην ξερεις από πού και από ποιον ερχονται ή φευγουν είναι εντελως χαλια.
Τοσο χαλια μονταζ εχω να δω από τον κυνηγητό με τα αυτοκίνητα στον Βράχο - The Rock (καλα εκει χανει η μανα το παιδι).
Νομιζω πως το μεγαλυτερο μειονεκτημα του νεου Batman ηταν αυτό.
Δεν μπορεσα βρε παιδι μου να δω τον ηρωα σε ολο του το μεγαλείο ετσι μεγαλοπρεπείς όπως ηταν στην πρωτη ταινια με τον Keaton - Burton.
Με εξαιρεση δυο στατικες σκηνες που τον εδειχνε στην κορυφη καποιων κτηριων στην υπολοιπη ταινια τον ψαχνεις για να δεις πληρως την σκοτεινή φιγούρα του σε δρασει.
Η συπρωταγωνιστρια ηταν εντελως εκτος κλιματος και τελικα αυτό ηταν και το μονο ψεγάδι όσον αφορα την επιλογη των ηθοποιών.
Αλλα δεν ειχε και μεγαλη σημασία καθως ο ρολος της δεν ηταν και πολύ μεγαλος για να χαλασει το γλυκό.
Το Βatmobil δεν μου εκανε καθολου καλη εντύπωση. Καμια σχεση με Batman.
Πιο πολύ με Trukmobil έμοιαζε και σαν αυτά τα υπερυψωμένα 4Χ4 που καβαλάνε αλλα οχηματα παρα με το φινετσάτο οχημα που γνωριζαμε ως τωρα.
Τελος το Soundtrack δεν νομιζω να το θυμόμαστε για πολύ. Τωρα που το σκέφτομαι και τωρα ακομα το εχω ξεχασει.
Το βασικο θεμα του Elefman είναι αξεπέραστο.
Ανεξαρτητα από αυτά που εμενα καπως με δυσαρέστησαν , η ταινια βλέπετε ευχαριστα .
Μαλιστα αν και είναι μεγαλης διαρκειας δεν το καταλαβανεις καθως δεν είναι κουραστική.
Είναι πολύ ευκολο σε ταινιες που ξεπερνανε το δίωρο να γινει αυτό και να κοιτάς το ρολοι σου τρεις και λιγο περιμένοντας το τελος.
Ευτυχώς αυτό δεν συνέβη ποτε
Σε HD
Ένας ακόμη τιτλος σε hd πέρασε στα χερια μου τον τελευταίο καιρό και επιτέλους βρισκω λιγο χρονο να πω δυο τρια πραγματάκια.
Ο τελευταίος Batman σε HD-DVD version είναι μέχρι τώρα ότι καλύτερο εχω δει σε δισκο υψηλής ανάλυσης μαζι με το Hulk.
Οι εχθροι των κόκκων και των άλλων ασχημιών που μπορεί να υπάρχουν πανω στο φιλμ , μπορούν να κάνουν πάρτι καθως η εικονα που θα δουν διακρίνεται για την καθαρότητα και την κρυστάλλινη υφή της.
Η ταινία δεν θα σας εντυπωσιάσει για τα έντονα χρώματα καθως λόγο του σκοτεινού υπερηρωα εχουν επιλεγεί μαυρες και γκρι αποχρώσεις. Παρολα αυτά, αυτές είναι ότι πρεπει για να δυσκολέψουν τον προβολέα μας στα σκοτεινά πλάνα.
Τεχνικα Χαρακτηριστικά - Περιεχομενα
Ο ηχος συνοδεύετε από δυο μπάντες Dolby. Το ονομαζόμενο κατά την warner DDplus στα 640kbps και το Dolby True που εκει τρελαίνεται το bit και φτανει τα 2 mbps.
H λειτουργικότητα των μενού στους νεους αυτους δίσκους σε κανει να θέλεις να παιζεις με αυτά ετσι για πλάκα.
Εύκολα, γρηγορα και χωρις να εισαι αναγκασμένος να αφήσεις την σκηνή που παρακολουθεις καθως τα μενου προβάλλονται κατά την αναπαραγωγή της ταινιας.
Πλούσιο επίσης και σε επιπλέον υλικό , το ιδιο όμως με αυτό που υπάρχει και στην dvd version
Ταινια 7/10
Εικονα 9/10
Εικονα 9/10
Attachments
-
34,9 KB Προβολές: 41
-
57,5 KB Προβολές: 40
-
65,1 KB Προβολές: 43