BBQ Weber Spirit and other grills in action

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.717
Η επόμενη κατασκευή. :biggrin:

melina

Cargo 200
Reaction score
45.654
Τι ειναι βρε????

Να σου πω.
Αφού ξεφορτώθ.... εεε, βρήκα να δώσω το παλιό χρεπ... εεε, εκείνη μωρέ την αδύναμ... εεε, τέλος πάντων τη φανταστική weber που είχα σε ένα θύμ... εεε, σε σκραπατζ... λάθος, πάλι από την αρχή, αφού λοιπόν έδωσα την πολυαγαπημένη μου βεμπερ που με συνόδεψε πολλά χρόνια σε φίλο καλό να τη χαρεί και αυτός με τη σειρά του πολλά χρόνια με ρομαντικά ψησίματα με την αγαπημένη του σύντροφο με έπιασε η ζούλεια που όλοι έχετε bbq και εγώ δεν έχω.

Με την εμπειρία πλέον να βαραίνει τους γερασμένους ώμους μου ήξερα ότι για να μπορεί να σταθεί ψησταριά στο μπαλκονάκι μου όπου κυρίως θα δουλεύει τους χειμερινούς μήνες και με το βοριαδάκι να φυσάει έστω και απαλά τις περισσότερες μέρες και νύχτες χρειαζόμουν κάτι με πολύ, πάρα πολύ, μεγάλη ισχύ.

Στην αρχή σκέφτηκα κάρβουνο. Κατέληξα όμως ότι σε μικρό μπαλκόνι ορόφου η διαχείριση του κάρβουνου δεν θα γινόταν σωστά και θα ήταν και ψιλοεπικίνδυνα ίσως.
Σε κάρβουνο θα ήθελα πολύ να πάω αν ήμουν σε ισόγειο χώρο με άμεση πρόσβαση σε κήπο για να μπορώ να διαχειρίζομαι φωτιές και κάρβουβα όπως θέλω. Και το πιο πιθανό θα πήγαινε σε ένα μοντέλο της monolith.

Εκεί πάνω στο ψάξιμο γράφτηκα και σε ένα γερμανικό φόρουμ bbq (σαν και εμάς και αυτοί, από bbq ξεκινούν και φτάνουν σε αυτοκίνητα και ζώα :biggrin: ) για να μάθω τα τελευταία νέα της αγοράς και κάπως έτσι έπεσα σε μια γερμανική εταιρεία που ενώ είναι χρόνια πολλά παραδοσιακή βιομηχανία μεταλλικών εξαρτημάτων (EdelDesign Gmbh) τελευταία το έριξαν και στην παραγωγή ψησταριών με το brand Schickling.

Οι τύποι (οι κληρονόμοι γιοι) βάλθηκαν να φτιάξουν ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά από θέμα ισχύος, κατασκευής, χρήσης και εκμεταλλευόμενοι την τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό που είχαν.

Μιλάμε για κατασκευές εξ ολοκλήρου από ανοξείδωτο χάλυβα όπου μάλιστα σε κρίσιμα μέρη όπως οι καυστήρες αερίου (ή οι χώροι καύσης του κάρβουνου για τις ψησταριές κάρβουνου) ή οι προφυλακτήρες των καυστήρων χρησιμοποιούν ενισχυμένης αντοχής ανοξείδωτο χαλυβδόφυλλο (V4A, V2A) και η όλη κατασκευή ακολυθεί τη λογική του modular design. Ξεκινάς από ένα βασικό σκελετό και μετά μπορείς και προσθέτεις πράγματα (καπάκι, σούβλες, έξτρα σχάρες, πλάκες ψησίματος, έξτρα πλαϊνούς καυστήρες, ντουλάπια κλπ).

Κάθε καυστήρας είναι ισχύος 5KW. Επέλεξα το μοντέλο με 4 καυστήρες οπότε μιλάμε για 20KW σύνολο ισχύος. Αποκλείεται να χρειαστώ ποτέ όλη αυτή την ισχύ αλλά καλύτερα να περισσεύει παρά να λείπεται. Αλλως τε η οικονομική διαφορά από το μικρότερο μοντέλο με 3 καυστήρες ήταν μικρή ενώ οι διαστάσεις δυσανάλογα μεγαλύτερες γενικότερα και εντός του οριου για να χωράει εκεί που το θέλω.

Η ψησταριά έρχεται σε κουτιά όπως βλέπετε (το ένα μεγάλο κουτί είναι το βασικό μοντέλο, το άλλο μεγάλο είναι το καπάκι που πήρα από την αρχή, σχεδόν έτοιμο, και το τρίτο το μικρό έχει κάτι ψιλοπράγματα σχάρες, καυστήρες, ροδάκια, βίδες κλπ), θέλει τη συναρμολόγηση της, τύπου ΙΚΕΑ σαν να λέμε, αλλά πολύ πιο εύκολα από ότι έχω δει και στις οδηγίες.

Δεν έχω αποφασίσει αν θα τη συναρμολογήσω μέσα στο ΣΚ. Δεν έχουν έρθει κάτι περιστρεφόμενα ροδάκια (castor wheels) που αποφάσισα να τα παραγγείλω 2 μέρες μετά από την ψησταριά και είναι στο πλάνο να έρθουν από βδομάδα. Θα είναι λίγο μανούρα να τα βάλω μετά αφού την έχω στήσει. Δεν ξέρω ακόμα, το σκέφτομαι, τρώγομαι, το σωστό είναι να περιμένω με τις κούτες γύρω μου :o.

Για πιο πολλές πληροφορίες δείτε στο site τους και στο youtube κανάλι που έχουν.
Θα ενημερωθεί το νήμα με review από τη χρήση της όταν έρθει η ώρα της.

Last edited:

melina

Cargo 200
Reaction score
45.654
Καλέ; Configurator σαν να φτιάχνεις γερμανική λαμαρίνα;

Like a lot. 😍
Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που το κάνουν. Κάπως έτσι θα το έκανα και εγώ αν ποτέ το έκανα.
Τους πάω πολύ, εκτός από κάτι λίγα εξαρτήματα που παίρνουν από προμηθευτές γιατί δεν μπορούν να τα φτιάξουν όλα τα άλλα τα κάνουν εντός με cnc μηχανές (laser cutting, sheet bending and forming) και πουλάνε απευθείας χωρίς ενδιάμεσους ώστε να κρατιέται από τη μία η τελική τιμή σε αποδεκτά επίπεδα στην αγορά και να καρπώνονται όλο το κέρδος.
Μέσα σε 6 χρόνια έχουν φτάσει στα 15.000 κομμάτια το χρόνο, από ότι είδα σε ένα βίντεο που ανέβασαν πριν λίγο στο youtube.
Κάνουν ανάπτυξη νέων προιόντων και συνεχώς βελτιώνουν τα υπάρχοντα σύμφωνα με το άμεσο feedback που έχουν από τους πελάτες τους και χρήστες των ψησταριών. Εχουν κάνει τεράστια πρόοδο τα 6 χρόνια που κάνουν αυτή τη δουλειά.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
37.289
Γερμανικο, σαν να φερνεις την Μερκελ να σου μαγειρεψει !
Μονο και που ειδα το βιντεο στα Γερμανικα μου κοπηκε η ορεξη..... :D

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.117
Members
38.535
Νεότερο μέλος