BBQ Weber Spirit and other grills in action

Μηνύματα
807
Reaction score
673
Εύκολη, γρήγορη και σ' αυτή την τιμή είναι ευκαιρία.

Καθαρίζεται κάθε 4-5 ψησίματα με μια σπάτουλα αρχικά, μετά με καθαριστικό φούρνου (Fornet ή αντίστοιχο) και καλό ξέπλυμα.

Κάποιοι λένε ότι δεν έχει την μυρωδιά του κάρβουνου. Εγώ την προτιμώ. Πατάς ένα κουμπί, σε 5 λεπτά έχει πιάσει 250 βαθμούς και μόλις τελειώσεις το ψήσιμο την σβήνεις και δεν περιμένεις πότε θα σβήσουν τα κάρβουνα. Για εμένα που βαριόμουν αφόρητα την διαδικασία με τα κάρβουνα, δεν υπάρχει καλύτερο.
Αυτό μου έχουν πει και μένα για τη μυρωδιά του καρβουνου και ακούγεται λογικό αλλα δεν έχω δοκιμάσει...Η αλήθεια είναι ψήνω σχεδόν κάθε Σ/Κ.Δε περιμένω να σβήσει η φωτιά έχω μπάρμπεκιου αλλά περιμένω μέχρι να ανάψει + μαυρίζω με τα κάρβουνα και έχω αρχίσει να βαριέμαι τη διαδικασία όχι το αποτέλεσμα ;)
Οπότε και το καθάρισμα χωρίς χημικά δεν είναι ευκολο...
 

Μηνύματα
9.541
Reaction score
1.281
Ενα ακόμα πλεονέκτημα ειναι η ταχύτητα. Αποφασίσω στις 8 το βράδυ να ψήσω σουβλάκια. 8:20 τρώω, πιο γρήγορα από το να τα είχα παραγγείλει. Με κάρβουνα θα έτρωγα στις 9:30.
 

Μηνύματα
807
Reaction score
673
Για πάμε ένα vote όσον αφορά μόνο το γευστικό αποτέλεσμα κάρβουνου vs υγραερίου.
Απο θέμα ταχύτητας υπερτερεί σίγουρα η ψησταριά υγραερίου
 

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
29.187
Reaction score
24.153
Παιδιά για όσους τυχόν τους ενδιαφέρει, έχω βρει ένα καθαριστικό για λίπη και λάδια που κάνει φοβερή δουλειά.
Δοκίμασα όλα όσα κυκλοφορούν κάτι Κlinex, Cif, Overlay, Cillit Bang κ.λ.π.
Δεν κάνουν τίποτα και είναι και ακριβά.

Το προϊόν αυτό λέγεται Axion και είναι πάμφθηνο.
Δεν είναι οικολογικό, παίρνεις βαθιά ανάσα και την κρατάς, ψεκάζεις και φεύγεις, διότι η μπόχα της αμμωνίας δεν παλεύεται.
Όταν ψεκάζω π.χ. τα μάτια της κουζίνας βάζω τον απορροφητήρα στο φουλ, ψεκάζω και απομακρύνομαι.
Κυκλοφορεί και σε βαποριζατέρ με ψεκαστήρι στα 500 και στα 750 ml καθώς και σε λίτρο.

AX-FT-1LT.jpg


Κι εδώ ένα παράδειγμα από την πρώτη μου δοκιμή σε ένα ταψί που με 15 χρόνια χρήσης είχε μαζέψει από κάτω τόση μπίχλα από καμένα λίπη, που έβγαιναν μόνο με τροχό.
Το έβαλα μέσα στον νεροχύτη και το άρχισα στα ψιτ ψιτ.
IMG_20170917_182941.jpg


Μετά από 3 ψεκάσματα ανά 5 λεπτά.
IMG_20170918_074104.jpg


Τα υπόλοιπα μαυράδια βγήκαν μετά από άλλους 3 ψεκασμούς ανά 10 λεπτά, αλλά δεν έχω φωτο.
Ιδανικό για σχάρες και ψησταριές.
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
31.009
Reaction score
65.932
Τα έχουμε συζητήσει πολλές φορές στο παρελθόν.

Ο βασικός παράγοντας σε όλες τις ψησταριές είναι η δυνατότητα επίτευξης υψηλών θερμοκρασιών και η σταθερότητα/ρύθμιση τους, αναλόγως του είδους και του μεγέθους κρέατος που ψήνουμε.

Στα απλά μαγκάλια κάρβουνου είναι από ακατόρθωτο ως πολύ δύσκολο να πετύχουμε την ακριβή θερμοκρασία, άρα δεν συστήνονται για μεγάλα κομμάτια που χρειάζονται σταθερή χαμηλή θερμοκρασία για πολλή ώρα.

Το θέμα του αρώματος "κάρβουνου" λύνεται εύκολα με χρήση wood chips από ό,τι ξύλο προτιμάμε.

Το κόστος αγοράς ψησταριάς υγραερίου έχει να κάνει με τη χρήση που θέλουμε. Αν ψήνουμε 1-2 φορές/μήνα τα συνηθισμένα κρέατα "σειράς" του συνοικιακού χασάπη(χοιρινή, παϊδάκια, λουκάνικα), σημαίνει ότι δεν είμαστε τελειομανείς χομπίστες και τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα θα είναι αποδεκτό.

Αν θέλουμε να πειραματιζόμαστε με διαφορετικές κοπές, περιεκτικότητα λίπους, χρόνους ψησίματος κλπ, το πιο ακριβό BBQ είναι μονόδρομος.

Όπως σε όλα τα χόμπι, η πορεία προς το καλύτερο έχει δυσανάλογη αύξηση κόστους και πολύ "χάσιμο" χρόνου.
 


Μηνύματα
3.299
Reaction score
5.895
Για πάμε ένα vote όσον αφορά μόνο το γευστικό αποτέλεσμα κάρβουνου vs υγραερίου.
Απο θέμα ταχύτητας υπερτερεί σίγουρα η ψησταριά υγραερίου
Και οι υγραερίου οι ψησταριές, οι επαγγελματικές τουλάχιστον θέλουν τον χρόνο τους για να ψήσουν σωστά.
Δεν ανάβουμε και τα πετάξαμε πάνω και τρώμε σε 10 λεπτά.
Υπάρχουν συν και πλην και στα δύο. Το κάρβουνο είναι δυσκολότερο και για αυτό το αγαπάμε.
Σαν τις γκόμενες που σε ταλαιπωρούν ένα πράγμα...
 


Μηνύματα
1.236
Reaction score
1.551
Μιας και βλέπω τις έχετε λιώσει τις ψησταριές σας και εγώ τρώγομαι για πείτε...αξίζει η ψησταριά υγραεριου σε σχέση με το κλασικό καρβουνο; Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ ούτε να ψήσω ούτε γεύση. Ψήνω κλασικά στα κάρβουνα. Πόσο εύκολα καθαρίζουν μετά και με τι τροπο;
Είδα μια προσφορά και ψήθηκα γιατί βαρέθηκα να ανάβω φωτιά και να περιμένω

Στην ιδια φάση είμαι και εγώ αφού δεν έμπαινα στην διαδικασία να ανάψω κάρβουνο για 2 άτομα και παράγγειλα την spirit της προσφοράς
Θα την χαρούμε περισσότερο και είναι μεγάλη ευκολία
 



Μηνύματα
3.279
Reaction score
1.903
Οι Broil king τι λένε; Είναι εφάμιλλες με τις weber; Θέλω να πάρω μια με δύο ή τρεις εστίες, αλλά έχω θέμα με το φάρδος του μπαλκονιού και οι Broil έχουν λιιιιγο μικρότερο βάθος.....
 

spylab

We wellcome chechen Peace Corps
Moderator
Μηνύματα
10.905
Reaction score
26.480
Το λαδώνουμε το μαντέμι πριν ακουμπήσει το κρέας?
Αν το κρεας που θα ακουμπησει ειναι λαδωμενο και το μαντεμι δουλεμενο δεν χρειαζεται .
Στην αρχη καλο ειναι πολυ λιγο λαδι.

Οι Broil king τι λένε;
Ειναι εξισου καλες . Οσο αφορα το πλατος μπορεις στην weber να εχεις την μια πλευρα κατω.
 

Μηνύματα
3.279
Reaction score
1.903
Ειναι εξισου καλες . Οσο αφορα το πλατος μπορεις στην weber να εχεις την μια πλευρα κατω.
Το πρόβλημα Σπύρο δεν είναι το πλάτος , είναι το βάθος της ψησταριάς. Πλάτος έχω γύρω στα 15 μέτρα διαθέσιμο...😆😆
 

spylab

We wellcome chechen Peace Corps
Moderator
Μηνύματα
10.905
Reaction score
26.480
Πρεπει να υπολογισεις και βαθος για το καπακι που ανοιγει .
 







Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
165.156
Μηνύματα
2.672.212
Members
36.892
Νεότερο μέλος
mariapan
Top