BBQ Weber Spirit and other grills in action

spylab

Shalom
Moderator
Μηνύματα
12.588
Reaction score
31.001
Το μεγαλο καθαρισμα 2 φορες το χρονο. Κανονικα καθε 5-6 φορες βγαινουν σχαρες/bars και απλα σκουπιζεται ο καδος με πανια.
 

Μηνύματα
27.309
Reaction score
25.330
Χτικιό.
Προτιμώ τα κάρβουνα που δεν έχουν τέτοια διαδικασία. Και ας είναι πιο δύσχρηστα.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.712
Reaction score
28.061
Υπάρχει και το θέμα του αέρα. Με γκάζι ψήνεις. Με κάρβουνο απλά το ξεχνάς.

Από τις λίγες φορές που ήθελα να ψήσω, τις περισσότερες φυσούσε. Και όταν φυσάει εδώ, φυσάει. Δεν είναι τυχαίο που στην περιοχή δεν υπάρχει σπίτι με τέντες.
 

Μηνύματα
27.309
Reaction score
25.330
Μπα δεν θα το έλεγα. Ψήνω με αέρα, έχω δίπλα το λάστιχο , βεράντα , και κάμποσα λάστιχα στον κήπο.
Εδω να δείς πως φυσάει όταν φυσάει.
Τρώω βέβαια κάπνα και τσίκνα αλλά τι να κάνω.
 


Μηνύματα
15.063
Reaction score
20.849
από θέμα ασφάλειας ναι, αλλά πρακτικά αν φυσάει πολύ είναι εύκολο να σου σβήσει η φλόγα στο υγραέριο γιατί ο κάδος αναγκαστικά αναπνέει για να διατηρήσει την φλόγα.
να σκεφτείς μου έχει σβήσει στο μπαλκόνι τέτοια μέρα, όχι σε ανοικτό χώρο.
οπότε σε κάθε περίπτωση θέλει προστασία απο αέρα και το υγραέριο.
 

Μηνύματα
27.309
Reaction score
25.330
Εγώ δεν παίζω με αυτά. Παντού γύρω μου υπάρχουν δέντρα και χωράφια με ξερά χόρτα.
Τα δέντρα είναι αρκετά μακριά μου τουλάχιστον 100 μέτρα και δεν έχω πουθενά ξερόχορτα.
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.958
Reaction score
41.251
Φρόντισε αν μπορείς ο προσανατολισμός να είναι τέτοιος που να προστατεύεται η ψησταριά από βοριά. Και ένα ελαφρύ κρύο αεράκι μπορεί να σου δημιουργεί προβλήματα, να μη σηκώνει υψηλή θερμοκρασία η ψησταριά και να μην ψήνει όπως θέλεις.
Το καθάρισμα είναι ανάλογα τη χρήση, τι ψήνεις κλπ. Σίγουρα βοηθάει να αφήνεις την ψησταριά αφού τελειώσει το ψήσιμο για κανά 20λεπτο να καίει ακόμα να καθαρίσουν οι σχάρες. Είναι αρκετό για το επόμενο ψήσιμο. Βάζε υπενθύμιση όμως στο κινητό γιατί θα την ξεχάσεις και ποιος ξέρει πως θα τη βρεις μετά από ώρες.
Για τη δικιά μου ένα ξύσιμο να φεύγουν τα χοντρά κάτω στην τρύπα και από κει στο λεκανάκι που έχει ήταν αρκετό μέχρι να κάνω ένα σούπερ ντούπερ καθάρισμα κάθε 2-3 χρόνια. Που σημαίνει λύσιμο, τοποθέτηση σε σημείο που θα μπορείς να την πλακώσεις με το πιεστικό και τέτοια. Αυτός είναι ο σοβαρός λόγος που σου έγραψα μην βάλεις κάτι που δεν μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα από τον πάγκο και να το πας σε άλλο σημείο για καθάρισμα ή άλλες δουλειές.
Πρακτικά την καθαρίζεις όταν βλέπεις ότι αρχίζει να παίρνει φωτιά, όλα αυτά που μαζεύονται στον κάδο αναφλέγονται από ένα σημείο και μετά και δεν το θες, μπορεί να γίνει και ανεξέλεγκτο από ένα σημείο και μετά. Επίσης η εμπειρία έχει δείξει ότι οι φλογοκρύπτες είναι μ@λακία, πέφτει εκεί πάνω όλο το λίπος και παίρνουν συνέχεια φωτιά. Ενώ σαν αυτή που σου έδειξα πιο πάνω έχει απλά η μαντεμένια σχάρα τέτοιο σχέδιο ώστε εκεί που είναι η φλόγα περιμετρικά είναι τυφλή οπότε δεν πέφτει κάτι πάνω στη φλόγα και δεν έχω ποτέ αναφλέξεις.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.712
Reaction score
28.061
Αν μπει extra σχάρα από πάνω, σε απόσταση, και ενδιάμεσα στην παλιά και νέα σχάρα βάλεις ταψί τι γίνεται; Αν ψήσεις πάνω σε μαντεμένια πλάκα τι γίνεται;

Ρωτάω γιατί κυρίως το δεύτερο το κάνουν και στα σουβλατζίδικα όπως έχω δει. Δεν θυμάμαι να έχω πετύχει σχάρα. Μπιφτέκια, μπριζόλες, καλαμάκια, πίτες όλα στο ίδιο σημείο ψήνονται.
 

Μηνύματα
27.309
Reaction score
25.330
Στο δικό μου σουβλατζίδικο έχουν και σχάρα με κάρβουνα από κάτω και πλάκα με υγρέριο δίπλα.
Σουβλάκια μπιφτέκια τα ψήνουν κάρβουνο. Πίτες και λοιπά στην πλάκα.
Αν παρεμβάλεις ταψί μεταξύ φωτιάς και σχάρας δεν θα ψηθεί το επάνω στην σχάρα ποτέ.
Σε μαντεμένια πλάκα μιά χαρά ψήνεται.
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.958
Reaction score
41.251
Αν μπει extra σχάρα από πάνω, σε απόσταση, και ενδιάμεσα στην παλιά και νέα σχάρα βάλεις ταψί τι γίνεται; Αν ψήσεις πάνω σε μαντεμένια πλάκα τι γίνεται;

Ρωτάω γιατί κυρίως το δεύτερο το κάνουν και στα σουβλατζίδικα όπως έχω δει. Δεν θυμάμαι να έχω πετύχει σχάρα. Μπιφτέκια, μπριζόλες, καλαμάκια, πίτες όλα στο ίδιο σημείο ψήνονται.
Δεν θα ψήσει και θα πρέπει να πας σε μετατροπές στο μειωτήρα πίεσης για να δώσεις μεγαλύτερη παροχή αερίου να βγάλει έξτρα θερμότητα για την οποία όμως δεν είναι σχεδιασμένο το σύστημα και κάπου θα κλωτσήσει.
 



Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.671
Μηνύματα
2.869.692
Members
37.943
Νεότερο μέλος
argyrisM
Top