Bd-rom

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Τη συνεργασία της με τη Sony στην έρευνα για τη μαζική κατασκευή μηχανημάτων αναπαραγωγής Blu-Ray (ΒD-ROM), ανακοίνωσε χθες η Singulus Technologies, η κορυφαία κατασκευάστρια εταιρία συσκευών αναπαραγωγής CD και DVD.

Οι πρώτες πρότυπες συσκευές για single layer Blu-Ray δίσκο θα είναι διαθέσιμες την άνοιξη του 2005 και για dual layer το φθινόπωρο του 2005. Ωστόσο, η μαζική παραγωγή θα εστιαστεί σε BD-ROM που θα είναι συμβατά και με τους δύο τύπους Blu-Ray και εξωτερικά θα ομοιάζουν με τη σειρά DVD9.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα εργαστούμε για το Blu-Ray, εν τη γενέσει του, και μάλιστα με τη Sony, μία από τις ιδρύτριες εταιρίες του νέου format», δήλωσε ο Roland Lacher, Πρόεδρος της Singulus Technologies. «Πιστεύουμε ότι το Blu-Ray είναι η νέα γενιά οπτικών δίσκων. Ανυπομονούμε να προμηθεύσουμε τους καταναλωτές μας με ανταγωνιστικό εξοπλισμό που θα τους δώσει τη δυνατότητα να μεταβούν ομαλά σε ένα κόσμο υψηλής ευκρίνειας. Αναμένουμε ότι μακροπρόθεσμα το κόστος μαζικής κατασκευής BD-ROM θα είναι παρόμοιο με αυτό του DVD».

Το BD-ROM θα ενσωματώσει πληθώρα ήδη υπαρχουσών τεχνολογιών, κυρίως αυτές που χρησιμοποιούνται στο DVD9. Η υψηλής πιστότητας αναπαραγωγή θα καταστεί εφικτή με ειδικά εξαρτήματα που θα προσθέσει η Singulus.

«Η ανακοίνωση της Singulus αποτελεί σαφή ένδειξη ότι η βιομηχανία έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες για την εμπορική αξιοποίηση του Blu-Ray. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Singulus για να επιταχύνουμε τη διαδικασία», ανέφερε ο Masanobu Yamamoto, Γενικός Διευθυντής της Sony Corporation.

Ένας single layer Blu-Ray δίσκος έχει χωρητικότητα 25 GB, ενώ ένας dual layer φθάνει τα 50 GB, κάνοντας τις αποθηκευτικές δυνατότητες των τρέχοντων DVD (4,7 GB το single layer DVD και 8,5 GB το dual layer) να ωχριούν.

από το pcmag.gr
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.653
Μηνύματα
2.870.326
Members
37.934
Νεότερο μέλος
daemon76
Top