Beggar's Opera

Reaction score
3.528
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά

Στο section αυτό δεν έχω γράψει και είπα να κάνω αρχή με ένα άλμπουμ που ειλικρινά με σημάδεψε στα 32 χρόνια ζωής μου. Αν και αρκετά μακριά από την ηλικιακή μου εποχή η μουσική που ακούω δεν έχει χρονολογικά όρια. Λοιπόν ένα συγκρότημα που θεωρώ ένα από τα καλύτερα Progressive Rock συγκροτήματα ever είναι ένα σκοτσέζικο συγκρότημα οι Beggar's Opera. Το άλμπουμ Pathfinder που για μένα είναι ένα reference album του Progressive Rock είναι ένα από τα καλύτερα άλμπουμ που έχω ακούσει. Δυστυχώς το έχω ακούσει σε CD και θα ήθελα πολύ να το ακούσω και σε βινύλιο.
Για γνώστες και όχι μόνο:126:

Φιλικά Κωνσταντίνος

Reaction score
4
Απάντηση: Beggar's Opera

η μουσικη εχει αλλαξει, τωρα το θεμα ποιοτητας ειναι σχετικο, αναλογα τι ψαχνει ο καθενας και τι τον συγκινει

οσο για τους beggar's opera συμφωνω οτι ειναι απο τα πολυ καλα προγκ ροκ συγκροτηματα

Reaction score
3.528
Δυστυχώς λείπει στην σημερινή μουσική η μελωδία αυτο το κάτι άλλο που πηγάζει απο την κλασσική και φτάνει σε επίπεδα ίσως πιο μακρινά και από την σημερινή εποχή.
Είναι η ταπείνη άποψη μου και καθαρά προσωπική.

Reaction score
40

Beggar's Opera!!! Μιλάμε για τεράστιο group..H ονομασία τους οφείλεται από την σατειρίκή Βallad όπερα The Beggar's Opera 1728 με libretto του John Gay και μουσική του John Christopher Pepusch.

1970 Act One
1971 Waters of Change
1972 Pathfinder
1973 Get your Dog off me!
1974 Sagittary
1979 Beggars can't be choosers
1980 Lifeline
1996 The final curtain

Το Waters of Change είναι το αγαπημένο μου άλμπουμ στο οποίο χρησιμοποιούν το Mellotron http://en.wikipedia.org/wiki/Mellotron και τα τραγούδια τους είναι πολύ prog.

[reliops=Beggars Opera - Time Machine (1971)][youtube]WgaQb8_TgtU[/youtube][/reliops]

και σίγουρα το act one
[reliops=Beggars Opera - Act One - 1971 - 01 - Poet And Peasant][youtube]4wefkwp0QOI[/youtube][/reliops]

[reliops=Beggars Opera - Act One - 1971 - 02 - Passacaglia][youtube]EQZ3Z0vVkro[/youtube][/reliops]

[reliops=Beggars Opera - 1971 - Act One - 03 - Memory][youtube]FSh4yMmncQ8[/youtube][/reliops]

Reaction score
40

Στο κομμάτι "Raymonds Road" ακούγεται η Mozart's A la Turka, η Bach's Toaccata in d-fuga και η Grieg's Peer Gynt Suite.....
Μιλάμε για πανδαισία ήχων, ακουσμάτων και επιρροών....

[reliops=BEGGARS OPERA Raymonds Road 1971][youtube]NYGAOeUW9kA[/youtube][/reliops]

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.511
Νεότερο μέλος
ztv