BEHRINGER HELP

Reaction score
8
Εν οψη της επισκευης των ηχειων μου ANALYSIS ONEGA χαρις στην ουσιαστικη βοηθεια του Βασιλη Τσαντουλη τον οποιο οφειλω να ευχαριστησω, θελω να σας μεταφερω καποιους απο τους προβληματισμους μου, σχετικα με το κροσοβερ των εν λογω ηχειων.
Στην αρχη σκεφτομουν να κρατησω τα δικα τους μεταφεροντας τα αρχικα εξωτερικα, αλλα τωρα σκεφτομαι να τα αφαιρεσω τελειως και στην θεση τους να βαλω το εξωτερικο ενεργο κροσοβερ behringer ultra drive dcx 2496. Aς σημειωθει οτι τα ηχεια μου ειναι δυο δρομων, και με τα δυο επιπλεον καναλια του ULTRADRIVE σκεφτομαι να οδηγησω μελλοντικα δυο ενεργα υπογουφερ.Οι αποριες μου ειναι οι εξεις.
1.Κατα ποσο μια τετοια λυση ειναι σωστη;
2.Θα υπαρξει καποιο προβλημα με την οδηγηση των τεσσαρων μονομπλοκ TSAKIRIDIS DEVISES ELECTRA PLUS που διαθετω;
3,Ποσο ευκολα μπορει να γινει μια αρχικη ρυθμιση του παραπανω κροσοβερ;

Eπισης ως οπαδος της ψηφιακης ισοσταθμισης, σκεφτομαι να οδηγησω το παραπανω κροσοβερ με το ULTRACURVE DEQ2496 με ψηφιακη συνδεση μεταξυ τους. Η αποριες μου σχετικα με το μηχανημα αυτο ειναι.
1.Μπορουν να συνδεθουν επανω του δυο ψηφιακες πηγες ταυτοχρονα πχ. πισι και σιντι;
2.Επειδη ακουω πολυ απο αναλογικες πηγες, κυριως βινυλιο, μπορουν να βελτιωθουν οι ψηφιοαναλογικοι μετατροπεις του με καποιο τροπο η υπαρχει κατι αλλο για αυτην την περιπτωση;

Tελος υπαεχει και το ULTRAMACH αυτο στην δικη μου περιπτωση, συνδεση δηλαδη πισι και σιντι, τι παραπανω μπορει να μου προσφερει δεδομενης και της χαμηλης τιμης του;

Eυχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας και ιδιαιτερα τους αδελφους Τσαρουχα.​

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εν οψη της επισκευης των ηχειων μου ANALYSIS ONEGA χαρις στην ουσιαστικη βοηθεια του Βασιλη Τσαντουλη τον οποιο οφειλω να ευχαριστησω, θελω να σας μεταφερω καποιους απο τους προβληματισμους μου, σχετικα με το κροσοβερ των εν λογω ηχειων.
Στην αρχη σκεφτομουν να κρατησω τα δικα τους μεταφεροντας τα αρχικα εξωτερικα, αλλα τωρα σκεφτομαι να τα αφαιρεσω τελειως και στην θεση τους να βαλω το εξωτερικο ενεργο κροσοβερ behringer ultra drive dcx 2496. Aς σημειωθει οτι τα ηχεια μου ειναι δυο δρομων, και με τα δυο επιπλεον καναλια του ULTRADRIVE σκεφτομαι να οδηγησω μελλοντικα δυο ενεργα υπογουφερ.Οι αποριες μου ειναι οι εξεις.
1.Κατα ποσο μια τετοια λυση ειναι σωστη;
2.Θα υπαρξει καποιο προβλημα με την οδηγηση των τεσσαρων μονομπλοκ TSAKIRIDIS DEVISES ELECTRA PLUS που διαθετω;
3,Ποσο ευκολα μπορει να γινει μια αρχικη ρυθμιση του παραπανω κροσοβερ;

Eπισης ως οπαδος της ψηφιακης ισοσταθμισης, σκεφτομαι να οδηγησω το παραπανω κροσοβερ με το ULTRACURVE DEQ2496 με ψηφιακη συνδεση μεταξυ τους. Η αποριες μου σχετικα με το μηχανημα αυτο ειναι.
1.Μπορουν να συνδεθουν επανω του δυο ψηφιακες πηγες ταυτοχρονα πχ. πισι και σιντι;
2.Επειδη ακουω πολυ απο αναλογικες πηγες, κυριως βινυλιο, μπορουν να βελτιωθουν οι ψηφιοαναλογικοι μετατροπεις του με καποιο τροπο η υπαρχει κατι αλλο για αυτην την περιπτωση;

Tελος υπαεχει και το ULTRAMACH αυτο στην δικη μου περιπτωση, συνδεση δηλαδη πισι και σιντι, τι παραπανω μπορει να μου προσφερει δεδομενης και της χαμηλης τιμης του;

Eυχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας και ιδιαιτερα τους αδελφους Τσαρουχα.​
Θανάση απαντώ συνοπτικά τώρα και αναλυτικότερα σε δεύτερο χρόνο. Ούτως ή άλλως αν δει το θέμα ο καρντάσης θα σου αλλάξει τα φώτα. :137:

ULTRADRIVE:
1. Κατά... πολύ. Ουσιαστικά κάνεις τα ηχεία σου ενεργά. Η αποφυγή των υλικών κρος και η καλύτερη οδήγηση, θα σου δώσει απίστευτα αποτελέσματα.
2. Κανένα απολύτως που να μπορώ να φανταστώ.
3. Μια αρχική ρύθμιση, δηλαδή να βάλεις τις συχνότητες κρος είναι πολύ απλή. Από εκεί και πέρα μπορείς να κάνεις κι άλλα πράγματα.

ULTRACURVE:
1. Μπορούν αλλά δεν είναι καθόλου πρακτικό. Αυτό θα το κάνεις με το ultramach καλύτερα.
2. Εδώ δεν καταλαβαίνω τι εννοείς...

ULTRAMΑCH:
Αυτό θα σου κάνει δύο δουλειές σημαντικές. Πρώτον θα παίξει τον ρόλο επιλογής πηγής, γιατί έχει ένα εύκολα προσβάσιμο κουμπάκι με το οποίο επιλέγεις την ψηφιακή είσοδο κάθε φορά (optical, rca, xlr) και έχεις και μια αναλογική για να χώσεις το βυνίλιο :136:. Επίσης θα παίξει ρόλο sample rate converter ούτως ώστε να "ταίσεις" την υπόλοιπη ψηφιακή αλυσίδα, με σήμα 24/96 κάτι πολύ σημαντικό.

...

Reaction score
8
ΟΚ Νικο ευχαριστω. Περιμενω και τον μπρο. Μαλλον θα προβω στην αγορα και των τριων.
Αυτο που δεν καταλαβες μου το εξηγεις με την συνδεση του Βινυλιου στο ULTRAMACH.Απλως δεν ξερω κατα ποσο η μετατροπη του αναλογικου σηματος σε ψηφιακο μεσω των μπερυ ειναι ποιοτικη. Ολη η υπολοιπη αλυσιδα ειναι σε ψηφιακο επιπεδο οποτε δεν με νοιαζει.

Υ.Γ. Εχω γνωρισει και τα παιδια του Στολλα που ειναι ο αντιπροσωπος της BEHRINGER στην Ελλαδα, που εδρευει στην Πατρα και ειναι πολυ φιλικα και εξυπηρετικα.

Υ.Γ.2 Υπαρχουν και αρκετες βελτιωσεις που μπορουν να γινουν στα μπερυ νομιζω;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.405
ΟΚ Νικο ευχαριστω. Περιμενω και τον μπρο. Μαλλον θα προβω στην αγορα και των τριων.

AKOMA???

Αυτο που δεν καταλαβες μου το εξηγεις με την συνδεση του Βινυλιου στο ULTRAMACH.Απλως δεν ξερω κατα ποσο η μετατροπη του αναλογικου σηματος σε ψηφιακο μεσω των μπερυ ειναι ποιοτικη.

Άμα δε σε αρέσει, θα φταίνε τα καλώδια...

Ολη η υπολοιπη αλυσιδα ειναι σε ψηφιακο επιπεδο οποτε δεν με νοιαζει.

Τι ακριβώς δε σε νοιάζει βρε?

Υ.Γ. Εχω γνωρισει και τα παιδια του Στολλα που ειναι ο αντιπροσωπος της BEHRINGER στην Ελλαδα, που εδρευει στην Πατρα και ειναι πολυ φιλικα και εξυπηρετικα.

Αν πουλούσαν και φτηνότερα.....

Υ.Γ.2 Υπαρχουν και αρκετες βελτιωσεις που μπορουν να γινουν στα μπερυ νομιζω;
Νομίζεις? Εδώ ο κόσμος τό'χει τούμπανο....:135:

Reaction score
8
Κωστα το ULTRACURVE μου το αφηνουν μετρητοις γυρω στα 300 ευρω και μαζι με το μικροφωνο γυρω στα 350. Απο την πειρα σου πιστευεις οτι πρεπει να ψωνησω απο καπου αλλου;

Τι ακριβώς δε σε νοιάζει βρε?
εννοω οτι πλεον δεν γινεται αλλη μετατροπη στο σημα που ξεκινα απο το σιντι και τις 3 συσκευες μεχρι την μετατροπη του στην εξοδο του κρος. Π.χ στον COPLAND το σημα του σιντι που απο ψηφιακο με το ντακ του σιντι γινεται αναλογικο παει σε αυτον που το ψηφιοποιει παλι και μετα την επεξεργασια το κανει παλι αναλογικο και το παραδιδει παλι αναλογικα στο παραπανω κρις.
Δεν αναφερομαι βεβαια στις βελτιωσεις που μπορουν να δεχτουν οι παραπανω συσκευες που αν και ειμαι ασχετος πρεπει να ξεκινουν απο τα τροφοδοτικα;

GF

Reaction score
27
Παρτα!
Εγω μολις προχτες τα παρελαβα.
SRC/DEQ/DCX η "αγια" τριαδα!
:125:

D

deleted user 10898

Guest
Απλως δεν ξερω κατα ποσο η μετατροπη του αναλογικου σηματος σε ψηφιακο μεσω των μπερυ ειναι ποιοτικη.

τελικα ρε παιδια σε τι eπιπεδο ειναι το ντακ του src2496?
ενα μετρο συγκρισης?
Νικος

Reaction score
8
Αυτη ειναι και η δικη μου απορια και αν δεν ειναι τοσο καλο, αν μπορει να βελτιωθει η αν υπαρχει καποιος καλος εξωτερικος μετατροπεας απο αναλογικο σε ψηφιακο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.405
Παίδες το ντακ είναι κορυφαίο.

Μη σκάτε για αυτό το θέμα. Έχετε πολύ σημαντικότερα θέματα - προβλήματα να ασχοληθείτε...

Έχω ξανα - ματα - ακούσει - διαβάσει απαξιωτικά σχόλια για τα ντακ των μπέρι, από τύπους που και καλά "ξέρουν". ΙΜΗΟ -> μπούρδες ολκής! Αυτοί που "δήθεν" ξέρουν, δε τόλμησαν καν να τα ακούσουν όπως πρέπει, αν τα άκουσαν ποτέ στη ζωή τους βέβαια... Η έλλειψη γνώσης καλύπτεται από απλοποιημένες εκ του (φανταστικού) βάθρου τους δηλώσεις ανεπάρκειας, αλλά είναι πιο σοφό το "όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια" στην εν λόγω περίπτωση.

Ακόμα και οι αλλαγές τροφοδοσίας που πολλοί έχουν πραγματοποιήσει στα εν λόγω μηχανήματα, είναι κατ'εμέ ανούσιες έως παντελώς άχρηστες. Αλλού είναι τα θέματα, χρειάζεται όμως διαφορετικός τρόπος σκέψης για να τα βρει κανείς. Στο τέλος, ε, αν δε βαριέσαι άλλαξε και την τροφοδοσία, είναι όμως σα να αλλάζεις φωτισμό στο χώρο ακρόασης ένα πράγμα, επηρεάζει πιο πολύ την ψυχολογία σου παρά το αποτέλεσμα. Και μην ακούσω παπαρολογία περί τζίτερ παλμοτροφοδοσίας, διότι τα πλεονεκτήματα της τροφοδοσίας αυτής είναι σημαντικότερα του προβλήματος τζίτερ, ενώ το όποιο πρόβλημα τέτοιου είδους τζίτερ (υπάρχουν άλλα 2 είδη σημαντικότερα) διορθώνεται με άλλο τρόπο, που εμπεριέχει κι όλα τα υπόλοιπα παλμοτροφοδοτικά της σειράς των ψηφιακών μηχανών, αλλά και το ρίπλ των αναλογικών τροφοδοτικών, όπως και το rf, ή και την έλλειψη on-line UPS.

Αν (που δε πρόκειται) καταφέρετε να ξεζουμίσετε την ποιότητα του εν λόγω ντακ, 1) θα πάθετε πλάκα με αυτό που βγάζει, και 2) θα σας φύγει εντελώς ο (καθαρά ψυχολογικός λόγω αισθήματος κατωτερότητας) καημός της αναβάθμισης (αλλά τότε θα σας προτείνω συγκεκριμένες αναβαθμίσεις).

Έτσι, για να μη ξεχνιόμαστε....

Αλλά και το ADC είναι μιά χαρά, για να απαντήσω και σε αυτή την απορία σας. Και γιατί είναι μια χαρά? Γιατί ΜΕΤΡΑΕΙ μια χαρά! Τόσο απλό, κι όμως τόσο δύσκολα κατανοητό, ε?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.405
Απλως δεν ξερω κατα ποσο η μετατροπη του αναλογικου σηματος σε ψηφιακο μεσω των μπερυ ειναι ποιοτικη.

τελικα ρε παιδια σε τι eπιπεδο ειναι το ντακ του src2496?
ενα μετρο συγκρισης?
Νικος
Τι επιπέδου?
Μέτρο σύγκρισης θες τώρα, ε?

Λοιπόν, είναι καλύτερο από τα Martin Logan. Νταξ?:143::144:

Reaction score
8
ΟΚ Κωστα τα αγοραζω, μια και εχω απολυτη εμπιστοσυνη στα γραφομμενα σου επι του συγκεκριμενου θεματος.
Ευχαριστω πολυ.

D

deleted user 10898

Guest
Τι επιπέδου?
Μέτρο σύγκρισης θες τώρα, ε?

Λοιπόν, είναι καλύτερο από τα Martin Logan. Νταξ?:143::144:
:138: :141: :136:

τα martin logan ειναι και ντακ? :139::142:

D

deleted user 10898

Guest
κοστα εαρ, ερχετε apogee duet firewire. εσενα που σου αρεσουν τα pro θα στο δανεισω να μου πεις γνωμη! ( βρες και καποιον να σου δανεισει εν μακ πρωτα χιχι)
Νικος

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.405
ντεν έχει μακ καρντιά μου....

καλή επιλογή φαίνεται πάντως.

Reaction score
8
To ULTRACURVE και το ULTRADRIVE τα πηραμε μαζι με ενα μικροφωνο 8000 που μου ειπαν τα παιδια οτι ειναι μαλλον το καλυτερο για την δουλεια που το θελω, με το ULTRAMATCH γκαντεμια σταματησε λεει να παραγεται, το παραγγειλα απο δυο ελληνικα ιντερνετομαγαζα που και τα δυο μου απαντησαν με ι-μειλ τα ιδια.
Μπηκα και στον θειο σας τον Θωμα τοχει χαρα, αλλα θελει καρτα η τραπεζα δεν στελνει μαλλον αντικαταβολη. Και ειχε και κατι 18αρια υπογουφερ, αλλα αυτα αργοτερα. Εγω καρτα δεν βγαζω, με τις τραπεζες δεν κατεχω πως γινεται, οποτε για ριχτε καμμια συμβουλη τι κανω ρε παιδια, πως το παιρνω να κλεισει η τριαδα. Κι αφου το καταργησε η μπερθ δεν εβγαλε κατι αλλο στην θεση του.
A και για τα καλωδια μου ειπαν να παω να βρω μπελντεν 1800 να τα κοψουμε γυρω στο εναμιση μετρο και να μου βαλουν βυσματα νιουτρικ, για να κανω τις συνδεσεις τις ψηφιακες - για αναλογικα μουπαν μια και εχω τρελλα να φτιαξω ιντερκονεκτ με ενα συστραμμενο που βγαζει η μπελντεν δεν θυμαμαι νουμερο και να μην την ψαχνω αλλο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.917
Members
38.627
Νεότερο μέλος
hatzopou