Benchmark dac1??

LM

Reaction score
4
Το συγκεκριμένο το έχω ακούσει εκτεταμένα (να οδηγεί ενεργά ηχεία) και έχω να πω τα καλύτερα και ως DAC και ως προενισχυτή. Προσωπικά μου αρέσει καλύτερα από το Lavry. Το μόνο "ελάττωμα" του είναι η ύπαρξη μόνο ψηφιακών εισόδων. Καλύτερα να ανέφερες και τη λοιπή σύσταση του συστήματός σου!

Reaction score
3.475
To συγκεκριμένο DAC1 το ακούσαμε και στην έκθεση στο δωμάτιο της Location Sound. Oταν το άκουσα έπαιζε με τα 50άρια τα παθητικά ηχεία της ATC. Οπως πάντα, το συγκεκριμένο DAC έπαιζε πολύ καλά για τα χρήματά του και πολύ ποιο πάνω. Το DAC το αντιπροσωπεύει άλλωστε η Location Sound, οπότε ποιο DAC θα έβαζε ο Θέμης για να παίξει το σύστημα ?
Δικαιώθηκε ο Θέμης για τις επιλογές του, με έναν πολύ καλό ήχο. Tα ATC ως γνωστόν δεν συγχωρούν τα λάθη της πηγής. Ο Θέμης με τα μαγικά του κόλπα και την τεράστια εμπειρία του στον χώρο της ηχοληψίας, ξέρει και τα ταιριάζει.

Το Benchmark DAC1 το έχω ακούσει και στον χώρο μου σαν σκέτο DAC αλλά και σαν προενισχυτή. Τα ηχεία που οδηγούσε ήταν τα μικρά ενεργά ATC 20. Θα έλεγα ότι σαν προενισχυτής δεν με ικανοποίησε στον ίδιο βαθμό όσο σαν DAC.

To DAC1 σηκώνει πολλές βελτιώσεις και σε επίπεδο τροφοδοσίας αλλά και σε επίπεδο τελικού σταδίου αναλογικής εξόδου. Αν θυμάμαι καλά στην έξοδο χρησιμοποιεί τελεστικούς και ένα ζεύγος Buffers της Burr Brown τα BUF634.

Reaction score
0
Το benchmark κατέχει εδώ και ενάμιση χρόνο θέση dac-προενισχυτή στο σύστημα μου με ψηφιακές πηγές ένα cd της Tascam και ένα DVD της Cambridge audio και οδηγεί ένα ζευγάρι ενεργά Dynaudio.
Αν αρέσκεσαι σε monitor ακούσματα μην το σκέφτεσαι, στα λεφτά του δεν πιστεύω ότι θα βρεις κάτι καλύτερο - ότι του δώσεις θα το αναπαράξει αυτούσιο (αυτό μπορεί να είναι καλό ή κακό ανάλογα τα γούστα σου). Αν τώρα περιμένεις να προσθέσει κάτι που θα κάνει το αποτέλεσμα πιο εύηχο δεν...
Αναβάθμισε πάντως τον ήχο οποιασδήποτε ψηφιακής πηγής του συνέδέσα σε απίστευτο βαθμό.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Rtallus said:
to cd player mou den exei psifiakes exodous. :?
Δυστυχώς τότε, η μόνη λύση είναι να αγοράσεις ένα cd player με ψηφιακή έξοδο. Με ένα καλό transport σαν το Tascam θα έχεις καλό ήχο με χαμηλή τιμή...

Reaction score
7.088
Mα αν δεν εχει ψηφιακες εξοδους πρεπει να ειναι ενα πολυ φθηνο player (και παλιο) οποτε μαλλον η συνδεση του με τον Benchmark θα θυμιζε citroen 2CV με λαστιχα απο F1.Δεν δοκιμαζεις απλα ενα συγχρονο μεσης τιμης cdplayer,πιστευω θα σε καλυψει ανετα.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Rtallus said:
Diladh mono ta palia kai ta metria den exoun psifiakes exodous??
Όχι απόλυτα. Από τα σύγχρονα Players όμως ελάχιστα δεν έχουν ψηφιακή έξοδο (π.χ. ΝΑΙΜ). Αλλά αν έχεις κάτι τέτοιο να ξέρεις ότι δεν σηκώνει αναβάθμιση...

Reaction score
7.088
Αυτη τη στιγμη δεν γνωριζω να υπαρχει cdplayer οποιασδηποτε εταιρειας που να μην εχει ομοαξονικη ή οπτικη ψηφιακη εξοδο.Ποιο εχεις εσυ?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
tanto said:
Αυτη τη στιγμη δεν γνωριζω να υπαρχει cdplayer οποιασδηποτε εταιρειας που να μην εχει ομοαξονικη ή οπτικη ψηφιακη εξοδο.Ποιο εχεις εσυ?
Κάποια ΝΑΙΜ δεν έχουν. Και αν θυμάμαι καλά και τα φθηνά LINN, πάλι δεν έχουν.

Reaction score
7.088
Ενταξει δεν πηγε το μυαλο μου σε αυτο το επιπεδο,τι νοημα θα ειχε αλλωστε η προσηκη του dac.Τα ΝΑΙΜ λογικο να μην εχουν αλλα οσο αφορα το atoll μου κανει εντυπωση.Φιλος εχει το cd100 και εχει ομοαξονικη.Μαλλον ομως εχεις παλια εκδοση της συσκευης

http://www.atoll-electronique.com/uk/lecteurcd.php

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.800
Members
38.495
Νεότερο μέλος