Benq 5120 υπάρχει ακόμα;

Reaction score
0
Παιδιά γειά σας και καλή χρονιά.
Παρακολουθώ το forum τον τελευταίο καιρό και έμαθα αρκετά πράγματα,μπράβο σε όλους σας, συνεχίστε να μοιράζεστε τις γνώσεις σας πάνω σε αυτό το ωραίο χόμπι.
Στο δια ταύτα τώρα.
Σκέφτομαι να αγοράσω τον Benq 5120 για εισαγωγή στην μεγάλη οθόνη μιας και ούτε τα οικονομικά επιτρέπουν μεγαλύτερο άνοιγμα αλλά από ότι έχω καταλάβει είναι μια αξιόπιστη και συμφέρουσα περίπτωση.
Το ερώτημα είναι, υπάρχουν ακόμα 5120 προς επίδειξη;
Ξέρετε αν μπορώ να τον βρώ κάπου στημένο να τον δώ για λίγο πρίν τον αγοράσω;
Αυτό που φοβάμει είναι το rainbow αν και δεν το έχω δεί σε άλλους που εχω παρακολουθήσει περιστασιακά.
Σε τρία καταστήματα που ρώτησα δεν τον είχαν.
Ενα δεύτερο ερώτημα είναι αν μπορεί ο εν λόγω προτζέκτορας να αποδώσει 100 ίντσες απο τα τρία μέτρα. Η θέση θέασης θα είναι στα 6-6,5 μέτρα και οι επιλογές μου είναι ή να μπεί ο προτζέκτορας στο μέσον ή πίσω-πίσω στα 6,5 μέτρα.Απο που εκτιμάτε ότι θα αποδώσει πιο καλά με δεδομένο πάντα τις 100 ίντσες;
Εδώ σταματάω γιατί πήρα φόρα και δεν πιάνομαι.
Κάθε βοήθεια ή πληροφορία ευπρόσδεκτη.

Reaction score
50
Καλησπέρα

από ότι φαίνεται από το projection calculator της Benq από τα 3μ θα πάρεις max 90".

δες εδώ: http://www.benq-eu.com/Products/Projector/index.cfm?product=489
στο κάτω μέρος της σελίδας έχει το calculator.

Δυστυχώς στα άλλα που ρωτάς δεν ξέρω να απαντήσω.
Πάντως όποιο προβολέα και αν διαλέξεις τσεκαρε τις αποστάσεις γιατί μπορεί να έχεις πρόβλημα στην τοποθέτηση.
Αρκετές εταιρίες έχουν τέτοια calculator στα sites τους

Reaction score
1
βαση του calculator της ΒΕNQ στα 6.5μ θα πάρεις στο ελάχιστο 162"

για 100" θέλεις τοποθέτηση από 3.33μ εως 4μ.

Θεωρητικά αλλά και πρακτικά όσο πιο μακρια είναι ο προβολέας από το πανί θα χρειαστείς περισότερη φωτεινότητα για να δεις όπως σε μικρότερες αποστάσεις. Δεν ξέρω βέβαια να σου πω αν ο συγκεκριμένος σε καλύπτει για μία πιθανή τοποθέτηση στα 6.5μετρα που αναφέρεις.

Reaction score
0
Οι 100 ίντσες δεν είναι μονόδρομος. Εγώ βλέπω στις 93'' συνειδητά και από επιλογή. Θεωρώ δε ότι μηχανάκια σαν τον 5120 και τον δικό μου 4805 δεν πρέπει να ανοίγουν εικόνα πολύ πάνω από τα 2 μέτρα (οι 93 ίντσες είναι 205 εκατοστά πλάτος). Η χαμηλή τους ανάλυση δεν ευνοεί πολλές ίντσες.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Propetis , οπως εχουμε ηδη γραψει ο 5120 εχει καταργηθει.
Απο την BSI μου εχουν ηδη στειλει τον 610(ο οποιος ομως δεν πρεπει να ειναι καθαροαιμος ht προβολεας)αλλα δεν ειχα την ευκαιρια να τον δω ακομα.
Θα κανω μια προσπαθεια να τον δω αυριο και θα γραψω τις εντυπωσεις μου καθως "παιζει" περιπου στην ιδια τιμη με τον 5120 :wink:

Reaction score
0
Παιδιά ευχαριστώ για την ανταπόκριση, όσο για τον 610, Ανδρέα, νομίζω ότι είναι 4/3 προβολέας και βασικά data και όχι home cinema(δεν έχει ούτε καν DVI είσοδο).
Διόρθωσε με σε παρακαλώ αν κάνω λάθος.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.630
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale