benq 7700 Vs Epson wt1600

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Στις τιμες που μπορεις να βρεις και τα δυο αυτα μοντελα νομιζω πως αξιζει να κανεις το αλμα απο τα 480ρ στα 720ρ
Απο εκει και περα μενει να επιλεξεις τεχνολογια :wink:

Reaction score
0
και οι 2 ειναι καλοι προβολεις, αλλα πλεον σχετικα παλιοι (ειδικα ο benq), αν μπορεις να περιμενεις λιγο, ερχονται νεα μοντελα στην κατηγορια σε παρομοιες τιμες (αν οχι και χαμηλοτερες....). Εκτος αν εχεις βρει πουθενα να τους σκοτωνουν κατω απο το χιλιαρικο, οποτε προχωρα αφοβα, δε θα το μετανιωσεις.

ΥΓ: Epson TW600 εννοεις ετσι?

Reaction score
0
akribos auto ennoo. (opoios biazetai skontaftei)

les dhladh ton benq na mhn ton paro sta 1600 euro?
ti akribos anamenetai na bgei sintoma apo nea montela?

episis ,asxeto alla exo enthousiastei me auto to forum!!!! eutixos eimaste polloi oi "trelloi". prosopika apo tote pou to anakalipsa ksenixtisa arketa alla ematha akoma perissotera.

Reaction score
0
Προσωπικα στα 1600 δε θα τον επαιρνα. Αυτη τη στιγμη ο κατα γενικη ομολογια καλυτερος προβολεας της κατηγοριας ειναι ο Optoma HD72 που παιζει στα 2.000 περιπου. Επισης αναμενονται 2 νεα μοντελα, παλι απο Optoma, HD70 και HD73. Ο μεν HD70 αναμενεται γυρω στα 1200 ευρω, και σε χαρακτηριστικα ειναι ιδιος με τον BenQ, αλλα με νεοτερα χαρακτηρηστικα (χρωματικος τροχος, 1080p εισοδος, brilliant-color, true-vivid). Οποτε μονο χειροτερος δεν μπορει να ειναι, και θα πλασαριστει σε τιμη αισθητα χαμηλοτερη απο αυτη που εχεις βρει τον 7700. O HD73 περναει σε αλλη κλαση, αφου ειναι με Darkchip3 , και αναμενεται περιπου στα 2.000, τη σημερινη τιμη του HD72, οποτε καταλαβαινεις οτι και ο 72 θα πεσει αναγκαστικα σε καποια τιμη ενδιαμεσα του 70 και 73 , στα 1600 ισως?

Γενικα, κατα τη γνωμη μου και οι 3 αυτοι προβολεις θα ειναι ανωτεροι απο τον benq, και αν εχεις να δωσεις τα 1600 τωρα για αυτον, τοτε σιγουρα θα μπορεις να παρεις τον 70 ή τον 72, και αν θες να δωσεις και κατι παραπανω, περνας σε πραγματικα αλλη κατηγορια με τον 73.

Και φυσικα δεν ειναι μονο οι Optoma , αναμενονται και απο αλλες εταιρειες φτηνα μοντελα σε 720p. Βλεπεις, αυτος ο χειμωνας ειναι που αρχισανε να βγαινουν οι πρωτοι προβολεις 1080p σε ρεαλιστικες τιμες, και γιαυτο αναμενεται μεγαλη σφαγη στα 720p....

Οποτε αποψη μου, ειναι να περιμενεις κανα μηνα ακομα να ερθουν τα νεα μοντελα και να σταθεροποιηθουν και οι τιμες, και οχι μονο θα παρεις κατι καλυτερο απο αυτα που κοιτας στα ιδια ή και λιγοτερα λεφτα, αλλα θα εχεις και πολλες επιλογες...

Reaction score
0
για τον ΙΝ76 που πήρε και το βραβείο της CEDIA δεν είδα κανένα σχόλιο. Αυτό το "κατά γενική ομολογία ο καλύτερος..." για τον optoma 72 δεν με βρίσκει σύμφωνο, καθώς μόνο και μόνο το γεγονός ότι ο ΙΝ76 έρχεται καλιμπραρισμένος στους 6500Κ είναι ένα αβαντάζ σημαντικό. Αν λάβεις δε υπόψη σου και την χαμηλότερη από τον optoma 72 τιμή....Anyway, δεν πρόκειται για συγκριτικό προβολέων, απλά λέω ότι οι επιλογές είναι πολύ περισσότερες από τα υπάρχοντα και τα επερχόμενα μοντέλα της optoma.
Προσωπικά θα έριχνα μια ματιά και στον καινούριο 720άρη sharp. Ενώ αν ανέβεις αρκετά ψηλότερα, υπάρχουν DC3 που είναι σε φοβερή σχέση ποιότητας-τιμής. Μέχρι και ο benq 8720 είναι προσιτός πλέον, και φυσικά και άλλοι DC3 από optoma, infocus.
Πάντως αν δεν έχεις πρόβλημα rainbow (που προφανώς δεν έχεις αφού έχεις τον 4805) μην αλλάξεις σε LCD. Ανάμεσα σε optoma 72, IN76 κλπ υπάρχει χαώδης διαφορά σε σχέση με D5, ακόμα και στους καλύτερους (Ζ4 και ae900 κατά την γνώμμη μου)

Reaction score
0
Θοδωρής Ραδιώτης said:
για τον ΙΝ76 που πήρε και το βραβείο της CEDIA δεν είδα κανένα σχόλιο. Αυτό το "κατά γενική ομολογία ο καλύτερος..." για τον optoma 72 δεν με βρίσκει σύμφωνο, καθώς μόνο και μόνο το γεγονός ότι ο ΙΝ76 έρχεται καλιμπραρισμένος στους 6500Κ είναι ένα αβαντάζ σημαντικό. Αν λάβεις δε υπόψη σου και την χαμηλότερη από τον optoma 72 τιμή....Anyway, δεν πρόκειται για συγκριτικό προβολέων, απλά λέω ότι οι επιλογές είναι πολύ περισσότερες από τα υπάρχοντα και τα επερχόμενα μοντέλα της optoma.
Προσωπικά θα έριχνα μια ματιά και στον καινούριο 720άρη sharp. Ενώ αν ανέβεις αρκετά ψηλότερα, υπάρχουν DC3 που είναι σε φοβερή σχέση ποιότητας-τιμής. Μέχρι και ο benq 8720 είναι προσιτός πλέον, και φυσικά και άλλοι DC3 από optoma, infocus.
Πάντως αν δεν έχεις πρόβλημα rainbow (που προφανώς δεν έχεις αφού έχεις τον 4805) μην αλλάξεις σε LCD. Ανάμεσα σε optoma 72, IN76 κλπ υπάρχει χαώδης διαφορά σε σχέση με D5, ακόμα και στους καλύτερους (Ζ4 και ae900 κατά την γνώμμη μου)
Εχεις δικιο, και εγω την ωρα που εγραφα το post μου φανηκε σα να κανω διαφημηση στην Optoma....(οχι τιποτα αλλο, να παιρνουμε και κανα φραγκο τουλαχιστον αν ειναι :lol: :lol:).
Αυτο οσον αφορα το οτι δεν ανεφερα και αλλα μοντελα, ενω θα επρεπε, αλλα για την αποψη για τον Optoma 72, διευκρινησα οτι δεν ηταν καν δικη μου....θυμαμαι ενα συγκριτικο που ειχε γινει καπου την ανοιξη και ητνα μεσα και ο HD72 και ο IN76, και η απαντηση ηταν ομοφωνη οτι ο 72 εντυπωσιασε περισσοτερο.

Αλλα ο σκοπος του post μου ηταν κυριως οτι λιγη αναμονη θα τον ανταμειψει, και οχι να τον σπρωξω σε κατι ακριβοτερο γιατι μπορει και να μην τα διαθετει ο ανθρωπος....απλα αμα ο HD70 ειναι τοσο κοντα στον HD72 οσο λενε τα πρωτα reviews (και λεω "αν" γιατι καλυτερα να δουμε και με τα ματια μας), τοτε θα ειναι σαφως καλυτερος απο τους 2 προβολεις που σκεφτεται και σαφως φτηνοτερος...

Reaction score
0
....φιλε zenon ...οτι ειπαν και τα παιδια παραπανω...
....πρωτα βλεπε ...μετα αγοραζε!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.382
Members
38.693
Νεότερο μέλος
ΑποστολοςΒαζ