Benq Pb 8140

Reaction score
0
Θα ήθελα τη γνώμη σας για τον BENQ PB 8140. Τον θέλω για να προβάλω εικόνα από laptop. Ακόμη και ταινίες θέλω να παίζονται από το laptop. Έχω στο μυαλό μου και τον 5120 αλλά απ' ότι είδα υπολείπεται κατά πολύ σε Lumens σε σχέση με τον 8140. Τι με συμβουλεύετε λοιπόν;

Φιλικά

Μιχάλης

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Μιχαλη καλημερα!

Τον θέλω για να προβάλω εικόνα από laptop.
Εαν αυτο σημαινει πως θελεις να τον χρησιμοποιησεις και για επαγγελματικους λογους τοτε θα πρεπει να τον προτιμησεις εναντ του 5120.
Εαν ομως εχω καταλαβει λαθος και τον θελεις μονο για οικιακη χρηση τοτε ο 5120 ειναι η λυση σου.. :wink:

Reaction score
0
Καλημέρα,

υπάρχει περίπτωση να τον χρησιμοποιήσω και επαγγελματικά. Το κύριο ερώτημά μου είναι αν τα περισσότερα Lumens του 8140 (νομίζω διπλάσια περίπου) είναι λόγος να τον προτιμήσω έναντι του 5120. Σε άλλο forum διάβασα ότι η μεγαλύτερη φωτεινότητα κάνει τον προβολέα ικανό να προβάλει και σε φωτεινότερους χώρους, όμως οδηγεί σε αλλοίωση των χρωμάτων και κυρίως του μαύρου (κάτι που σίγουρα δεν θα το ήθελα). Είναι έτσι τα πράγματα;
Επίσης το ότι η πηγή θα είναι το laptop ακόμη και και για ταινίες θα πρέπει να με απασχολήσει όσον αφορά την επιλογή;

Φιλικά,

Μιχάλης

Reaction score
453
Να γνωρίζεις όμως ότι τα περισσότερα lumens δεν θεωρούνται ιδανικά για για home προβολή (βλέπε CRT προβολείς).
Αυτό που διάβασες είναι και ο λόγος που ανέφερα τα παραπάνω.

Reaction score
0
Θα ήθελα επίσης αν ξέρει κάποιος να μας πει ποια είναι η ταχύτητα του χρωματικού τροχού του 5120. Αλλού αναφέρεται το 6x και σε άλλες διαφημίσεις το 2x. Τειλικά τι ισχύει;

Reaction score
0
Αν σκοπεύεις να κάνεις αρκετές παρουσιάσεις τότε ο 8140 ή και ο 6110 είναι καλύτερη λύση λόγω του panel του.
Επίσης ο 8140 έχει και 5χρωμο τροχό, 3x και DVI, η ποιότητα του video πλησιάζει τον 5120.

Aπό την άλλη από τον Απρίλιο και μετά οι 5120 έχουν 3x τροχό οπότε το πρόβλημα του Rainbow έχει εξαλειφθεί αρκετά.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.356
Members
38.688
Νεότερο μέλος
georgetsiakalakis