BenQ W1000+ - οθόνη 110"

Reaction score
210
Νομίζω πως επιτέλους έφτασε ο καιρός να μπω κι εγώ στο club της βιντεοπροβολής.:608:
Η μοναδική μου εμπειρία με προβολείς να σημειώσω πως είναι σε μαγαζιά ηλεκτρικών ειδών.Από τις προτάσεις και τα reviews αλλά και του οικονομικού τείνω να καταλήξω στον W1000+ ,ως value for money στην εισαγωγική κατηγορία.
Σήμερα πέρασα και τον είδα live,και μπορώ να πω πως αυτό που είδα χωρίς να ήταν στημένος στις ιδανικότερες συνθήκες,μου άρεσε.
Rainbow δεν μπόρεσα να διακρίνω,που ήταν και ένας από τους κύριους λόγους που ήθελα να δω πριν προβώ στην αγορά του.
Οπότε πάμε στη οθόνη και στις ερωτήσεις.:137:
Το πλάτος που θα μπει είναι στα 3.50μ,άρα πιστεύω πως με 110" στα 4-4.5μ θέαση,νομίζω πως είναι καλό;
Κάτι άλλο σημαντικό που θέλω να ξεδιαλύνω ίσως και το σημαντικότερο από ότι έχω καταλάβει, είναι σε τι απόσταση πρέπει να τοποθετηθεί ο προβολέας αφού έχει αρκετούς περιορισμούς.
Θα προτιμούσα να μην τον βάλω στο ταβάνι αλλά στο τραπεζάκι μπροστά από τον καναπέ,αλλά βάσει http://www.projectorcentral.com/BenQ-W1000+-projection-calculator-pro.htm που δεν το πολύ καταλαβαίνω να πω την αλήθεια, τι γίνεται;Ο λόγος που θέλω να αποφύγω το κρέμασμα είναι πως το ταβάνι είναι όλο γυψοσανίδα και δεν θέλω να μπω σε μεγάλα μερεμέτια,αφού ήδη θα γίνουν κάποιες εργασίες μετατροπές ώστε να κρεμαστεί η τιβι στον τοίχο καθώς και η οθόνη.
Το μπάτζετ θα κυμανθεί στα 1500€ max,και αν υποθέσουμε πως ο προβολέας θα παίξει στα 1000€ τότε έχουμε τα υπόλοιπα για την οθόνη.
Ακούω προτάσεις και επισημάνσεις.:118:
Υ.Σ.υψος-ταβάνι 2,90μ
Ευχαριστώ.

Reaction score
50
Απάντηση: BenQ W1000+ - οθόνη 110"

Σύμφωνα με το calculator για 110" θα πρέπει να τοποθετήσεις τον προβολέα σε απόσταση 4,20μ από την οθόνη.
Επειδή εδώ και χρόνια ταλαιπωρούμαι με τραπεζάκι να σου ότι καλύτερα να κάνεις μια φορά την φασαρία με την ψευδοροφή (κρύβεις και τα καλώδια έτσι) παρά να έχεις βάλε-βγάλε και τα καλώδια μες την μέση.

Στα έξοδα υπολόγισε και HDMI που στα πολλά μ είναι κομμάτακι ακριβό.

Που είδες τον BenQ ?

Reaction score
210

Κώστα στη ψευδοροφή δεν έχω και πολλές δυνατότητες παρέμβασης,εκτός κι αν ανοίξω μεγάλη δουλειά πράγμα που θέλω να αποφύγω σε πρώτη φάση,αφού οριακά και με ζόρια ψήθηκε η σύζυγος:137:
Στο public στη Γλυφάδα,αλλά σίγουρα θα ψάξω να πάω και αλλού ποιο εξειδικευμένα γιατί κι οθόνη είναι μεγάλο θέμα.

Reaction score
89
αντωνη εκτος απο ταβανι στο τοιχο υποθετω δε μπορεις ε? οπως εχει βγαλει δηληδη τη φωτο στη πισω μερια ειναι μεγαλη η αποσταση?

Reaction score
210
Απάντηση: Re: BenQ W1000+ - οθόνη 110"

αντωνη εκτος απο ταβανι στο τοιχο υποθετω δε μπορεις ε? οπως εχει βγαλει δηληδη τη φωτο στη πισω μερια ειναι μεγαλη η αποσταση?
Αδύνατον,είναι άλλα 4-4.5μ.
Εντάξει,μια λύση είναι με ποτηροτρύπανο να τρυπήσω την γυψοσανίδα για να μπορέσω να στηρίξω την βάση,αλλά από την άλλη τα καλώδια δεν θα μπορούν να περάσουν.:110:

Όσο αναφορά της οθόνης πείτε καμιά πρόταση.
Αυτές ας πούμε πως τις βλέπετε;

http://www.odes.gr/index.php?page=s...ategory_id=214&option=com_virtuemart&Itemid=5
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=27&prID=1294
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=27&prID=372
Επίσης οι 120" θα ήταν too much (κάτι σε ενδιάμεσες ίντσες δεν βρίσκω)για τα 3.5μ πλάτος ή θέμα για τις δυνατότητες του προβολέα;

Reaction score
89
απο οθονες δε το κατεχω πολυ το θεμα αλλα αν δε μπορουν να παιξουν και οι μπενεκιου εχουμε θεμα χιχιιιιι :137:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.824
Από οθόνες, πάρε την φθηνότερη που θα βρεις. Πλην των Stewart, είναι ουσιαστικά μόνο πανιά, χωρίς ιδιαίτερη τεχνογνωσία.

Αν κάποτε καταφέρεις να σκεφτείς για αγορά σοβαρής οθόνης, μέτρησε προσεκτικά το μέγεθος της οθόνης που χρειάζεσαι, πάρε μια Stewart και τελείωσες δια παντός με το θέμα "οθόνη".

Μέχρι τότε, σου είπα, την φθηνότερη, για να μην κλαις και τα λεφτά σου!:126:

Reaction score
210

Ok,έτσι κι αλλιώς στην παρούσα φάση δεν με παίρνει για παραπάνω.
Οπότε μου κέντρισε το ενδιαφέρον αυτή http://www.apothema.gr/Product/5-1-206-73020/Grandview/M120.html που έχει και καλό τρόπο πληρωμής,αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να την βρω σαν,σκέτο M120:118:

Reaction score
174

Εχω αυτην ενα χρονο και ειναι σουπερ!!! Ειχε 120€ περυσι. Εχε τους απο κοντα και τσιμπα μια με κλειστα ματια. Το μονο προβλημα της ειναι οτι το μοτερ της κανει ελαφρυ θορυβο :107:

Αργοτερα βλεπεις και κανεις :126:

Reaction score
210

Χμ,Γιάννη πίστευα πως γύρω στα 400€ θα είχα λίγο καλύτερη ποιότητα,και τουλάχιστον δεν θα είχα τόσο μεγάλη πιθανότητα να εμφανιστούν ζάρες από νωρίς.
Τώρα που παρατηρώ και μετράω προσεχτικότερα τον χώρο μου,βλέπω πως θα πάω για 120" 16:9 και ηλεκτρική.

Reaction score
210

Εχω αυτην ενα χρονο και ειναι σουπερ!!! Ειχε 120€ περυσι. Εχε τους απο κοντα και τσιμπα μια με κλειστα ματια. Το μονο προβλημα της ειναι οτι το μοτερ της κανει ελαφρυ θορυβο :107:

Αργοτερα βλεπεις και κανεις :126:
Μου αρέσει αυτή και ειδικότερα η τιμή της αν και εξαντλημένη,αλλά το gain βρε παιδιά στα 2.8 δε παίζει κανένα ρόλο;

Reaction score
89
Re: Απάντηση: BenQ W1000+ - οθόνη 110"

Μου αρέσει αυτή και ειδικότερα η τιμή της αν και εξαντλημένη,αλλά το gain βρε παιδιά στα 2.8 δε παίζει κανένα ρόλο;
ενα ντε καλη ερωτηση.... ειδικα με το μπενεκιου που θεωρειτε φωτεινο προβολικο δεν θα εχει θεμα? γενικοτερα μεχρι ποσο να κοιταμε αν ειναι μιας κ ασχετος? κ το 1.0 μια χαρα δεν ειναι? :118:

Reaction score
15.548

Υ.Σ.υψος-ταβάνι 2,90μ
Ευχαριστώ.
Αφου ταβανι εισαι στα 2.9μ.

Προτεινα 4/3 για το λογο οτι μπορεις να την βαλεις και ταβανι.

Το πλεονεκτημα ειναι οτι την κατεβαζεις και βλεπεις σε οποιο υψος θελεις...εννοειται οτι θα ειναι ηλεκτρικη.
Ετσι δεν χρειαζεται να ψαχνεις σε ποιο υψος θα την κρεμασεις στον τοιχο...:126:
Επισης εχεις το πλεονεκτημα να βαλεις μπροστα απο αυτη diy οθονη μαυρη και ηλεκτρικη για masking.:126:
Ετσι θα μπορεις να εχεις και καλυτερη απεικονιση εικονας σε 16/9 ταινιες αλλα και 235/1 ταινιες.

Οποτε εαν στραφεις προς 4/3 οθονη θα πρεπει να παρεις πλατος οθονης 3μ. για να βλεπεις 120" που θες..
Οποτε χρειαζεσαι μια οθονη 4/3 150"

Η οθονη που σου εβαλα ειναι λαθος ως μεγεθος..:133:

Και κοιτα να μην παρεις οθονη πανω απο 1.3 gain
Την φωτεινοτητα σε εναν προβολεα μπορεις να την ριξεις ευκολα,να την ανεβασεις δεν μπορεις...:126:

Επισης κοιτα η οθονη που θα παρεις να εχει μαυρο πλαισιο κατω...δεξια και αριστερα αυτης...

Reaction score
210

Αφου ταβανι εισαι στα 2.9μ.

Προτεινα 4/3 για το λογο οτι μπορεις να την βαλεις και ταβανι.

Το πλεονεκτημα ειναι οτι την κατεβαζεις και βλεπεις σε οποιο υψος θελεις...εννοειται οτι θα ειναι ηλεκτρικη.
Ετσι δεν χρειαζεται να ψαχνεις σε ποιο υψος θα την κρεμασεις στον τοιχο...
Επισης εχεις το πλεονεκτημα να βαλεις μπροστα απο αυτη diy οθονη μαυρη και ηλεκτρικη για masking.
Ετσι θα μπορεις να εχεις και καλυτερη απεικονιση εικονας σε 16/9 ταινιες αλλα και 235/1 ταινιες.

Οποτε εαν στραφεις προς 4/3 οθονη θα πρεπει να παρεις πλατος οθονης 3μ. για να βλεπεις 120" που θες..
Οποτε χρειαζεσαι μια οθονη 4/3 150"

Η οθονη που σου εβαλα ειναι λαθος ως μεγεθος..

Και κοιτα να μην παρεις οθονη πανω απο 1.3 gain
Την φωτεινοτητα σε εναν προβολεα μπορεις να την ριξεις ευκολα,να την ανεβασεις δεν μπορεις...

Επισης κοιτα η οθονη που θα παρεις να εχει μαυρο πλαισιο κατω...δεξια και αριστερα αυτης...
Κώστα, στο ταβάνι στην παρούσα αποκλείεται να μπει αν και θα ήθελα, γιατί θα ανοίξουμε δουλειές.
Τα υπογραμμισμένα δεν τα πολύ κατάλαβα αλλά είναι νωρίς ακόμα.:105:
Τώρα για αυτήν που προτείνεις ψιλό μεγάλη τη βλέπω για τα 3.5μ πλάτος,θα στριμώξω και τα ηχειάκια μου.
Και αν φτάσω οικονομικά σε αυτό το ποσό θα ήθελα αν μπορούσα να έβλεπα και αυτή http://www.odes.gr/index.php?page=s...ategory_id=914&option=com_virtuemart&Itemid=5 http://www.apothema.gr/Product/5-1-206-73020/Grandview/M120.html η οποία βέβαια δεν λέει πόσο gain έχει αλλά θα μάθω περισσότερες πληροφορίες αύριο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.328
Members
38.684
Νεότερο μέλος
C . papadakis