Benq w1070 επιλογή αναβάθμισης σε καλυτερο

Reaction score
10
Γεια σας είμαι κάτοχος του παραπάνω προβολέα εδώ και 8 μήνες γενικά είμαι ικανοποιημένος για τα χρήματα του.Ο λόγος που γράφω είναι ότι θέλω να τον δώσω και ν πάρω κάτι καλύτερο .Αυτα που δεν μου άρεσαν στον benq ήταν το μαύρο στα μάτια μου ήταν αρκετά ξεθωριασμένο και το 3d δεν είχε τίποτα παραπάνω από μια τηλεόραση 42" που έχω.Επισης το 1080 ανάλυση στατικά μου τα άπειρα μάτια δεν είναι πραγματικό ίσως φταίει ότι δεν έχει καλό μαυρο.Τι μου προτείνεται για καινούργιο με καλό μαύρο και καλό 3d να έχει βάθος να πλησιάζει έστω και λίγο το cinema να έχει βάθος.Με τιμή κάτω από 2000

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Το μαύρο του 1070 είναι γνωστό ότι είναι μέτριο αλλά το FullHD 3D που έχει είναι από τα καλύτερα λόγο του DLP chip.
Αν δεν σε ικανοποιεί το 3D ή έχεις λάθος ρυθμίσεις ή βλέπεις μάπα αρχεία ή βλέπεις με μάπα γυαλιά.

Reaction score
2.482
Το μαύρο του 1070 είναι γνωστό ότι είναι μέτριο αλλά το FullHD 3D που έχει είναι από τα καλύτερα λόγο του DLP chip.
Αν δεν σε ικανοποιεί το 3D ή έχεις λάθος ρυθμίσεις ή βλέπεις μάπα αρχεία ή βλέπεις με μάπα γυαλιά.
Βασικα κι εγω αυτο θα ελεγα. Το 3D του το ευχαριστιεμαι παρα πολυ!

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.791
Τι πηγή χρησιμοποιείς για να δεις τα αρχεία σου κι επίσης είναι ματρόσκες ή δισκάκια;

Reaction score
239
3Δ μονο απο bluray... ολα τα αλλα ειναι UO &SBS που σημαινει μιση καθετη και οριζοντια αναλυση αντιστοιχα.....κατεβασμενο ειναι μαπα!!!!και 30 gb να ειναι δε βλεπεται....οχι ειναι μιση αναλυση ειναι και ανομοιομορφη που σιγουρα θα επηρεαζει κ αλλα πραματα...
Το κανονοκο 3Δ με framw packing ειναι προφανως το καλυτερο και επειδη ειναι δυο 1080ρ εικονες με μικρο offset μεταξυ του, αν και δε φφαινονται υποτειθεται ταυτοχρονα το ματι τις αντιλαμβανεται ως μια με διπαλσια πιξελ! Κοντα στη λπγικη του eshift αλλα ακομα καλυτερο στην πραξη γιατι στο 3δ τα διπλα φραμες διχνουν και διαφορετικα πραματα...εξτρα sharpness στο ματι φαινεται...καποιες σκηνες που εχουν λιγο 3δ οφσετ ειναι απλα σαν 4Κ...δυστυχως τα χρωματα και το κοντραστ και η φωτεινοτητα ειναι χειροτερα απο 2δ αλλα εμενα δε με χαλαει

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.791
3Δ μονο απο bluray... ολα τα αλλα ειναι UO &SBS που σημαινει μιση καθετη και οριζοντια αναλυση αντιστοιχα.....κατεβασμενο ειναι μαπα!!!!και 30 gb να ειναι δε βλεπεται....οχι ειναι μιση αναλυση ειναι και ανομοιομορφη που σιγουρα θα επηρεαζει κ αλλα πραματα...
Το κανονοκο 3Δ με framw packing ειναι προφανως το καλυτερο και επειδη ειναι δυο 1080ρ εικονες με μικρο offset μεταξυ του, αν και δε φφαινονται υποτειθεται ταυτοχρονα το ματι τις αντιλαμβανεται ως μια με διπαλσια πιξελ! Κοντα στη λπγικη του eshift αλλα ακομα καλυτερο στην πραξη γιατι στο 3δ τα διπλα φραμες διχνουν και διαφορετικα πραματα...εξτρα sharpness στο ματι φαινεται...καποιες σκηνες που εχουν λιγο 3δ οφσετ ειναι απλα σαν 4Κ...δυστυχως τα χρωματα και το κοντραστ και η φωτεινοτητα ειναι χειροτερα απο 2δ αλλα εμενα δε με χαλαει
Μωρέ 3d από πουθενά θα έλεγα, αλλά ας όψεται...:D
Αν και δεν καταλαβαίνω απόλυτα τα γραφόμενα σου, σα να μου τα ΄χεις μπλέξει λίγο. Στο eshift, των τελευταίων jvc ας πούμε, βλέπεις μια εικόνα 4k "σπασμένη" σε 2 διαδοχικές 1080p με διαφορετική πληροφορία. Για να το κάνεις αυτό χρησιμοποιείς και τα 2 μάτια.:D
Μπορείς να πεις ότι υπάρχει μια ψευδό 4k αίσθηση.
Στο fp 3d, ή και σε οποιαδήποτε άλλη μορφή του, υποτίθεται ότι κάνεις simulation της όρασης. Πληροφορία από διαφορετική οπτική γωνία (όσο είναι η απόσταση μεταξύ των ματιών μας). Υπενθυμίζω ότι τα γυαλιά διαθέτουν φωτοφράκτη. Κάθε μάτι εισπράττει εικόνα 1080p. Δεν υπάρχει αίσθηση παραπάνω ευκρίνειας (κι όχι οξύτητας-sharpness όπως αναφέρεις). Το πρόβλημα είναι ότι ενώ μπορεί ο σκηνοθέτης να ξεγελάσει με διάφορες τεχνικές και να προσομοιώσει την ανθρώπινη όραση, δεν μπορεί να ελέγξει τον πιο σημαντικό παράγοντα: Την εστίαση. Αυτή είναι που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την αίσθηση βάθους. Αν το μάτι προλάβει να αποκτήσει ένα σημείο αναφοράς θα μπορέσει να βάλει τα γύρω αντικείμενα σε μια απόσταση. Αυτό είναι που κάνει κάποιες σκηνές να φαίνονται πιο flat από κάποιες άλλες.
Από τεχνικής άποψης το προβολικό θα πρέπει να κάνει ότι και στο 2d. Να σου δώσει μια εικόνα αναφοράς με βάση κάποια πρότυπα.
Έτσι λοιπόν εννοείται ότι fp 3d είναι καλύτερο απ΄ το sbs αφού έχει διπλάσια ανάλυση.
Εννοείται ότι χρειάζεσαι μεγαλύτερη χρωματική πιστότητα και contrast, αλλά υπάρχει μια βασική παράμετρος που επηρεάζει: Η φωτεινότητα.
Όταν πέφτει 70-75% με την χρήση ενεργών γυαλιών τι να πρωτοσυμμαζέψεις; Μπορείς να διορθώσεις πολλά με επαγγελματικό calibration βέβαια.
Το παθητικό 3d είναι η ενδεδειγμένη λύση, αλλά στον κόσμο των βιντεοπροβολέων υπάρχουν ανυπέρβλητα εμπόδια (ειδικές οθόνες, projection stack κλπ).

Reaction score
239
Σωστα δε μιλαω για το τελευταιο eshift που δεειχνει διαφορετικα πραματα! Μιλαω για κατι που ουσιαστικα το ματι αντιλαμβανεται, το δικο μου σιγουρα
Εχει μνημη το ματι βλεπει μοκπ μια 1080ρ τη φορα αλλα επειδη ειναι πολλα τα χερτζ την αντιλαμβανεται ως μια ετσι πΙζςι τπ 3δ! Εκει βασιζεται! Πως ειναι τα 1080ι οταν ειναι ακινητη η εικπνα νλεπουμε 1080ρ ενω οταν κινειται 540ρ ελλειηνη ερτ ΗΔ...δορυφορικα κλπ...το ιδιο αλλα σκεπσου πως εδω εχεις δυο φραμες με φουλ αναλυση......εγω και διαφοροι αλλοι βλεπουμε τεραστοα διαφορα οταν η σκηνη ειναι λιγο 3δ. Αυτο βεβαια ισχυει για μεγαλη οθονη αν μιλαμε για τηλεοραση μπορει και το sbs να μη μου κανει διαφορα...που λεει ολογος

Παθητικο 3δ ξεκουραστο και απο αποψη φωτεινοτητας ειναι σαφως καλυτερο, αλλα με το interlaced look του που κανει την εικονα σαν παλια crt 50Ηζ απλα η εικονα χανει τη συμπαγη της συνθεση και μαζι με αυτο πανε και τα κοντραστ χρωματα κλπ...κατ εμε.....

Το παθητικο ειναι σαν sbs...αλλα παλι χειροτερο μου φενεται για αλλη μια φορα βασιζεταιβστο να ξεγελαει το ματι κανοντας το να συνθετει διαφορετικα πραματα σε ενα που προβαλλονται ταυτοχρονα για το συγκεκριμενο 3δ τα αλλα βασιζονται οτι παραγονται διφορετικα πραματα οχι ακριβως ταυτοχρονα αλλα τοσο γρηγορα που το ματι μθαλο υα επεξεργαζονται σαν ενα

Προφανως δε τα περιγραφω πολυ καλα οθτε να γινοντςι ακριβως ετσι αλλα στην πραξη ειναο αρκετα κοντα...
50hz Interlaced
100hz interlaced
1080i
1080p
Same shit different resolutions(also pure video and not lame pal/ntsc)

Στο eshift τν τελευταιων τζιβισι που λες ειναι διφορετικες οι πληροφοριε και στα δυο ματια ταυτοχρονα(οταν υπαρχει 4Κ περιεχομενο αλλιως ειναι η ιδια πληροφπροα μετατοπισμενη στο 3δ οντως ειναι διαφορετικη). Τοτε γιατι δεν παιζουν τα εξτα clear motion drive frame interpolation etc μαζι με το 3δ ή με eshift? Μηπως χρησιμοποιουνται τα εξτρα χερτζ ηδη σε αυτα και για αυτο δεν μπορει να γινει? Εχει διπλα πανελς μεσα και τα δειχνει ταυτοχρονα ή κανει πατεντα παλι με χερτζ, το κλασσικο τρικ? (ειναι γεγονος οτι δεν εχω καθησει να διαβασω για αυτο το θεμα:/)

To eshift παντως σιγουρα δουλευει καλυτερα αφου παιζεο και σε δυο 2δ ειναι και πιο χρησιμο

Χμμμμ μετα απο μια συντομη ερευνα (οπως και ηταν λογικο) το eshift κανει ακριβως το ιδιο πραμα προβαλλει πολυ γρηγορα το ιδιο πεδιεχομενο με διαγωνιο οφσετ δυο φορες...οποτε σε περιπτωση κλασσικου 1080ρ περιεχομενουν δεν εχεις καινουργια πληροφορια απλα μετατοπισμενη που το ματι μαλλον τα βλεπει ως περισσοτερα πιξελ και φαινεται καλυτερα και πιο συμπαγης η εικονα και σε περιπτωση 4Κ τοτε υπαρχει παραπανω πληροφορια και εκει αρχιζει και αξιζει δεν ειν προφανως 4κ αλλα το ματι γουσταρει...στο 3δ ηδη υπαρχει ηδη περιεχολενο διφορετικο εξ'ου και η ασθηση αυξημενης ευκρινειας αν το εφε σε πλανα εχει μεγαλο οφσετ τοτε απλα θολωνει backvround & foreground...εγω θελω να ειναι λιγο 3δ μονο για την ευκρινεια!

Eshift3 works with 1080p 3D, and with 4K 2D sources (Eshift2, could not) στο 3 αυξησανε τα χερτζ ακομα παραπανω και μπορουν να χρησιμοποιουν τα μισ για το 3δ ή 4κ και τα αλλα για να δειχνουν τα ιδια με οφφσετ! Niiice και τα δυο θα ειναι ακομα καλυτερα, μικρυνανε και τα κενα μεταξυ των πιξελ οποτε αν και οχι 4Κ σιγουρα οι 120+ ιντσες απο τα 4 παρα μετρα θα ειναι μια χαρα...γιατι σε κλασσικο 1080ρ δεν ειναι :( οσο και να καλιμπραριστει οσο και καλη συγκλιση να εχει ειναι απλα λιγα τα πιξελ για αυτη την αποσταση:/

Loggeo εσυ εχεις χ700r? Απο ευκρινεια και πιξελ visibility εχει μεγαλη διαφοδα απλος τζι βι στο ιδιο 1080ρ περιεχομενο?
Π.χ. αν και ειναι γουστα αυτα νομιζω οτι απο αποψη αναλυσης μεγεθους 100 ιντες μαξ στα ~4 μετρα νομιζω ειναι καλα σε 120 χαλιεμαι ποσο μαλλον σε 135 που θεωρω ιδανικο για σπιτι.(ας αγνοησουμε φωτεινοτητες χρωματα κοντραστ που πιθανως να χαλανε τβν ευκρινεια οσο μεγαλωνει η εικονα)

Π.χ. ο προηγουλενος προτζ ηταν 1080ρ επσον και ο τζιβι 1080ρ και η διαφορα ηταν τεραστια ΚΑΙ στην ευκρινεια, περιμενα χρωματα κοντραστ κλπ μονο που οκ, εμμεσα βοηθουν και στην ευκρινεια. Μπορεσα με μεγαλυτερη οθονη και πιο κοντα να ειναξ καλυτερα, θα ισχυει κατι αντιστοιχα και με χ500r? Ακομα μεγαλυτερη οθονη με καλυτερα αποτελεσματα?

Last edited by a moderator:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.791
Βρε playaqqbq πραγματικά κατανοώ τις προθέσεις σου να μας δώσεις πληροφορίες, αλλά δυσκολεύομαι απίστευτα να καταλάβω τι γράφεις! Προσπάθησε να γράφεις πιο καθαρά για να μπορούν και τ' άλλα μέλη να σε παρακολουθήσουν.
Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ το eshift. Δε νομίζω ότι χρειάζεται και δε θεωρώ ότι έχει να προσφέρει και πολλά σε 1080p υλικό. Αν ντε και καλά θέλω να κάνω upscale σε 4k, το κάνω είτε απ' το oppo, είτε απ' τον lumagen 2143, είτε απ' το pc.
Όπως έγραψα και σε παλαιότερο post τα τελευταία μοντέλα της jvc έχουν μειώσει το pixel distance σε 0.3 από 0.5, οπότε αυτό από μόνο του κάνει πιο ευκρινή την εικόνα και μάλιστα χωρίς να εισάγει πληροφορία που δεν υπάρχει.
Η αλήθεια είναι ότι pixel stracture δε φαίνεται με ενεργοποιημένο το eshift, αλλά ποιος κάθετε απ' το μισό μέτρο να μετράει τα pixel όταν βλέπει ταινία;

Reaction score
10
Καλησπέρα οποίος ενδιαφέρεται δίνω τον benq w1070 στο κουτί του με απόδειξη αγοράς αγορασμένος Ιούνιο με δυο ζευγάρια γυαλιά και καλωδιο hdmi 5 μέτρα με 120 ώρες λειτουργίας στα 600e

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.791
Καλησπέρα οποίος ενδιαφέρεται δίνω τον benq w1070 στο κουτί του με απόδειξη αγοράς αγορασμένος Ιούνιο με δυο ζευγάρια γυαλιά και καλωδιο hdmi 5 μέτρα με 120 ώρες λειτουργίας στα 600e
Στις αγγελίες αγαπητέ. Διάβασε τους κανόνες του φόρουμ.

Reaction score
10
Το λέω για κάποιον που ρώτησε εδώ μέσα δεν είμαι έμπορας νομιζω

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.791
Αν ήσουν έμπορος θα σου έλεγα να το βάλεις στις προσφορές καταστημάτων. Δεν είπα ότι είσαι επιτήδειος .

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.141
Members
38.661
Νεότερο μέλος
APOSTOLOS TSAPAS