Benz micro silver

Reaction score
29.538
Απάντηση: Benz micro silver

Αρα ο Sansui δεν έχει τέτχια καλούδια....
Που πας ρε κακομοίρη χωρις τέτοια συνδεσμολογία ?Τα λέει ο οσιος Τζεοβάζιος αλλά δεν τον ακούτε :105::105::105:
Ρε ααει σαπέρα ποδώθε.
Είπα εγω ποτέ οτι ο sansui είναι balanced?

Reaction score
29.538

Ευχαριστω πολυ ολους σας νε μπερδεψατε περισοτερο:119::119::116:
Τελικα ψωνισα wood sl
Αλλα παλι εχω προβλημα,βιδωνοντας την κεφαλη το vta πηγε περιπατο πανω απο μισο ποντο,τωρα θελει σηκωμα ο βραχιονας,το ακουσμα ειναι σαν να εχει παρασιτα!!

Πάρε καημένε ενα sl 1200 να ξενοιάσεις.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Αν έχεις δισκοθήκη (βινύλια εννοώ) καλώς το ψάχνεις.
Αν τώρα ξεκινάς εισαι για δέσιμο :114:

Reaction score
29.538

Sorry αν γράφω λάθος την λέξη , αλλά δεν είμαι σίγουρος , για το πως γράφεται.!!!

Reaction score
126

Φρεσκος ειμαι στο βινυλιο αλλα δοκιμασα και κολλησα!!!
Λοιπον οπως προαναφερθηκα ψωνισα benz wood sl,ελοιπον η ωρα ειναι 4:18 παιδευομε απο της 12:00 εχω δοκιμασει τρια πικαπ (techniks,rotel,thorens)η κεφαλη αρνειται να παιξει
Οσο και αν ρυθμιζω υψος,βαρος,αντισκειτ η κεφαλη ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΟ ΔΙΣΚΟ
υπαρχει περιπτωση να ειναι ελατωματικη??
Θα επρεπε να επαιζε σωστα με ενα technics 1200 mkii??
Με το thorens με τιποτα(φοραει βραχιονα rega 251 που μαλλον ειναι ελαφρυς????
Με rotel rp-855 επαιζε με παρασιτα
Θα μου την αλλαξει ο αντιπροσωπος??? ΕΜΠΛΕΞΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!

Reaction score
29.538

Φυσικά και πρέπει να στην αλλάξει.
Πωωω εφιάλτες θα είχες ολο το βράδυ.
Τι εννοείς παράσιτα? Το phono σου είναι εντάξει? τα καλώδια?

Reaction score
2.248

Εννοώ ότι η περίπτωση αυτής της κεφαλής, συνδεδυασμένης -λέγω!- με κάποιο ανάλογο phono τυπικής ευαισθησίας και κέρδους, δεν αποτελεί πρόβλημα. Πολλοί ή ολίγοι, το πρόβλημα το έχουν μόνον όσοι έχουν συνηθίσει να ακούν δυνατά με το ρυθμιστικό της στάθμης έως -το πολύ- στην 11 ώρα, σκεπτόμενοι υποκειμενικά ότι αν το volume πρέπει να ανέβει πέρα από εκείνη τη θέση για να ακούσουν σχετικά δυνατά, το σύστημα "δεν παίζει", "δεν έχει δυναμικά", "τα ηχεία υπεροδηγούνται και θα πάθουν ζημιά" και άλλες τέτοιες ανοησίες. Ούτε το επιχείρημα του υψηλού θορύβου στέκει, αφού η προενίσχυση τόσο χαμηλού σήματος είναι εκ φύσεως θορυβώδης, περισσότερο ή λιγώτερο, αναλόγως της τοπολογίας και των ημιαγωγών που χρησιμοποιούνται στο phono.

Βέβαια, η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη εάν το phono ήταν όπως οι προενισχυτές μικροφώνων, δηλαδή fully balanced -μιας και όλες οι κεφαλές πικάπ είναι balanced, εκ φύσεως- ο θόρυβος θα ήταν χαμηλότερος. Επειδή όμως οι πελάτες αυτών των προϊόντων δεν γνωρίζουν -και επομένως φοβούνται- αυτήν την τοπολογία, συνεπικουρούντων και διαφόρων ηλιθίων κοντυλοφόρων, όπως εκείνο το ούφο που διάβαζα κάποτες στο High Fidelity, που έλεγε ότι η τοπολογία single ended κάνει τη "μικρότερη επεξεργασία στο σήμα", όπως καταλαβαίνεις, αν μιλάει κανείς για balanced στα βινυλιακά αναλογικά, είναι σαν να μιλάει για το 666 σε παππά που δεν έχει βγάλει ούτε την Γ' Δημοτικού. Έτσι, τα phono που κυκλοφορούν στην αγορά είναι έτσι όπως θέλουν οι πελάτες, και έχουν τα βύσματα που θέλουν οι πελάτες, δηλαδή RCA - και μάλιστα επίχρυσα, να γυαλίζουν, όπως τα καθρεφτάκια στους ζουλού του 18ου αιώνα. Whatever Lola wants, Lola gets.
Το ότι δεν το πιστέυεις κε Κώστα είναι σίγουρο !!!
Η υποοδήγηση είναι πρόβλημα καθώς μειώνεται ο λόγος SNR και εισάγουμε θόρυβο στο προενισχυτικό μας στάδιο
S/N = 20 log10(Vs/Vn)

Η ιδανική τάση εξόδου ενός phone stage είναι 325mV rms στα 5cm/sec. Αλλά και αυτό το ξέρεις.... :105:
http://www.kabusa.com/pregain.htm

Για την balance συνδεσμολογία το έχουμε πει. Θέλει και ανάλογο stage

Μην ξεχνάμε και τα ανάλογα καλώδια φυσικά.

Και το starquad κάνει

Πολλούς χαιρετισμούς από S.Africa !!!

Reaction score
1.788

Εννοώ ότι η περίπτωση αυτής της κεφαλής, συνδεδυασμένης -λέγω!- με κάποιο ανάλογο phono τυπικής ευαισθησίας και κέρδους, δεν αποτελεί πρόβλημα. Πολλοί ή ολίγοι, το πρόβλημα το έχουν μόνον όσοι έχουν συνηθίσει να ακούν δυνατά με το ρυθμιστικό της στάθμης έως -το πολύ- στην 11 ώρα, σκεπτόμενοι υποκειμενικά ότι αν το volume πρέπει να ανέβει πέρα από εκείνη τη θέση για να ακούσουν σχετικά δυνατά, το σύστημα "δεν παίζει", "δεν έχει δυναμικά", "τα ηχεία υπεροδηγούνται και θα πάθουν ζημιά" και άλλες τέτοιες ανοησίες. Ούτε το επιχείρημα του υψηλού θορύβου στέκει, αφού η προενίσχυση τόσο χαμηλού σήματος είναι εκ φύσεως θορυβώδης, περισσότερο ή λιγώτερο, αναλόγως της τοπολογίας και των ημιαγωγών που χρησιμοποιούνται στο phono.

Βέβαια, η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη εάν το phono ήταν όπως οι προενισχυτές μικροφώνων, δηλαδή fully balanced -μιας και όλες οι κεφαλές πικάπ είναι balanced, εκ φύσεως- ο θόρυβος θα ήταν χαμηλότερος. Επειδή όμως οι πελάτες αυτών των προϊόντων δεν γνωρίζουν -και επομένως φοβούνται- αυτήν την τοπολογία, συνεπικουρούντων και διαφόρων ηλιθίων κοντυλοφόρων, όπως εκείνο το ούφο που διάβαζα κάποτες στο High Fidelity, που έλεγε ότι η τοπολογία single ended κάνει τη "μικρότερη επεξεργασία στο σήμα", όπως καταλαβαίνεις, αν μιλάει κανείς για balanced στα βινυλιακά αναλογικά, είναι σαν να μιλάει για το 666 σε παππά που δεν έχει βγάλει ούτε την Γ' Δημοτικού. Έτσι, τα phono που κυκλοφορούν στην αγορά είναι έτσι όπως θέλουν οι πελάτες, και έχουν τα βύσματα που θέλουν οι πελάτες, δηλαδή RCA - και μάλιστα επίχρυσα, να γυαλίζουν, όπως τα καθρεφτάκια στους ζουλού του 18ου αιώνα. Whatever Lola wants, Lola gets.
:622::624:

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Benz micro silver

Φρεσκος ειμαι στο βινυλιο αλλα δοκιμασα και κολλησα!!!
Λοιπον οπως προαναφερθηκα ψωνισα benz wood sl,ελοιπον η ωρα ειναι 4:18 παιδευομε απο της 12:00 εχω δοκιμασει τρια πικαπ (techniks,rotel,thorens)η κεφαλη αρνειται να παιξει

καλά ρε συ, παίρνεις κεφαλή που κάνει 3 φορές την τιμή του πικάπ;

Οσο και αν ρυθμιζω υψος,βαρος,αντισκειτ η κεφαλη ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΟ ΔΙΣΚΟ
υπαρχει περιπτωση να ειναι ελατωματικη??
Θα επρεπε να επαιζε σωστα με ενα technics 1200 mkii??
Με το thorens με τιποτα(φοραει βραχιονα rega 251 που μαλλον ειναι ελαφρυς????

ο Rega θα έπρεπε λογικά να είναι ιδανικός για την κεφαλή από άποψη μάζας. Χαλάρωσε και κάνε όλα τα βήματα από την αρχή. Πρώτα μοντάρουμε την κεφαλή, ρυθμίζουμε overhang κλπ με τον προτράκτορα, ύψος ανάγνωσης (αν γίνεται με το Rega), και τελευταίο το βάρος ανάγνωσης και αντισκέιτ. Το τελευταίο έχει ένα θεματάκι στο rega (πάλι, όλο θέματα είναι αυτός ο βραχίονας, γι αυτό δεν αγόρασα ποτέ). Αν θες το παραλείπεις. Αν δεν καταφέρεις κι έτσι τίποτα, το πικάπ υπό μάλης και βουρ για την αντιπροσωπεία. Ας σου μοντάρουν αυτοί την κεφαλή.
...

Reaction score
126
Απάντηση: Re: Απάντηση: Benz micro silver

Ευχαριστω πολυ ολους για την βοηθεια αλλα δεν παιζει με τιποτα
Σας εχω ζαλισει αλλα βιδωσα μια audio technika και παιζει μια χαρα
Ειναι δυνατον να ειναι τοσο δυσκολη μια κεφαλη για να ρυθμιστει???

Reaction score
29.538

Ναι , αν και κάτι μου λέει οτι μπορεί και να εχει και πρόβλημα, όταν μιλάς για παράσιτα.

Reaction score
126

Τελικα οντως η κεφαλη ειχε προβλημα,τσαμπα το ξενυχτη!!!!
Πηγα σημερα στον αντιπροσωπο την ειδε τεχνικος και ενημερωσε οτι το διαμαντακι απο την βελονα ειχε ξεκολησει,θα μου φερει καινουργια

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef