Best value for money DAC εισαγωγικής ή μέσης κατηγορίας.

A

amoustakas

Guest
Απάντηση: Best value for money DAC εισαγωγικής ή μέσης κατηγορίας.

Ποιοι ομως ακουν ακομα απο cdp?
Παρών! Πόσο βαρετά είναι τα ψηφιακά αρχεία, μετατροπές κλπ. :116:

Reaction score
209
Συμφωνω απολυτως με τον tanto το θεμα αυτο εχει κριθει εδω και καιρο ενα απλο netbook + Foobar με Asio βλεπει αφ'υψηλου πολλα πανακριβα transport.

A

amoustakas

Guest

Μην κανετε το βασικο λαθος,μην βλεπετε ενα χαμηλης ή μεσαιας κατηγοριας dac σαν μεσο για να βελτιωσετε ενα cd player , αλλα πως παιζει μουσικη μονο του. Αυτες οι συσκευες εχουν σκοπο να παιξουν λαμβανωντας ψηφιακο σημα απο καποιο media player,music server,audio-pc,ipod-dock με ψηφιακη εξοδο,ολα αυτα που δεν μπορει να κανει ενα cdp.Οποιος εχει ενα καλο cdp και τον ενδιαφερει να ακουει τα cd του απλα δεν ασχολειται,αν θελει αναβαθμιση αγοραζει ενα πιο καλο cdp.Ποιοι ομως ακουν ακομα απο cdp? και τι νοημα εχει η αγορα μια συσκευης Α αξιας οταν με τα ιδια αγοραζεις ενα πιο καλο dac και του βαζεις πανω οτι θελεις? Και για να μην παρεξηγηθω οτι σαμποταρω τα καταστηματα που πουλανε (υπαρχουν ακομα?) cd,συνεχιστε να αγοραζετε και απλα ακουστε τα αφου τα κανετε wav,flac.
Δηλαδή σε ένα απλό λάπτοπ του πεταματού αν συνδέσω μέσω usb ένα dac έκλεισα; Τα πάντα αναφορικά με τον ήχο τα κάνει το dac? Να σου πω σκέφτομαι σοβαρά να μου αδειάζουν τη γωνιά τα cd που σε λίγο από τις γρατζουνιες δεν θα ακούγουνται.

Reaction score
867

Ναι, αλλά το βασικό θεματάκι είναι πόσους δίσκους έχει κανείς ... και πόσο χρόνο για να ριπάρει ... και κατά πόσο σκληροί με τόννους μουσικής δεν είναι κατά βάση χωνευτήρια, που ξεχνάς τι έχεις μέσα και τελικά ουδέποτε ασχολείσαι ...

Reaction score
7.198

Δηλαδή σε ένα απλό λάπτοπ του πεταματού αν συνδέσω μέσω usb ένα dac έκλεισα;
το οτι εταιρειες με παραδοση στο hi-end σταματουν η μια μετα την αλλη την παραγωγη cd players ή εστω εχουν τρελλαθει να βγαζουν νεα μοντελα music servers κατι σημαινει.Νομιζω οτι ενα καλα στημενο και με καλο dac συστημα λαπτοπ+dacμε καποια απο τις συσκευες μετατροπεις απο usb σε coaxial,θα παιξει αν οχι καλυτερα εξισου καλα απο ενα πολυ καλο cdp,με βασικη διαφορα ομως το χαμηλοτερο κοστος και την χωρις συγκριση δυνατοτητα πολλων χρησεων.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Best value for money DAC εισαγωγικής ή μέσης κατηγορίας.

Ναι, αλλά το βασικό θεματάκι είναι πόσους δίσκους έχει κανείς ... και πόσο χρόνο για να ριπάρει ... και κατά πόσο σκληροί με τόννους μουσικής δεν είναι κατά βάση χωνευτήρια, που ξεχνάς τι έχεις μέσα και τελικά ουδέποτε ασχολείσαι ...
Blame the man, not the machine.

D

deleted user 10898

Guest

... και κατά πόσο σκληροί με τόννους μουσικής δεν είναι κατά βάση χωνευτήρια, που ξεχνάς τι έχεις μέσα και τελικά ουδέποτε ασχολείσαι ...
Η καλύτερη περιγραφή της "εξέλιξης" με τους σκληρούς.
(οταν ο ανθρωπος ξέρει να εκφράζεται....)
:624:

D

deleted user 10898

Guest

Blame the man, not the machine.
ακριβως, με τον εαυτό μας πρεπει να τα βαζουμε.
αλλα εκει που ηξερες σε 1000cd σε ποια θεση ειναι το καθενα, τωρα δεν ξερεις καν τι εχεις...
και δεν ειναι θεμα ευκολιας φυσικα. ποιο ευκολα το βρισκεις στο πισι.
Αλλα αυτη η τάση προς την ευκολία τελικά οδηγει στη απαξίωση και την υποβάθμιση του περιεχομένου.

D

deleted user 10898

Guest

βασικά σημαινει νεα αγορα και χρημα. οπως με τα mp3. αναβαθμιστηκαμε τοτες?

το οτι εταιρειες με παραδοση στο hi-end σταματουν η μια μετα την αλλη την παραγωγη cd players ή εστω εχουν τρελλαθει να βγαζουν νεα μοντελα music servers κατι σημαινει.Νομιζω οτι ενα καλα στημενο και με καλο dac συστημα λαπτοπ+dacμε καποια απο τις συσκευες μετατροπεις απο usb σε coaxial,θα παιξει αν οχι καλυτερα εξισου καλα απο ενα πολυ καλο cdp,με βασικη διαφορα ομως το χαμηλοτερο κοστος και την χωρις συγκριση δυνατοτητα πολλων χρησεων.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Re: Απάντηση: Best value for money DAC εισαγωγικής ή μέσης κατηγορίας.

ακριβως, με τον εαυτό μας πρεπει να τα βαζουμε.
αλλα εκει που ηξερες σε 1000cd σε ποια θεση ειναι το καθενα, τωρα δεν ξερεις καν τι εχεις...
και δεν ειναι θεμα ευκολιας φυσικα. ποιο ευκολα το βρισκεις στο πισι.
Αλλα αυτη η τάση προς την ευκολία τελικά οδηγει στη απαξίωση και την υποβάθμιση του περιεχομένου.
+1

Exει χαθει η μαγεια της διαδικασιας "το ανοιγω, διαβαζω το booklet, βλεπω τους μουσικους, βγαζω το δισκακι, το βαζω στο tray..". To αλμπουμ ειχε μια οντοτητα, τωρα ειναι σωρευμενο αρχειο αναμεσα σε αλλα, ξεχνας πολλες φορες οτι το εχεις

Reaction score
7.198

Γιατι λετε οτι δεν ξερουμε τι εχουμε? καθε αλλο τωρα η μουσικη μας ειναι πολυ πιο καλα οργανωμενη και φυσικα με τα απειρα προγραμματα βλεπουμε στην οθονη μας απειρες πληροφοριες για αυτο που ακουμε.Σιγουρα εχει χαθει η μαγεια της χαρτινης θηκης ενος LP αλλα μην ξεχνατε οτι αυτο το εχουν ζησει (μαζικα) οσοι ειναι πανω απο 35-40 ετων.Εννοειται φυσικα οτι σε αυτη τη διαδικασια αποκτησης music servers,dac,audiopc+dac κλπ δεν μπαινουν οσοι απλα θελουν να ακουν καρασυμπιεσμενα αγνωστου προελευσης mp3 αλλα συνηδειτοποιημενοι χρηστες που αγοραζουν κανονικα cd's ή μουσικη απο το διαδικτυο καλης ποιοτητας.Διφορετικα με ενα ipod κανεις τη δουλεια σου μια χαρα.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Με τον υπολογιστη ανατρεχεις ευκολα σε κατι που ξερεις οτι εχεις. ποσες φορες δε σας εχει τυχει να πεσετε σε κατι που ξεχαστηκε κ δεν το χετε ακουσει ακομα τη στιγμη που μπορει να εχει μηνες στο δισκο σας..

Καλο ειναι να υπαρχουν και οι δυο κοσμοι, και οι δυο εχουν λογο υπαρξης. Κ ενα καλο cdp ή transport κ ενα dac για τα lossless.

Reaction score
1.848

η μουσική μας είναι πιο καλά οργανωμένη σε γενικές γραμμές, με τα tags και όλες τις υπόλοιπες ευκολίες μπορούμε να έχουμε μια άλλη διάσταση στη δισκοθήκη μας.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω εγώ έχει να κάνει με τον τρόπο που επέλεγα τι θέλω να ακούσω. Πήγαινα στο ράφι με τα cd ή τα βινύλια, τα περνούσα ένα-ένα και κατέληγα σε αυτό που ήθελα να ακούσω.
Ειδικά στα cd ήξερα ποιο δισκάκι ήταν αυτό που έβλεπα από μακρυά, από το "πλάι" του και πολλές φορές η κίνηση γινόταν ασυνείδητα, χωρίς καν να προλάβω να σκεφτώ τι θέλω να ακούσω.
Το μυαλό μου είχε "λινκάρει" στο στήσιμο του ραφιού με τα cd και πολλές φορές το συνειδητό γινόταν θεατής της διαδικασίας.

Δε ξέρω αν με καταλαβαίνετε.

Τώρα που είναι όλα ζουπηγμένα σε ένα-δυο σκληρούς δίσκους δυσκολεύομαι να βρω αυτό που θέλω να ακούσω, όχι γιατί δε ξέρω τι θέλω αλλά γιατί έχω ξεχάσει ότι το έχω.

Φαντάζομαι ότι τα νέα παιδιά δεν θα έχουν τέτοια θέματα, αλλά εμείς που μεγαλώσαμε με rotel rd1000 και κεφαλές empire έχουμε μια δυσκολία...

Τις προάλλες έπαιξα μουσική σε ένα μαγαζί ενος φίλου. Πήρα το νετμπουκάκι μου, το σκληρό μου δίσκο και με το virtual dj είχα πρόσβαση σε 250gb από κάθε λογής μουσικές.

Ε, όταν (πολύ) παλιότερα έπαιζα με 2 πλαστικά kenwood χωρίς στροβοσκόπιο δε δυσκολευόμουν τόσο πολύ στη ροή του προγράμματος...

μήπως γέρασα?

Reaction score
1.848

Με τον υπολογιστη ανατρεχεις ευκολα σε κατι που ξερεις οτι εχεις. ποσες φορες δε σας εχει τυχει να πεσετε σε κατι που ξεχαστηκε κ δεν το χετε ακουσει ακομα τη στιγμη που μπορει να εχει μηνες στο δισκο σας..

Καλο ειναι να υπαρχουν και οι δυο κοσμοι, και οι δυο εχουν λογο υπαρξης. Κ ενα καλο cdp ή transport κ ενα dac για τα lossless.
μαζί γράφαμε! Εκτός από τη συμπάθεια στα chario βλέπω ότι γενικά οι απόψεις μας συγκλίνουν!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Προφανώς δεν είναι όλοι έτοιμοι να διαχειριστούν την εξέλιξη.
Πολλούς τους πιάνει κάτι μεταξύ "κατοχικού συνδρόμου" (μαζεύω ό,τι μπορώ και βγάζω τα απωθημένα μου) και "νεοπλουτισμού" (κοίτα πόσα έχω) αντί να δουν πώς να χρησιμοποιήσουν τις νέες αυτές δυνατότητες ώριμα και μετρημένα, βοηθώντας ουσιαστικά την αγάπη τους για τη μουσική.
Again, blame the man, not the machine.

Οι νεώτερες γενιές "χαϊεντάδων" θα είναι καλύτερες σε αυτό καθώς έχουν μεγαλώσει με τα άυλα format και την "άπειρη και δωρεάν" μουσική.

A

amoustakas

Guest

Τα 500gb που έχω στο pc ούτε τα άκουσα ποτέ. Τα cdκια μου τα γουστάτρω και πιο πολύ τα mini disk με ηχογραφήσεις απο το ραδιόφωνο. Αναπολώ τις εποχές της κασέτας...

Reaction score
238

Δεν έχει νόημα να έχουμε χιλιάδες τραγούδια και να μην ξέρουμε τί έχουμε και πού....Εχουμε καταντίσει όπως παλαιότερα που ο καθένας μέτραγε τη συλλογή δίσκων με τις ντουλάπες, δίσκους που έπαιρνε μόνο από τις κριτικές που διάβαζε.

Και εγώ έχω GB μουσικής. Η οποία μουσική δεν παίζει στο κυρίως σύστημα. Κάθε κυριακή γράφω ένα cd με mp3 στα 192 και μου βγαίνουν 7 albums στο δισκάκι. Τοδισκάκι αυτό το ακούω στο αυτοκίνητο και ΑΝ μου αρέσει στο αυτοκίνητο ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ αγοράζω το cd το οποίο ριπαρω σε flac και μπάινει σε ξεχωριστό σκληρό που είναι και η υπόλοιπη δισκοθήκη. Διότι η καλή μουσική σου μιλάει ακόμα και σε μέτρια ποιότητα. Ο καλλιτέχνης δεν απαιτεί κεραμικά μιντ και τουίτερ βυρηλλίου για την μουσική του

Το σπουδαιότερο είναι να λές ότι έχω 100 δίσκους και να τους ξέρεις όλους, όχι να λές ότι έχω 7000 δίσκους και να μην ξέρεις ούτε τους 5 ομορφάντρες μου................

D

deleted user 10898

Guest

ενταξει Κωστη ο εαυτος μας φταιει. Εγω εχω και κατοχικο και ειμαι νεοπλουτος. εχω μαζεψει οτι βρω εχω πολλα τερα για να ζηλευετε, αλλα ακουω απο CD(αντε και ΛΠ). Τα εχω αγορασει ενα ενα και αγαπαω την μουσικη τους. Την δωρεαν απο φιλους δεν την αγαπαω. Εχω πρόβλημα?
(ωραιο νημα, δεν το κανουμε ανεξαρτητο?)

Προφανώς δεν είναι όλοι έτοιμοι να διαχειριστούν την εξέλιξη.
Πολλούς τους πιάνει κάτι μεταξύ "κατοχικού συνδρόμου" (μαζεύω ό,τι μπορώ και βγάζω τα απωθημένα μου) και "νεοπλουτισμού" (κοίτα πόσα έχω) αντί να δουν πώς να χρησιμοποιήσουν τις νέες αυτές δυνατότητες ώριμα και μετρημένα, βοηθώντας ουσιαστικά την αγάπη τους για τη μουσική.
Again, blame the man, not the machine.

Οι νεώτερες γενιές "χαϊεντάδων" θα είναι καλύτερες σε αυτό καθώς έχουν μεγαλώσει με τα άυλα format και την "άπειρη και δωρεάν" μουσική.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

μαζί γράφαμε! Εκτός από τη συμπάθεια στα chario βλέπω ότι γενικά οι απόψεις μας συγκλίνουν!
πρεπει να μαστε οι τελευταιοι των ρομαντικων...:444:

Reaction score
7.198

Μα δεν μας υποχρεωσε κανεις να εχουμε απειρα gb μουσικης,δεν βλεπω γιατι να εχουμε διαφορα απο οτι παλιοτερα.Αγοραζουμε τη μουσικη που μας ενδιαφερει και αγαπαμε,ειτε σε cd ειτε δικτυακα σε μορφη ασυμπιεστη και απλα αντι να εχουμε ενα cdp εχουμε ενα music-server ή καποιο pc+dac. Δεν σημαινει οτι η ευκολια στην αποκτηση και στην διαχειρησα θα αμς οδηγησει στο σημειο να εχουμε και να ακουμε ασχετα πραγματα.Προσωπικα συνεχιζω κανονικα να αγοραζω τα cd που μου αρεσουν (λιγα αλλα αυτο λογω κρισης) και απο κατεβασματα κανω επιλεκτικα σε συλλογες κυριως (παντα σε flac) και σε συγκεκριμενα ειδη μουσικης.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.665
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@