Best value for money DAC εισαγωγικής ή μέσης κατηγορίας.

Reaction score
498
Εγώ, παρ' όλο που δεν θα ξαναγυρίσω πίσω στο cdp πλέον αναπολώ άλλα πράγματα συν αυτά που αναφέρθησαν.Παίρνεις ένα cdp για ακρόαση.Πατάς το play.Εάν παίζει τενεκέδες το βάζεις στην μαύρη σακούλα.Εάν παίζει παίζει.

Με τα PC & τα Mac είμαι συνέχεια σε έναν προβληματισμό, είναι bit perfect?Έκανα σωστά όλες τις ρυθμίσεις?Με το τάδε software γιατί παίζει διαφορετικά αφού και τα δυο είναι bit perfect?Στα διάλα, ούτε πικάπ να ρυθμίζαμε όπως έχω ξαναγράψει...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Best value for money DAC εισαγωγικής ή μέσης κατηγορίας.

Δεν έχει νόημα να έχουμε χιλιάδες τραγούδια και να μην ξέρουμε τί έχουμε και πού....
Σωστό. Αλλά αν δεν ξέρουμε να οργανώσουμε τη μουσική μας δε μας φταίει κανείς.
Οι περισσότεροι δεν καταβάλουν ούτε την ελάχιστη προσπάθεια να οργανώσουν τα αρχεία τους, τους φακέλους, τα playlists, τα είδη κλπ κλπ.
Και μετά τους φταίει η τεχνολογία.

Blame the man, not the machine.

Εχουμε καταντίσει όπως παλαιότερα που ο καθένας μέτραγε τη συλλογή δίσκων με τις ντουλάπες, δίσκους που έπαιρνε μόνο από τις κριτικές που διάβαζε.
Εννοείται πάντα υπήρχαν αυτοί οι τύποι και πάντα θα υπάρχουν.
Αλλάζει μόνο ο τρόπος με τον οποίο εκφράζουν την ανάγκη τους για επίδειξη και γενικότερα τις ανασφάλειές τους.

Again, blame the man, not the machine.

Το σπουδαιότερο είναι να λές ότι έχω 100 δίσκους και να τους ξέρεις όλους, όχι να λές ότι έχω 7000 δίσκους και να μην ξέρεις ούτε τους 5 ομορφάντρες μου................
Σωστό.
Κι αν έχω 7000 και ξέρω τους 1000, ποιός κερδίζει;
Αυτός που ξέρει τους περισσότερους σε απόλυτο αριθμό ή αυτός που ξέρει το μεγαλύτερο ποσοστό; Βάζουμε και penalty σε κάποιον που κατέβασε κάτι και δεν το άκουσε ποτέ; Πώς υπολογίζεται το τελικό σκορ;

Με άλλα λόγια, καλό είναι που μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας, τις προτιμήσεις και το πώς αντιμετωπίζουμε τη νέα τεχνολογία, αλλά δεν έχουν και τόσο νόημα αυτές οι συζητήσεις.
Ο καθένας από εμάς είναι διαφορετική περίπτωση (με την καλή έννοια). :116:

Το βασικό είναι ότι δε σε αναγκάζει κανείς να κατεβάσεις όλο το internet ούτε να αντιγράψεις όλη τη μουσική των φίλων σου, ούτε να κρατήσεις στο δίσκο σου κάτι που δεν ακούς ποτέ, ούτε να κοιτάζεις πώς να κάνεις 8000 τα 5000 album σου αντί να κάτσεις να οργανώσεις αυτά που ήδη έχεις ούτε, ούτε, ούτε.....

Το να κατηγορούμε την Χ/Υ τεχνολογία γιατί εμείς δεν είμαστε σε θέση να τη διαχειριστούμε ή τέλος πάντων να την αξιοποιήσουμε προς όφελός μας είναι λίγο... άκυρο (για να το πω κομψά).

Τα εχω αγορασει ενα ενα και αγαπαω την μουσικη τους. Την δωρεαν απο φιλους δεν την αγαπαω. Εχω πρόβλημα?
Ναι, αλλά σε αγαπάμε όπως και να'χει! :116:

Σοβαρά τώρα, ισχύει αυτό που λες. Το γιατί όμως πρέπει να το αναζητήσουμε στα χωράφια της ψυχολογίας κι όχι της τεχνολογίας.
Μέρος της υποκειμενικής αξίας που έχει ένα album για τον ιδιοκτήτη του (όποιος κι αν είναι αυτός), δεν έχει σχέση με το μουσικό του περιεχόμενο.
Δενόμαστε με το αντικείμενο - πολύ περισσότερο δε σε περιπτώσεις που το αγοράσαμε με το υστέρημά μας ή που μας το έκανε δώρο κάποιος που αγαπάμε - κι εκεί τα άυλα format δεν έχουν καμία ελπίδα. Sad but true ή facts of life, που θα έλεγε ο Κωσταυτιάς.

(ωραιο νημα, δεν το κανουμε ανεξαρτητο?)
Πες τίτλο και τα μεταφέρω αργότερα.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Απάντηση: Best value for money DAC εισαγωγικής ή μέσης κατηγορίας.

Tα δισκακια με το κουτακι τους,το εξωφυλλακι τους και φυσικα την θεση που του εχουμε εμεις δωσει θα ελεγα για την ωρα οτι δεν το αλλαζω με τιποτα!!!!!!

Πραγματι το να εχεις στον σκληρο σου ολη την μουσικη σου και με ενα πατημα του κουμπιου να την ακους και σαφως να μην αλλαζεις ουτε θεση η μαλλον να μην σηκωνεσαι για την αλλαγη του δισκου ειναι πολλα τα λεφτα Αρη και λοιποι..........ομως........την γοητεια μιας μεγαλης συλλογης απο δισκαρες στις αναλογες σιντοραφιερες δεν την εχει!!!!!
Παντα για μενα............

Και αυτες τις μερες να πω την αληθεια ψαχνω για καλο βυσμα τυπου DB 25 gold pins σε xlr με σκοπο να το καρφωσω στην Metric και στο AMR μου και να αρχισω να ξανακουω τα σιντακια μου με τα γυαλιστερα τους εξωφυλλα,τα κουτακια τους και σαφως την θεση που εγω τα εχω τοποθετησει και γνωριζω.......
Να πω και ενα παραδειγμα.......5 μερες ειχα καινουριο Mac και χτυπησε ο δισκος.......εκανα 6 μερες να το παρω απο το service και επειδη δεν ειχα το βυσμα που σας προανεφερα δεν ακουσα καθολου μουσικη....και ειλικρινα ειπα-----δεν παιζει μονο το πισι και οι σκληροι-------!!!!!

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Να πω και ενα παραδειγμα.......5 μερες ειχα καινουριο Mac και χτυπησε ο δισκος.......εκανα 6 μερες να το παρω απο το service και επειδη δεν ειχα το βυσμα που σας προανεφερα δεν ακουσα καθολου μουσικη....και ειλικρινα ειπα-----δεν παιζει μονο το πισι και οι σκληροι-------!!!!!
Σωστά. Επίσης να αγοράζουμε τους τελικούς δύο-δύο για να έχουμε backup όταν καίγεται ο πρώτος... :116:

Αλήθεια, για σκεφτείτε...
Αν κερδίζατε σε κάποιο διαγωνισμό εφ'όρου ζωής πρόσβαση σε "δισκάδικο" (υπάρχουν ακόμα;!), με τη δυνατότητα να παίρνετε ό,τι θέλετε δωρεάν, πόσο σίγουροι είστε ότι θα παίρνατε μόνο τα "απαραίτητα" ή αυτά που θα ακούγατε "συνέχεια";
Πόσο σίγουροι είστε ότι δεν θα καταλήγατε με μερικά χιλιάδες CD ή δίσκους εκ των οποίων θα ακούγατε ένα ελάχιστο ποσοστό;
Πόσο σίγουροι είστε ότι τα δισκάκια αυτά θα είχαν την ίδια "αξία" για εσάς σε σχέση με αυτά που ήδη έχετε αγοράσει ένα-ένα με τα λεφτουδάκια σας;
Μήπως τότε θα μας έφταιγε ο διαγωνισμός και οι διοργανωτές του;

Food for thought....

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Food for thought....
Blame the man, not the machine.
Sad but true ή facts of life
Three birds sitting......

Slow the very much oil....

Ladies, gentlemen and the others....

Τι πλούσια γλώσσα η Ιγγλέζικη....:139::143::143:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845
Απάντηση: Re: Απάντηση: Best value for money DAC εισαγωγικής ή μέσης κατηγορίας.

.....και ειλικρινα ειπα-----δεν παιζει μονο το πισι και οι σκληροι-------!!!!!
Γύρω - γύρω το φέρνει να πάρει πικάπ.Και ποιός μας σώζει τότενες.:121:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Απάντηση: Re: Απάντηση: Best value for money DAC εισαγωγικής ή μέσης κατηγορίας.

Γύρω - γύρω το φέρνει να πάρει πικάπ.Και ποιός μας σώζει τότενες.:121:
γυρισες καλη μου??????????

πικαπι ειπαμε....δεν παιρνω...αμαν πια με δαυτο!:142::142:

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Τι πλούσια γλώσσα η Ιγγλέζικη....:139::143::143:
Τώρα που θα φύγουμε όλοι μετανάστες, θα καταλάβετε γιατί σας έβαζα τόσα χρόνια τα άρθρα χωρίς μετάφραση... :p

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

Τώρα που θα φύγουμε όλοι μετανάστες, θα καταλάβετε γιατί σας έβαζα τόσα χρόνια τα άρθρα χωρίς μετάφραση... :p
απαπα κακουργε....δεν θελω να το σκεφτομαι φιλαρακι αυτο!:120::120:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.101
Απάντηση:Οι σκληροί του...Miami

Tα δισκακια με το κουτακι τους,το εξωφυλλακι τους και φυσικα την θεση που του εχουμε εμεις δωσει θα ελεγα για την ωρα οτι δεν το αλλαζω με τιποτα!!!!!!...την γοητεια μιας μεγαλης συλλογης απο δισκαρες στις αναλογες σιντοραφιερες δεν την εχει!!!!!Παντα για μενα...δεν παιζει μονο το πισι και οι σκληροι-------!!!!!
Εάν έχεις βιώσει την περιεχόμενη σ'αυτά μουσική σε μεγαλύτερο βαθμό απ'ότι την επίδειξη των ερμαρίων με τους δίσκους και του συστήματος αναπαραγωγής,τότε είσαι σε θέση να την αναβιώνεις νοητά στη χαλεπή περίπτωση όπου όλα τα διαθέσιμα μέσα σιγήσουν...:126:
Ένα νομοτελειακό επακόλουθο της ευρείας διάδοσης των άϋλων μέσων...να μπορεί δηλαδή κάποιος να φεύγει μετανάστης δίχως ν'αποχωρίζεται ούτε στιγμή το σύνολο της δισκοθήκης του.:137:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.101
Tης...χαϊενδοσύνης ήλιε νοητέ

ενταξει Κωστη ο εαυτος μας φταιει. Εγω εχω και κατοχικο και ειμαι νεοπλουτος. εχω μαζεψει οτι βρω εχω πολλα τερα για να ζηλευετε, αλλα ακουω απο CD(αντε και ΛΠ). Τα εχω αγορασει ενα ενα και αγαπαω την μουσικη τους. Την δωρεαν απο φιλους δεν την αγαπαω. Εχω πρόβλημα?
(ωραιο νημα, δεν το κανουμε ανεξαρτητο?)
...Blame the man, not the machine...Again, blame the man, not the machine...Πώς υπολογίζεται το τελικό σκορ;...Μέρος της υποκειμενικής αξίας που έχει ένα album για τον ιδιοκτήτη του (όποιος κι αν είναι αυτός), δεν έχει σχέση με το μουσικό του περιεχόμενο.
...Πες τίτλο και τα μεταφέρω αργότερα.
...Τι πλούσια γλώσσα η Ιγγλέζικη....:139::143::143:
To να βαυκαλιζόμαστε ως προς το ποιός διαθέτει τη μεγαλύτερη ή την καλύτερη...χαϊενδοσύνη ισοδυναμεί στα πλαίσια του συγκεκριμένου θέματος με την αισθητική φροντίδα τριχών εν μέσω πυρπόλησης του κόσμου...Εκτός από την επικεφαλίδα του παρόντος μηνύματος,προτείνεται εναλλακτικά κι ένας... αγγλόφωνος:
΄΄Blame the...Man Machine΄΄:126:

[youtube]hgpgngJp7pE[/youtube]

Reaction score
28
Re: Απάντηση:Οι σκληροί του...Miami

καλα απ'αλλου το ξεκινησατε κι'αλλου το πηγατε .......!!! λοιπον αφηστε τα αυτα και πηγαινετε να ακουσετε και να τσεκαρετε το m dac ...αξιζει με το παραπανω τα λεφτα του απο προσωπικη εμπειρια που το ακουσα.....

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

δηλαδή θα αγοράσεις επιτέλους dac :111:
Η να ακούσουμε κι εμείς πρώτα κι έπειτα το συζητάμε:107::114:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

δηλαδή θα αγοράσεις επιτέλους dac :111:
Η να ακούσουμε κι εμείς πρώτα κι έπειτα το συζητάμε:107::114:
xaxaxaxa.......θελει πρωτα να ακουσει και ενα μοντελο που δεν εχει φτιαχτει ακομα και υστερα θα αποφασισει ποιο να παρει!!!!!!!!!!!!!!!

Γεια σου Χαραλακο.......το ξερω ειμαστε κωλοπαιδα!!!!!!!:138:

Reaction score
1.788

ακριβως, με τον εαυτό μας πρεπει να τα βαζουμε.
αλλα εκει που ηξερες σε 1000cd σε ποια θεση ειναι το καθενα, τωρα δεν ξερεις καν τι εχεις...
και δεν ειναι θεμα ευκολιας φυσικα. ποιο ευκολα το βρισκεις στο πισι.
Αλλα αυτη η τάση προς την ευκολία τελικά οδηγει στη απαξίωση και την υποβάθμιση του περιεχομένου.
Νικο συμφωνω!!!!!! να πω και την αληθεια μου θυμιζει λιγο σε ΒΟΥΛΙΜΙΑ!

Reaction score
30.045

Ρε δε πα να συμφωνάς οσο θέλεις? βουλιμία ξεβουλιμία , οι περισότεροι ετσι παίζουν.
Μην κοιτάς εμάς που παίζουμε κομμάτι και αλλάζουμε δισκάκι η πλευρά.Εμείς είμαστε άρρωστοι.
Εγω που εχω και τα δυο δλδ και streaming απο pc και player cd , dvd, blu ray , για κάποιον ανεξήγητο λόγο επιλέγω τα players αντί του pcιού. Σιγά μην κάτσω να ριπάρω όλη μου την δισκοθήκη στο pc για να παίζω απο κει. Οσα ρίπαρα ρίπαρα. Τα άλλα βαριέμαι. Και μιλάω μόνο για καμιά 500αριά cd και διάφορα άλλα. Καλά για βινύλια δεν το συζητώ. Απο το πικάπι απ"ευθείας.
Ε αυτά που λέγαμε , αμα μεγαλώσει ο άνθρωπος.!!!!!!

Reaction score
28

αναπαυεται στο ρακ επιτελους ......και ειμαι καργα ικανοποιημενος ...προκειται για κελεπουρι στα λεφτα του...ασε δε που δεν ισχυει αυτο που λεγεται για τα τροφοδοτικα ...σας πληροφορω οτι το τροφοδοτικο του δεν ειναι καθολου της πλακας ..μιλαμε για ενα αρκετα μεγαλο εξωτερικο και αρκετα βαρυ ασυνηθιστα βαρυ για εξωτερικο τροφ/κο και βυσμα συνδεσης στο ντακ με κατι σαν παλαιο 5αρι din ...περα δε απο την οποια βελτιωση σε βαθος υψος και περιγυρω των οργανων εκει που διαπιστωσα μεγαλη-πολυ μεγαλη βελτιωση ειναι στην ροη της μουσικης και στο ταιμινγκ οπως λεμε σε σχεση με το v-dac -ναι και μη σας φανει παραξενο -βελτιωση τουλαχιστον 30% για να μην πω και παραπανω σε σημειο που δεν θελω να ακουσω ξανα το v-dac και ακομα δεν εχω δοκιμασει την συνδεση xlr επιφιλλασομαι για νεωτερα...........

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

:446::607::607:

Reaction score
28

THANKS MY FRIEND MANOS...:102::102::

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.665
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@