BIASING MERIDIAN M2

Reaction score
2
Μηπως γνωριζει καποιος τη διαδικασία ρυθμισης αλλα και τις τιμες ρευματων και τασεων των τελικων τρανσιστορ στα ενεργα ηχεια της Meridian τα M2? Τα εχω δεκαετιες!! και θα ηθελα να κανω ελεγχο και πιθανον ρυθμιση των ενισχυτων που περιεχουν.
Με φιλικους χαιρετισμους
Σπύρος Κουτσουβέλης

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.436
Έπεσες στην περίπτωση που λένε...
Αναβαθμίζω αυτή την εποχή τα Μ2 ενός κολλητού και είχα βρει για την ρύθμιση της πόλωσης τα 7mV κατά μήκος της αντίστασης εκπομπού των εξόδου.
Αν δεν κάνω λάθος, γιατί δεν τα έχω μπροστά μου, αντιστοιχεί σε ρεύμα 38 mA.
Μετά από τόσα χρόνια θέλει ιδιαίτερη προσοχή η ρύθμιση αυτή, γιατί μπορεί κάλλιστα να έχει πάει περίπατο το τριμεράκι και με το παραμικρό να ανεβάσει το ρεύμα στα ύψη.

Reaction score
2
Έπεσες στην περίπτωση που λένε...
Αναβαθμίζω αυτή την εποχή τα Μ2 ενός κολλητού και είχα βρει για την ρύθμιση της πόλωσης τα 7mV κατά μήκος της αντίστασης εκπομπού των εξόδου.
Αν δεν κάνω λάθος, γιατί δεν τα έχω μπροστά μου, αντιστοιχεί σε ρεύμα 38 mA.
Μετά από τόσα χρόνια θέλει ιδιαίτερη προσοχή η ρύθμιση αυτή, γιατί μπορεί κάλλιστα να έχει πάει περίπατο το τριμεράκι και με το παραμικρό να ανεβάσει το ρεύμα στα ύψη.
Ευχαριστω πολύ. Το εψαξα και στην Meridian αλλα μου ειπαν το προιον discontinued και τετοια. Ναι βεβαια τα τριμερακια θελουν πολυ προσοχη το ξερω και απο τους πομποδεκτες RF. ΟΚ και παλι ευχαριστω.
[DOUBLEPOST=1523608065][/DOUBLEPOST]
Ευχαριστω πολύ. Το εψαξα και στην Meridian αλλα μου ειπαν το προιον discontinued και τετοια. Ναι βεβαια τα τριμερακια θελουν πολυ προσοχη το ξερω και απο τους πομποδεκτες RF. ΟΚ και παλι ευχαριστω.
Παντως τωρα που μελεταω το σχεδιο βλεπω οτι δε καθε ηχειο υπαρχει διπλος ενισχυτης (70W για χαμηλα και 30W για το tweteer) αρα πιθανον και διαφορετικες πολωσεις. Θα κανω τις μετρησεις και θα βγαλω συμπερασματα.

Reaction score
2
Αν τα Αγγλικά δεν είναι πρόβλημα, πιθανόν να βρεθεί κάποια βοήθεια εδώ http://www.meridianunplugged.com. Αν όχι, δε το ξέρει πια κανείς το μυστικό :D
Ευχαριστω για την ανταποκριση. Τα ρυθμισα. idle current στον bass amp ~15ma που σημαινει ταση στα ακρα του διαιρετη 0,22-0,22Ω περιπου 7-8mV. Αντιστοιχα στον tweeter amp ειναι 40mA και ταση στον αντιστοιχο διαιρετη 0,22-0,22Ω περιπου 20mV. Οι τιμες ειναι με βαση τα δεδομενα που ειχα και την επιβεβαιωση του φιλου petereni διοτι απο την Meridian δεν υπαρχει κατι. Οσον αφορα το παραπανω site ειμαι μελος στο forum του αλλα δεν νομιζω να ασχολειται με vintage Meridian!! αλλα με τα πιο καινουργια. Για τα παλια Maridian καλυτερο ειναι αυτο http://www.meridian-audio.info/showman.php πλην ομως και αυτο φτωχο σε πληροφοριες.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.095
Members
38.528
Νεότερο μέλος
Nikos67