- Reaction score
- 7.036
Να μία φοβερή εγκατάσταση. Πολλά μπράβο στον δημιουργό!!
Και οι άνθρωποι που κουβαλούν τέτοιες ιδέεςΚαι πολύ καλά έκανες! Τέτοιοι χώροι, αξίζουν όση προώθηση και προβολή τους γίνεται.
Η κονσόλα ελέγχεται από υπολογιστή ο οποίος κρατάει στη μνήμη του τις θέσεις των ρυθμιστικών και τα επαναφέρει στις θέσεις τους όταν χρειαστεί.Εχω μια απορία από παλιά, υπάρχει άνθρωπος που ξέρει να ρυθμίσει όλα αυτά τα κουμπιά αυτής της κονσόλας και αν χρειαστεί να επαρυθμισθούν τι γίνεται? γενικά μου προκαλεί εντύπωση (άσχετος ων) ο αριθμός των κουμπιών -προφανώς παραμέτρων ρυθμίσεων- και φυσικά η πρακτικότητά τους.
Και βέβαια υπάρχουν. Όλοι όσοι δουλεύουν σε τέτοιες κονσόλες τις ξέρουν καλύτερα και από το όνομα τους. Εξάλλου δεν είναι και τίποτα τρελό, και ας μας φαίνεται ως τέτοιο λόγο άγνοιας.Εχω μια απορία από παλιά, υπάρχει άνθρωπος που ξέρει να ρυθμίσει όλα αυτά τα κουμπιά αυτής της κονσόλας και αν χρειαστεί να επαρυθμισθούν τι γίνεται? γενικά μου προκαλεί εντύπωση (άσχετος ων) ο αριθμός των κουμπιών -προφανώς παραμέτρων ρυθμίσεων- και φυσικά η πρακτικότητά τους.
Όταν λέω εύκολο εννοώ πως αν η κονσόλα έχει πάνω 200 ρυθμιστικά δεν χρειάζεται να μάθεις και τα 200. Αν μάθεις μια φέτα είσαι ΟΚ. Τα άλλα ίδια είναι. Μετά υπάρχουν τα master volume και άλλα αλλά δεν μας ενδιαφέρουν αυτά.Έ, όχι κι εύκολο, θέλει χρόνια και χρόνια πείρας για να το κάνεις σωστά.
Πάντως και πριν τους υπολογιστές το έκαναν. Με εκατοντάδες χαρτάκια κολλημένα πάνω και δίπλα στα χειριστήρια. Ή με σημειώσεις πάνω στην παρτιτούρα, όταν επρόκειτο για κλασσική μουσική.
Μπορείς να δουλέψεις μόνο με έναν υπολογιστή, ή να βάλεις και μια μικρή κονσόλα. Να πληρώσεις τα ανάλογα ProTools και όλα τα extras που θα χρειαστείς σε plugins και είσαι ΟΚ, ανάλογα με τι θες να κάνεις. Όπως εδώ.Τώρα, επειδή δεν το ξέρω το αντικείμενο αλλά συνεχίζω να είμαι περίεργος γιατί πχ δεν γίνεται κάτι όπως στα dsp και στα equalisers και συνεχίζεται να γίνεται με hware, θα διακινδυνεύσω ακόμη μία ερώτηση. Δλδ είναι πχ ότι είναι ομαδοποιημένα κουμπιά που κάνουν την ίδια δουλειά αλλά σε διαφορετικές συχνότητες ή φωνές κλπ. Αυτή η κονσόλα προφανώς είναι τεράστια και μάλλον πολύ λεπτομερής, οι μικρότερες κονσόλες π.χ. αυτές που βλέπουμε σε μικρές εγκαταστάσεις έχουν ένα υποσύνολο λειτουργιών (eq σε λιγότερες συχνότητες, λιγότερες λειτουργίες κλπ)?