Blu-ray και ποιότητα προς εξαφάνιση στο άμεσο μέλλον ;

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
35.128
Θυμάμαι τότε (καμιά 20αριά και βάλε χρόνια πίσω), ένας πελάτης μας είχε φέρει πλάνα σε DVD για το εταιρικό video που του κάναμε. Τότε στα studios το καλύτερο που μπορούσες να πάρεις από DVD ήταν με Scart ή S-Video. H εικόνα στην έξοδο ήταν χάλια. Παίρνω τηλέφωνο τον φίλο, του λέω θέλω το Pioneer μέχρι το απόγευμα. Το φέρνω στο studio, το συνδέουμε στο φηφιακό ρούτερ με SDI και τους έφυγαν τα σαγόνια με την εικόνα.

Reaction score
37
Εγώ πάντως αποφάσισα τώρα που το χτίζω το συστηματάκι από την αρχή να πάρω και ένα Blue Ray Player και να ξεκινήσω συλλογή. Ένα γρήγορο search που έκανα βρίσκεις ακόμα δισκάκια σχετικά εύκολα (αν και όχι τα πάντα). Μεγαλύτερο πρόβλημα αποδείχτηκε να βρω ένα player να αξίζει κάπως τον κόπο χωρίς να πάω σε εξωφρενικά, για μένα, ποσά αλλά και πάλι υπάρχουν προς το παρόν κάποιες επιλογές

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.780
Εγώ πάντως αποφάσισα τώρα που το χτίζω το συστηματάκι από την αρχή να πάρω και ένα Blue Ray Player και να ξεκινήσω συλλογή. Ένα γρήγορο search που έκανα βρίσκεις ακόμα δισκάκια σχετικά εύκολα (αν και όχι τα πάντα). Μεγαλύτερο πρόβλημα αποδείχτηκε να βρω ένα player να αξίζει κάπως τον κόπο χωρίς να πάω σε εξωφρενικά, για μένα, ποσά αλλά και πάλι υπάρχουν προς το παρόν κάποιες επιλογές
Εγω πήρα το SONY UBP-X800M2 και έχει αποδειχτεί εξαιρετική αγορά. Το χρησιμοποιώ μόνο για bluray (no streaming), και ευελπιστώ και κανα SACD, και παίζει εξαιρετικά. Το έχω ένα χρόνο περίπου αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα στην αγορά.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
80.646
Έχω 2 Sony UHD, 800 και 800Μ2. Καλά παίζουν αλλά έλεος με το άθλιο menu και control, την έλλειψη βασικών λειτουργιών όπως μνήμη όταν το κλείσεις στη μέση ταινίας.

Τα συγκρίνω με τα Oppo BD μου που παρά το μέτριο control έχουν άπειρες δυνατότητες.

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.780
Νομίζω οτι το OPPO ειναι μια κατηγορία απο μονο του. Δυστυχώς δεν υπαρχει ακόμα εκτος απο μεταχειρισμένο. Από οτι είδα ούτε το sony υπαρχει πια παρα μονο το 700. Για τα λεφτά του το 800 πάντως ασχέτως μενού νομίζω οτι ήταν vfm για μενα.

Reaction score
37
Εγω πήρα το SONY UBP-X800M2 και έχει αποδειχτεί εξαιρετική αγορά. Το χρησιμοποιώ μόνο για bluray (no streaming), και ευελπιστώ και κανα SACD, και παίζει εξαιρετικά. Το έχω ένα χρόνο περίπου αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα στην αγορά.
Το είχε δει το Sony αλλά δεν νομίζω να παίζει πολύ πλέον. Έχω καταλήξει μάλλον στο Panasonic DP-UB820. Αν βρεθεί και αυτό βέβαια

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.820
Το είχε δει το Sony αλλά δεν νομίζω να παίζει πολύ πλέον. Έχω καταλήξει μάλλον στο Panasonic DP-UB820. Αν βρεθεί και αυτό βέβαια
Excellent choice.

Reaction score
369
Υπάρχει ακόμα διαθέσιμο και το επαγγελματικό Tascam BD-MP4K BluRay player με πολλές δυνατότητες αναπαραγωγής από άλλα οπτικά μέσα όπως DVD, CD και ψηφιακά αρχεία από USB drive.

Εγω προς το παρόν δεν έχω αγοράσει ακόμα 4Κ BluRay καθώς βρήκα σε τιμή ευκαιρίας πριν από μερικά χρόνια ολοκαίνουριο από αντιπροσωπεία το Denon DVD-A1UD Universal Blu-ray player. Εχει εξαιρετική ποιότητα εικόνας και ενά σκασμό εισόδους/εξόδους, ακόμα και balanced audio out. Ο ήχος από SACD είναι πεντακάθαρος καθώς διαθέτει γραμμικό σταθεροποιημένο τροφοδοτικό και ένα από τα καλύτερα DAC της εποχής. Λόγω του γραμμικού τροφοδοτικού και των θωρακίσεων ζυγίζει 19 κιλά και είναι ασήκωτο. Ισως από τα τελευταία προϊόντα της Denon Made in Japan.

Reaction score
1.468
Οι φυσικές εκδόσεις 4K UHD θα γίνουν πιο εξειδικευμένες. Δεν πιστεύω ότι θα εξαφανιστούν σύντομα εντελώς , αλλά θα απευθύνονται κυρίως σε συλλέκτες.
Το μόνο σίγουρο είναι πως οδεύουν προς το τέλος.

Reaction score
69
Το τελευταίο χρόνο έχω δει αμέτρητες ταινίες σε streaming μέσα με τους γνωστούς περιορισμούς σε ήχο και εικόνα .
Παλαιότερα περίμενα να βγει είτε μια σειρά είτε μια ταινία σε Blu ray για να τη δω καλύτερα . Πάντα έβγαιναν και πάντα η ποιότητα ήταν σαφώς ανώτερη οπότε άξιζε η αναμονή .
Το τελευταίο δίμηνο άρχισε να γίνεται κάτι που με ανησυχεί .
Δυο Τρεις ταινίες που έψαχνα δεν κυκλοφόρησαν ποτέ σε Bly ray , μια εξ αυτών το Barbarian όπου ήταν αρκετά δημοφιλής ταινία .
Προβληματίζομαι , υπάρχει άραγε νόημα να αγοράζουμε προβολείς , 4Κ oled , πολυκάναλους ενισχυτές , ηχεία στα ταβάνια , μελέτες , χρόνο κτλ
Το 2023 αξίζει άραγε το κόπο να ρίχνουμε χρήματα σε τέτοια συστήματα για να βλέπουμε streaming με ψευτο 4κ και Atmos με DD+ ;
Σε 5 χρόνια πόσες ταινίες θα κυκλοφορούν άραγε σε Blu ray ;
Πιστεύετε υπάρχει περίπτωση έστω να υπάρξει στο μέλλον μια Streaming υπηρεσία να ανεβαίνουν οι ταινίες με ποιότητα Blu-ray , ήχο Atmos με true Hd είτε Dts X , 4Κ με full bitrate κτλ ;
εννοειται οτι στο μελλον θα μπορεις με τις οπτικες ινες να βλεπεις οτι και σε blu ray το προβλημα ειναι η συμπιεση η κακη δηλαδη οπως τωρα ακομα και το qobuz δεν μπορει να φτασει ενα απλο CD ετσι και τοτε το μαυρο θα ειναι καταμαυρο εννοω χωρις να εχει μεσα του λεπτομερεια και αναλυση οπως ενα απλο 4κ blu ray σημερινο η χθεσινο :p

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
178.862
Members
38.891
Νεότερο μέλος
St.Stavridis