Bluesound Node 2, Pioneer N50A ή Yamaha WXC-50;

Reaction score
1.284
Σκέφτομαι αγορά media player / streamer.

Πρέπει να έχει είσοδο toslink γιατί η τηλεόραση έχει μόνο οπτική έξοδο, να βλέπει DLNA server για να παίζω περιστασιακά μουσική απευθείας από το Synology NAS, να έχει εφαρμογές Spotify η και περισσότερες και να βγάζει εξόδους analog και optical.

Τα τρία παραπάνω μηχανάκια καλύπτουν τις γενικές απαιτήσεις...

Τι λέτε;

Reaction score
1.284
Τελικά πήρα το Bluesound.
Από ποιότητα ήχου ακούγεται καλό, δεν το έχω στρώσει ούτε κατάφερα να ακούσω μουσική με την ησυχία μου ακόμη για να αναφερθώ πιο αναλυτικά, θα το κάνω σύντομα.
Από πλευράς λειτουργίας, είναι απλά τέλειο. Μόλις συνδέθηκε στο δίκτυο κατέβασε ένα σκασμό updates τα οποία και εγκατέστησε σε 5 -10 λεπτά μέσα.
Μετά είδε με τη μία το Synology NAS που εχω εκατοντάδες χιλιάδες τραγούδια, τα παίζει όλα χωρίς πρόβλημα και χωρίς σπασίματα, περνάει από το ένα τραγούδι στο άλλο χωρίς κοψίματα, στην οθόνη του κινητού και του τάμπλετ φαίνονται εξώφυλλα κλπ., μια χαρά.
Το Spotify κι αυτό στριμάρει σφαίρα, tidal δεν έχω.
Πολύ σωστά δουλεύει και το διαδικτυακό ραφιόφωνο, ανάλογα με το bitrate του κάθε σταθμού φυσικά. Κάποιοι που στριμάρουν με σχετικά υψηλά bitrate (256 ας πούμε) , ακούγονται ευχάριστα.
Και η οπτική του είσοδος, στην οποία συνέδεσα την έξοδο της τηλεόρασης σε 24/48 , παίζει πολύ ωραία.
Θα επανέλθω με σχόλια επί του ήχου μετά το Σαββατοκύριακο.

Reaction score
7.193
Χρηστικα το bluesound ειναι καλυτερο (και με διαφορα) απο τα αλλα δυο (το pioneer μια μετρια application και το yamaha το musicast).Ηχητικα ομως το pioneer ειναι καλυτερο.Δεν ξερω βεβαια αν ειναι η βασικη πηγη στο συστημα σου ή απλα το πηρες για να εχεις δικτυακες εφαρμογες.

Reaction score
1.284
Χρηστικα το bluesound ειναι καλυτερο (και με διαφορα) απο τα αλλα δυο (το pioneer μια μετρια application και το yamaha το musicast).Ηχητικα ομως το pioneer ειναι καλυτερο.Δεν ξερω βεβαια αν ειναι η βασικη πηγη στο συστημα σου ή απλα το πηρες για να εχεις δικτυακες εφαρμογες.
Για κύριο DAC έχω ένα Antelope Zodiac. Θα δω αν ακούω διαφορά μεταξύ των δύο όταν παίζω Spotify ας πούμε, γιατί για ήχο από την τηλεόραση δε νομίζω να έχουν τόση διαφορά...

Reaction score
7.193
Δεν θα δεις,αλλα ειμαι σιγουρος οτι αν συνδεσεις ψηφιακα το bluesound με το dac σου θα δεις σημαντικη διαφορα.Απλα αυτο εχει νοημα να το κανεις σε flac κλπ αρχεια.

Reaction score
1.284
Δεν θα δεις,αλλα ειμαι σιγουρος οτι αν συνδεσεις ψηφιακα το bluesound με το dac σου θα δεις σημαντικη διαφορα.Απλα αυτο εχει νοημα να το κανεις σε flac κλπ αρχεια.
Θα παίξω τα ίδια τραγούδια που βρίσκονται στο Synology αφενός στο bluesound με dlna, αφετέρου στο Zodiac μέσα από το HTPC και Jriver, που βλέπει τα ίδια τραγούδια. Υπάρχουν πολλές διαφορές όμως. Το HTPC διαβάζει το flac μέσω ethernet και samba, το στέλνει μέσω USB στο Antelope και από εκεί ο αναλογικός ήχος πάει με balanced καλώδιο στον προενισχυτή. Το bluesound λαμβάνει το τραγούδι μέσω ethernet και dlna, και το στέλνει με RCA στον προενισχυτή.

Θα δούμε!!!

Reaction score
97
Είχα την εντύπωση οτι δεν υποστιρίζει DLNA ...
Μπορείς δηλαδή να χρησημοποιεις το BubbleUPNP ?

Reaction score
1.284
Είχα την εντύπωση οτι δεν υποστιρίζει DLNA ...
Μπορείς δηλαδή να χρησημοποιεις το BubbleUPNP ?
Δεν το έχω δοκιμάσει το BubbleUPNP γιατί έχει το δικό του client (BlueOS το λέει) για όλες τις πλατφόρμες που χρησιμοποιώ, android, ios , windows 10.
Αλλά το Synology τρέχει media server με DLNA/Upnp ... Το DLNA είναι υποσύνολο του Upnp από ότι θυμάμαι....
Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή ίσως και με Bubble...

Reaction score
1.284
Δεν το έχω δοκιμάσει το BubbleUPNP γιατί έχει το δικό του client (BlueOS το λέει) για όλες τις πλατφόρμες που χρησιμοποιώ, android, ios , windows 10.
Αλλά το Synology τρέχει media server με DLNA/Upnp ... Το DLNA είναι υποσύνολο του Upnp από ότι θυμάμαι....
Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή ίσως και με Bubble...
Δεν παίζει το BubbleUPNP.... Φαίνεται ότι ο renderer του Bluenode δεν υποστηρίζει DLNA/Upnp. Δεν είμαι σίγουρος πως βλέπει όλη τη μουσική που έχω στο Synology με εξώφυλλα κλπ, πάντως δουλεύει άψογα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.576
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani