BLUETONE C25 HOME MONITOR ΣΥΜΒΙΩΣΗ

Z

Zdimis

Guest
17883850_1196086560517508_5773834319178306461_n.jpg
Μου χε κλεισει το ματι στημενο στη λαθος πλευρα ενος ξενοδοχειου καπου στο μακρυνο 2012 ,σε καπάκι απο το δωμάτιο με τα γλυπτα της bluetone και μουχε αρέσει πολύ ,κυριως για το ποσο μεγαλύτερο κ αιθεριο ακουγότανε.
Σε μια μεταβαση απο χρονια χρηση tripath και σχετικα ακατάλληλων για πληρη δυναμικά ηχειων βρεθηκα με το 2ο συστημα (αυτο του utube spotify κλπ χαβαλέ αλλά ΑΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΩΝ)με το γνωστο παλικό audio nemesis που εξακολουθεί να μου ακουγεται αριστο με ενα roksan caspian 70 βατακια ζεστόηχο με παχουλούλη χαρακτηρα και κατι quad 11l το αποτελεσμα ηταν μεν καλό αλλά κατι με ετρωγε.Τα quad που τα γαργαλαγε το το φροντισμενο με λαμπάτη προενισχυση κ σταθεροποιημενη τροφοδοσια tripath t2024 ειχαν γινει βαρετα με τον roksan.
Επεσα πάνω σε μια αγγελια με τα bluetone και τα πήρα χωρίς να τα ακουσω εκ νεου με τα συνοδά μου (πραγμα που ουτως η αλλως βρισκω ανουσιο καθως για να αντληφθω χρειάζομαι περισσότερο χρονο απο μια διωρη ακροαση και καποια πειραματα ,)τυφλά-αφου ειχα αποριψει και ενα atc 11 που μου αρεσε περισσότερο μακραν αλλά δεν είχα σταθμες -συν του οτι για να γεμισει το χαμηλο ηθελε να παιζει δυνατα -.
Tα bluetone c25 ειναι μεγάλα και σχετικά ελαφριά ,μέτρια φινιρισμένα αλλά το μεγεθος σε ψηνει οτι θα πάρεις χαμηλό ,η αγωνια ειναι ποσο κουτιλα θαχει. :)Δεν ειχε καθολου ουτε με el34 copland cta 401.!
To γουφερ του δεν το λές κ μικρο κ υπολογιζεις οτι αμα το ακους απο 2 2,5 μετρα μια χαρα αερα θα πρσλάβεις.
Το τουιτερακι του στυλ ρωγα ερεθισμενη η αλλιώς ring radiator εχει την πλάκα του ως υπόσταση.
Το ηχειο παιζει ιδιαίτερα και ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ σαφη προς το Ζωντανό ,φωτεινό,(ευτυχως καθολου μεταλλικό),κεφατο ,εκτεταμενο πανω κατω.Το σωμα του στις μεσοχαμηλές σε κανει να ανναρωτιεσαι τι νοημα εχουν τα μεγαλα ηχεια,τα πρίμα του ειναι τραγανά σωματώδη και φυσικα οχι προς το ψευτικο κονσερβοποιημενα γυαλισμενο.
Οι μεσαίες του ειναι ενα θέμα που είναι αρκετά πίσω ,ενώ οι μεσουψηλές του φωνάζουνε σε κομματια με φωνητικα η τρομπετοσαξόφωνα κλπ με εναν διαφανο λεπτο κ οξυ κατα σημεια χαρακτηρα.
Το πρόβλημα αυτο το μαζεψα με αλλαγη καλωδιων που ειδα βελτιωση κατα 80% στην σκληροτητα στις μεσουψηλές (απο φτηνα triangle σε φτηνα mogami 3082) και το προβλημα στις υπολειπόμενες μεσσαίες με το πασπαρτου buffer της silvernote -πολυεργαλείο για μενα μια δεκαετια - με κουμπωμενες τις cifte 12au7 που οπου μπουν απογειώνουν τις μεσουψηλές κ μεσαιες συχνοτητες τοσο που απορησα για πολλοστη φορα πως με ενα καλωδιο και αλλαγή πηγης ουσιαστικά αφου παρεμβαλα ενα ενεργο λαμπα΄το σταδιο εξοδου τα ηχεια ΕΜΕΙΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΑ εχοντας ολα τα θετικα που πειεγραψα παραπάνω .
Επισης σου επιτρεπουν να δεις μεσα στην μουσική και να κρινεις κιολας απο μικρολεπτομερειες που αποκαλυπτει.
Εξαφανιζεται σε μεγαλο ποσοστο δινοντας την γνωστη εθιστικη αποψη των monitors με τον ταχυ ηχο που επιτρεπει στις μεσαιες να ρεουν γαργαρα χωρις το βαρος του μπάσσου.
Η ολη παρουσιαση ειναι επιβλητικά δοσμένη με τρομερο βαθος ,ατμοσφαιρα ,σωμα ,ακριβεια ,καλο imaging και πολυ τρισδιαστατο.Πολυ υπάκουο σε αλλαγές απο πισω ικανες για προβληματα αν παει κατι λαθος μαλλον επιβαιβαιώνει τον μονιτορ χαρακτηρα.
Δεν εχω ακουσει κοντα στο χιλιαρικο πολλά ηχεια που να παιζουν ετσι ξεκαθαρα το νοημα της μουσικης και να βλεπεις κ τοσο "μέσα" .
Θα τους δωσω το χρονο τους να δω τι μουσικη χαρα μπορώ να αντλήσω απο αυτα...... :)
Επισης ειναι εντελώς διαφορετικα απο τα proac d15 πουχω στο κυριως συστημα(αν υποθεσουμε οτι κιαυτα ειναι ψιλομονιτορ) και τα atc 11 (αν υποθεσουμε οτι ειναι ψιλομονιτορ)κ απ τα quad 11l (αν υποθεσουμε.... :) )

Last edited by a moderator:

Z

Zdimis

Guest
Βασιλη καλημερα,ειναι ιδιαιτερα διαφανο κ με μεσαιες αυστηρες ακριβεις στην πηγη κ τον ενισχυτη κ καπως υπολειπομενες σε σχεση με το μεσο ορο ηχειων ,με πηγη η ενισxυση εμφατικη σε μεσαιες γινεται πολυ ωραιο φωτεινο διαφανο ,πληρες σωματος ,και με μια οχι συνηθισμενη παρουσιαση ζωντανη κ τρισδιαστατη σιγουρα οχι laid back .Οποτε θελησεις κερναω καφε παρε τηλ.

Reaction score
290
Ναι αμέ με την πρώτη ευκαιρία τό κανονίζουμε,καλό ακουστα τά καινούργια σου παιχνίδια, ο roksan ωραίος ενισχυτής τόν είχα καί εγώ ένα φεγγάρι. Σύγκριση τα note μέ τά quad ?,και άν σού αρέσει κάποιο περισσότερο.

Z

Zdimis

Guest
Πολυ πιο ζωντανο ηχειο το tone με πιο φαντεζι τροπο δωσμενη η μουσικη ,πολυ πιο διαφανο ,με περισσότερο ογκο κ λογο μεγεθους .Πριμα πιο παχια και τραγανα με περισσότερο αέρα .Μεσαιες διαφανες αλλά πιο πίσω και λιγότερο smoothaτες.Πιο ακριβης ηχος κ απο αυτους που δεν ειναι για background music οπως ιδανικα ειναι τα quad που δεν προκαλουν πουθενα.(τα οποια εδωσα για να βρεθω με τ α tone).Σε άλλο ακροατη απευθυνονται σιγουρα τα δυο ηχεια.Με τον roksan που μου ακουγεται αρκουντως παχουλούλης ατμοσφαιρικος και με εναν σχετικο λυρισμο αλλά έχει κ μια σχετικη ακριβεια κ διαφανεια προτιμώ τα tone αλλα οχι για να διαβαζω η να κουβεντιαζω παράλληλα οπως με τα quad καθως υπάρχει ζωντανια κ μπριο που ....δεν σ αφηνει ησυχο :).Ξερειις σε ιδανικη οικονομικη συνθηκη πολλά ηχεια ειναι keepers οπως κ τα quad 11l αλλα αυτο για μερικους ειναι πολυτελεια αβασταχτη....

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.506