Bluetooth versions

Reaction score
50
Βλέπω σε διάφορες συσκευές Bluetooth ότι υποστηρίζουν version 1.2, 2.0 κτλ. Τι διαφορές παίζουν; Στην ταχύτητα δεδομένων φαντάζομαι;

Reaction score
5
Κυρίως είναι η ταχύτητα. Δεν ξέρω αν παίζει κάτι από πλευράς profiles, αν υποστηρίζουν περισσότερα οι νεώτερες versions, ίσως κάποιος μπορεί να μας διαφωτίσει.

GTX

Reaction score
39
Μπα δεν είναι μόνο η ταχύτητα... είχα ενα headset από τα πρώτα και ήταν 1.0 ή 1.1 δε θυμάμαι, το ίδιο και το τηλέφωνο. Ε τα πιο πεταμένα λεφτά ever. Πέρα από την κακή ποιότητα του ήχου έχανε τη σύνδεση με το κινήτο συνέχεια. Εκεί που μίλαγες κοβότανε και εσύ ας πούμε ήσουν στο αμάξι και ξαφνικά έπρεπε να ψάχνεις το κινητό για να συνεχίσεις τη συνομιλία.

Μετά από αυτό με μεγάλη δυσπιστία ξαναγόρασα headset νεότερης γενιάς (1.2 νομίζω) και δεν έχει καμία σχέση.

Reaction score
5
HV, αυτό που λες είναι για CLASS. Δες στο άρθρο που έχει δώσει ο Dimitris K και θα καταλάβεις. Έχω αρκετά usb dongles Class 1 αλλά και Class 2 και το επιβεβαιώνω.
Γιώργο, ισχύει αυτό που λες, το λέει και το spec άλλωστε (retransmissions of corrupted packets, improved bit error rate performance), αλλά πρέπει να βάλουμε στο παιχνίδι και το γεγονός ότι κάθε νέα τεχνολογία έχει προβλήματα. Ούτε οι κατασκευαστές κινητών δεν ήξεραν καλά καλά πώς να την υλοποιήσουν. Τώρα είναι σε αρκετά ώριμο στάδιο, αν και μάλλον θα παραγκωνιστεί από το UWB.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.126
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON