BluRay Player ή Μedia Player (NMT) ;

Reaction score
20
Γεια σας.

Θα ήθελα ένα μηχανάκι που να κάνει τα εξής:
1. Να παίζει αρχεία .mkv .avi κλπ με εξωτερικούς υπότιτλους.
2. Να έχει θύρα ethernet gigabit (για σύνδεση σε switch επίσης gigabit).
3. Nα δίνει bitstream τα νεα φορμά στον ενισχυτή.

Υπάρχει κάποια συσκευή που να έχει αυτά τα τρία; (μη μου πείτε htpc γιατί θέλω τις ευκολίες μιας standalone συσκευής)

Αν έπαιρνα BD player αυτό θα ήταν για το LG 390 αλλά έχει απλή ethernet (10/100), όχι gbit. Και επειδή ο NAS μου είναι ψιλοαργός (WD MyBookWorld) το φοβάμαι...

Αν έπαιρνα NMT θα διάλεγα το Popcorn c-200 (με προσθήκη bd drive) ή το νέο Dune 3.0 Prime. Aλλά δεν ξέρω αν η ποιότητα εικόνας (στην αναπαραγωγή δίσκων bd) είναι ίδια με αυτή ενός κανονικού BD player...

Reaction score
1.213
Απάντηση: BluRay Player ή Μedia Player (NMT) ;

Αν έπαιρνα NMT θα διάλεγα το Popcorn c-200 (με προσθήκη bd drive) ή το νέο Dune 3.0 Prime. Aλλά δεν ξέρω αν η ποιότητα εικόνας (στην αναπαραγωγή δίσκων bd) είναι ίδια με αυτή ενός κανονικού BD player...

Aυτο με ενδιαφερει ιδιαιτερα και μενα...:121:

Reaction score
1
Το MyBookWorld μπορείς να το ξεχάσεις. Τόσο αυτό, όσο και τα λοιπά NAS wannabe (δηλαδή, απλοί εξωτερικοί δίσκοι + ethernet) έχουν αστείες διαμεταγωγές της τάξης των ~3MB/sec. Το HD playback απαιτεί 2πλάσιο bandwidth (~6MB/sec). Το 100άρι δίκτυο, ακόμη και σε low υλοποιήσεις, μπορεί να σου δώσει ~8MB/sec sustained. Συνεπώς, το 100BaseT interface των players είναι υπεραρκετό και δεν πρέπει να σε απασχολεί.

Εκεί που απαιτείται Gigabit infrastructure είναι η πηγή, το switch και η καλωδίωση, και αυτά σε περίπτωση που έχουμε περισσότερους του ενός clients.

Όσο για το ποια συσκευή να πάρεις, την απάντηση την έχεις δώσει μόνος σου.

Reaction score
20
Το MyBookWorld μπορείς να το ξεχάσεις. Τόσο αυτό, όσο και τα λοιπά NAS wannabe (δηλαδή, απλοί εξωτερικοί δίσκοι + ethernet) έχουν αστείες διαμεταγωγές της τάξης των ~3MB/sec. Το HD playback απαιτεί 2πλάσιο bandwidth (~6MB/sec). Το 100άρι δίκτυο, ακόμη και σε low υλοποιήσεις, μπορεί να σου δώσει ~8MB/sec sustained. Συνεπώς, το 100BaseT interface των players είναι υπεραρκετό και δεν πρέπει να σε απασχολεί.

Εκεί που απαιτείται Gigabit infrastructure είναι η πηγή, το switch και η καλωδίωση, και αυτά σε περίπτωση που έχουμε περισσότερους του ενός clients.
Eπειδή είμαι λίγο άσχετος με το θέμα της δικτύωσης μπορείς να βοηθήσεις λίγο παραπάνω;
Ο ΜyBookWorld είναι ολοκαίνουργιος και έχω τη δυνατότητα να τον αλλάξω. Ποιόν ΝΑS προτείνεις;

Θέλω να τον έχω σαν αποθήκη media αρχείων, τα οποία να μπορώ να τα βλέπω από παντού (δύο pc, ps3, av ενισχυτής, κλπ). Δεν με ενδιαφέρει να είναι γρήγορος στην αντιγραφή από ή προς αυτόν. Θέλω όμως να στριμάρει π.χ. βαριά .mkv 1080p στο LAN μου. Και από την απάντησή σου ο WD δεν το κάνει...

Όσο για το ποια συσκευή να πάρεις, την απάντηση την έχεις δώσει μόνος σου.
Αφού δεν έχει σημασία η 10/100 ethernet του player, φαντάζομαι εννοείς το LG;

Reaction score
1
Όχι, δεν εννοούσα το LG... Δεν ξέρω αν παίζει mkv, αλλά και να παίζει θα προτιμούσα ένα από τα δύο media payers που ανέφερες.

NAS με άριστο value for money είναι το Sharespace της WD. Αυτό μπορεί να σου δώσει ~22MB/sec. Μπορείς να βρες NAS και με ~30MB/sec και με καλούδια όπως hot-swaping, αλλά ξεφεύγουν στην τιμή και δε συστήνονται για τη δουλειά που το θέλεις. Μεγαλύτερη διαμεταγωγή (τουλάχιστον τη διπλάσια) θα πάρεις μόνο από server.

Στα NAS, επικρατούν δύο βασικά RAID modes. Το 0 και το 5. Το 0 σου δίνει το μεγαλύτερο performance με αντάλλαγμα τη μηδενική ασφάλεια. Αν χαλάσει 1 δίσκος τους έχασες όλους. Το 5 είναι ένα καλός συνδυασμός και συστήνεται γι αυτές τις δουλειές. Σου τρώει χωρητικότητα και λίγο performance αλλά αντέχει μετά από καταστροφή οποιοδήποτε ενός από τους δίσκους του array.

Το να το "βλέπεις από παντού" δε μου λέει τίποτα. Σημασία έχει πόσες συσκευές (clients) θα στριμάρουν ταυτόχρονα υλικό HD. Στο SD και τη μουσική πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα. Σε κατοστάρι δίκτυο δεν μπορείς να έχεις ούτε 2 ταυτόχρονους (HD) clients.

L

LLLEFTERIS

Guest
Απάντηση: Re: BluRay Player ή Μedia Player (NMT) ;

Όχι, δεν εννοούσα το LG... Δεν ξέρω αν παίζει mkv,δουλειές.
Παιζει μια χαρα και 1080p και αυτα τα Χ264 πως τα λενε

Ειμαι κατοχος και με το καινουριο Firmware 257 παιζει και αρχεια Vob το μονο κακο ειναι πως δεν βλεπει τα αρχει Ifo και αν μια ταινια (DVD VOB) εχει υποτιτλους δεν μπορεις να τους ενεργοποιησεις.

Πιστευω πως θα το φτιαξουν και αυτο.

Και πανω απ΄ολα βλεπει δισκους NTFS μεχρι 1ΤΒ ολα τα αλλα βλεπουν μονο FAT32 που οπως ξερουμε μεχρι 32GB μπορουν να γινουν FAT32 και φυσικα η διαμορφωση FAT32 δεν μπορει να δεχτει μεγαλα αρχεια οποτε ξεχναμε τα MKV των μερικων GB.

Reaction score
20
Ζοglair ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Μετά από πολύ διάβασμα κατάλαβα ότι οι ΝAS δεν αξίζουν, τουλάχιστον όχι για τη δική μου περίπτωση. Οι ταχύτητές τους είναι γενικά αργές και αν θες κάτι γρήγορο (Qnap, Synology) πρέπει να δώσεις πολλά λεφτά!

Αποφάσισα λοιπόν να δώσω τον ΜyBookWorld και να φτιάξω ένα παλιό pc με πολύ λιγότερα χρήματα που θα λειτουργεί 24/7 ως File Server.

Reaction score
20
Aν κάποιος γνωρίζει ας απαντήσει...
Επίσης αυτά τα ΝΜΤ μπορούν να δώσουν bitstream τα νέα φορμά στον ενισχυτή;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.907
Members
38.518
Νεότερο μέλος
papaevagelouv