BluRay players - ερωτήσεις

Reaction score
0
Καλησπέρα, ενδιαφέρωμαι να αγοράσω ενα Bluray player αλλά μιας και 2-3 πραγματακια που θέλω δεν ξέρω αν είναι εφικτά είπα να ρωτήσω μήπως μπορεί καποιος να απαντήσει, μιας και πιστεύω πως σίγουρα θα έχουν ενδιαφέρον κιάλλοι σε αυτά που θέλω.
Βασικά όλο το θέμα ξεκινά ως εξής.

έχω ενα WD TV για media player και για να πω την αλήθεια μια χαρά με εχει βγάλει 2 χρόνια τώρα...όμως πλέων βαρέθηκα να ανεβοκατεβένω στο pc και να περνάω τις ταινίες στο usb stick ή στον usb δίσκο, συν το οτι τον τελευταίο καιρό οι ταινίες που κατεβάζω σε 720+1080 είναι φτιαγμένες με αλλους encoders και κατά 80% δεν παίζουν στο WD και αυτό κολάει και αναγκάζομαι να τις ξαναπερνάω με το MKVToolnix και να χανω χρόνο, συν το ότι 1 στις 3 ταινίες μετά το πέρασμα αυτό αποκτούν σε όλη την ταινία στον ήχο μόνο ενα μικρό κόψιμο κάθε 5-10 δευτερόλεπτα και είναι σπαστικό.
αυτό είναι το ένα θέμα, το άλλο είναι οτι όλες αυτές τις ταινίες τις αποθηκεύω μετά σε δισκάκια bluray μιας και εχω recorder στο pc. και επίσης είναι βαρετό να τις βάζω πάλι στο pc και να κάνω copy στο usb δίσκο.
AAA και επίσης έχουν και το wifi που μου δινουν την δυνατότητα να το κάνω associate με το wireless μου και να τριγυρνάω στο ιντερνετ όποτε θέλω από την TV μου μιας και δεν είναι ούτε smart-tv
και δεν θα χρειάζετε να ανεβοκατεβένω στο pc συνέχεια οταν θέλω κάτι απλό.

Τα νέα Bluray player είναι δυνατόν να παίζουν MKV και όχι μόνο αρχεία όπότε με γλιτώνει από όλο αυτο το βραχνά...τα sony είναι σίγουρο οτι πέζουν μεν τα mkv δεν παίζουν όμως τους srt υπότιτλους...μου είπαν οτι τα Samsung τα παίζουν όλα κανονικά αλλά δεν το έχω δοκιμάσει....
υπάρχουν μοντέλα που μπορούν να παίξουν λοιπόν από δισκάκια bluray που εχουμε αποθυκευμένες ταινίες με srt εξωτερικούς υπότιτλους κανονικά? επίσης να μπορούν να παίξουν κατα τον ίδιο τρόπο AVCHD αρχεία από HD videocamera.

ένα sony ολοκαίνουργιο της τάξης των 300ευρώ για παράδειγμα που δοκιμάσαμε σε γνωστό καταστημα επεξε από το usb stick ένα 720p mkv κανονικά αλλά δεν εδειχνε τους υπότιτλους από το srt.
μου υπέδειξαν τα samsung BD-D7000 και BD-D6900 λέγωντας ότι σίγουρα τα παίζει αλλά δεν καναμε το ίδιο test.
υπάρχει άλλη μάρκα και μοντέλο που να παίζουν στα σίγουρα, έχει δοκιμάσει κανείς?

δεν θέλω να αναφερθούμε σε λύση πάλι με media player γιατί θέλω να βάζω και μερικά δισκάκια original bluray που έχω στην κατοχή μου.

Αν για παραδειγμα καποιος φίλος έχει στην κατοχή του κάποιο samsung και μπορεί να μου το επιβεβεώσει οτι είναι οκ τότε θα έπερνα καποιο από αυτά που ανέφερα κιόλας, πιθανόν το BD-D6900 μιας και έχει και δέκτη DVB-T (mpeg-4) ενσωματωμένο και θα με βόλευε μιας και η TV μου δεν είναι MPEG4.

Reaction score
1.460
Απάντηση: BluRay players - ερωτήσεις

Τα samsung παίζουν .srt από usb και μέσω δικτύου με dlna με το TvMobili.Σε δισκάκια αποθηκευμένα αρχεία δεν έχω και δεν γνωρίζω να σου πω.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: BluRay players - ερωτήσεις

Τα samsung παίζουν .srt από usb και μέσω δικτύου με dlna με το TvMobili.Σε δισκάκια αποθηκευμένα αρχεία δεν έχω και δεν γνωρίζω να σου πω.
και ελληνικούς να υποθέσω ε...αυτό ειναι το επόμενο ζήτημα εξάλου μετά τα δισκάκια.

Reaction score
0

η μόνη αναπάντητη ερώτηση λοιπόν είναι για τα MKV γραμμένα σε Bluray δισκάκια με srt ελληνικούς υπότιτλους...παίζουν? έχει δοκιμάσει κανείς?

Reaction score
1.460

Δεν έχω δοκιμάσει κάτι τέτοιο.Μέσω dlna ή usb τα βλέπω όλα!

Reaction score
35
Απάντηση: Re: Απάντηση: BluRay players - ερωτήσεις

η μόνη αναπάντητη ερώτηση λοιπόν είναι για τα MKV γραμμένα σε Bluray δισκάκια με srt ελληνικούς υπότιτλους...παίζουν? έχει δοκιμάσει κανείς?[/QUOφTE]

φιλε μου εχω το bluray player 570 της LG:126:εχω γραψει πανω απο 70 δισκακια bluray με αρχεια MKV (ταινιες,συναυλιες,ντοκιμαντερ)τα οποια παιζει κανονικοτατα με ελληνικους εξωτερικους υποτιτλους SRT.επισης απο την θυρα USB επισης παιζει κανονικοτατα και ολα τα προαναφερθεντα αρχεια με ελληνικους υποτιτλους,και παιρνει και εξωτερικο σκληρο δισκο απροβληματιστα(εχω εναν TRANSCENT 640GB 2.5' μονο για matroskes)επισης σαν player εχει φοβερη εικονα....

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: BluRay players - ερωτήσεις

επανέρχομαι στο θέμα μετά από κάποιο διαστημα μιας και ακόμα δεν προμηθευτικα κάποιο blue ray player.
καταλήγοντας τελικά στην λύση του Samsung BD-D6900 λόγω και του δέκτη DVB-T MPEG4 επειδή πλέον υπάρχει και προβολι και δεν υπάρχει tuner για να βλέπουμε και καναν αγώνα και δεν θέλω να γεμισω και άλλες συσκευες και καλώδια είπα να εκμεταλευτώ όλα τα καλούδια του, και το wifi και το tuner και το ιντερνετ και να να το αποκτήσω...
πήγα λοιπόν σήμερα σε ένα πολυκαταστημα με 2 δισκάκια blu-ray με ταινιες MKV και εξωτερικούς srt και εναν usb δισκο γεματο επισης και αγκαρεψα ενα παλικαρι να κανουμε δοκιμές...
λοιπόν οι ταινίες παίζανε όλες μια χαρά, οι υπότιτλοι εμφανίζονταν μεν στην ταινία (και απο τα δισκακια BR και απο usb) αλλά πουθενα ελληνικά...μονο αλαμπουρνεζικα...καναμε upgrade to firmware στο τελευταιο μεσω internet αλλα οι υποτιτλοι πάλι χαλια...
επειδή όλοι οι υποτιτλοι που κατεβαζω ειναι σε ANSI υποθέτω πως γιαυτο ειναι αλαμπουρνεζικα??? θέλει μονο unicode-utf-8
???????????????????????
να ξερω αν είναι να το τσιμπίσω...
(αν και δεν με σωζει αυτο λόγω του οτι, οτι είναι αποθυκαυμενο σε δισκακια, εχει υποτιτλους ΑΝSI, άρα θα πρέπει να τα ξαναγραψω όλα απο την αρχί...και τα bluray ειναι ακριβουτσικα).

Reaction score
1.460

Εχω το 5900 και πάιζει μια χαρά τους υπότιτλους.Μάλιστα με το ανάλογο πρόγραμμα παίζει ελληνικούς υπότιτλους σε dlna ΚΑΙ με covers.Αν το αγοράσεις θα στο στείλω το πρόγραμμα.Κάποια σαχλαμάρα είχαν κάνει στις ρυθμίσεις οι τύποι!

Reaction score
1.460
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: BluRay players - ερωτήσεις

Θέλω να πω δεν θέλει αλλαγή σε utf-8,υποστηρίζει κανονικά cp-1253 που είναι το 99.99% των ελληνικών υποτίτλων στο διαδίκτυο!

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: BluRay players - ερωτήσεις

μαζί κοιταξαμε τις ρυθμίσεις, οτι ηταν σχετικό με γλώσσα το γυρισαμε ελληνικα, εχει επιλογη που λεει mkv subtitle language, επιλεξαμε ελληνικά και εβγαιναν αλαμπουρνεζικα...το ενθαριντικο είναι οτι εμφανιζόντουσαν υποτιτλοι, αρα παίζουν,απλα να δουμε γιατι δεν φαίνονται και ελληνικοι χαρακτηρες.
τα srt αυτά παιζουν κανονικά και στο PC και στο WD TV.

Reaction score
1.460

Οι υπότιλοι που δοκίμασες σε τι κωδικοποίηση ήταν?

Reaction score
0

ANSI ήταν...αλλα πλέον τελικά δεν έχει σημασία...η βλακεία ήταν στο αρχικό ανοιγμα της συσκευής για πρώτη φορά και ζητησε ρυθμίσεις εκει λοιπον στην γλώσσα για τα μενου ειχαμε επιλεξει αγγλικά και μετά ελληνικά στα υπολοιπα, για κάποιο λόγο είχε θέμα...τελοσπαντων δεν το εψαξα άλλο μιας και το bd player το πήρα σήμερα και επεζα μαζί του νωρίτερα και όλοι οι υπότιτλοι ήταν οκ, μιας και το ανοιξα πρώτη φορά και ζητούσε εγκατασταση, επελεξα ελληνικά και οκ.

πρόλαβα είδα και την μπάλα στον προβολέα με το dvb-t δεκτη του bluray... θα γράψω εντυπώσεις αυριο μεθαυριο...αφού το ξεψαχνισω κάπως.

Reaction score
1.460

Καλοθέατος!Η Samsung βγάζει τακτικά firmware update για τα blu ray players. Ελεγξε για νέες ενημερώσεις που μπορεί να διορθώνουν το πρόβλημα.

Reaction score
0

Καλοθέατος!Η Samsung βγάζει τακτικά firmware update για τα blu ray players. Ελεγξε για νέες ενημερώσεις που μπορεί να διορθώνουν το πρόβλημα.
σε μπέρδεψα εε? δεν ήταν πρόβλημα...δεν πήρα αυτο που δοκιμάζαμε εκεί και είχαμε βάλει αγγλικα σαν βασική γλώσσα για τα μενου...εκεί είχαν θέμα οι ελληνικοι...εγώ πήρα σφραγισμένο, ζήτησε εγκατασταση, διαλεξα ελληνικά, και παίζουν όλοι μια χαρά...και ANSI, και UTF-8. δεν υπάρχει κανενα πρόβλημα λοιπόν.

Reaction score
205

Επειδή με ενδιαφέρει ξέρετε τι διάφορες εχουν το samsung Bd-d6900 απο το Bd-d7000?

Reaction score
0

audio- video engine ίδια από όσο θυμάμαι, το 7000 είναι disignato μικρούλι και ανοίγει κάθετα και έχει λιγοτερες εξόδους πίσω, μόνο τα απαραίτητα ... 1*HDMI, 1*OPTICAL, 1*USB 2.0 και νομίζω και 1 *Composite video/audio output

το 6900έχει όλα τα παραπανω βύσματα και έχει εχτρα DVB-T MPEG4 δέκτη τηλεόρασης και με δυνατότητα χρήσης και του USB για εγγραφή PVR. και εχτρα υποδοχές πίσω RF IN, RF OUT για την κεραία τηλεορασης και επίσης και component.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.445
Members
38.699
Νεότερο μέλος
kchannel