Bob Dylan

Reaction score
1.187
Ποιός θα πάει σήμερα το βράδυ στην Μαλακάσα να ακούσει τον Bob Dylan;

Reaction score
4.250
Απάντηση: Bob Dylan

O Bob Dylan ειναι μυθος. Κριμα που δεν ερχεται και στην Θεσ/νικη. Θα πηγαινα και μονο σαν σεβασμο προς το προσωπο του για οσα μας εδωσε οσο ημασταν νεοι. Το καθε τραγουδι του ηταν παραλληλα και ενα ποιημα.

Ενα σωρο κορυφαιοι καλλιτεχνες επηρεαστηκαν απο την φυσιογνωμια του. Δεν διεκδικουσε δαφνες με την ποιοτητα της φωνης του, αλλα με την ιδιορυθμια της, με την φυσαρμονικα του και την κιθαρα του. Γ σταδιοδρομια ηταν πολυ μεγαλη και θα χρειαζοταν πολυ χρονος για να κανουμε καποιο βιογραφικο του. Ωστοσο για τους φιλους της ροκ, καουντρυ και φολκ θεωρειται κορυφη και αναποσπαστο τμημα της.

Reaction score
1.187

γιατι το λες ?
πηγες, ξερεις κατι ?

.
Ναι πήγα... Δυστυχώς.
Καμμία σχέση.
Πέραν του ότι δεν έπαιξε τα γνωστά του τα κλασικά του, έχει γεράσει, η φωνή του έχει "σπάσει" με το ζόρι τραγουδούσε και έβγαζε μια βραχνή φωνή. Μάλλον απήγγειλε, παρά τραγουδούσε. Ακόμα και τα γνωστά κομμάτια π.χ. Just like a woman με το ζόρι τα καταλάβαινες.
Πέραν τούτου και ο ήχος ήταν μέτριος προς κακός, όπως πάντα στην Μαλακάσα. Γι αυτό βέβαια δεν ευθύνεται ο Dylan.
Πάντως η όλη του παρουσία ήταν ένας γεράκος σκιά του εαυτού του που με το ζόρι έβγαζε μία βραχνή φάλτσα φωνή και δυσκολευόταν να τραγουδήσει. Καλύτερα θα ήταν να είχε σταματήσει να τραγουδάει, για να τον θυμάται ο κόσμος όπως ήταν και όχι έτσι. Μα τόσο πολλή ανάγκη τα έχει τα λεφτά;

Δεν ήταν μόνο δική μου αυτή η εντύπωση. Ολος ο κόσμος καθώς φεύγαμε άκουγα δεξιά αριστερά που συζητούσε λίγο πολύ τα ίδια πράγματα... Ακόμα και κατά τήν διάρκεια της συναυλίας ακούστηκαν κάποιες ψιλοαποδοκιμασίες και κάποια δυσφορία από τον κόσμο.

Αυτό που απέμεινε είναι: Αρπαχτή.

Οπότε όποιος δεν πήγε δεν έχασε τίποτα. Καλύτερα γιατί θα τον θυμάται όπως τον ήξερε...

Reaction score
383

Ναι πήγα... Δυστυχώς.
Καμμία σχέση.
Πέραν του ότι δεν έπαιξε τα γνωστά του τα κλασικά του, έχει γεράσει, η φωνή του έχει "σπάσει" με το ζόρι τραγουδούσε και έβγαζε μια βραχνή φωνή. Μάλλον απήγγειλε, παρά τραγουδούσε. Ακόμα και τα γνωστά κομμάτια π.χ. Just like a woman με το ζόρι τα καταλάβαινες.
Πέραν τούτου και ο ήχος ήταν μέτριος προς κακός, όπως πάντα στην Μαλακάσα. Γι αυτό βέβαια δεν ευθύνεται ο Dylan.
Πάντως η όλη του παρουσία ήταν ένας γεράκος σκιά του εαυτού του που με το ζόρι έβγαζε μία βραχνή φάλτσα φωνή και δυσκολευόταν να τραγουδήσει. Καλύτερα θα ήταν να είχε σταματήσει να τραγουδάει, για να τον θυμάται ο κόσμος όπως ήταν και όχι έτσι. Μα τόσο πολλή ανάγκη τα έχει τα λεφτά;

Δεν ήταν μόνο δική μου αυτή η εντύπωση. Ολος ο κόσμος καθώς φεύγαμε άκουγα δεξιά αριστερά που συζητούσε λίγο πολύ τα ίδια πράγματα... Ακόμα και κατά τήν διάρκεια της συναυλίας ακούστηκαν κάποιες ψιλοαποδοκιμασίες και κάποια δυσφορία από τον κόσμο.

Αυτό που απέμεινε είναι: Αρπαχτή.

Οπότε όποιος δεν πήγε δεν έχασε τίποτα. Καλύτερα γιατί θα τον θυμάται όπως τον ήξερε...
δυστηχως αυτα ακουσα και απο αλλους

.

Reaction score
0
Εγω παλι που πηγα και τον ξαναειδα για δευτερη φορα μετα το Λυκαβητο, λεω πως ηταν μια χαρα ο γερο-Motormouth.
Και γιατι θα πρεπει να παιξει τα κοματια του "κονσερβα"; Γιατι να μην τους δωσει αλλη μορφη;
Ο Dylan ειναι δεν ειναι η Madonna...
Ωρες ωρες ηταν τοσο blues που ελεγα οτι ηταν ο Howling Wolf στη σκηνη...

Οσο για τα γνωστα του... συγνωμη αλλα δεν ηταν υποχρεωμενος να παιξει τιποτα παραπανω απο οτι αυτος ηθελε. Και το ξαναλεω, ο Dylan ειναι.

Και οσοι πηγαν στη συναυλια για να χαρουν και να χοροπηδησουν εκαναν απο την αρχη λαθος. Ο ανθρωπος ειναι για να τον ακους και να καταναλωνεις αλκοολ...

Και μην ξεχναμε οτι ο ανθρωπος παρωτι 700 χρονων δεν σταματησε να παιζει και να τραγουδαει παραλληλα. Μια πληκτρα μια φυσαρμονικα μια κιθαρα... Οχι σαν κατι νεους που εχω στο μυαλο μου...

Reaction score
1.187

Δεν είπαμε να τα παίξει "κονσέρβα" Καλώς να τους έδινε μία άλλη μορφή. Δυστυχώς όμως τα "σκότωσε".

Ωρες ώρες ήταν τόσο βραχνός που νόμιζα ότι ακούω τον Tom Waits!
Μόνο που η φωνή με το ζόρι έβγαινε.

Δεν νομίζω ότι πήγε κανείς στην συναυλία για να χαρεί και να χοροπηδήσει. Εγώ τουλάχιστον όχι. Ακούω τον Dylan από την 10ετία του '70 έχω τα περισσότερα albums του σε βινύλιο αγορασμένα από τότε και ήξερα πολύ καλά τι πάω να ακούσω. Λες να μην ξέρω να τον ξεχωρίσω από την Madonna ή την Lady Gaga;

Η πικρή αλήθεια είναι ότι έχει γεράσει και δεν μπορεί πλέον. Σαν συνθέτης έχει ακόμα να δώσει. Και το απέδειξε με τον περσινό του δίσκο. Σαν ερμηνευτής όμως (και ιδίως στο live) δεν μπορεί. Στο studio είναι πιο "εύκολα" τα πράγματα...

Reaction score
0
Πρωτα απ'ολα φιλε komhst το σχολιο μου, ειλικρινα, δεν ηταν προσωπικο.

Για τη συναυλια τωρα...
Ξεορυμε πολυ καλα οτι ο Dylan ποτε δεν φημιζοταν για τα φωνητικα του. Δεν τον λες και τον πιο καλλιφωνο...
Αλλα ειναι απο τους λιγους που ξερω που η φωνη του, αυτη που ειναι, ειναι δεμενη με τα κομματια του. Σπανια μου αρεσουν εκτελεσεις του απο αλλους.
Η μπαντα ηταν γεματη. Κιθαρες, μπασο, κοντραμπασο, πληκτρα, φυσαρμονικα, drums.
Πολυφωνια που σε "rock" μπαντες δεν ειναι και το πιο συνηθισμενο.

Αντιλαμβανομαι αυτο που λες οτι τα τραγουδια του τα εφερε στα μετρα του, μιας και δεν ειναι πιπινι πια. Και αυτο δειχνει το μεγαλειο του ανδρος. Αναγνωριζει τις δυνατοτητες του και αλλαζει τα κοματια του ωστε να παραμενουν υπεροχα αλλα χωρις να δειχνουν αδυναμιες.

Ειναι καλυτερα δλδ οι Deep Purple στην Αλεξανδρας με τον Τζοε Λυν Τερνερ που ξεκινησε να πει το Child in Time και σταματησε στην αρχη γιατι δεν εβγαινε η ρημαδα η φωνη;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης