bose 301 series i

Reaction score
0
Καλησπέρα . Επειδή δεν είμαι ιδιαίτερα έμπειρος στα ηχητικά συστήματα θα ήθελα την βοήθεια του FORUM. Αγόρασα πρόσφατα έναν YAMAHA CR-440 και ουσιαστικά πήρα δώρο 2 ηχεία bose 301 series i στην αρχική τους κατάσταση. Χρειάζονται αλλαγή οι αφρώδες σίτες των ηχείων , τα twiter σίγουρα γιατί έχουν λιώσει και πιθανόν και οι αναρτήσεις τον woofer γιατί τα ηχεία μπουκώνουν σε .μεγάλη ένταση. Οι καμπίνες είναι σε μέτρια κατάσταση. Η ερώτηση είναι εάν αξίζει να αναπαλαιωθούν και ποιος μπορεί να το κάνει ή να τα πουλήσω έως έχει και να πάρω κάτι καινούργιο. Να τονίσω ότι δεν ψάχνω τον τέλειο ήχο του HI END και μου αρέσει να ακούω ελληνική μουσική κυρίως.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.647
Χρειάζονται αλλαγή οι αφρώδες σίτες των ηχείων , τα twiter σίγουρα γιατί έχουν λιώσει και πιθανόν και οι αναρτήσεις τον woofer γιατί τα ηχεία μπουκώνουν σε .μεγάλη ένταση. Οι καμπίνες είναι σε μέτρια κατάσταση. Η ερώτηση είναι εάν αξίζει να αναπαλαιωθούν και ποιος μπορεί να το κάνει ή να τα πουλήσω έως έχει και να πάρω κάτι καινούργιο.
Τι εννοείς πως τα <<tweeters έχουν λιώσει>>; Μήπως να ανεβάσεις κάποια φωτογραφία;
Αν οι καμπίνες έχουν τα θέματα τους και χρειάζονται επισκευή για να μπορούν να σταθούν σε έναν οικιακό χώρο, συν όλα τα υπόλοιπα που ανέφερες, θα έλεγα πως δεν αξίζουν το κόστος της επισκευής τους.

Last edited:
  • Like
Reactions: ika

ika

News
Reaction score
18.734
Επίσης πιθανό είναι να παραμορφώνει ο ενισχυτής και να μην φταίνε τα ηχεία.
Αν έχει διαλυθεί η εξωτερική ανάρτηση των woofer, φαίνεται με το μάτι

πχ
bbmvd7693o441.jpg

IMG-20190301-123435_1024x1024.jpg

Last edited:

Reaction score
0
Ο ενισχυτής από όσο ξέρω δουλεύει μια χαρά , ανεβάζω φώτο για να βοηθήσω την συζήτηση.
Οι καμπίνες σε σαλόνι νομίζω δεν στέκονται παρά μόνο σε δευτερεύον χώρο.Επίσης έχω ξεβιδώσει δοκιμαστικά τα woofer και τα twiter και δεν γράφουν κάτι στους μαγνήτες.

Attachments

Last edited:

ika

News
Reaction score
18.734
Μπορεί να δουλεύει μια χαρά ο ΥΑΜΑΗΑ, αλλά αν τον τερματίζεις ακούγοντας πχ CD (2V output στην AUX, TAPE ΙΝ, ή όποια LINE είσοδο με 120μV ευαισθησία) θα φτάνει τα 30W πολύ πριν τερματίσει το VOLUME και μετά θα αρχίζει η παραμόρφωσή του. Αυτό μπορεί να σε ξεγελάει και να νομίζεις πως φταίει το ηχείο. To 301 είναι 60WRMS, τυπικά δεν ζορίζεται από τα 30W του ΥΑΜΑΗΑ αν είναι ΟΚ.

Το λάστιχο των woofer φαίνεται ΟΚ, ίσως έχει αλλαχθεί κάποια στιγμή. Το tweeter ενός ηχείου έχει τρυπηθεί από κάποιο χέρι/ατύχημα. Επίσης κάποιο δαχτυλάκι έχει βάλει μέσα τον θόλο του ιδίου.
Μιας και είναι 45+ χρόνων, μπορεί να θέλουν φρεσκάρισμα οι πυκνωτές στα crossover.

Για το tweeter (part no 104837 για SN έως 42257, αλλοιώς 107404) κάτι θα βρεις στο ebay πχ ή αλλού.
Αν τα BOSE έχουν συναισθηματική αξία και δεν θέλουν και κάτι άλλο, άλλαξε ένα Tweeter και μην τερματίζεις τον ΥΑΜΑΗΑ, ούτε να προσθέτεις μπάσα...
Τα tweeter έχουν και μια προστασία πάνω στο crossover, λογικά δεν πρέπει να έχουν καεί από παραμόρφωση.
Αν θέλουν και άλλες επισκευές, σε συμφέρει με 150-200€ να δεις για ένα νέο ηχείο στις αγγελίες.
Το θέμα με την ισχύ του 440, θα σε συνοδεύει πάντα στις ψηλές του εντάσεις, όποιο ηχείο και αν του βάλεις.

Last edited:

Reaction score
0
Έχεις δίκιο το λάστιχο των woofer φαίνεται πως έχει αλλαχθεί κάποια στιγμή , αλλά την παραμόρφωση την κάνει ακούγοντας ραδιόφωνο σχεδόν στην μέση της έντασης. Επίσης το ένα woofer πάλλεται πάρα πολύ , ενώ το άλλο στην ίδια ένταση όχι. Τέλος πάντων ευχαριστώ για τις πληροφορίες θα κρατήσω τα ηχεία για λίγο ακούγοντας σε χαμηλή ένταση και κάποια στιγμή μάλλον θα τα πουλήσω. Εάν έχεις κάποια ιδέα πόσο θα είναι λογικό να ζητήσω , για να μην είμαι υπερβολικός. Ευχαριστώ και πάλι .

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
10.266
Τα ηχεία αυτά, ακόμη και σε άριστη κατάσταση, είναι τελείως αποτυχημένα σαν κατασκευές. Μέτριο προς κακό ηχείο σε όλο το ακουστικό φάσμα. Ψόφια πρίμα, χωρίς μπάσο με μέτριες μεσαίες. Μην ασχοληθείτε καθόλου.
Ακόμη και ένα (σημερινό) ηχείο των 100 - 150 ευρώ έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να σας ευχαριστήσει παρά αυτά.

ika

News
Reaction score
18.734
Έχεις δίκιο το λάστιχο των woofer φαίνεται πως έχει αλλαχθεί κάποια στιγμή , αλλά την παραμόρφωση την κάνει ακούγοντας ραδιόφωνο σχεδόν στην μέση της έντασης. Επίσης το ένα woofer πάλλεται πάρα πολύ , ενώ το άλλο στην ίδια ένταση όχι. Τέλος πάντων ευχαριστώ για τις πληροφορίες θα κρατήσω τα ηχεία για λίγο ακούγοντας σε χαμηλή ένταση και κάποια στιγμή μάλλον θα τα πουλήσω. Εάν έχεις κάποια ιδέα πόσο θα είναι λογικό να ζητήσω , για να μην είμαι υπερβολικός. Ευχαριστώ και πάλι .
Άλλαξε μεταξύ τους τα καλώδια των ηχείων μόνο στο ένα άκρο (ή στον ενισχυτή ή στα ηχεία). Το δεξί με το αριστερό.
Όχι τους πόλους μεταξύ τους, όλο το καλώδιο.
Αν η παραμόρφωση που ακούς και ότι άλλο βλέπειες, αλλάξει ηχείο κάτι συμβαίνει στον ενισχυτή.
Αν παραμείνει στο ίδιο, κάτι συμβαίνει με το ηχείο.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
178.375
Members
38.820
Νεότερο μέλος
ΙΩΆΝΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ