Bram Stoker's Way of the Vampire

Reaction score
1
Έψαχνα να νοικιάσω κάποιο DVD από το Video Club της γειτονιάς. Οι περισσότερες νέες κυκλοφορίες ήταν νοικιασμένες, παρόλο που τις είχαν σε 20 κόπιες την κάθε μια. Τότε βλέπω το ακόλουθο ...

Bram Stoker's Way of the Vampire

Δεν είχα ακούσει τίποτε για αυτή την ταινία και την πήρα.
Νόμιζα δηλαδή ότι ήταν ταινία, αλλά δεν ήταν. Θα ήθελε ίσως να ήταν, αλλά απείχε πολύ από το να το καταφέρει να γίνει κακή ταινία. Γιατί και μια κακή ταινία ή μια ταινία που δεν μας αρέσει μπορεί να είναι ταινία. Το συγκεκριμένο προιόν όμως δεν είναι ταινία.
Δεν ξέρω από που να αρχίσω. Οι λήψεις της κάμερας; Δεν ξέρω αν έχετε τραβήξει ποτέ με την ερασιτεχνική σας κάμερα μεθυσμένοι ή αν την έχετε δώσει σε 3χρονο πιτσιρικά να τραβήξει ή στη γιαγιά σας που είναι άνω των 85, έχει πάρκινσον και είναι άσχετη από λήψεις. Πιστεύω ότι κανείς από τους τρείς δεν θα είχε χειρότερα αποτελέσματα.
Οι ερμηνείες; Ποιές ερμηνείες; Οι άνθρωποι που εμφανίζονται δεν είναι ηθοποιοί. Σου εδίναν την αίσθηση ότι διάβαζαν κάποια κείμενο σε ξένη γλώσσα που δεν την ξέρουν . Συλλάβιζαν. Υποτίθεται ότι ο άλλος πέθαινε, υπέφερε και όλα όσα έλεγε σχετικά με αυτό τα έλεγε συλλαβιστά, σπαστά , με αδιάφορο τόνο ...
Τα κουστούμια; Ποιά κουστούμια; Σου δημιουργεί την εντύπωση ότι πήραν άτομα που έπλεναν αυτοκίνητα , έπλεναν πιάτα ή σκούπιζαν και τα τράβηξαν βίντεο χωρίς να αλλάξουν. Έτσι όπως ήταν, με τα ρούχα της δουλειάς . Άλλος φορούσε σκισμένη βερμούδα, άλλος το παλτό του παππού του, άλλος ήταν με τις πυτζάμες,παλιά φόρμα, εσώρουχα κτλ ...
Ο Βαν Χέλσινγκ κρατούσε μια βαλλίστρα, μίνι διαστάσεων η οποία είναι ζήτημα αν γέμιζε την παλάμη του. Θυμίζει τα πλαστικά παιχνιδάκια που βρίσκουν οι πιτσιρικάδες στο κυπελάκι του παγωτού ή στα γαριδάκια . Τα υπόλοιπα όπλα της ταινίας ήταν το ίδιο (ή και λιγότερο) αληθοφανή. Τα παλούκια που είχαν για να καρφώσουν στην καρδιά του βρυκόλακα ήταν εμφανές ότι ήταν χλάπες από κάποια οικοδομή. Κάποιος Κόμης Βρυκόλακας , ο οποίος θα ήθελε να είχε gothic εμφάνιση κρατούσε για μπαστούνι ένα σκουπόξυλο ή σφουγκαρίστρα. Το μπουκάλι στο οποίο είχε βάλει τον αγιασμό ο Βαν Χέλσινγκ ήταν κλασσικό μπουκάλι νερού του 1/2 λίτρου, από το οποίο κανείς δεν μπήκε στον κόπο να αφαιρέσει την ετικέτα. Τα σπαθιά ήταν πλαστικά . Αν χαρίσεις τέτοιο σε έλληνα πιτσιρικά σήμερα (κάτω των 6) θα στο σπάσει στο κεφάλι και θα σε πει τσιγκούνη και γύφτο.
Σε κάποια φάση έδειχνε ένα βαμπίρ σε ένα κύκλο από κεριά. Τα κεριά έπαιζαν σε ύψος από 5 πόντους μέχρι 40 και δεν ήταν ίδια. Προφανώς ο προυπολογισμός της ταινίας δεν επέτρεψε να αγοραστεί σετ ομοίων κεριών και όσοι έπαιζαν στην "ταινία" έφερε ο καθένας ό,τι είχε σπίτι.
Τα σκηνικά ήταν αντίστοιχα. Η άκρη του δρόμου, κάποιο παλιό γκαράζ, παλιά άδεια εργοστάσια, σκάλες πολυκατοικίας, πλυσταριά ...

Το link στο imdb το δίνω παρακάτω. Προφανώς θα έχουν βάλει καλή βαθμολογία κάποιοι από τους συντελεστές της ταινίας, γιατί αλλιώς δεν εξηγείται ο υπερβολικά καλός βαθμός που έχει δηλ. το ...

2.2/10

Πραγματικά είναι πολύ καλός βαθμός γι'αυτό το πράμα.
http://www.imdb.com/title/tt0423515/

Αναρωτιέμαι , οι υπέυθυνοι της εταιρείας που εισήγαγαν αυτό το πράμα, το έχουν δει; Το θεωρώ απίθανο. Αν το είχαν δει δεν θα τολμούσαν να το πλασσάρουν για ταινία. Είναι για ξύλο. Οι βιντεοταινίες που γυρίζονταν στην Ελλάδα στα 80's ήταν απίστευτες ταινιάρες μπροστά σε αυτό το σκουπίδι ...

Reaction score
6
Πω πω .Με όλα αυτά που της έσυρες της κακόμοιρης της ταινίας με έχεις κάνει να θέλω να την νοικιάσω.
Ετσι να μου φύγει η περιέργεια περί τίνος εκτρώματος πρόκειται - όπως λες.

Reaction score
7
Εμένα πάντως η περιγραφή μου φέρνει στο μυαλό low-budget αριστουργήματα Β' (Γ,Δ,...,Ω) διαλογής...

Reaction score
23
Με γλίτωσες από μια ενοικίαση χωρίς νόημα.....
Καθώς οπαδός φανατικός της ταινίας του Copolla , θα με χάλαγε πολύ να έβλεπα όλα αυτά που μας περιέγραψες...

Reaction score
1
Cinemusic - Ανδρεας @ 9/10/2005 said:
Πω πω .Με όλα αυτά που της έσυρες της κακόμοιρης της ταινίας με έχεις κάνει να θέλω να την νοικιάσω.
Αν δεν πιστεύεις όσα γράφω και θες να το διαπιστώσεις ο ίδιος, φαντάζομαι ότι δεν θα δυσκολευτείς να τη βρείς και να τη νοικιάσεις. Την προειδοποίηση την έλαβες όμως, έτσι;
Συμβουλή:Αν την δείς με το έτερο ήμισυ , φρόντισε να μην φορά παντόφλες ή άλλο βαρύ υπόδημα. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο μην κάτσεις πολύ κοντά της. Αλλιώς φόρα κράνος ...

minas

Πισιά
Reaction score
4.201
Μου θυμίζει μια αντίστοιχη περίπτωση που κι εγώ δεν έβρισκα τίποτα, μέχρι που το μάτι μου έπεσε σε ένα "Stephen King's ..." Δε θυμάμαι πλέον ποιο ήταν αυτό, αλλά είχε να κάνει με King, ότι είχε να κάνει και το δικό σου με Stoker :wink:

Πάντως πάντα έχει ενδιαφέρον να ανανεώνεις τη χειρότερη ταινία που έχεις δει! Εγώ έχω κολλήσει στην ίδια εδώ και 2-3 χρόνια :twisted:

Reaction score
6
Cinemusic - Ανδρεας @ 9/10/2005 said:
 Αν δεν πιστεύεις όσα γράφω και θες να το διαπιστώσεις ο ίδιος, φαντάζομαι ότι δεν θα δυσκολευτείς να τη βρείς και να τη νοικιάσεις. Την προειδοποίηση την έλαβες όμως, έτσι;  
  Συμβουλή:Αν την δείς με το έτερο ήμισυ , φρόντισε να μην φορά παντόφλες ή άλλο βαρύ υπόδημα. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο μην κάτσεις πολύ κοντά της. Αλλιώς φόρα κράνος ...
Μωρέ σε πιστεύω. Αλλα καμια φορα ειναι πρόκληση να δει το χάλι.
Εκτιμάς πιο πολυ το καλό
:)

Reaction score
6
Μου θυμίζει μια αντίστοιχη περίπτωση που κι εγώ δεν έβρισκα τίποτα, μέχρι που το μάτι μου έπεσε σε ένα "Stephen King's ..." Δε θυμάμαι πλέον ποιο ήταν αυτό, αλλά είχε να κάνει με King, ότι είχε να κάνει και το δικό σου με Stoker :wink:

Πάντως πάντα έχει ενδιαφέρον να ανανεώνεις τη χειρότερη ταινία που έχεις δει! Εγώ έχω κολλήσει στην ίδια εδώ και 2-3 χρόνια  :twisted:
Μηνα μηπως λες για το Stephen King's Riding the Bullet;
http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=6042

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ