Brokeback Mountain (2005)

Reaction score
6

Πλοκη
Ο Jack και Ennis θα συναντηθούν στο Brokeback Mountain και θα περάσουν μαζί ένα καλοκαίρι βοσκώντας τα κοπάδια και χτίζοντας μια φιλία που σταδιακά θα μετατραπεί σε (εφήμερη) ερωτική σχέση. Μετά από αυτό το καλοκαίρι ο καθένας θα ακολουθήσει το δρόμο του, θα βρεθούν όχι και τόσο ευτυχισμένα παντρεμένοι με σύζυγο και με παιδιά, θα συναντιούνται για λίγες ημέρες ύστερα από μεγάλα χρονικά διαστήματα. Και όσο περισσότερο ο Jack θα προσπαθεί να πείσει τον Ennis ότι έχουν μια ευκαιρία μαζί, τόσο περισσότερο θα αρχίζει εκείνος να αποκόπτεται από τους γύρω του.

Παιζουν : Heath Ledger, Jake Gyllenhaal, Randy Quaid, Anne Hathaway, Michelle Williams
Σκηνοθεσια : Ang Lee

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 16 Φεβρουαρίου 2006

Reaction score
0
Αμαν , ειδα χθες το τρειλερ του σε ενα dvd. Εχει μεσα αντρες που αγκαλιαζονται και φιλιουνται. Και θα τους δωσουνε και οσκαρ?????? Βεβαιως, γιατι οχι, η ανωμαλια πρεπει να επιβραβευεται.....
Και οι αλλες ταινιες υποψηφιες για οσκαρ, σε αυτα τα μηκη και πλατη κινουνται ??
Δεν κανουν και μια διοργανωση για τις φυσιολογικες ταινιες ?? Α ξεχασα , για αυτες εχουν τα βατομουρα..... :mrgreen:

Reaction score
6
Αντίστοιχης θεματολογίας με το Brokeback Mountain αλλά προς την γυναικεία του πλευρά, με μικρότερο budget, μικρότερου βεληνεκούς ηθοποιούς και μετριασμένο αντίκτυπο το Imagine me and you είναι το φιλμ που ξανάφερε την εντυπωσιακή Piper Perabo στο προσκήνιο. Με δύο λέξεις στο Imagine me and you η Perabo είναι η Βρετανίδα Rachel η οποία κατά την τελετή του γάμου της ερωτεύεται κεραυνοβόλα την ... ανθοπώλη της εν είδει εκείνης της παλιάς διαφήμισης του Cutty Sark. «Αυτό που είναι ενδιαφέρον σε αυτήν την ταινία είναι πως σε αντίθεση με τις κλασσικές Hollywood movies δεν υπάρχει «κάθαρμα» το οποίο η πρωταγωνίστρια αξίζει να παρατήσει. Είναι δύσκολο να λάβεις το μέρος κάποιου από τους εμπλεκόμενους ως θεατής. Το καλό με το Imagine me and you είναι επίσης ότι δεν στέκεται να ρωτήσει «τώρα είναι λεσβία; δεν είναι λεσβία; είναι απλά μπερδεμένη;» αλλά αντιμετωπίζει το δίλημμα της πρωταγωνίστριας με σοβαρότητα» δήλωσε η Perabo.

Πηγη cine gr

Ουδεν σχολιο

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Το κακό για τους πρωταγωνιστές των ταινιών με gay θέμα είναι ότι μετά τους μένει το "όνομα".. Άλλο να υπάρχει στο έργο ένας ήρωας για τον οποίο να εννοείται ή απλώς να αναφέρεται η ομοφυλοφιλία, κι άλλο να είναι αυτό το θέμα. Χίλιους ρόλους να κάνει ο ηθοποιός, ο κόσμος θα θυμάται ότι είναι αυτός που έπαιζε τον *****. Γι'΄αυτό περιμένω με ανυπομονησία το Brokeback Μountain, για να δω το Jake Gyllenhaal που έχει δώσει πολύ καλά δείγματα γραφής μέχρι τώρα και (κατά την ταπεινή μου γνώμη) το να υποδυθεί ένα τέτοιο ρόλο θα πρέπει να ήταν απόφαση ή μεγάλου θάρρους ή άστοχη.

Όσο για τη γυναικεία εκδοχή, την Piper δεν την έχω δει σε καμιά ταινία, αλλά δύσκολο μου φαίνεται να είναι πιο εντυπωσιακή από τη Jennifer Tilly στο Bound :oops: :oops:

Reaction score
0
Δεν εχω κανενα προβλημα με τις γυναικες να κανουν πραγματα μεταξυ τους , μαλλον μου αρεσουν :mrgreen: . Αλλα οι αντρες μεταξυ τους .... μου ερχεται εμετος....

Reaction score
0
Ας σοβαρευτούμε λιγάκι, θέλω να πιστεύω ότι το επίπεδο των posts που γράφονται σε αυτό το forum είναι καλύτερο από σχόλια του στυλ 'εγώ θα προτιμούσα να βλέπω γκόμενες να παίζουν μεταξύ τους'.
Είδα την ταινία χθες και έμεινα άφωνος. Είναι ένα αριστούργημα και είναι άδικο να της κολλήσουμε την ταμπέλα 'gay western'. Η σχέση που περιγράφεται στην οθόνη είναι πολύ πιο σύνθετη και αδύνατον να την αποδόσει κανείς με μια ταμπέλα. Είναι μια ταινία για δυο άντρες που ερωτεύονται και το πάθος τους είναι ασύμβατο με το επάγγελμά τους και με τα ήθη της κοινωνίας. Προσπαθούν να ζήσουν συμβατική ζωή, παντρεύονται, κάνουν παιδιά, αλλά κάθε προσπάθεια είναι καταδικασμένη, γιατί υπάρχει το θέλω τους που τους πνίγει, και κάποιες συνευρέσεις 2-3 φορές το χρόνο που απλά τους υπενθυμίζουν ότι ζουν ένα ψέμα και ότι είναι ανέφικτο να είναι πραγματικά ευτυχισμένοι μαζί. Το μελαγχολικό και τραγικό τέλος ολοκληρώνει μια ταινία αργών ρυθμών, και έντονου συναισθήματος στο υπόβαθρο. Ο άθλος του Άνγκ Λι είναι ότι περνά στο θεατή τη στέρηση και το βασανιστήριο που περνούν οι ήρωες του. Ανάλογη εμπειρία είχα να αισθανθώ από τα 'Απομεινάρια μιας μέρας' του Άιβορυ και τις 'Γέφυρες του Μάντισον' του Ήστγουντ.
Για όσους ανησυχούν μην τυχόν δουν σοκαριστικές gay σκηνές, δεν υπάρχουν, η πιο έντονη σκηνή είναι ένα παθιασμένο φιλί που δίνεται κάτω από το βλέμμα της συζύγου ενός από τους cowboy και είναι σκηνή ανθολογίας.
Να το δείτε.

Reaction score
6
Περί σοβαρότητας

Νίκο οι περισσότεροι , και μεσα σε αυτους και εγώ , δεν εχουμε δει την συγκεκριμένη ταινια.
Τις προσεχείς μέρες που θα την δουν αρκετοί ( περισσότερο σινεφιλ) θα μπορεσουν να εκφέρουν άποψη για την τελευταία δημιουργία του συμπαθέστατου κατά τα αλλά Ang Lee.
Πρέπει όμως να λαβουμε υπόψη πως το θεμα τις τανιας αξίζει το οποιοδήποτε γαργαλιστικό σχολιο και αυτό δεν εχει να κανει με την σοβαρότητα κανενός μας παρά μόνο με την επιλογή του θέματος της .

V

VIDEOMIX

Guest
Παίδες, μετά απο ενα γεγονός χθές, οπου μάλιστα αποτυπώθηκε σε φωτογραφία ντοκουμέντο, δεν μου επιτρέπεται να απαντήσω όπως θα ήθελα σε αυτό το θέμα. Λεπτομέρειες μπορείτε να μάθετε απο τον ΑΝΔΡΕΑ Κ.!!!

Reaction score
0
Παίδες, μετά απο ενα γεγονός χθές, οπου μάλιστα αποτυπώθηκε σε φωτογραφία ντοκουμέντο, δεν μου επιτρέπεται να απαντήσω όπως θα ήθελα σε αυτό το θέμα. Λεπτομέρειες μπορείτε να μάθετε απο τον ΑΝΔΡΕΑ Κ.!!!
Τι να πεις, ότι πας με παρέα στο Lamda της Συγγρού??? :oops:

Reaction score
7

Reaction score
6
Ο Ang Lee είναι ένας σκηνοθέτης με ιδιαίτερη υπομονή όσον αφορά το να πλάθει κομμάτι κομμάτι τους χαρακτήρες των ηρώων του.
Στην συγκεκριμένη ταινία είχε ένα λόγο παραπάνω ώστε να μην αφήσει ψεγάδια η κενά στους χαρακτήρες των δυο πρωταγωνιστών του , αλλά όχι μόνο σε αυτούς.
Ακόμα και οι δεύτεροι , και οι τρίτοι ρόλοι , σου άφηναν ξεκάθαρη εικόνα του χαρακτήρα που βλέπεις .
Νομίζω πως αυτή τελικά είναι μια από τις μεγάλες ικανότητες και επιτυχία του συγκεκριμένου σκηνοθέτη που δεν θεωρώ όμως πως αυτό και μόνο μπορεί να είναι αρκετό για να του δώσει την πρωτιά στα oscar ( όχι βέβαια πως είναι αυτό το ζητούμενο – η είναι;)
Η ερμηνεία του Heath Ledger είναι ότι ακριβώς χρειάζεται και πιστεύω κερδίζει δικαιολογημένα την υποψηφιότητα Α Αντρικού ρόλου όπως επίσης και του Jake Gyllenhaal που είναι η δεύτερη φορά μετά το Proof που βρίσκω πως τελικά αυτό παιδί έχει κάτι μέσα σε αυτό το ακαθόριστης χροιάς βλέμμα.

Επίσης μου έκανε άριστη εντύπωση η αποτύπωση όλων αυτών των τοπίων του Brokeback Mountain προερχόμενη από τα μάτια του Rodrigo Prieto. Δικαια κερδίζει την υποψηφιότητα , πράγμα που δεν μπορώ να πω και για την μουσική επένδυση του Gustavo Santaolalla.

Τις τελευταίες μέρες έχω διαβάσει αρκετά πράγματα και είδα πολλές απόψεις για την συγκεκριμένη ταινία.
Ειλικρινά δεν έχω καμία διάθεση να πέσω στην παγίδα να αναλύσω την ψυχοσύνθεση των ηρώων και την δραματική πλευρά της ιστορίας που μας παρουσιάζει ο Ang Lee.
Δεν θα μπορούσα άλλωστε να φανταστώ το πιθανό δράμα δυο αντρών που δεν μπορούν να συνυπάρξουν ερωτικά λόγο του επαγγέλματος που κάνουν , τις συντηρητικής κοινωνίας που ζούνε , του πάθος που καταπιέζετε μέσα στα χρόνια και γενικότερα της δύσκολης συναισθηματικής συνύπαρξης τους.
Ειλικρινά αν ήθελα να προβληματιστώ με όλα αυτά το πιθανότερο είναι να ξανάβλεπα το Frankie and Johnny με τον Al Pacino και την Michelle Pfeiffer.
Έτσι θα απέφευγα και την πρώτη ώρα του Brokeback Mountain που σε αυτό το διάστημα ο σκηνοθέτης έπρεπε να μας γνωρίσει καλά του ήρωες της ταινίας.

4/10
...Γιατί πολύ απλά δεν με έπεισε ούτε μια στιγμή πως ήθελε το θέμα της ταινίας να είναι η στέρηση και το δράμα που περνούν δυο ομοφυλόφιλοι άντρες.
Να νοιώσουμε το δράμα δυο βαθιά δοσμένων ερωτικά αντρών την στιγμή μάλιστα που ο ένας έψαχνε σε όλη την διάρκεια τις ζωής του εναλλακτικές λύσεις.
Αμφιβάλω αν η συγκεκριμένη ταινία θα έπειθε ακόμα και τον Elton John.

V

VIDEOMIX

Guest
Τι να πεις, ότι πας με παρέα στο Lamda της Συγγρού??? :oops:
Μύθος. :roll:

Η ταινία έμαθα πως ξεκινά στην Αθήνα. Έχω δεί διαφημιστικά.

GTX

Reaction score
39
Το είδα και γω χτές το βράδυ λοιπόν.
Μεγάλη απογοήτευση, θα συμφωνίσω με αυτά που λέει ο φίλος Ανδρέας. Πολύ ωραία τοπία και εικόνες αλλά σαν ταινία μάπα. Κρατάει 2 ώρες και 8 λεπτά που γενικά δεν είναι υπερβολικός χρόνος αλλά σου φαίνεται σα να είναι τετράωρη. Περίμενα να δω το αριστούργημα που θα σαρώσει τα oscars αλλά δεν είδα τίποτα...κρίμα γιατί έχω καιρό να δω καλή ταινία.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.570
Members
38.463
Νεότερο μέλος
jimarasm