budget ακουστικά με μεγάλο soundstage

Reaction score
15
Έχω τα AKG K701 τα οποια είναι μια χαρά με μεγάλο soundstage αλλα δεν έχουν υποδοχη balance 4.4mm προκειμένου να τα τρέξω απο το dac μου. Ιδανικά θέλω να ακουω απο μικρο dac λόγο χώρου και συχνών μεταφορών σε ενα δυνατο dongle.

Γνωρίζουμε εάν υπάρχει κάποιος μάστορας εδώ Ελλάδα που να μπορεί να τα μοντάρει για να έχουν υποδοχη 4.4mm;

Yπάρχει κάποιο ακουστικο με ιδιου επιπέδου soundstage που να μπορεί να τα οδηγήσει ενα dongle 4.4; Eίδα τα Sundara,HD560 κα κάτι Philips. Αλλα δεν είμαι σίγουρος εάν έχουν υποδοχη για καλώδιο 4.4 ή είναι εύκολα οδηγήσιμα.

Ευχαριστώ

Reaction score
15
Οχι ήθελα απο 3.5mm σε 4.4mm.

Aλλα πρεπει να μονταριστει το καλωδιο για να γίνε 4.4mm δεν έχει υποδοχη οπως τα HD600.

Για αυτο το σκεφτομαι

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.157
Δεν καταλαβαίνω τι λες. Ο αντάπτορας που σου έβαλα είναι από 3.5mm σε 4.4.

Το DAC σου τι έξοδο βγάζει; 4.4mm;

Οπότε με έναν τέτοιον αντάπτορα, δεν θα μπορείς να συνδέσεις τον αντάπτορα στο DAC και τα ακουστικά στον αντάπτορα; Τι χάνω;

Reaction score
181
Αν καταλαβαίνω σωστά θέλετε να εκμεταλλευθείτε την balanced είσοδο του dac/ενισχυτή σας. Δε νομίζω όμως ότι τα εν λόγω ακουστικά είναι balanced.

Reaction score
15
Μια χαρά κάνει ο ανταπτορας του @symos . Τον έχω και εγώ και παίζει άψογα.
Σιγουρα ειανι τοσο απλο; Το να παιξει με αντάπτορα; Kaθως νομιζω ολη η σιερα 7 δεν ειναι balance
Αν καταλαβαίνω σωστά θέλετε να εκμεταλλευθείτε την balanced είσοδο του dac/ενισχυτή σας. Δε νομίζω όμως ότι τα εν λόγω ακουστικά είναι balanced.
Aκριβως εχω την εντυπωση πως δεν ειναι balance τα 701
Αυτο ειχα δει και σκεφτομουν εαν μπορουσα να αποφυγω την διαδικασια καθως δεν με βλεπω να το καταφερνω!

Και σκεφτομαι να δω τι θα κανω

Reaction score
3.552
Έχω το shanling m3x και τον fiio q3 και τα δύο έχουν και balance και unbalanced έξοδο. Χρησιμοποιώ τα Philips Fidelio X2HR που δεν είναι balance. Όταν τα συνδέω με τον ανταπτορα ο ήχος είναι σαφώς βελτιωμένος με περισσότερο ογκο, μπάσο και καθαρότητα από την απλή unbalanced έξοδο. Νιώθω τα ακουστικά να περνούν καλύτερα ρεύματα από ότι από την unbalanced.

Reaction score
181
Έχω το shanling m3x και τον fiio q3 και τα δύο έχουν και balance και unbalanced έξοδο. Χρησιμοποιώ τα Philips Fidelio X2HR που δεν είναι balance. Όταν τα συνδέω με τον ανταπτορα ο ήχος είναι σαφώς βελτιωμένος με περισσότερο ογκο, μπάσο και καθαρότητα από την απλή unbalanced έξοδο. Νιώθω τα ακουστικά να περνούν καλύτερα ρεύματα από ότι από την unbalanced.
Για να είναι balanced, δε θα πρέπει να φεύγουν δύο καλώδια από κάθε ακουστικό; Δεν παίζει ρόλο πόσα pin έχει η είσοδος των ακουστικών και η έξοδος του ενισχυτή αντίστοιχα; Δηλαδή με έναν αντάπτορα όλα τα ακουστικά μπορούν να γίνουν balanced; Έψαχνα κι εγώ κάτι αντίστοιχο για τα δικά μου ακουστικά (Fostex T50RP) χρησιμοποιώντας κατάλληλο αντάπτορα αλλά ρωτώντας σε κάποια καταστήματα με απέτρεψαν να το δοκιμάσω. Θα ήταν χρήσιμο αν μπορούσε να μας διαφωτίσει κάποιος συμφορουμίτης.

Reaction score
15
Γινεται σε ακουστικα που δεν έχουν balance εξοδο να παιξουν με αντάπτορα; Νομίζω πως δεν γίνεται αυτο ή εαν γίνεται μαλλον δεν θα παίζει balanced

Feanor21

"Επαγγελματίας"
Reaction score
25
Μια χαρά κάνει ο ανταπτορας του @symos . Τον έχω και εγώ και παίζει άψογα.
Αν τα ακουστικα δεν ειναι balanced πως θα εκμεταλευτεί την δυναμη της 4.4 έξοδου του dac?
Για να είναι balanced, δε θα πρέπει να φεύγουν δύο καλώδια από κάθε ακουστικό; Δεν παίζει ρόλο πόσα pin έχει η είσοδος των ακουστικών και η έξοδος του ενισχυτή αντίστοιχα; Δηλαδή με έναν αντάπτορα όλα τα ακουστικά μπορούν να γίνουν balanced; Έψαχνα κι εγώ κάτι αντίστοιχο για τα δικά μου ακουστικά (Fostex T50RP) χρησιμοποιώντας κατάλληλο αντάπτορα αλλά ρωτώντας σε κάποια καταστήματα με απέτρεψαν να το δοκιμάσω. Θα ήταν χρήσιμο αν μπορούσε να μας διαφωτίσει κάποιος συμφορουμίτης.
Δεν ειναι απαραίτητο να έχουν δυο καλώδια. Κάποια ακουστικά έχουν 1 καλώδιο και υποστηρίζουν και balanced κάποια άλλα οχι, αν δεν κανω λάθος. Π.χ. τα fostex t60rp υποστηρίζουν και balanced με 1 καλώδιο.

Last edited:

Reaction score
3.552
Αν τα ακουστικα δεν ειναι balanced πως θα εκμεταλευτεί την δυναμη της 4.4 έξοδού του dac?

Δεν ειναι απαραίτητο να έχουν δυο καλώδια. Κάποια ακουστικά έχουν 1 καλώδιο και υποστηρίζουν και balanced κάποια άλλα όχι, αν δεν κανω λάθος. Π.χ. τα fostex t60rp υποστηρίζουν και balanced με 1 καλώδιο.
Αληθινά δεν ξέρω τεχνικά αν γίνονται balanced τα ακουστικά με ένα μόνο αντάπτορα. Το μόνο που έχω δει είναι ότι αν βάλω οποιοδήποτε ακουστικό με τον αντάπτορα στην balance έξοδο του ενισχυτή ακουστικών παίρνω καλύτερο πιο γεμάτο ήχο. Το καλώδιο ωστόσο είναι και φθηνό οπότε δεν νομίζω ότι θα κοστίσει βαριά μια αγορά του για δοκιμή ακόμα και να δεν γίνονται balanced τα ακουστικά.

Reaction score
15
Ξερουμε καποιον μάστορα που να μπορεί να κάνει ακουστικά balance;

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas