Budget για ζεύγος ηχείων έως 3000 ευρώ

Reaction score
0
Για σας μιας και σκέφτομαι για αναβάθμιση στον Ήχο μου θα ξεκινήσω την αναβάθμιση
πρώτα με τα Ηχεία.
πρέπει να προσθέσω (όχι στο ποσόν που αναφέρω)
θα πάρω και το κατάλληλο center.
Τα Focal Profile 918 τα έχω ακούσει (πάει καιρός) αλλά ήταν ποιο πολύ από περιέργεια και φυσικά εάν θα μου άρεσαν να συμπεριληφθούν σε λίστα ακρόασης για μελλοντική αναβάθμιση.
Μπορώ να πω ότι μου άρεσαν αλλά θα ήθελα να τα ξανακούσω και εάν είναι δυνατόν
Να τα συγκρίνω με άλλα Ηχεία (στα ίδια λεφτά).
Λοιπόν μπορείτε να μου προτείνετε Ηχεία σε αυτό το ποσό που θα άξιζε να τα ακούσω
Ώστε στο τέλος που θα πάρω την Απόφαση να είμαι σίγουρος ότι έκανα τι σωστή κίνηση.
Και εάν γίνετε να μου αναφέρετε και Κανά 2-3 καταστήματα που θα μπορώ να ακούσω τα ανάλογα Ηχεία.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Re: Budget για ζεύγος ηχείων έως 3000 ευρώ

Πρώτα - Πρώτα...

Ποια θα είναι τα συνοδά και σε τι χώρο θα παίξουν.
Επιλογές υπάρχουν πάρα πολλές, το θέμα είναι πως θα ταιριάξουν με το υπόλοιπο σύστημα...

Reaction score
0
Σωστά έχεις δίκιο έπρεπε να δώσω παραπάνω στοιχεία

Έχουμε και λέμε…
Το σύνολο του χώρου είναι 30τμ αλλά ο χώρος ακρόασης είναι περίπου 15τμ.
Ανέβασα κανά δυο φωτογραφίες εάν βοηθάνε….

Όσο για την Ηλεκτρονική ξέρω ότι ο AV-Receiver (Harman Kardon AVR-240) που έχω
Είναι μεν επαρκές για τα τωρινά Ηχεία μου αλλά σίγουρα όχι για τα μελλοντικά Ηχεία.
Για αρχή λέω να πάρω τα μπροστινά δηλ. L/R/C εννοείτε θα πρέπει να είναι από τιν ίδια σειρά.
Όσο για τη ακούω…. 60% μουσική και 40% Home Cinema (αυτός είναι και ο λόγος που θέλω να κάνω την αναβάθμιση) (δηλ. για μουσική μη επαρκές το σετ μου).

Αυτό που σκέφτηκα να εφαρμόσω (σαν προσωρινή λύση) να αγοράσω έναν πολύ κάναλο τελικό ενισχυτή και να χρησιμοποιήσω (προσωρινά) τον Harmon σαν πολύ κάναλο προ ενισχυτή.
To budget μου για τον τελικό είναι γύρω στα 2000 Ευρώ έχω βρει τους εξής σε αυτά τα
Λεφτά….
ARCAM DiVA P1000
NAD T 973
Sherwood A-965

Εγώ κλίνω προς τον ARCAM
Τη λέτε δε θα έχει διαφορά?? αργότερα λέω να πάρω σαν πολύ κάναλο προ ενισχυτή τον AUDIONET MAP 1 (2007)

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Λοιπόν όσο θα έχεις την προενίσχυση από τον A/V μην περιμένεις και πολλά πράγματα. Ένας καλός ενισχυτής θα βελτιώσει την κατάσταση αλλά μην περιμένεις θεαματικές αλλαγές.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις αν ο A/V ενισχυτής σου έχει έξοδο προενίσχυσης 5.1 είναι να προσθέσεις έναν καλο ολοκληρωμένο στο σύστημά σου, και πάνω σε αυτόν τα ηχεία.

Η συνδεσμολογία είναι η εξής:

- Συνδέεις DVD και όλες τις ψηφιακές πηγές στον A/V ολοκληρωμένο

- Συνδέεις όλες τις αναλογικές πηγές και το cd player στον ολοκληρωμένο HiFi

- Από την έξοδο 5.1 του A/V συνδέεις τα FL και FR σε μία είσοδο γραμμής του HiFi ενισχυτή που παρακάμπτει το ποτενσιόμετρο της έντασης (υπάρχουν πλέον πολλοί ενισχυτές με συνδέσεις που παρακάμπτουν τα ποτενσιόμετρα έντασης).

- Έτσι ο A/V θα χρησιμοποιεί το τελικό στάδιο του hifi για τα FR και FL κανάλια και ο HiFi θα παίζει την μουσική σου...

Αφού πάρεις τον ολοκληρωμένο hifi ενισχυτή ας ψάξεις για ηχεία.

Πως σου φαίνεται αυτή η ιδέα;

Reaction score
0

Να ρωτήσω κάτι?
Τα Ηχεία μου έχουν και Biwiring/bi amping terminals
Δηλαδή εάν συνδέσω έναν στερεοφωνικό ενισχυτή στα δεύτερα Terminals τον ηχείων και να ακούω στέρεο μουσική από εκεί??
Παίζει αυτό το σενάριο??.
Αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν είναι αυτό που θέλω,
Πιστεύω για να καλυτερεύσω αισθητά τον ήχο μου πρέπει να πάω για άλλα Ηχεία…..

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101

Και γιατί να πάρει ολοκληρωμένο αντί για έναν καλό τελικό?

Reaction score
50

Για να έχει και αναβαθμισμένο στάδιο προενίσχυσης όταν ακούει μουσική. Αν καταλαβαίνω καλά απ' τα λεγόμενα του Σπύρου, με τη συνδεσμολογία που προτείνει, όταν ο george_ts θα θέλει να δει ταινίες, θα χρησιμοποιεί ως προ τον AV και απ' τον ολοκληρωμένο μόνο τα τελικά στάδια. Όταν όμως θα θέλει ν' ακούσει μουσική, θα χρησιμοποιεί τον ολοκληρωμένο... ολόκληρο (και τα προενισχυτικά και τα τελικά στάδια). Έτσι θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με το αν χρησιμοποιούσε (και) στη μουσική AV για προ και κάποιο τελικό.

Reaction score
0
Λοιπόν ήμουν σήμερα στην Ήχο έκφραση για να κάνω μια πρώτη ακρόαση Ηχείων
+- στο budget που ανάφερα πιο πάνω….
Άκουσα τα B&W 804S, τα Monitor Audio GS 60, και κάτι Αμερικάνικα ..είχαν ένα πολύ πρωτότυπο σχήμα.... τα Martin Logan δεν τα βάλαμε μιας και είναι ακατάλληλα για τον χώρο μου.
Λοιπόν μου άρεσαν  τα Monitor Audio GS 60, από τα B&W 804S περίμενα παραπάνω (εάν σκεφτεί κανείς το κόστος τους είναι γύρο στης 4000 Ευρώ).
Μόνο που δεν είχε σε αυτά τα λεφτά την Dynaudio….
δεν είμαι σίγουρος για πιο μοντέλο της Monitor Audio να πάρω.
Το MA GS 60 η MA GS 20 πολύ φοβάμαι ότι τα GS 60 θα είναι oversized…από την άλλη μου άρεσε ο ήχος τους….. δεν ξέρω τη να κάνω θα το σκεφτώ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.091

george_ts said:
Λοιπόν μου άρεσαν τα Monitor Audio GS 60, από τα B&W 804S περίμενα παραπάνω (εάν σκεφτεί κανείς το κόστος τους είναι γύρο στης 4000 Ευρώ).
Προσπάθησε να προσδιορίσεις, όχι ποιό σου άρεσε, αλλά ποιό έπαιζε πιο σωστά. Αυτό θα σε βοηθήσει να επιλέξεις κάτι πιο βιώσιμο στη ροή του χρόνου.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101

Οι Harman Kardon είναι αρκετά αξιοπρεπείς όσον αφορά τον ήχο τους (ως προενίσχυση), τουλάχιστον κρίνοντας από αυτά που έχω διαβάσει εδώ αλλά και αλλού. Αυτό, σε συνδυασμό με το ότι τα x λεφτά που θα του κοστίσει ένας ολοκληρωμένος του αγοράζουν έναν σαφώς καλύτερο τελικό, με κάνουν να προσανατολίζομαι στην πιο απλή λύση του AV προ και 2κάναλου τελικού. Η οποία μάλιστα είναι και επεκτάσιμη αργότερα (βάζει ένα 2κάναλο προενισχυτή περιοπής και είναι έτοιμος).

Reaction score
0

Κώστας Κόγιας said:
george_ts said:
Λοιπόν μου άρεσαν τα Monitor Audio GS 60, από τα B&W 804S περίμενα παραπάνω (εάν σκεφτεί κανείς το κόστος τους είναι γύρο στης 4000 Ευρώ).
Προσπάθησε να προσδιορίσεις, όχι ποιό σου άρεσε, αλλά ποιό έπαιζε πιο σωστά. Αυτό θα σε βοηθήσει να επιλέξεις κάτι πιο βιώσιμο στη ροή του χρόνου.
Κώστα έχεις δίκιο με αυτό, μάλλον εκφράστηκα λάθος.
Όταν πήγα για ακρόαση Ηχείων στην Ήχο Έκφραση, πήρα μαζί
μου διάφορα CD (+SACD) Diana Krall(SACD) , Paco de Lucia (Κλασική Κιθάρα) (παίζω από 8 χρονών κλασική Κιθάρα οπότε ένα όργανο αν μπορώ να το κρίνω είναι η Κιθάρα (κλασική), Vivaldi 4 seasons with Janine Jansen (SACD).
Όπως μπορείς να φανταστείς άκουσα διάφορα Ηχεία με κόστος έως 4000 ευρώ.
Λοιπών από όλα τα Ηχεία που άκουσα τα πιο ισορροπημένα αναλυτικά ουδέτερα ήταν τα Monitor Audio GS 60.

Reaction score
0

n_olympios said:
Οι Harman Kardon είναι αρκετά αξιοπρεπείς όσον αφορά τον ήχο τους (ως προενίσχυση), τουλάχιστον κρίνοντας από αυτά που έχω διαβάσει εδώ αλλά και αλλού. Αυτό, σε συνδυασμό με το ότι τα x λεφτά που θα του κοστίσει ένας ολοκληρωμένος του αγοράζουν έναν σαφώς καλύτερο τελικό, με κάνουν να προσανατολίζομαι στην πιο απλή λύση του AV προ και 2κάναλου τελικού. Η οποία μάλιστα είναι και επεκτάσιμη αργότερα (βάζει ένα 2κάναλο προενισχυτή περιοπής και είναι έτοιμος).
Φίλε περίπου αυτό είναι το σκεφτικό μου. Ο Harmon έχει και „6 channel direct” οπότε (για προσωρινή λύση σαν προ ενισχυτής είναι αξιοπρεπείς και για hifi).δηλαδή λέω να αγοράσω έναν τελικό καλό (έως 2000 ευρώ) και αργότερα να πάω για έναν πολύ καλό προ ενισχυτή (πολύ καναλο) τύπου Arcam η Audionet MAP 1 που από τους πολύ καναλους προ ενισχυτές που έχω ακούσει είναι οι πιο “Audiophile”….. φυσικά όταν μιλάμε για προ ενισχυτή κλάσης audionet map πρέπει και κανείς να ξέρει ότι δεν είναι και ότι ποιο φθηνό…. Ο “μικρός” προ ενισχυτής της Audionet (made in Germany….not China) έχει ένα κόστος τον 3500 ευρώ.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

3500 ευρω για προ δεν ειναι λιγα .Αν ανεβεις λιγο (κι αλλο?)βλεπεις και τον μικρο LEXICON MC-4.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101

Αν είναι να φτάσεις σε τέτοια ποσά, τότε σαφώς αφήνεις πίσω σου την Arcam και κοιτάς κατευθείαν για Audionet ή, όπως πολύ σωστά είπε ο Νίκος, για Lexicon.

Και σκέψου ότι είμαι κάτοχος Arcam. ;)

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357

george_ts said:
Φίλε περίπου αυτό είναι το σκεφτικό μου. Ο Harmon έχει και „6 channel direct” οπότε (για προσωρινή λύση σαν προ ενισχυτής είναι αξιοπρεπείς και για hifi).δηλαδή λέω να αγοράσω έναν τελικό καλό (έως 2000 ευρώ) και αργότερα να πάω για έναν πολύ καλό προ ενισχυτή (πολύ καναλο) τύπου Arcam η Audionet MAP 1 που από τους πολύ καναλους προ ενισχυτές που έχω ακούσει είναι οι πιο “Audiophile”….. φυσικά όταν μιλάμε για προ ενισχυτή κλάσης audionet map πρέπει και κανείς να ξέρει ότι δεν είναι και ότι ποιο φθηνό…. Ο “μικρός” προ ενισχυτής της Audionet (made in Germany….not China) έχει ένα κόστος τον 3500 ευρώ.
Δεν νομíζω να υπάρχει στην κaτηγορία τιμής και οτι πιό audiophile ήχο 5.1 εκτός απο rotel rsp-1056,rbm-1075 προσπάθησε να τα ακούσεις,τα έχει φίλος και γνώμη μου άλλο 5.1 δεν εχω ακουσει πιο δεμένο,με b&w 804s,805s,htm4

Reaction score
0

dcure said:
george_ts said:
Δεν νομíζω να υπάρχει στην κaτηγορία τιμής και οτι πιό audiophile ήχο 5.1 εκτός απο rotel rsp-1056,rbm-1075 προσπάθησε να τα ακούσεις,τα έχει φίλος και γνώμη μου άλλο 5.1 δεν εχω ακουσει πιο δεμένο,με b&w 804s,805s,htm4
Διαφωνώ με την ROTEL τουλάχιστον με το μοντέλο που ανάφερες… αλλά πρέπει να ξέρεις ότι έχει καταργηθεί…το επόμενο στην σειρά είναι το RSP-1066
Αλλά εδώ μιλάμε για έναν Προ ενισχυτή της κλάσης τον 1600 Ευρώ
Για τον AudioNet που αναφέρω μιλάμε για έναν προ ενισχυτή τον 3500 ευρώ (χωρίς να βάλω και τα upgrades)…
Και κάτι ακόμα έχω ακούσει Rotel σε Monitor Audio….. με τίποτα δεν θα έπαιρνα σετ Rotel/MA
Ενώ έχω ακούσει AudioNet με monitor Audio και μου άρεσε ο Ήχος αν ήταν με τα GR Όχι με την καινούρια σειρά (GS).
Όσο για τον τελικό ενισχυτή τον 7 καναλο τελικό της ARCAM που θέλω να πάρω έχει
Ενδεικτική τιμή τον 2500 ευρώ αλλά τον έχω βρει με 2000.

Reaction score
1

Ακου και τα proac studio 140 (exclusive audio στην τοσιτσα) ta εχω και ειμαι ευχαριστημενος
αν δε βρεις μεταχειρισμενο το proac responce 2,5 η μπορεις να πας στον αντικαταστατη του d25 ακομη καλυτερα

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357

Δεν διαφωνώ για τα monitor audio gs60,εαν θέλεις να τα ακούσεις υπάρχει φίλος που τα παίζει με denon 5.1 ολη την σειρά και είναι τρελλαμένος,όσο για τα rotel άκουσε τα με b&w και πες μας την γνώμη σου,έχεις p.m

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas