Budget 1000 ευρώ για Κεφαλή: Shelter 501 mk3 ή κάτι άλλο?

T

Tadakis

Guest
Βλέπω μεγάλη ανάλυση και συζήτηση για κεφαλές των 700-1200 ευρώ καθότι αποτελεί ιδιαίτερα δημοφιλής κατηγορία.

Σκέφτομαι να προχωρήσω σε ανάλογη αναβάθμιση επένδυση για μια τέτοια κεφαλή σε ένα πικάκ Transrotor DarkStar, με βραχίωνα jelco 750 και phono stage ASR Mini Basis Exclusive. Είχα στο μυαλό μου τη ZYX R100 αλλά πληροφορήθηκα για τα νέα μοντέλα και εκεί δεν υπάρχει ακόμα καμμιά πληροφορία. Έχω επίσης στο μυαλό μου τη Shelter 501 mk3 αλλά δεν βλέπω να ακούγονται εδώ μέσα πολλά. Οπότε για τις δύο επικρατέστερες κεφαλές υπάρχει το απόλυτο κενό αυτή τη στιγμή.

Παρακαλώ τα φώτα σας...

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.557
- από τα γραφόμενα ( δεν έχω ακούσει Shelter 501 mk3 ) , συμπεραίνω πως είναι κάτι σαν χρυσή τομή των βασικών μουσικών σχολών

- έχω όμως συμβιώσει με την . . . http://www.dynavector.com/products/cart/e_20x2.html , με άριστα αποτελέσματα
[DOUBLEPOST=1483973333][/DOUBLEPOST]- θα βοήθαγε πολύ να μας έλεγες τι έχεις τώρα , το υπόλοιπο σύστημα , και βασικά τι σου αρέσει από αυτό αλλά και τι θα ήθελες να αλλάξεις

Reaction score
666
Σχετικά με τα νέα μοντέλα της ZYX: H R50 bloom 3 στα 1250€ και η 100 ultimate 1950€ μου είπαν όταν ρώτησα.

Last edited:

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Σωτές οι επιλογές σου! Κορυφαίες κεφαλές που δεν θα σε απογοητεύσουν όποια κι αν διαλέξεις! Απλά έχω τήν πληροφορία ότι οι Shelter είναι πιό μουσικές,,,,,

Reaction score
5.926
Σχετικά με τα νέα μοντέλα της ZYX: H R50 bloom 3 στα 1250€ και η 100 ultimate 1950€ μου είπαν όταν ρώτησα.
μπορείς να πάρεις-αν βρεις- την Zyx R50 bloom το προηγούμενο μοντέλο με περίπου 600-700 ευρώ και είσαι οκ....ταιριάζει και με τον Jelco 750

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
..ισως φιλε tadakis θα πρεπει να δεις και τη lyea delos, ειναι νομιζω εντος του οριου των χρηματων που διαθετεις.
[DOUBLEPOST=1483979542][/DOUBLEPOST]..lyra delos, συγνωμη για το ορθογραφικο!

T

Tadakis

Guest
μπορείς να πάρεις-αν βρεις- την Zyx R50 bloom το προηγούμενο μοντέλο με περίπου 600-700 ευρώ και είσαι οκ....ταιριάζει και με τον Jelco 750
Βασικά σκεφτόμουν να βρω 'παλαιό στοκ' τη ZYX R100L αλλά βλέπω πολύ ζεστά και τη Shelter. Αυτό το οποίο δε ξέρω είναι πως θα κάτσει στο σύστημά μου καθότι δεν έχω καμία πληροφορία. Και το κυριότερο, φοβάμαι από αυτές τις 'ακριβές' κεφαλές το surface noise, τα clicks και pops μη λόγω ανάλυσης και λεπτομέρειας τα διαβάζουν υπερβολικά και ενοχλητικά. Η zyx φαίνεται να τα πηγαίνει καλά σε αυτό το τομέα. Η shelter? επίσης διάρκεια ζωής? Με μια λύση ανάγκης DENON DL103r αυτή τη στιγμή είμαι σχετικά καλά αλλά θα ηθελα να 'απογείωσω' το σύστημα μου με μια ισάξια κεφαλή...

Κάποιος που να γνωρίζει πληροφορίες για τη Shelter η να έχεις άλλη πρόταση σε αυτό το budget με αυτές τις πληροφορίες?

Reaction score
666
Βασικά καταργήθηκαν οι 2 εκδόσεις της R50 bloom, όπως και οι 3 εκδόσεις της R100, απλή, yatra kai fuji. και αντικαταστάθηκαν από 1 μοντέλο για κάθε σειρά.

Reaction score
1.147
φοβάμαι από αυτές τις 'ακριβές' κεφαλές το surface noise, τα clicks και pops μη λόγω ανάλυσης και λεπτομέρειας τα διαβάζουν υπερβολικά και ενοχλητικά.

Συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο δηλαδή μειώνεται δραματικά το surface noise και το άκουσμα ,γενικά , είναι πιο ήσυχο .

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Βασικά καταργήθηκαν οι 2 εκδόσεις της R50 bloom, όπως και οι 3 εκδόσεις της R100, απλή, yatra kai fuji. και αντικαταστάθηκαν από 1 μοντέλο για κάθε σειρά.
Το ξερω αλλα οι τιμες που αναφερθηκαν ειναι πολυ ψηλες.Αυτο εννοουσα.

Reaction score
5.926
Βασικά σκεφτόμουν να βρω 'παλαιό στοκ' τη ZYX R100L αλλά βλέπω πολύ ζεστά και τη Shelter. Αυτό το οποίο δε ξέρω είναι πως θα κάτσει στο σύστημά μου καθότι δεν έχω καμία πληροφορία. Και το κυριότερο, φοβάμαι από αυτές τις 'ακριβές' κεφαλές το surface noise, τα clicks και pops μη λόγω ανάλυσης και λεπτομέρειας τα διαβάζουν υπερβολικά και ενοχλητικά. Η zyx φαίνεται να τα πηγαίνει καλά σε αυτό το τομέα. Η shelter? επίσης διάρκεια ζωής? Με μια λύση ανάγκης DENON DL103r αυτή τη στιγμή είμαι σχετικά καλά αλλά θα ηθελα να 'απογείωσω' το σύστημα μου με μια ισάξια κεφαλή...

Κάποιος που να γνωρίζει πληροφορίες για τη Shelter η να έχεις άλλη πρόταση σε αυτό το budget με αυτές τις πληροφορίες?
Δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβεις ποιο θα είναι το αποτέλεσμα παρά μόνο μετά την τοποθέτηση!! Ούτε φυσικά υπα΄ρχει περίπτωση να ακούσεις οπουδήποτε αλλού σε συγκριτική ακρόαση τις δύο κεφαλές....άρα...διαλέγεις βάσει της συνέργειας τους με τον βραχίονα σου και τα χρήματα που είσαι διατιθεμένος να δώσεις...και οι δύο Zyx και Shelter θεωρούνται υπέροχες...μην το σκέφτεσαι τόσο....

T

Tadakis

Guest
Επειδή έχω καεί πρόσφατα με αποτυχημένες αγορές και από ένα σύστημα των 3κ έφτασα να έχω ένα σύστημα των 12-15κ που στοίχισε 24+Κ μέσα σε 14 μηνες προσέχω πλέον πολύ τη κάθε αναβάθμιση ώστε να μη χαλάσω το οποίο balance και βρεθώ στο πενηντάρικο.

I know "welcome to the club".....

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Για μικρο σχετικα χρονικο διαστημα κυκλοφορουσε παραλληλα με την bloom και η bloom 2 , που ηταν σχεδον ιδια με την νυν bloom 3. Εξαιρετικη κεφαλη με αρκετα χαρακτηριστικα της airy 3.Ενας συνδιασμος του magnetic circuit της airy 3 και αναρτηση/στελεχος/ακιδα της bloom.
[DOUBLEPOST=1484037603][/DOUBLEPOST]
Eκτος των πιο πανω που προταθηκαν σκεψου και την dynavector dv20 και benz glider mr , ακομη και την ace mr.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.557
Eκτος των πιο πανω που προταθηκαν σκεψου και την dynavector dv20 και benz glider mr , ακομη και την ace mr.
. . . σέ πρόλαβα :) . . . #2 . . . είπαμε , τα μεγάλα μυαλά συναντώνται

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.557
- επιμένω τόσο πολύ με τις dyna , διότι ενώ δεν κάνουν κάτι πολύ θεαματικό . . . δεν κάνουν ούτε κανένα λάθος

- ok , δεν έχουν την μουσικότητα μιάς grado , ούτε την βαθιά ανάλυση μιάς lyra ή τον εκρηκτικό χαρακτήρα των zyx , αλλά δεν απογοητεύουν ποτέ έχουν όλα τα ανωτέρω αλλά ζυγισμένα ισόποσα

- πολύ κοντά τους είναι και οι shelter ( αν και κάπως ποιο γλυκές οι δεύτερες )

ΥΓ : - αν και έχω εμπειρία από ευρωπαϊκές κεφαλές , η μεσαίες και μεσο-υψηλές των ιαπωνέζικων , μου κάθονται καλύτερα στο αυτί

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.947
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm