Bye Bye λένε στο Live όσοι έχουν τσιπάρει το 360 τους!!!

Reaction score
2
Φυσικα , η microsoft οπως και η sony αλλωστε, θελουν τα λεφτα μας, αλλα χωρις να μας δεινουν αυτα που δικαιουμαστε.

Που ειναι το Ελληνικο marketplace και των 2 εταιρειων ?

Αν δεν το φτιαξουνε , δεν θα επρεπε να μας δεχονται καθολου ... ετσι δεν ειναι ?

Reaction score
164
Nαι, αλλα η microsoft, αν ειχε τα κοτσια, θα επρεπε να το κανει απο την αρχη κι οχι αφου εχει πιασει κοροιδο ΠΟΛΛΟΥΣ σαν κι εμας, και εχει παρει αρκετα λεφτα απο "ψευτικες" συνδρομες για το xlive απο ΕΛΛΑΔΑ και αλλες χωρες που δεν το υποστηριζει παρανομα.
Στο Licence agreement του Live το έγραφε καθαρά ότι η Microsoft μπορούσε να κάνει ban όποιον είχε πειραγμένη κονσόλα. Άρα το ξέραμε.
Ακόμα είχαν γίνει ban από το Live και πειραγμένα XBOX 1. Άρα δεν το ξεκίνησε τώρα, το είχε ξανακάνει στο παρελθόν.
Εκεί που πρέπει: πουθενά.
Δεν δικαιούμαστε live με τόσο μικρό αριθμό νόμιμων χρηστών. Με τι μούτρα το ζητάμε; Άλλωστε δεν μας εμπόδισαν να παίξουμε live. Το ότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα, λίγο μας επηρεάζει.

Reaction score
2
Λιγο μας επηρεαζει ή λιγο μας πειραζει ?

Γιατι εμενα με πειραζει ΠΟΛΥ.

Και δεν ειμαι διατεθιμενος να δωσω παραπανω λεφτα σε μια εταιρεια που μας "σνομπαρει" και κοστολογει τα προινοντα της οπως της καπνισει.

Μην ξεχνας οτι εχουμε ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΕΣ τιμες απο Αμερικη και Ιαπωνια με μεσο μισθο το 1/3 αυτων.

Δηλ αλλες χωρες με πολυ λιγοτερο αριθμο χρηστων γιατι εχουν Live ?

Η κοτα εκανε το αυγο ή το αυγο τη κοτα ?

Reaction score
164
Όπως;
Μήπως αυτές οι χώρες είχαν broadband την εποχή που εμείς παίζαμε με τα ISDN; Μήπως παίζει ρόλο η γενικότερη υποδομή μιας χώρας;
Μήπως επειδή ανθεί η πειρατεία δεν αξίζει να προσπαθήσουν; Είμασταν που είμασταν λίγοι, με το ban μείναμε πολύ λιγότεροι.

Αν και εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τι το φοβερό θα κερδίσουμε αν έχουμε Ελληνικό live ή Ελληνικό Online της Sony.

GTX

Reaction score
39
Ξέρεις πόσους χρήστες έχει στην Ελλάδα??? Ξέρεις πόσους στις χώρες που έχουν Live??? Ξέρεις πόσες πειραγμένες κονσόλες υπάρχουν στην Ελλάδα και πόσες εκεί???

Αν δηλαδή στην Ελλάδα το 60% των 360 είναι σπασμένα, η Microsoft τί έχει να κερδίσει από αυτούς εκτός από την συνδρομή του Live??? Τα λεφτά που τις έδωσαν όταν αγόρασαν την κονσόλα που τους την πούλησε με ζημιά???

Ρε παιδιά εταιρία είναι δεν είναι ο κολλητός μας, οι εταιρίες κάνουν τις κινήσεις τους με μοναδικό κίνητρο το κέρδος.

Reaction score
2
Kερδιζουμε Iκανοποιηση .... κερδιζουν σεβασμο.
Ο σεβασμος δεν αγοραζεται , κερδιζεται.
Οπως και οι δισκογραφικες εταιρειες χρεωνουν ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ για πραγματα ευτελης αξιας.
Δεν μπορει να περιμενουν να πληρωνουμε για "παιχνιδακια" της πλακας 60-70 ευρω και για ανυπαρκτες σχεδον υπηρεσιες (βλ. download themes-backgrounds-video kai tips ) που μπορεις να βρεις ΤΖΑΜΠΑ στο internet .

Το ιδιο επαθαν και οι δισκογραφικες με τα mp3 και τωρα τρεχουν και δεν φτανουν.

Αν μαθουν να τιμολογουν σωστα τα προιοντα τους και αναλογα με το που απευθυνονται τοτε κατι μπορει να γινει με μας.

H πειρατεια θα καταπολεμηθει οταν εξισωθουν οι τιμες με την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αξια των προιοντων τους.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.873
Φυσικα , η microsoft οπως και η sony αλλωστε, θελουν τα λεφτα μας, αλλα χωρις να μας δεινουν αυτα που δικαιουμαστε.

Αν δεν το φτιαξουνε , δεν θα επρεπε να μας δεχονται καθολου ... ετσι δεν ειναι ?
Ποιος σε ανάγκασε να αγοράσεις κονσόλα;
Ξέρεις από πριν πάνω-κάτω που κυμαίνεται η κατάσταση στην Ελλάδα.
Δεν είναι λογική το "δε φροντίζουν οι εταιρείες για μας, όπως εμείς θα θέλαμε, άρα ζήτω η πειρατεία!". Έτσι χειροτερεύομε τα πράγματα. Αν δε βγάζουν λεφτά οι εταιρείες ή δε βλέπουν "φως" στο μέλλον, δεν πρόκειται να ικανοποιήσουν τα αιτήματά μας.

Reaction score
2
Kανεις δεν με αναγκασε και φυσικα ξερω τη κατασταση στην Ελλαδα.

Το οτι ξερω τη κατασταση δεν σημαινει οτι δεν εχω δικαιωμα να απαιτω τα αυτονοητα.

Εσυ λοιπον πως νομιζεις οτι πολεμαται η πειρατεια ?
Μηπως με διωξεις και ποινες ?

Και δεν το λεω γιατι με νοιαζει ιδιαιτερα το LIVE... ελαχιστες φορε εχω παιξει αλλωστε LIVE.

Απλα δεν μου αρεσει να με κοροιδευουν και να με θεωρουν τριτοκοσμικο.

Θα προτιμουσα ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ να μου απαγορευαν την εισοδο, και οχι να με γλυκαινουν λιγο λιγο και μετα ....

Να πω επισης οτι εχω ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ παλια αυθεντικα ΚΑΛΑ παιχνιδια και cd μουσικης στη συλλογη μου, αλλα εδω και λιγο καιρο σταματησα να αγοραζω τα παντα αυθεντικα γιατι απλως το προιον το θεωρω υπερεκτιμημενο σε σχεση με τις απολαβες μου και την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αξια του.

Reaction score
164
Δεν μπορει να περιμενουν να πληρωνουμε για "παιχνιδακια" της πλακας 60-70 ευρω και για ανυπαρκτες σχεδον υπηρεσιες (βλ. download themes-backgrounds-video kai tips ) που μπορεις να βρεις ΤΖΑΜΠΑ στο internet
Υπάρχουν παιχνιδάκια της πλάκας, δεν διαφωνώ. Αλλά υπάρχουν και παιχνιδάρες. Και υπάρχουν και παιχνιδάρες με 25€. Παλιότερα μεν, παιχνιδάρες, δε. Ποιός είχε σπασμένο πχ το Project Gotham Racing 3 και πήγε και το αγόρασε τώρα που έχει κάτω από 25€; Έτσι, για το μαμώ το, για τις ώρες που διασκέδασε δωρεάν με την κόπια.
Ξέρεις τι πιστεύω; Και 15€ να είχε το παιχνίδι, οι ίδιοι που διαμαρτρονται τώρα για τις υπέρογκες τιμές, θα το κατέβαζαν πάλι σπασμένο.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.873
Kερδιζουμε Iκανοποιηση .... κερδιζουν σεβασμο.
Ο σεβασμος δεν αγοραζεται , κερδιζεται.
Οπως και οι δισκογραφικες εταιρειες χρεωνουν ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ για πραγματα ευτελης αξιας.
Δεν μπορει να περιμενουν να πληρωνουμε για "παιχνιδακια" της πλακας 60-70 ευρω και για ανυπαρκτες σχεδον υπηρεσιες (βλ. download themes-backgrounds-video kai tips ) που μπορεις να βρεις ΤΖΑΜΠΑ στο internet .

Το ιδιο επαθαν και οι δισκογραφικες με τα mp3 και τωρα τρεχουν και δεν φτανουν.

Αν μαθουν να τιμολογουν σωστα τα προιοντα τους και αναλογα με το που απευθυνονται τοτε κατι μπορει να γινει με μας.
Άλλη λάθος αντίληψη!

Τι θα πει "σωστή" τιμολόγηση; Με τι κριτήρια; Με τα δικά μας κριτήρια μόνο το τζάμπα είναι "σωστό".
Και με τις δισκογραφικές πρέπει κάποτε να σταματήσει αυτό το "πουλάνε σκουπίδια ακριβά". Δηλαδή αν ήταν πιο φτηνά τα "σκουπίδια" θα ήταν πιο ποιοτικά;;;
Η πειρατεία στη μουσική υπάρχει γιατί έγιναν πιο προσιτά στον απλό χρήστη τα μέσα για την επίτευξή της. Και σε πολύ καλή ποιότητα. Αν υπήρχαν παλιότερα, που θεωρητικά η μουσική ήταν πιο "καλή", τα κατάλληλα μέσα, πάλι το φαινόμενο της πειρατείας θα είχε τα ίδια μεγέθη. Και πάλι θα υπήρχαν ένα κάρο δικαιολογίες.
Εκεί που υπάρχει το βασικό πρόβλημα σήμερα, και πράγματι υπεύθυνες είναι κατά μεγάλο ποσοστό οι εταιρείες, είναι στην πληθώρα των καταναλωτικών αγαθών που μας βομβαρδίζουν, χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη οικονομική κατάσταση στο μέσο καταναλωτή.
Παλιότερα υπήρχε μόνο η μουσική, ως βινύλιο. Μετά ήρθε η βιντεοκασέτα. Σήμερα, η ίδια εταιρεία, πχ η SONY, θέλει να μας πουλήσει CDs, DVDs, PC, MP3s, PS3, PSP, Blu-Ray κλπ.
Τα λεφτά του μέσου καταναλωτή δε φτάνουν για όλα, οπότε διαλέγει να αγοράσει το hardware (γιατί δεν έχει ακόμα φτάσει στο επίπεδο να σπάει βιτρίνες και να το κλέβει :happy_9: ) και μέσω της πειρατείας να έχει πρόσβαση σε software, παιχνίδια, μουσική και ταινίες.

Reaction score
2
Ποιος σου μιλησε για τζαμπα?
Εσυ δηλ θεωρεις "σωστη τιμολογιακη πολιτικη" τα 20-30 ευρω το cd με κοστος 1 ευρω ?
Παιχνιδια οπως το GOW 60 ευρω και αλλα "παιχνιδακια" στην ιδια τιμη ?

Και μη μου πεις για "πνευματικα δικαιωματα" γιατι κι εγω δημιουργος ειμαι (γραφιστας σε ΜΕΓΑλο καναλι και οχι μονο) και ξερω ότι αυτο μονο απατη ειναι.

Εχουμε πληρωσει ΠΟΛΛΕ΅φορες δικαιωματα πχ για μια ταινια οπως το BLADE runner se VHS , meta se dvd ,παιχνιδι , ΤΩΡΑ και σε HDDVD !!!

Ελεος ρεεεεε!!!! που λεει και Γεωργιου.

Η "πειρατεια¨ που λες υπηρχε ανεκαθεν (παντα γραφαμε κασετες στα δισκαδικα της γειτονιας μας αν θυμασαι).

Αλλα υπαρχαν και καλα προιοντα που τα αγοραζαμε γιατι αξιζαν .

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.873
Ποιος σου μιλησε για τζαμπα?
Εσυ δηλ θεωρεις "σωστη τιμολογιακη πολιτικη" τα 20-30 ευρω το cd με κοστος 1 ευρω ?
Καταρχήν είμαι ουδέτερος! Δεν υποστηρίζω ούτε τις εταιρείες, ούτε τους πειρατές. Τα αναλύω ως φαινόμενο της εποχής μας. Και είμαι κι εγώ παραγωγός/καλλιτέχνης και έχω πάρε/δώσε με την ελληνική δισκογραφία, σε πολλά επίπεδα, τα τελευταία 20 χρόνια.
Αυτό με το κόστος 1€ που το πουλάνε 20€ μου θυμίζει αυτό με τις καφετέριες που δίνουν το καφέ 4-5€, ενώ τους στοιχίζει ελάχιστα λεπτά.
Το κόστος του CD σχεδόν ποτέ δε είναι από την εταιρεία πάνω από 10€, χοντρική τιμή. Τα υπόλοιπα μπαίνουν από την εταιρεία διάθεσης και τα δισκοπωλεία. Από τα 10€ πηγαίνουν λεφτά στο συνθέτη/στιχουργό, στο studio, στην κοπή και στο εξώφυλλο, στην προώθηση του CD (διαφήμιση, ράδιο, τηλεόραση, περιοδικά), στο γύρισμα video clip και ότι μείνει είναι της δισκογραφικής. Αυτά πάντα σε γενικές γραμμές.
Στο περίπου τώρα, με τα σημερινά (φρικτά) δεδομένα, ένα CD πρέπει να πουλήσει 2000 αντίτυπα τουλάχιστον, για να υπάρξει κέρδος για την εταιρεία. Και μιλάμε για πραγματικά λογιστικά νούμερα κι όχι πλασματικές πωλήσεις εντυπωσιασμού.
Επειδή αυτό γίνεται σπάνια πια, αρχίζουν οι περικοπές του τύπου : "το video clip θα γυριστεί μόνο αν περάσουμε τις χ πωλήσεις", "δε δίνουμε πάνω από χ ώρες studio" κλπ
Το πρόβλημα είναι μεγάλο. Γιατί όσο λιγότερες πωλήσεις έχουμε, τόσο πιο ακριβό πρέπει να είναι το CD, για να υπάρξει έστω και μικρό κέρδος για την εταιρεία. Αν το CD είναι ακριβό, όλο και περισσότεροι θα στραφούν στα πειρατικά.

Η συζήτηση είναι πολύ μεγάλη και έχει και άλλες παραμέτρους (ανεξάρτητα labels, σπόνσορες, management καλλιτεχνών), αλλά μόλις είδα ότι το θέμα ασχολείται με το τσιπάρισμα του XBOX... :happy_5:

Παιχνιδια οπως το GOW 60 ευρω και αλλα "παιχνιδακια" στην ιδια τιμη ?
Το ποιο παιχνίδι είναι "super" και ποιο "για τα μπάζα" θα το δείξουν οι πωλήσεις μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Το super θα κρατήσει τιμή πιο πολύ καιρό ενώ το άλλο θα γίνει γρηγορότερα "nice price". Ξεκινούν όλα με την ίδια τιμή και ο χρόνος θα δείξει.

Και μη μου πεις για "πνευματικα δικαιωματα" γιατι κι εγω δημιουργος ειμαι (γραφιστας σε ΜΕΓΑλο καναλι και οχι μονο) και ξερω ότι αυτο μονο απατη ειναι.
Εχουμε πληρωσει ΠΟΛΛΕ΅φορες δικαιωματα πχ για μια ταινια οπως το BLADE runner se VHS , meta se dvd ,παιχνιδι , ΤΩΡΑ και σε HDDVD !!!
Τα δικαιώματα είναι ένα άλλο πολύ μεγάλο θέμα που χρειάζεται ξεχωριστή ανάπτυξη.

Η "πειρατεια¨ που λες υπηρχε ανεκαθεν (παντα γραφαμε κασετες στα δισκαδικα της γειτονιας μας αν θυμασαι).
Ανέφερα πριν ότι σήμερα έχουμε και πολύ καλύτερη ποιότητα, σε σχέση με την ποιότητα της κασέτας ή της βιντεοκασέτας. Επίσης στο δισκάδικο της γειτονιάς πληρώναμε για την κασέτα. Σήμερα πληρώνουμε τον "μαύρο", αλλά αν είμαστε λίγο μέσα στα πράγματα, μπορούμε να τα έχουμε σχεδόν δωρεάν ( internet, φίλοι ).

Reaction score
2
Ειναι μαι μεγαλη κουβεντα που δυστυχως δεν εχει αρχη και τελος.

Ειναι απο ποια οπτικη το κοιτας.

Σιγουρα υπαρχουν πολλοι παραμετροι, αλλα ξερεις πολυ καλα οτι οι εταιρειες μεχρι τωρα εχουν παντα το πανω χερι.

Αυτο πρεπει να αλλαξει, και θα αλλαξει σιγουρα, γιατι δεν γινεται διαφορετικα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.931
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll