C.E.C DISCO 4000MKII

Reaction score
1.657
Την καλημέρα μου σε όλους,

Εδώ και κάποιους μήνες έπεσε στα χέρια μου το συγκεκριμένο C.E.C DISCO 4000MKII σε σχετικά καλή κατάσταση.
Όσο έψαξα, (ακόμη και εδώ) οι πληροφορίες ή και φωτογραφίες που κυκλοφορούν είναι ελάχιστες, μόνο ότι η Chuo denki έβγαζε στην εποχή της πολύ τίμια μηχανήματα(και για άλλους) και ότι το 4000 ήταν το ΜΚΙΙ των φτωχών.
Έχει κάποιος σχετική εμπειρία και ξέρει να μου πει αν αξίζει να το κρατήσω και να το συμμαζέψω με κεφαλές, headshell, καλωδιώσεις κτλ(ακολουθώντας προτάσεις για το technics MKII) ή πρόκειται για κάτι κάτω του μέσου όρου και καλά κάνω και ψάχνω το πραγματικό ΜΚΙΙ?

Reaction score
8.905
Απάντηση: C.E.C DISCO 4000MKII

Μια χαρά είναι (και όμορφο και καλής ποιότητας) να το κρατήσεις, μια κεφαλή και είσαι σούπερ, γιατί να αλάξεις καλωδίωση?

ΥΓ. Husker Du πάνω σε Disco πλατό....:biggrin:

Reaction score
1.657

thanx Vasili,

Να ακολουθήσω την εύκολη οδό με καμιά ortofon red ή με παίρνει και παραπάνω?.. τα καλώδια το θέλουν το πέταγμα , από την αχρηστία έχουν γίνει σχεδόν παξιμάδι.
Σήμερα λέω να επέμβω στα ενδότερα του οπότε θα έχω μια καλύτερη άποψη και από τον εσωτερικό του κόσμο.

Υ.Γ. Δίκιο έχεις , αυτό το DISCO κι εμένα δεν μου κάθετε καλά αλλά με μερικά παιξίματα του ΖΕΝ ARCADE θα αλλαξοπιστήσει και θα στρώσει και η βελόνα, μην πω καλύτερα με το LAND SPEED RECORD.:laugh:

Reaction score
8.905

Εάν αλλάξεις καλώδια, μην ξεχάσεις να έχουν χαμηλή χωρητικότητα, πχ mogami είναι φτηνά και πολύ καλά! Ο βραχίονας σου είναι low mass... βάλε καμιά shure επάνω, μήπως έχεις κάποια κεφαλή ήδη?

ΥΓ. Θα κάνεις το μοντέλο παίζοντας Husker Du... από Disco σε Hardcore!

Reaction score
1.657

Kαλή η πρόταση για τα mogami το ψάχνω ήδη, δηλαδή rca σε rca και κόψιμο - κολημα?
Κεφαλή υπάρχει μια pickering xv15 και μια STANTON 680, νομίζω είναι ίδιες τις φοράει το dual cs435 που έχω καθώς και η μανίσια του dual.
Είναι και οι τρεις τους εικοσαετίας και βάλε, παρόλο που περάσαν μόνο απ' τα χέρια μου νομίζω ότι έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά.
Το σκέφτομαι και για την shure M97xe κι εγώ.

Reaction score
8.905

Ποια σειρά από την Pickering xv15/? Δεν είναι άσχημη ιδέα να φορέσεις μια νέα βελόνα και ειδικά shibata πάνω της!

Reaction score
1.657

Χρησιμοποιώ την D400 & D625 , πόσο εύκολο είναι να βρώ αυτήν την shibata , αξίζει το ψάξιμο?
Μεγάλη η χάρη του c.e.c. και το είχα παρεξηγήσει τελικά

Reaction score
8.905

Η Shibata είναι ολίγον ακριβή αλλα αξιζει, δες εδώ και κανε ερώτημα εάν το κεφάλι που έχεις είναι συμβατό, κοίτα και εδώ... και προσοχή σε απομιμήσεις, εάν αγοράσεις από κάποιον μη επώνυμο κατασκευαστή κλπ., και η πρόταση για Shure μου φαίνεται σωστή και οικονομική για ξεκίνημα, διάβασε εδώ που τα έχω ξαναπεί...

Reaction score
1.657

οι εξυπηρετικότατοι Γιαπωνέζοι-san προτείνουν τα παρακάτω

For your Pickering XV15-625, you can use our D750[e006020].
The tip of D750 is elliptical.

D2000Q [e006002] has same knob dimensions and shibata tip.
However the recommended tracking force of D2000Q is 1.0-3.0g.

XV-15/625E : 0.75-1.5g
XV-15/750E : 0.5-1.5g

There is no big difference between the tracking force of XV-15/750E and XV-15/625E.
However D2000Q has higher tracking force, so we do not know if the stylus works on your cartridge without problem.

Reaction score
8.905

Αφού δεν φοράει την σιμπάτα πήγαινε στην Shure και δεν σου δημιουργεί χρηματικό πρόβλημα... και όταν λιώσει /η έχεις τα λεφτά, μετά βούρ για SAS... και έκλεισες το κεφάλαιο κεφαλή/βελόνα!

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut