Calibration προτζέκτορα

Reaction score
24
Γεια σας,

εδώ και ένα χρόνο περίπου απολαμβάνω ταινίες, σειρές κτλ στον προτζέκτορα μου. Είμαι κατενθουσιασμένος αλλά έχοντας μια μικρή εμπειρία με το βίντεο ήταν ξεκάθαρο από την αρχή πως χρειάζεται calibration.

Καταλαβαίνω οτι για να γίνει αυτό σχετικά σωστά, θα χρειαστώ μια συσκευή μέτρησης όπως αυτές που χρησιμοποιούμε για τις οθόνες υπολογιστών. Ψάχνοντας όμως στο διαδίκτυο δε βρήκα κανένα άρθρο ή βίντεο να με καθοδηγήσει. Μερικά που βρήκα αφορούσαν αυστηρά περιπτώσεις που η πηγή είναι ένας υπολογιστής. Έβαλα να παίξουν μερικές εικόνες με διαβαθμίσεις λευκού/γκρι/μαύρου, έπαιξα λίγο με τις ρυθμίσεις και έμεινα εκεί.

Ζητώ λοιπόν τα φώτα σας μήπως και αναβαθμίσω την εμπειρία μου βλέπωντας περιεχόμενο πιο κοντά σε αυτό που όρισε ο δημιουργός του.

Reaction score
9.108
Καλησπέρα, η καλύτερη λύση είναι να έρθει στο χώρο σου ένας ειδικός τεχνικός να κάνει ένα σωστό calibration,
παίζουν πολλά ρόλο ώστε η εικόνα να είναι άψογη.
Αλλά πες μας για αρχή ποιος είναι ο προβολέας και πιο πανί χρησιμοποιείς.

Reaction score
24
Συμφωνώ για τον τεχνικό.

Προσπάθησα να αποφύγω αυτές τις "λεπτομέρειες" για να μη με φάτε. Ο προβολέας είναι ο Formovie Theater Premium και προβάλλω στον τοίχο. Είδα άλλον προβολέα ust με οθόνη alr στον αντιπρόσωπο. Είναι μια συνειδητή επιλογή και γενικότερη φιλοσοφία περί αρτιότητας αλλά θα πω οτι το end game είναι ηλεκτρική οθόνη για να μπορώ να βάλω τέχνη στον τοίχο. Για την ώρα δε με αφορά.

Αν είχα πανί θα είχε ήδη επισκεφτεί το χώρο μου ένας τεχνικός, δεν αυταπατώμαι οτι θα μπορούσα να κάνω την ίδια δουλειά μόνος μου.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.791
Καλησπέρα κι από εμένα.
Το cailbration απαιτεί επένδυση τόσο σε χρόνο, όσο και σε χρήμα.
Υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα που μπορούν να γίνουν με το μάτι, αλλά στη συνέχεια χρειάζεται λογισμικό και μετρητικά.
Απαραίτητη προϋπόθεση να διαθέτει κι ο προβολέας κατάλληλα ρυθμιστικά.
Θα πρότεινα να ξεκινήσετε να διαβάζετε εδώ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.157
Members
38.663
Νεότερο μέλος
kyrios_nikos