Cambridge Audio CXC

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
92.264
Παρε και το transport, ειναι κριμα να αχρηστεψεις τα CD... και αυτο που λεει ο komhst μπορει να συμβει.
Διαφορα μαλλον δεν θα ακουσεις εφοσον χρησιμοποιεις lossless αρχεια και το ιδιο DAC.

Reaction score
1.391
απο δικη μου εμπειρια μεσω αρκετων δοκιμών που εχω κανει, τα transport ακουγονται ..

ειναι το πλατο, βραχιονας και κεφαλη ενος πικαπ...
απο κει και μετα , ενα καλο transport , η ενα καλο ολοκληρομενο πλευερ με επισης καλο transport , ειναι μονοδρομος, οταν εχεις στη συλλογη σου 500+ cdακια

Reaction score
690
Σε κάτι δοκιμές με mytek 192 , φάνηκε ξεκάθαρα πως είναι σχεδιασμένο να peakαρει την απόδοση του μέσω async usb και δύσκολα "φτάνεις" εκεί με spdif cd transport . Λογικά σε αυτήν την κατηγορία εμπίπτει και το young.
Εγώ θα έλεγα να κάνεις ένα τηλ. στον Ορφεα να ρωτήσεις άν δίνει για ακρόαση αυτό (λογικά το δίνει) , που είναι κορυφαίο transport και θα σε βοηθήσει να βγάλεις συμπεράσματα. Ακριβό βέβαια , αλλά θα δεις πάνω κάτω τι να περιμένεις.

Σωστος ο κυριος.Μια ερωτηση αν τα μετατρεψω σε flac η παιζω τα cd απο το player του Laptop ποια η διαφορα στη ποιοτητα αφου ολη η δουλεια απο τον ιδιο υπολογιστη θα γινει.
Υπάρχει real time μετατροπή του cda σε pcm (με τις "όποιες" συνέπειες) συν την φήμη ότι περνάνε στο σήμα "σκουπίδια" απο τα κατα γενική ομολογία θορυβωδη transport των υπολογιστών. Επίσης πολλά dvd rom , βουίζουν σαν ανεμιστήρες όταν αναπαράγουν audio cd. Κάνε δοκιμές, μπορεί να μην ακούσεις διαφορά.

Reaction score
1.552
Δεν ξέρω με τι σεταπ παίζεις, αν σε ενδιαφέρει καθόλου και η εικόνα κλπ αλλά είπα να σου προτείνω να εξετάσεις και αυτό:

http://www.avsite.gr/forum/threads/oppo-bdp-101c1-blu-ray-disc-transport.147811/

Γενικά η oppo στο παρελθόν μας έχει συνηθήσει σε πολύ καλές συσκευές που συνδυάζουν ποιοτικά στοιχεία και στο audio και στο video.

Πάντως με transport μέσω spdif θα ακούσεις σίγουρα διαφορετικά απότι ακούς μέσω usb. τώρα το αν είναι καλύτερα ή χειρότερα...

Reaction score
1.188
απο δικη μου εμπειρια μεσω αρκετων δοκιμών που εχω κανει, τα transport ακουγονται ..

ειναι το πλατο, βραχιονας και κεφαλη ενος πικαπ...
απο κει και μετα , ενα καλο transport , η ενα καλο ολοκληρομενο πλευερ με επισης καλο transport , ειναι μονοδρομος, οταν εχεις στη συλλογη σου 500+ cdακια
Από δική μου εμπειρία μέσω αρκετών δοκιμών μπορώ να πω ότι τα transport δεν «ακούγονται»
Το πλατό, ο βραχίονας και η κεφαλή ενός πικάπ «ακούγονται» γιατί μπορούν να εισάγουν άπειρες παραμορφώσεις, αλλοιώσεις, βόμβο κλπ. στον αναλογικό ήχο που καλούνται να μεταφέρουν.
Αντίθετα το transport διαβάζει και μεταφέρει άσους και μηδενικά. Αν δεν είναι τελείως ξεφτιλισμένο να διαβάζει άλλα αντί άλλων (που σε αυτή την περίπτωση θα έκανε mute και unlock το dac) τότε δεν υπάρχει θέμα και δεν «ακούγεται»

Κατά τ' άλλα συμφωνώ πως αν έχει κάποιος μια συλλογή από δισκάκια CD είναι χρήσιμο να έχει κάπου να τα παίξει. Καλά τα PC και τα flac αλλά καλά και τα CD. Εγώ προσωπικά ακούω 50%-50% από CD και από μουσικά αρχεία.

Reaction score
7.194
...και μετά θα «χτυπήσει» ο σκληρός δίσκος και θα χάσεις όλες τις μουσικές σου +τον κόπο που έκανες να τα μετατρέψεις από CD σε flac, οπότε μετά, με τα χρήματα που εισέπραξες (αν δεν τα έχεις φάει μέχρι τότε) θα προσπαθείς να ξαναγοράσεις τα CD που πούλησες και να αγοράσεις και ένα CD transport για να τα παίζεις.

Οπότε πάρε από τώρα το Cambridge μια χαρά μηχάνημα φαίνεται!
εννοειται πως εχουμε τουλαχιστον διπλο backup του μουσικου υλικου,γιατι καποια στιγμη ολοι οι δισκοι χαλανε.

Reaction score
391
Από δική μου εμπειρία μέσω αρκετών δοκιμών μπορώ να πω ότι τα transport δεν «ακούγονται»
Το πλατό, ο βραχίονας και η κεφαλή ενός πικάπ «ακούγονται» γιατί μπορούν να εισάγουν άπειρες παραμορφώσεις, αλλοιώσεις, βόμβο κλπ. στον αναλογικό ήχο που καλούνται να μεταφέρουν.
Αντίθετα το transport διαβάζει και μεταφέρει άσους και μηδενικά. Αν δεν είναι τελείως ξεφτιλισμένο να διαβάζει άλλα αντί άλλων (που σε αυτή την περίπτωση θα έκανε mute και unlock το dac) τότε δεν υπάρχει θέμα και δεν «ακούγεται»

Κατά τ' άλλα συμφωνώ πως αν έχει κάποιος μια συλλογή από δισκάκια CD είναι χρήσιμο να έχει κάπου να τα παίξει. Καλά τα PC και τα flac αλλά καλά και τα CD. Εγώ προσωπικά ακούω 50%-50% από CD και από μουσικά αρχεία.
Καλησπέρα,
συμφωνώ με την άποψη σου με την παρατήρηση ότι τα transport ,κατά την γνώμη μου ακούγονται,απλώς ακούγονται σαφώς λιγότερο από τα dac,τα οποία και καθορίζουν στο μεγαλύτερο βαθμό το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.
Και βέβαια μιλάμε για transport με μεγάλη διαφορά τιμής.
Διαφορετικά δεν υπάρχουν διαφορές.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
92.264
Αυτο που ακουγεται παντως συχνα, και πολυ, ειναι ο βομβος απο τα disc players των υπολογιστων που ειναι αρκετα ενοχλητικος, οπως ειπε και αλλος φιλος προηγουμενως. Ειδικα αν ακους σε χαμηλες σταθμες.

Reaction score
1.188
Ναι όταν παίζουν Audio CD τα CD-DVD-ROM drives των υπολογιστών είτε desktop είτε laptop κάνουν πολύ θόρυβο γιατί δεν διαβάζουν σε 1x ταχύτητα. Επί της ουσίας κάνουν digital extraction σε μεγαλύτερη ταχύτητα και γεμίζουν ένα buffer από όπου τα data οδηγούνται στην κάρτα ήχου για μετατροπή digital => analog.
Αυτό συμβαίνει από τα windows 2000 και μετά.

Αντίθετα στα windows 3.1 (όσοι είχαν CD-ROM εκείνη την εποχή) στα Windows 95 & 98 τα CD-ROM διάβαζαν τα μουσικά CD σε 1x ταχύτητα και έδιναν αναλογικό ήχο επιπέδου Line-out από το δικό τους DAC στην κάρτα ήχου. Οτι κάνει δηλαδή ένα μουσικό CD player.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.601
Members
38.579
Νεότερο μέλος
Jiovani75