Cambridge audio DACmagic 100 σύνδεση με PC

Reaction score
13
Λοιπόν καλημέρα ,

Είμαι κάτοχος του CambridgeaudioDACmagic 100 το οποίο θέλω να το συνδέσω με το PC μου ώστε να παίξω με FOOBARκτλ. Να ξεκινήσω με το κακό της υπόθεσης? Έχουν μεταξύ τους 7 μέτρα καλώδιο…….. Δυστυχώς δεν γίνεται να μειωθεί η απόσταση, οπότε ένα το κρατούμενο. Έξοδο από το PCέχω από ASUSXONARHDAV 1.3 με S/PDIFOutput (CoaxialandHigh-bandwidthOpticalComboConnectorSupports 192KHz/24bit) ή USB .Το DACmagicπαίζει μέχρι 24bit/ 192kHz από S/PDIF και Asynchronous USB. Και τώρα τα δύσκολα , τι από τα δυο να χρησιμοποιήσω? Toslink input supports 96kHz maximum στο DACmagic 100 ,οπότε το ξεχνάω. Καλώδιο S/PDIF7μέτρα και τι γίνεται με τις απώλειες σε αυτό το μήκος? Ή USB στα 7 μέτρα που δεν ξέρω καν αν παίζει πάνω από 5 μέτρα… Από απώλειες το USB τι λέει ? Υπάρχει βέβαια και USBextenderoverCAT5eUTPμέχρι 50 μέτρα αλλά σε τέτοια χρήση δεν ξέρω αν συστήνεται ….

Παρακαλώ τα φώτα σας γιατί έχω απελπιστεί.

Reaction score
7.195
οταν δεν παει ο Μωμαεθ στο βουνο παει το βουνο στο Μωαμεθ......δηλαδη πας τον υπολογιστη διπλα στο συστημα σου και απλα με ενα ασυρματο πληκτρολογιο ποντικι και ενα 10μετρο hdmi καλωδιο για την οθονη σου (η dvi) θα κανεις την δουλεια σου.

Reaction score
13
Αρχικα ευχαριστω για τη βοηθεια σας, πολυτιμη :)

Δυστυχως το PC δεν μπορει να αλλαξει θεση λογο διαταξης δωματιου κ γραφειου(ηταν απο τις πρωτες μου σκεψεις αλλα δεν θα βοηθησει λειτουργικα κ θα εχω γκρινια απο τη γυναικα....οποτε θα παει ο Μωαμεθ στο βουνο τ'αρεσει δε τ'αρεσει.Αρα φτιαχνω ενα coaxial καλωδιακι 7μ (@$%@ μολις γυρισα απο κεντρο κ φανο),εχω κατι καλουτσικα RCA μου λειπει το καλωδιο, 75 Ω δεν πρεπει να ειναι?? Ζιζικ εχεις να προεινεις κανενα καλωδιο να ξεκινισω???κι αν δεν είναι αρκετά hi-end ο ήχος οπως λες τι κανουμε μετα ????

Υ.Γ. Καταραμενοι τοιχοι θα σας γκρεμισω μολις πιασω το τζοκερ.

OPTIMIST

"Επαγγελματίας"
Reaction score
190
Να χρησιμοποιησεις την usb και εαν εχεις προβληματα τα ξαναλεμε...

Reaction score
13
Καμια ιδεα που θα βρω τοσο μακρυ USB cable (απλο να φανταστω οχι αυτα με τα amplifier που κυκλοφουν για τα πολλα μετρα , ε?)

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.369
Καλώδιο usb 7 μέτρων μάλλον δεν θα βρεις, διότι είναι εκτός προδιαγραφών του πρωτοκόλλου. Μέχρι 5 μέτρα θα βρεις.

Reaction score
7.195
ειναι μεγαλο το μηκος και για coaxial και usb,δεν ξερω πρακτικα ποσο χειροτερο ηχο θα εχεις, απο οτι αν ειχες καλωδιο ενος μετρου,αλλα παντα θα σε τρωει η απορια (θα ειχα καλυτερο ηχο με κανονικα καλωδια?). Στη θεση σου θα εψαχνα για ενα μεταχειρισμενο λαπτοπακι 5 ετιας με αξιοπρεπη χαρακτηριστικα και με κοστος κατω απο 200 ευρω.

Reaction score
362
Είχα ακριβως το ίδιο πρόβλημα. Το ελυσα φτιάχνοντας ενα ομοαξονικό 10m μονός μου με εξαιρετικά αποτελέσματα. Αγόρασα ένα καλό ομοαξονικό καλώδιο κεραίας 75 Ohms τύπου RG59 (8 ευρώ) και δύο επίχρυσα απλά RCA βύσματα αρσενικά (1,20 ευρώ) και τα κόλλησα. Τα 10m για ομοαξονικό είναι αστείο μήκος. Πάντως και USB υπαρχουν πανω απο 5 μετρα και απο σοβαρές εταιρείες καλωδίων (πχ supra).

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.499
και εγω ειχα το ιδιο θεμα και πουλησα το magic και ακουω μια χαρα τη μουσικη μου και χωρς αυτο

I

iason

Guest
Παρ'ομοιο πρόβλημα είχα και εγώ ,και ήμουνα στα 5 μέτρα!!!Εχεις σκεφτεί κάτι σε ασύρματο; Δέν είναι και τόσο άσχημη λύση!!!!
nuforce air dac ,nad 1,audioengine usb dac,arcam.

Reaction score
13
Το ελυσα φτιάχνοντας ενα ομοαξονικό 7m με RG59B/U 75 OHM MIL C 17G κ 2 επιχρυσα καλα RCA που ειχα κ παιζει........αλλα με τρωει λιγακι η απορια ,θα ειχα καλυτερο ηχο με πιο κοντο καλωδιο?μμμ καποτε θα το μαθω.....Παντως σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον σας.
Ασχετο, αλλα το usb με repeater πανω απο 5 παιζει σιγουρα δοκιμασμενο,κατω απο 5 ομως χωρις ειναι ρουλετα....Αλλα τι θα κακο θα μπορουσε να μας κανει στο σημα αφου ειναι ψηφιακο κ κανει μονο ενισχυση το repeater ??

Reaction score
362
Να μη σε τρώει τίποτα. Αν κλειδώνει σε όλες τις συχνότητες τότε λειτουργεί άψογα. Τα ψηφιακά δεν έχουν ενδιάμεση κατάσταση, ή δουλεύουν ή δε δουλεύουν. Όλα τα άλλα είναι για να πουλάνε κάποιοι καλώδια.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.655
Members
38.585
Νεότερο μέλος
SimosPan