Cambridge CXA80 Πρόβλημα

Reaction score
73
Καλησπέρα στο φόρουμ. Έχω έναν ενισχυτή Cambridge Audio cxa80. Πριν από 6 μήνες παρουσίασε πρόβλημα στην ένταση όταν άνοιγα τον ενισχυτή στη χαμηλή ένταση το ένα ηχείο ακουγόταν περισσότερο από το άλλο και όταν κουνούσα το κουμπί της έντασης ακουγόταν ένας περίεργος ήχος (ένα χουτς χουτς στα ηχεία) Στις πιο ψηλές εντάσεις ο ενισχυτής έπαιζε κανονικά χωρίς να έχω κάποιο πρόβλημα. Όταν τον ξαναέβαζα χαμηλά για λίγο ήτανε μια χαρά και μετά πάλι το ένα ηχείο ακουγότανε λιγότερο. Ρώτησα ένα φίλο που ασχολείται και μου είπε ότι μπορεί να είναι το ποντισιόμετρο. Πήγα τον ενισχυτή στο Εξουσιοδοτημένο Service στην εταιρεία Audio vision Art, όπου μου είπανε ότι έχει πρόβλημα μία πλακέτα του ενισχυτή και πρέπει να αλλαχτεί. Έτσι και έγινε αντικαταστάθηκε με κόστος 150 ευρώ. Λεπτομέρειες για την πλακέτα δεν ξέρω. Μετά από 6 μήνες κι ενώ ο ενισχυτής δεν είχε δουλέψει σχεδόν καθόλου μου ξανακάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Ο ενισχυτής δούλεψε περίπου στις 5 ώρες και το περιβάλλον που βρίσκεται δεν έχει ίχνος σκόνης. Επίσης τα ρεύματα του είναι τέλεια είναι συνδεμένος σε ένα online UPS, οπότε και αποκλείω το ενδεχόμενο να μου δημιούργησε πρόβλημα η ΔΕΗ. Τέλος, να τονίσω ότι ο ενισχυτής δεν έχει δουλέψει ποτέ πάνω από το ένα τρίτο της έντασης του και όλες οι καλωδιώσεις είναι μια χαρά. Τι λέτε να φταίει? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας

Reaction score
834
Αν πέρασαν μόνο 6 μήνες να το πας πίσω να το φτιάξουν. Με άλλο τρόπο μάλλον.
Όπως τα λέει ο @Zizik. H επισκευή καλύπτεται από εγγύηση 2 ετών. Πήγαινέ το πίσω να το φτιάξουν.

Reaction score
73
Η συσκευή όταν χάλασε την πρώτη φορά ήταν 2 ετών και είχα χάσει την εγγύηση για 10 μέρες. Τώρα πάλι το ίδιο... Μίλησα μαζί τους και μου είπανε ότι έχει εγγύηση η επισκευή 6 μήνες. Για λίγες ημέρες χάνω την εγγύηση... Την παλιά πλακέτα δε μου τη δώσανε όχι και δε τη ζήτησα κι όλα.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.567
Παίζει και κάτι πιο απλό. Να θέλει καθάρισμα το ποτενσιόμετρο (ίσως όχι μόνο το συγκεκριμένο)

- ρίξε αρκετό στο ποντεσιόμετρο ( δεν θεραπεύει , αλλά θα δούμε εάν εκεί είναι το πρόβλημα ) . . . μετά όμως βρές κάποιο τρόπο να το φυσήξεις

Reaction score
73

- ρίξε αρκετό στο ποντεσιόμετρο ( δεν θεραπεύει , αλλά θα δούμε εάν εκεί είναι το πρόβλημα ) . . . μετά όμως βρές κάποιο τρόπο να το φυσήξεις

Να βγάλω το κουμπί και να ρίξω απ΄ έξω ή να ανοίξω όλο τον ενισχυτή ?

Last edited:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.567

- βγάλε το κουμπί και ρίξε απ΄έξω, σβηστό το μηχάνημα και να περιστρεψεις το ποντεσιομετρο αρκετές φορές

Last edited:

ika

News
Reaction score
16.780
...Την παλιά πλακέτα δε μου τη δώσανε όχι και δε τη ζήτησα κι όλα.
Για να μην γίνω καχύποπτος συνωμοσιολόγος, ας αναρωτηθώ "τέτοια γκαντεμιά ρε παιδί μου να σου τύχουν 2 ελαττωματικά volume?"

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.567
- ok , ιδανικά μέσα πρέπει να μπεί , αλλά και απ΄έξω ( αφού αφαιρεθεί το κουμπί ) , θα δείξει εάν είναι εκεί το πρόβλημα

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.567
- σε παρόμοιο πρόβλημα , δούλεψε . . . δεν το έλυσε αλλά τουλάχιστον βρήκα από που προερχόταν

Last edited:

Reaction score
1.656

Μην το κάνεις. Το θέμα σου δεν είναι θέμα σκόνης. Αλλά και στην σκόνη του ποτενσιομέτρου δεν βάζουμε ότι μας βρίσκεται.

Το θέμα άπτεται της κλασικής Βρετανικής ποιότητας κατασκευής και "άψογου" σχεδιασμού. Είχα πάρει μεταχειρισμένο Βρετανικό ενισχυτή, μου ανατίναξε τα ηχεία από παρόμοιο θέμα με το ψηφιακά ελεγχόμενο volume control. Τον έφτιαξα μία φορά, δεν χάλασε ξανά και είχα και την διαβεβαίωση του αντιπροσώπου. Τον πούλησα αφού πρώτα έσκασα 200 ευρώ για την επισκευή (για ένα ανταλλακτικό που με το μάτι μάλλον κόστιζε κάτω από 20ρικο). Ευτυχώς να λέμε που η εταιρεία ασχολήθηκε με το προϊόν της γιατί βλέπω εδώ ότι σε άλλες περιπτώσεις δεν ασχολούνται όλοι με τα προϊόντα τους! Είναι και τα τελευταία χρήματα που πάνε σε Ευρωπαϊκό προϊόν. Έκτοτε Ιαπωνία και μόνο Ιαπωνία! Άντε και Κορέα σε άλλα προϊόντα (τηλέφωνα, αυτοκίνητα). Κατά τ΄άλλα είναι (λένε) μουσικά μηχανάκια και άλλες τέτοιες ιστορίες για να καταπιεί κάποιος την ποιότητα κατασκευής, το κακό σχεδιασμό και την ανύπαρκτη ή κακή υποστήριξη.

Reaction score
73
Λοιπόν ακούστε τι παρατήρησα. ο ενισχυτής παίζει κανονικά σε χαμηλή ένταση και η είσοδος γίνεται από usb σε σύνδεση με υπολογιστή. οταν επιλέξω πηγή σύνδεση σε με το usb και το ξαναπατήσω τότε το ένα ηχείο ακούγεται χαμηλότερα, με το που πειράζω το κουμπί έντασης τότε ο ήχος ξαναφτιάχνει. εάν πάλι επιλέξω άλλη πηγή εισόδου τότε πάλι ακούγεται περισσότερο το ένα ηχείο από το άλλο, ξανά πειράζω το κουμπί έντασης και ξαναφτιάχνει. Οπότε πιστεύω ότι δεν φταίει το κουμπί έντασης αλλά κάτι άλλο γιατί εάν δεν πειράξω την πηγή εισόδου είναι μια χαρά ο ήχος.

Άνοιξα τον ενισχυτή αλλά δυστυχώς δεν γίνεται να του βάλω κάπου σπρέι γιατί είναι σφραγισμένο. είναι αυτό του παρακάτω link
https://www.ebay.com/itm/322371718284

Last edited:

ika

News
Reaction score
16.780
Με 7€, το αγοράζεις και το αλλάζεις αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου.
Ελπίζω μην σου "τύχει" και τρίτο ελαττωματικό;)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.430
Ο ενισχυτής σου έχει μέσα πέντε πλακέτες σχετικές με τον ήχο συν μία της πρόσοψης.
Δύο είναι τα τελικά στάδια ήχου, μία της προενίσχυσης, μία οι ψηφιακές είσοδοι και μια οι αναλογικές.
Ποια ακριβώς είχε το πρόβλημα σου είπαν;

Το ποτενσιόμετρο σου είναι κλειστού τύπου από μεσαία σειρά της Alps. Δεν μπαίνει μέσα καθαριστικό επαφών (και όχι WD-40), φυσιολογικά.
Το να χαλάσουν δύο τόσο σύντομα είναι εντελώς απίθανο.
Το ποτενσιόμετρο με την πλακέτα προενίσχυσης συνδέεται με καλωδιάκα και φισάκια.
Ενδέχεται κάποιο πιν να έχει μετακινηθεί μέσα στο φυσάκι του και να μην κάνει πάντα επαφή.
Μπορείς, με τον ενισχυτή εκτός λειτουργίας, να τα πιέσεις απαλά από πάνω με κάτι αιχμηρό.

Reaction score
73
Ο ενισχυτής σου έχει μέσα πέντε πλακέτες σχετικές με τον ήχο συν μία της πρόσοψης.
Δύο είναι τα τελικά στάδια ήχου, μία της προενίσχυσης, μία οι ψηφιακές είσοδοι και μια οι αναλογικές.
Ποια ακριβώς είχε το πρόβλημα σου είπαν;

Το ποτενσιόμετρο σου είναι κλειστού τύπου από μεσαία σειρά της Alps. Δεν μπαίνει μέσα καθαριστικό επαφών (και όχι WD-40), φυσιολογικά.
Το να χαλάσουν δύο τόσο σύντομα είναι εντελώς απίθανο.
Το ποτενσιόμετρο με την πλακέτα προενίσχυσης συνδέεται με καλωδιάκα και φισάκια.
Ενδέχεται κάποιο πιν να έχει μετακινηθεί μέσα στο φυσάκι του και να μην κάνει πάντα επαφή.
Μπορείς, με τον ενισχυτή εκτός λειτουργίας, να τα πιέσεις απαλά από πάνω με κάτι αιχμηρό.
Τα είδα μέσα και τα πάτησα. Όλα είναι στη θέσει τους. Όχι δε μου είπανε πια πλακέτα αλλάχτηκε. Δεν είχανε αλλάξει ποτενσιόμετρο. Μίλησα μαζί τους και που είπανε ότι δεν ξέρουνε τι είναι και να τον πάω να τον δούνε και ότι θα το φτιάξουνε με πολύ μικρό κόστος. Έτσι μου είπανε και την προηγούμενη φορά και πήγε 150 ευρώ. :(

ika

News
Reaction score
16.780
Τα είδα μέσα και τα πάτησα. Όλα είναι στη θέσει τους. Όχι δε μου είπανε πια πλακέτα αλλάχτηκε. Δεν είχανε αλλάξει ποτενσιόμετρο. Μίλησα μαζί τους και που είπανε ότι δεν ξέρουνε τι είναι και να τον πάω να τον δούνε και ότι θα το φτιάξουνε με πολύ μικρό κόστος. Έτσι μου είπανε και την προηγούμενη φορά και πήγε 150 ευρώ. :(
Οπότε αν και όταν τον ξαναπάς, τους ρωτάς και τι έκαναν την πρώτη φορά.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.959
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988