- Reaction score
- 73
Καλησπέρα στο φόρουμ. Έχω έναν ενισχυτή Cambridge Audio cxa80. Πριν από 6 μήνες παρουσίασε πρόβλημα στην ένταση όταν άνοιγα τον ενισχυτή στη χαμηλή ένταση το ένα ηχείο ακουγόταν περισσότερο από το άλλο και όταν κουνούσα το κουμπί της έντασης ακουγόταν ένας περίεργος ήχος (ένα χουτς χουτς στα ηχεία) Στις πιο ψηλές εντάσεις ο ενισχυτής έπαιζε κανονικά χωρίς να έχω κάποιο πρόβλημα. Όταν τον ξαναέβαζα χαμηλά για λίγο ήτανε μια χαρά και μετά πάλι το ένα ηχείο ακουγότανε λιγότερο. Ρώτησα ένα φίλο που ασχολείται και μου είπε ότι μπορεί να είναι το ποντισιόμετρο. Πήγα τον ενισχυτή στο Εξουσιοδοτημένο Service στην εταιρεία Audio vision Art, όπου μου είπανε ότι έχει πρόβλημα μία πλακέτα του ενισχυτή και πρέπει να αλλαχτεί. Έτσι και έγινε αντικαταστάθηκε με κόστος 150 ευρώ. Λεπτομέρειες για την πλακέτα δεν ξέρω. Μετά από 6 μήνες κι ενώ ο ενισχυτής δεν είχε δουλέψει σχεδόν καθόλου μου ξανακάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Ο ενισχυτής δούλεψε περίπου στις 5 ώρες και το περιβάλλον που βρίσκεται δεν έχει ίχνος σκόνης. Επίσης τα ρεύματα του είναι τέλεια είναι συνδεμένος σε ένα online UPS, οπότε και αποκλείω το ενδεχόμενο να μου δημιούργησε πρόβλημα η ΔΕΗ. Τέλος, να τονίσω ότι ο ενισχυτής δεν έχει δουλέψει ποτέ πάνω από το ένα τρίτο της έντασης του και όλες οι καλωδιώσεις είναι μια χαρά. Τι λέτε να φταίει? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας