Camera 1080p ???

L

LLLEFTERIS

Guest
Υπαρχει καμερα που να γραφει και φυσικα να εχει εξοδο 1080p ?

Οχι επαγγελματικη (μεγαλη) απλα κανονικη καμερα.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.650
Απάντηση: Camera 1080p ???

Η Sanyo HD2000/FH1 είναι η μόνη διαθέσιμη που γνωρίζω στην κατηγορία, αν και αυτό ενδέχεται να αλλάξει την ερχόμενη άνοιξη, που -παραδοσιακά- οι κατασκευαστές παρουσιάζουν τα νέα μοντέλα τους.
Μια που συμβαίνει να την έχω δοκιμάσει εκτενώς, να σου πω ότι έχει σημαντική διαφορά με το 1080i σε σκηνές με μέτριο κινητικό περιεχόμενο ή αργά panning. Σε έντονο κινητικό περιεχόμενο, η εικόνα γίνεται κάπως soft, μάλλον λόγω ανεπάρκειας του επεξεργαστή video.
Η εικόνα της είναι γενικά πολύ καλή, κάνει εξαιρετικές λήψεις σε μέτριο φως (πχ με τα φώτα του δωματίου), έχει πολύ καλή χειροκίνητη εξισορρόπηση λευκού και γενικά πολύ καλές χειροκίνητες ρυθμίσεις.
Σοβαρότερα μειονεκτήματά της είναι κυρίως η απουσία οπτικής σταθεροποίησης, που δίνει ένα συνεχές τρέμουλο στην εικόνα, όταν η κάμερα δεν είναι σε τρίποδο και δευτερευόντως μερικό purple-fringing στα περιγράμματα, που οφείλεται μάλλον στον επεξεργαστή video, παρά στο φακό.
Η τιμή της είναι πολύ χαμηλή για αυτά που προσφέρει (αν θυμάμαι καλά, γύρω στα 500€ από Αγγλία, χωρίς τη μνήμη) και αν δεν υπήρχε το προαναφερθέν πρόβλημα της έλλειψης OIS, θα σου τη συνιστούσα σίγουρα.

Reaction score
2
Απάντηση: Camera 1080p ???

Έχω την εντύπωση ότι στο θέμα φθηνή κάμερα και 1080p, είμαστε όλοι λίγο-πολύ θύματα του μάρκετινγκ. Απ' όσα έχω διαβάσει, ακόμη και ακριβές επαγγελματικές κάμερες έχουν πρόβλημα να αποδώσουν πραγματική αναλυτικότητα 1080 γραμμών προοδευτικά. Διάβαζα πρόσφατα ότι και η πολυδιαφημιζόμενη Red των 4Κ, στην πράξη έχει αναλυτικότητα γύρω στα 2,2-3Κ, ανάλογα με την ποιότητα του χρησιμοποιούμενου φακού. Κάτι ανάλογο φαίνεται να ισχύει και στις κάμερες της χαμηλής κατηγορίας τιμής, με την πραγματική αναλυτικότητα τους να μην υπερβαίνει τις 600-700 γραμμές. Τα σημεία που αναφέρονται ως υπεύθυνα για τη χαμηλότερη ποιότητα εικόνας σε σχέση με τα επαγγελματικά μοντέλα, είναι ο μικρός αισθητήρας, ο φθηνός φακός, ο χαμηλός ρυθμός διαμεταγωγής δεδομένων του αλγορίθμου συμπίεσης και η μικρότερη δυναμική περιοχή. Γενικώς, η εντύπωση που έχω σχηματίσει είναι ότι οι πιο σίγουρες επιλογές σήμερα ως προς την ποιότητα εικόνας είναι κάμερες, όπως η επερχόμενη Red Scarlett ή οι καινούργιες dslr της Canon, κυρίως λόγω του μεγάλου αισθητήρα τους.

Υ.Γ. Για τις jvc που αναφέρθηκε, παλιότερα τουλάχιστον, ίσχυε ότι επρόκειτο για τρίτσιπες κάμερες με πραγματική ανάλυση 540p, με το 1080p να το παίρνουν μέσω pixel shifting. Για τα καινούργια μοντέλα της εταιρείας, δε γνωρίζω τι ισχύει.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.740
Members
38.490
Νεότερο μέλος
Nikos88