Canon A1 με 5 φακους

Reaction score
5
Κληρονομησα προσφατα μια canon a1 με 5 εξτρα τερατα φακους, αχρησιμοποιητους στις υπεροχες πραγματικα δερματινες θηκες τους. Μαζι υπαρχουν κατι φωτομετρα και κατι αλλα πραγματα που δεν καταλαβαινω, ολα στο κουτι τους χωρις να εχουν χρησιμοποιηθει ποτε, στα σακουλακια τους, τσαντακια κλπ

Ποσο πιστευετε οτι μπορω να τα δωσω ολα?

Reaction score
5
Απάντηση: Canon A1 με 5 φακους

Έχετε δίκιο, έδωσα λίγες πληροφορίες, αλλά έγραφα από το κινητό μου.

Λοιπόν, αυτή η φωτογραφική αγοράστηκε από τον θείο μου πριν χρόνια και δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ. Παράλληλα είχε αγοράσει, ως καταναλωτικό θύμα, κάτι φακούς της Canon (οι οποίοι btw έχουν ασύληπτα όμορφες δερμάτινες θήκες), ένας macro, ένας wide, ένα τούτο ένας τ'άλλο. Μέσα σε όλα έχει και κάτι περίεργα καθαριστικά (σφραγισμένα ακόμα) βιβλιαράκια, φωτόμετρα κλπ τα οποία είναι ακόμα σφραγισμένα :p

Επειδή τώρα είμαι δουλειά, το απόγευμα θα βγάλω μια φώτο όλο το πακέτο και θα προσπαθήσω να γράψω specs.

Αν όμως είναι για 50 ευρώ... ούτε καν, το κρατάω για να τον θυμάμαι :)

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
42.314

Χωρίς φωτογραφίες, και δη των φακών μεμονωμένων, δεν μπορεί να προταθεί κάποια τιμή. Γενικώς σαν σύστημα, λόγω ασυμβατότητας με τα σύγχρονα (η Canon άλλαξε μοντούρα το '87 με το σύστημα EOS), συλλεκτική ιδίως έχει αξία.

Reaction score
1.311

Άκου με !
Αν κάποιος θα την αγοράσει σήμερα , θα την αγοράσει 50 € ( Όλα μαζί ) για να έχει το κομμάτι αυτό στην συλλογή του ! Αν και η Α1 ήταν πολύ δημοφιλής μηχανή !
Αν ήταν η F1 θα είχε κάποια μεγαλύτερη αξία !

Στην θέση σου , θα την έκανα ενα τέστ με ένα slide ( και που να το εμφανίσεις αυτό πλέον !!! ) αν είναι ΟΚ καλώς αν όχι ένα Service !

Αν ξέρεις να την χρησιμοποιείς , μπορείς να τραβάς κανα φιλμάκι και να κάνεις εντύπωση στους τουρίστες !*

Και θα την έβαζα στο ράφι για βιβλιοστάτη !

Έχω ήδη μια Zenit και μια Agfa να εκτελούν χρέη βιβλιοστάτη !

*Στην Πράγα όταν πήγα είχα μαζί μου την FM2 με ασπρόμαυρο , και ένας Γερμανός παππούς με την F3 του μου έπιασε "την πάρλα" ! Πολύ γραφική εικόνα και πραγματικά είδα τον Παππού με ένα χαμόγελο ώς τα αυτιά !

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
42.314

Άκου με !
Αν κάποιος θα την αγοράσει σήμερα , θα την αγοράσει 50 € ( Όλα μαζί ) για να έχει το κομμάτι αυτό στην συλλογή του !
Εξαρτάται εάν οι φακοί είναι αξιόλογοι, μέτριοι-καλοί ή εντελώς της σειράς. Εάν ισχύει το πρώτο (μην πω και το δεύτερο) οπωσδήποτε δεν μιλάμε για τιμές των 50 ευρώ αλλά για σαφώς παραπάνω. Αν και το αποκλείω, θα μπορούσε να υπάρχει στο σετ κάποιος παλιός L (FD) φακός, που έχουν κάποια συλλεκτική -μην πω και χρηστική- αξία.

Εννοείται πως εάν επρόκειτο για την F1 (ειδικά την παλιά) θα μιλούσαμε για συλλεκτική αξία και της μηχανής, μια και πρόκειται για cult μηχανάκι. Και ο Πήτερ Πάρκερ στο Spiderman (την ταινία εννοώ) με μια τέτοια φωτογράφιζε, αλλά είχαν σβήσει το σήμα της Canon.

Reaction score
5

Μηχανή με φακό FD 52mm 1:1.2

έξτρα φακοί
FD 24mm 1:2.8
FD 35mm - 105mm 1:3.5
FD 70mm - 210mm 1:4
FD extender 2x-B

και διάφορα φίλτρα, φλας, φωτόμετρο, βιβλιαρακια, καθαριστικά, δερμάτινες θήκες κλπ

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
42.314

Από τα παραπάνω, κάποια αξία έχουν μόνο ο 50ρης 1.2 και ο 24ρης. Ο πρώτος στο ebay θεωρώ πως θα έπιανε κοντά 250 ευρώ. Ο δεύτερος κάπου μεταξύ 50 και 100. Σαν σετ ίσως να έπιαναν... 400? Δεν ξέρω. Για πώληση στην Ελλάδα με την παρούσα κατάσταση ίσως να λέω και πολλά. Δοκίμασε να πουλήσεις μόνον του τον 50ρη, 200 ευρώ θεωρώ πως θα τα πιάσεις και εδώ, υπάρχουν πολλοί βλαμμένοι με μηχανούλες mirrorless (όπου προσαρμόζονται με αντάπτορα οι FD φακοί) στους οποίους θα έτρεχαν τα σάλια στο άκουσμα f/1.2.

Reaction score
5

σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις...

οπότε αν τα δώσω όλα μαζί 400 (5 φακούς + σώμα μηχανής + έξτρα φλας φωτόμετρο κλπ) είναι καλά?

(η αγγελία ισχύει πάντως αν κάποιος την θέλει και ενδιαφέρεται)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.494
Members
38.706
Νεότερο μέλος
jimacid